Hari Ibu, Mother's Day!

10.5.09

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Haaa... Hari ni kan hari ibu, ape yang anda hadiahkan kepada ibu anda? Kalau ana, ana bagi kad je... Beserta ciuman... Hehehehehe... Erm, kalau anda terdesak sangat, tak sempat buat kad, tak sempat beli hadiah atau takde duit nak beli, dakaplah ibumu. Tu pun rasenye dah cukup. Dakap, cium then ucap Happy Mother's Day! Susah ke? Nak bandingkan dengan ibu kite yang susah payah bela kite dari kecik sampai sekarang dah jadi besar gedabak macam gajah? Hehehehe! Kepade yang berbadan kechik, janganlah terase. *wink* Dan kepade yang duduk nun jauh di sana, call-lah ibu cakap Selamat Hari Ibu. Ni tak, diam je. Mesti sedih hati si ibu. Ana pun nak ucapkan Selamat Hari Ibu & Happy Mother's Day kepade semua mak-mak, ummi-ummi, ibu-ibu, mama-mama, mummy-mummy, che'-che'! (kalau ade lagi panggilan untuk mak, pandai-pandai tambah sendiri ye =D)

Hari ni, Syakirah datang umah ana. Saje lepak-lepak. Lame tak bersame =). Pagi tadi, kami pergi umah Izyan, then bersame-same dengan Izyan ke rumah Aliuddin. Seronok jugaklaa... Kadang-kadang duk umah orang... Duk umah Aliuddin tu, pnyerlah lame! 1 jam setengah! Then, kami pun balik(Izyan balik umah die aaa)... Lepas solat Zohor, ana dan Syakirah beserta Kakngah ke Restoran Harmoni 2 untuk makan tengah hari. Well, my mom's not at home! She's gone to KL! Hu...! Balik tu, ana rest kejap sebab sakit perut. Syakirah buat homework die! Then, kire-kire pukol 4.30 kami ke SMK(A)DG(Durian Guling), sekolah kakak ana mengajar. Sebab ade latihan choral speaking Shallot & Garlic atau dalam bahase melayunye Bawang Merah & Bawang Putih. Atau nak senang sangat cerite Merah Puteh (XD). Ramai tak datang (uwaaa...sedihnye! nak tengok prince & shallot kawen) hehehe! Dah takde rezeki, nak buwat camane kan? Then, anta Syakirah balik... Tamatlah cerite pasal ana dan Syakirah untuk hari nie...

Waa... Esok dah sekolah balik! 4 hari ana cuti(hari Khamis ponteng coz tak belaja hehe)! Berdebar rasenye nak pergi esok(sebab homework Sivik tertinggal kat skool)... Cikgu, please don't mad-mad at me! Huuuuu!!!!! Next week, hari guru... Ummi cakap tak payah kasi hadiah kat cikgu... WAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nak kasi jugakkkkK!!!!! Takpela, nak off dulu... Wassalam.

Wallahualam.
Post a Comment