Crazy day at school!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Fuh~! Hari ini ialah HARI KETAWA SEDUNIA bagi kelas 1A7! Except for boys, we don't know (e'eleh. muslimin memang hari-hari ketawe bergegar kelas, tak payah ade hari ketawe sedunie untuk mereke).

Pagi ini, time PJK, cikgu ade je duk tercongok tande kertas kat depan. Muslimin&muslimat dipisahkan. Muslimin kami tidak tahu ke mane, tapi kami tak kisah pun...! ^^

Hahaha. Lepas tu, aku buat nota Sejarah (yang agak sedikit). Hohoho! Ada berape bab lagi tak buat? Hoho, ada tiga lagi...! Ngeh3. Alya, Sabrina join aku duk berbual. Lepas tu mulelah otak berbelitnye. Ade beberape kelompok lagi duk ketawe abes-abesan. Hatoii~~

Waktu KH pun satu, berbelit usus perut ni hah~! Cikgu lawak sangat larrhh... Sesampainyer kami di kelas, aku n Ainul da tak bermaye (ketawe banyak sangat!). Dan lepas daripade itu, aku pening dah sebab ketawe terlalu banyak.
*kesimpulannya, janganlah ketawa banyak-banyak

Eish, Lya yang buat aku ketawa ni. Oh, Lya! Suamimu menunggumu membuat kerja rumah Sejarah (nota). Hahaha. Jangan marah, Lya! Brina, jom gi beli pencil case same-same, nak? Eh, ke awak dah ade date ngan orang pencil case kaler biru tu? Hohoho~

Hari ni, mengantuk. Semalam, takde api. Dari pukul 8 malam takde separuh elektrik kat rumah aku. Rumah depan ada dua buah tak ada terus api! Balik tarawih, pukul 10 (selesai je bace kad raye dari Syimah!) keseluruhan taman gelap. Dengan Taman Limau sekali gelap. Sayu aku dan Izyan kejap. Huuu~
*menangis air mata palsu

Pastu, tidur jela. Memangla panas, tapi aku tetap cakap dalam hati. "Panas kat dunie je, panas kat dunie je," aku ulang mende yang same dan HAMPIR tertidur. Prapp! Lampu&aircond&kipas dah terpasang dengan sendirinya! Kire-kire pukul 12.15 jugakla. Dan aku terus tidur kerane ngantowkk...!

Dan sekarang, aku sangat mengantuk lagi walaupun dah tidur 2 jam. Nak solat kejap pastu tidur balik. Time nak berbuka baru bangun (buruk betul perangai!).

Esok Abang balik lagi...! Bulan puase ni, asyik baaaalik je abang aku sorang tuh. Tiap-tiap minggu. Tapi I'm happy! Hari Ahad tak pergi skool. Ade appointment dengan doktor. =)

SHAFFIEY ADIA AIMI

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers