Luahan perasaan seorang rakyat Teranung.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Arini aku nok luoh perasaang sket. Bab-bab luoh perasaang ni kene gune bahase negeri sdiri arrhh...

Tengoh sedih gile~~ Mareng, kat koloh aku 'rase' aku dok wak mende-mende pun. Tetibe je kawan-kawan aku dok layyang aku, wak masam muke nge aku. Aku hanye tahu se kare je, aku kene banyok bersabor. Bulang pose kanggg... Aku cube oh jage diri semolek mungkin bulang pose eyy... Tapi, gitu ah, manusie dok sempurne termasuklah aku.

Kalu sorang due dok tego tu buleh ah tahan gi, ni sekelah. Nasib baik aku dok nangih. Stress aku sapa pagi ni. Mujor ade Syakirah pengubat duke, tapi tu pun mallang je. Aku sayang benonye ke kawan-kawan aku, tapi doh kalu ye dok sayang aku, aku nok wak pende gi? Nok pakse ye sayang aku?

Aku tau aku ni bukang ah baik ngak, perfect ngak. Tapi seme orang kat dunie ni perfect ke? Seme orang takdok wak saloh ke? Semue orang suci dari dose ke? Gitu ke?

Kawan-kawan aku ingat aku takdok perasaan ke? Ingat aku 'kebal' ke? I have feelings, too. Tapi dok tau arr plok kalu ade orang wak dok layyang ke kite tanpe sebab kite dok terase lasowng. Nasib baik aku ade family aku hok supportive. Tapi aku dok brahi ngadu, aku dok brahi ngak ngadu-ngadu ni eh. Masaloh aku, aku selesai sdiri.

Jadi, di sini saye ingin ingin memohon maaf atas segale silap dan saloh. Kepade Adin, Syakirah, Farhana, Sofiah, Ainul, Ain, Sabrina, Alya, Syimah, Shana, Dina, Sarah and semue orang ah... Saye tahu saye dok perfect, dakyoh ah kawang nge saye kalu saye dok sesuai jadi kawang awok. Saye sedor diri. Awok semue PERFECT blake, molek blake, alim blake. Saye je dok... Saye tau, saye sedor. Sorry ah kalu penoh wak sakit aty. Tapi saye dok akang pernoh mengaloh untuk terus berkawan dengan orang.

Kepade Adin, Syakirah and Farhana, andalah kawan saye hok paling best sekali. Walau saye wak silap gane-gane pun, anda tetap melayan saye dengan baik. Kepade Adin, aku tau aku banyok wak nyakit aty mu, tapi mu tetap nok kawan nge aku sehinggekan mu maroh aku sebab dok anggap mu kawan baik aku. (@_@) Kepade Syakirah, awok sokmo jadi penenang hati saye, pengubat duke saye. Saye dok au ah gane idop saye tanpe awok. Awok sangat memahami saye. Kepade Farhana... Walaupun kite lame dok jupe, kite tetap best friends. Awok pun, kalu saye saloh sikit, awok tegor. Kalau saye nangih, awok tenangkan saye. Saye rindu awok. Awok pun senang terime teguran, sebab tu saye brahi kawan nge awok.

Kepade Piah, saye gembire jadi kawan awok. Awok baik and rajin. Kepade Ainul, saye sayang awok. Awok selalu wak saye cerie, tapi saye sokmo wak awok bad mood (dan saye dok tau mende saloh saye). Kepade Ain, kawang nge awok best. Saye saaaayang awok sebab awok baik ngak. Terime kasih sebab jadi peminat setia Cinta Sempurna (hohoho!). Kepade Raihanah si kecik hok selalu menceriekan suasane, you're the best!!! Walaupun awok kecik, saye besor, saiz dok menjadi penghalang persahabatan kite. (T_T) Dan kepade yang lain-lain tu, best lake kawang nge awok. Saye tahu seme orang dok brape 'best' kawang nge saye. Sorry kalu wak saloh banyok ngak, saye tau saye suke cari pasal. Maaf Zahir dan Batin.

I MISS ACIK FARHA!!!

***********************************

Sorry, takde translation. Tajuk pun 'Luahan perasaan seorang rakyat Teranung.' Hehehe... I love my Terengganu! Bahasenye sunggoh menyejukkan aty (walaupun orang dok paham mane). Jadi, tu jelah. Kalau nak tahu apekah maksudnye ayat-ayat di atas itu, sile rujuk kamus (ade ke dalam kamus?). Senang sangat, tanyelah orang Terengganu. Confirm-confirm faham. Sini je, nak sambung tulis cerpen. Oh, ye! Blog cerpen sudah ditukar linknya...

Klik sini untuk ke blog cerpen.

Sementare link itu masih available, baik aku sambar dulu. Hihihi. Wallahualam.

Wassalam.

Comments

  1. La tahzan..
    Allah akan selalu bersama dengan kita
    :)

    ReplyDelete
  2. aiseh
    mana mung tahu tu aku?
    hampest.

    ReplyDelete
  3. sapo agi nok comment..
    kalu buke mu...
    sapo agi nok nasihat..
    kalu buke mu...
    i know it's you..
    tadok pun oghe wie nasihat ko aku selain mu n kak dayah n kakngah..n mokngoh n ayohngoh...
    kakngah mano buko blog aku,
    kak dayah jauh panggang dari api,
    mokngoh n ayohngoh...
    nok kato buto IT, dok...
    buleh ja paka tenet...
    tapi mereka ade urusan lebih penting. =)

    ReplyDelete
  4. ahaha
    mano la tahu tibo2 ado plok ore hok bace blog mu kam.


    :D

    ReplyDelete
  5. contohnye sy =D
    hua3!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers