Oh, mengantuknya...!

6.9.09

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Ahaa... Hari ini, ke sekolah seperti biasa. Tapi tak tau kenape arini rase dahage teramat sangat. Lepas sahur tadi lagi daa~ Woo... So, teruskan hari ini dengan sabar ^^

Entahlah, hari ini nampaknye seluruh warge 1A7 kelihatan sungguh mengantuk dan tidak bermaya. Sedih aku tengok sengsorang. Aku ngan Piah duk gelak tengok budak tu, budak ni tersengguk, muke blurr. Kesian cikgu ngajar, ade orang fokus ke tidak, aku kurang pasti.

Yang aku yakin, aku ngan Piah tak fokus pun. Kami cube menghilangkan rase mengantuk dengan melawak sesame sendiri (dan kami berjaya!). Hohoho~ Syimah kat kiri aku pun dah muke cam nak nangis jer. Hiks... Hiks...

Don't cry, my baby, don't! (???) Aku tak betol hari ini. Sebab? Erm, entahla... Tanye la lain kali yerp. Akanku fikirkan jawapannyer esok. Hehehe.

Erm! Aku da menghabiskan sebuah buku bertajuk Ketika Cinta Bertasbih karya Habiburrahman El Shirazy (penulis Ayat-ayat Cinta) yang muka suratnya hanya 1079. In two days je (novel Melayu@Indon okeyla), tapi kalau novel English, mungkin mengambil mase selame 1 minggu. ><

Sekarang ni, aku tengah pikirkan nak beli buku Andai Itu Takdirnya. Tadi, Ishana story kat kite orang (Tiqah, Tikah, Syimah, Nadia n aku) tentang cite tu. Tapi tak abis. Aku teringin nak beli. Best ke tak? Best ke tak? Tapi aku rase novel paling gempak :~ Of course MY TWILIGHT! Hee~

Kedue best, Ketika Cinta Bertasbih. Azzam yang tabah menjalani keperitan hidup. Aku suka gile dengan karakter Azzam ni. Name penuh:~ Abdullah Khairul Azzam. Nges3... Saksikan trailer citenye::~~



Cite die tersangatlah best (walaupun pade aku boring skit mase mule-mule tu). Kalaula ade penulis cam Kang Abik ni kat Malaysia 'kan... Mesti lagi best. MALAYSIA BOLEH!!!

Semue abangku (except abelong) ade kat rumah. Siap seorang cousin agi ade. (siapekah itu? ta kenal) Hohoho~ Buat-buat tak kenal pulak.

Okey, kepade semue. Saye nak mintak maaf jikalau ade tersilap kate, tersalah kate, tersepak, terterajang, tercubit, terpukul, terdesak, terlempang dan terkutuk serta banyak lagi 'ter' di depannye termasuklah TER (Terengganu Equestrian Resort) sekalipun. Huhuhu. :)

~Sempurnanya sifatmu, tulusnya hatimu, jujurnya niatmu, tingginya kesabaranmu~
(xsabbik pom benonye huhu)

Wallahualam.
Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. ;)
Post a Comment