The Twilight Saga Novels

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Erm... I just got back from Putrajaya, attending a wedding ceremony. Actually, kawan Kakngah aku yang kawen, well, aku saje menyibukkan diri pergi jugak. And also, my beloved grandma went with us both. This time, we went with Malaysia Airlines. Dapat jugak kacang freee..! Daripade Air Asia yang erm... We got nothing. Kalau nak makan, kene beli.

As usual, kalau pergi Putrajaya, wajib pergi Alamanda. Hehehe... First day, we went for a movie. Harry Potter & the Half-blood Prince. Great. But, aku tak mengikuti siri Harry Potter ni, jadi I knew nothing. Aku pergi dengan Kakngah, Along dan Fikri. Erk, takkan nak ajak nenek aku kot? Huhuhu.

Esoknye tu, lepas balik kenduri, terus ke Alamanda. Aku dengan Kakngah menuju ke MPH Bookstore dengan segera. Guess what?! I bought all of The Twilight Saga Novels! Twilight, New Moon, Eclipse and also Breaking Dawn. Wow. I feel, so... Overjoyed! I'm working on Twilight now. Mungkin sebab novel ni in English, aku bace lambat. I need to understand the words deeply, okay. Can't just read like that (although I'd been watching the movie for hundred times LOL).

Well, seriously, I can't wait for the New Moon to be released this November! Eclipse on June 2010. But, it seems that Breaking Dawn is not going to be a movie. Well, I can read it hundreds of time, though.

*************************

Hari ini, aku tak pergi sekolah. Muahaha! I WAS having a headache. So, I don't know what had happened at school. Seriously, though, Ainul told me something that made me wanna scream! OUT LOUD! But, my absent made me feel relieved. Thanks, God.

Well, ade satu kejadian kat school yang membuatkan aku, Ainul dan juge Sofiah menjadi CURIGA, SYAK WASANGKA dan yang sewaktu dengannya. I can't tell what is it, it's like, erm... Embarassing. It's not us, but ugh... Someone! Disebabkan sikap buruk sangka dan curiga ni, kite orang tibe-tibe insaf.

SMS:

Ukhti, ana rase stoplah kite berburuk sangke n curiga dengan XXXXX & XXXXX. Ana rase berdosa sangat ni. Seriously, kite kene mintak maaf. So, what do you think?
Fifiey

Ana rase pun macam tu jugak. Macam mane nak mintak maaf tu, ukhti?
Ainul

Oh, mase majlis tazkirah, kalau MC panggil anti, anti mintak maaf. Kalau panggil ana, ana yang cakap. Kalau Sofiah, she's the one. The sentence may be like this, "Ana bagi pihak beberapa orang kawan ana nak mintak maaf dengan muslimin sebab banyak berburuk sangka dan mengutuk dari belakang."
Fifiey

Erm... Ana rase tak sesuailah. Mane diorang nak tahu sape yang kite maksudkan.
Ainul

So, nak face-to-face ke? Erk... If that's so, you must be the spokesperson. Anti kan pandai bercakap. Ana dan Piah akan jadi pengapit tak bertauliah. Hehehe...
Fifiey

We'll discuss this Sunday.
Ainul

Mesej ni dilakukan pade hari Khamis, ye. So, aku pergi Putrajaya hari Jumaat, pagi. And you know what? The worst part is... My handphone was no where to be found. So, I had to go to Putrajaya without my phone. Sadis sungguh! Sebab itulah aku sentiasa moody kat sane. Hahaha. Handphone ku hilang. Paling teruk lagi, aku off handphone. Actually, nak pergi charge. Tapi entah, tetibe je hilang. Parents aku dah cari merate rumah, tak jumpe.

Balik semalam, ceh, ade kat washing machine. Aduyai. Nasib baik. Kalau tak, meranelah aku tanpe handphoneku. Dahlah ade macam-macam dalam handphone tu. Simkad pun kalau hilang, aiseyh, confirm aku kempunan sebab kredit banyak gila. Wakaka. Tapi, alhamdulillah, I'd found it. Peace!

Today's chat conversation with Ainul:

Ainul: Kenape tak pergi sekolah?
Fifiey: Offline.
Ainul: Icon menangis.
Fifiey: Online.
Ainul: Ana dah mintak maaf ngan due orang tu.
Fifiey: Serious?! Anti pergi dengan Sofiah ke?
Ainul: Yaa... Mula-mula tulis surat.
Fifiey: Then?!
Ainul: Nyaris-nyaris cikgu bace. Phew...
Fifiey: Wow. So, what happened?
Ainul: Kami mintak maaf. Tapi diorang tanye kenape, kami tak jawab. Kerana terlalu ramai penyibuk tidak diundang.
Fifiey: Oh. Jadi, did you said my name, or what?
Ainul: Name kite tiga orang laaa...
Fifiey: Oh, great. T_T
Ainul: But I just wrote FAA, NSJ and AMM.
Fifiey: Aaaaaaaaaaaa!!!!!
Ainul: =D
Fifiey: What?
Ainul: Esok, anti datang awal, talk to them.
Fifiey: Ana?? dupdapdupdap
Ainul: Yup. Ana tak tahu datang pukol berape. Nanti lewat-lewat, ketue nampak, mesti die tegur.
Fifiey: ............tengoklah, kalau ana ade kekuatan, ana cakap..kalau takde, it depends on you both. *laughing*
Ainul: Okayyyy...

End of conversation.

Huh. So, there it goes. Aku harap esok hari yang okeyy... Kene kumpul kekuatan. Ya Allah, kenape susah sangat nak cakap dengan muslimin ni?! Mase primary school dulu, okey je?! Sekarang ni, jumpe cousins lelaki yang paling rapat pun tak berape nak tegur. You know what, I stayed at Maklang's house when I was in Putrajaya. I'd only talked to Fikri, itupun sebab die tegur aku dulu! Dengan Irfan, NO! Not at all. I don't know why, but, seriously, I just stared at him and he just, uhh... Looked at me. No words came out from our mouths. And I think... That was GREAT. Well, it does not matter a lot, so, I'm just letting it go. "Antara lelaki dan perempuan, mesti ada hijab."

So, I think that's all. Daa~ wassalam. =)

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers