You Say Aku - Cinta Laura

24.6.09

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Hari ni nak letak lagu You Say Aku. Lagu ni gedikzzz tapi aku suke sebab cite die best. Wuwuwu. Hahaha.



Tapi cam sengal je lagu ni. Bukan best sangat punn. Layann jela sebab aku ni suka layan je pape pun..

*****************************************************************************

Sekarang, aku nak cite sikit pasal kat sekoolaa tadi...
Pagi-pagi sampai sekola aku begitu happy tanpaa sebab... Wuwuwu. Actually bersebab!! Pasal hari Jumaat nie lah kene pergi SK Kepong. Dapat jumpe kawan-kawan lame... Miss them very much.

Tadi, mase last iaitu waktu BI kat Bilik SAL, teacher tengah bincang cite How Dalat Got Its Name. Mule-mule teacher tanye sape nak bace... Pastu due tige orang kawan aku cakap, "Fifie...Fifie..." Huh. Die tu tak nak bace. Hehehe. Then, Ain bangun and bace. Lepas Ain, ade sorang budak laki. Lepas budak tu, dah takde nak volunteer bace. So, teacher cakap, "Adik Amalina, read please,". Bangunlah seorang insan bername lelaki dan bace... Hahaha. Lepas budak tu habis bace, teacher cakap, "Haa... Adik 'AKHBAR' plak,". Aku mule-mule wat derk, tak sedar langsung teacher aku maksudkan aku. Aku berkate dalam hati, 'Sape plak adik Akh...' tak habis sebab baru teringat abang aku name Akbar. Nak je aku jawab ngan teacher, "Abang saye takde name Akhbar, abang saya name surat khabar,". Kwang-kwang-kwang. Pastu aku pun bangun dan bace... Ahaks... Terkejut jugak teacher cakap Adik Akhbar. Sape tuh? Hahahahaaa...!!! Bengang kepale otak aku mase tu...

Hari ni aku pun sedikit 'moody' masa nak balik school tuuuu... Bayangkan pergi Bilik SAL pastu keluar and aku duk jauh dari budak-budak lain, tetibe datang sorang budak laki duk tercegat jauh sikit dari aku. Dahla tempat tu sempit. Lempang jugak budak tu kangg!!! Nak cakap die tu gatal, tak jugaaaa... Aku duk jauh dari orang lain tu sebab tak nak bersesak-sesak dengan dak-dak tu ah. Tetibe tempat aku plak dikeremuni lelaki, aku pun blahh ahh pe agii... Muke aku masam giler mase tuh. Tak suke arr berserabut ngan diorang. Aku blah tu terpakse berjalan tepi budak-budak tuh, aku tunduk je... Malas nak tengok muke diorang. Wat sakit aty jer... Dalam kelas perangai tah pape. Dahla suke kutuk budak-budak perempuan!!! ARGHHHH...!!!

Aku pun mendekati Piah yang tengah pakai kasut. Aku tunggu die. Die bangun and pergi camtu jee... Aduhaii... Aku pun ikut jelah die... Pastu die tengok aku, die diam je. Aku pun mase tu ngah moody so aku pun tak nak cakap banyak. Aku pun jalan sorang-sorang nak turun tangge yang dekat bilik guru tu. Pastu Piah panggil, "Fifie! Turun kat sane ah, dekat sikit,". Tangge yang dimaksudkan ialah tangge dekat dengan kelas form 3 and pejabat. Aku ikut je... Lalu kat koridor tu, terpakse jalan sipi-sipi sebab ade beberape orang pelajar lelaki melalui laluan sempit itu. (T_T) Aku just tundukkan pandangan aku... Tengok sekilas je kat diorang sebab dah takde kerje sangat. Muke aku masam gilerr...!!! Pastu turun tu, aku jalan jela sorang-sorang. Piah & Ain dah lalu laluan lain. Wuwuwu. Biarlah.

Aku pun balik dan terus tidur... Penat sangatlah katekan. Arini kan fasting. Lalalalalaa... Okeylah, sampai sini je. Aku nak pergi solat then nak pergi Giant, beli birthday present Ummi esok. Wuwuwu... Salam and TATA~~!!!
Post a Comment