Posts

Showing posts from October, 2009

Wash your hands properly! -H1N1-

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
So, today dengan bangganya Kak Fifi nak kongsi langkah-langkah membasuh tangan dengan betul. Adik-adik semua diminta baca dengan elok.
Kak Fifi post entry sebegini kerana ingin menyedarkan adik-adik semua tentang pentingnya menjaga kebersihan. KAK FIFI SAYANG ADIK-ADIK SEMUAAAA...!!!

1. Basahkan tapak tangan dan ratakan sabun dengan sempurna.

2. Gosok kedua-dua tapak tangan.
3. Gosok setiap jari dan celah jari.
4. Gosok kuku di tapak tangan.

5. Gosok belakang dan celah jari.

6. Basuh tangan dengan air bersih secukupnya.
7. Keringkan tangan dengan kain bersih atau tisu.

Okey, Kak Fifi harap adik-adik dapat mengamalkan langkah-langkah membasuh tangan ini selalu, yaaa! Ingatlah, mencegah itu lebih baik daripada merawat.

Wallahualam.

It's hard.

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
It's hard. I don't know what's going on with myself. I just don't know. How is my heart? Well, I supposed I don't know it either. Whatever, Fatin Athirah!
Kekadang kite sendiri tak tau apelah yang kat hati kite ni. Keadaan tu berlaku kat aku sekarang. Gile ke ape aku tak tau. Tapi aku tak berape nak tenteram. Mungkin banyak sangat dose-dose silam yang pernah aku buat. Huish~
Aku tak nak mengaku, itu tekad aku. Ape pun orang nak cakap, cakaplah! I DON'T CARE!!! I have my own ego, so I'm not going to admit anything. I'm just me!
(zon melepaskan perasaan)
*****
Oyt. Lama tak update blog. Malas sikit. Hohoho!
Sepanjang aku tak update blog ni, macam-macam peristiwe jugaklah yang berlaku. Minggu lepas, I was absent for two days. Well, couldn't do anything because I was having a fever. Sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa. Yup, that's right! Firstly, diserang sakit perut. Muntah-muntah. Hanya Tuhan sahaja yang ta…

Lirik lagu. (sajasaja tiada kerja)

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Hari ini malas nak story pape, so just enjoy the lyrics, okayh!










Okey, tu je. Lagu-lagu ada kat tepi ni. ->> Nak dengar, dengarlah. :)
Wallahualam.

Temuduga BPDS pertama!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Okey, okey, okey! Tengah excited ni nak cerita pasal temudugapengawasdisiplin. Ya Allah, perasaan berdebar + bengang aku hanya Allah sajayangtahu.
Dipendekkan cerita, aku ditempatkan di Kumpulan 5. Penemudugapenemuduga terhormat yang terpilih untuk menginterview kumpulan aku ialah mereka di bawah ini:
1) Akhi Amirul Hafiz 2) Akhi Syabil Muhafiz 3) Kak Hani 4) Kak Zaidah 5) ???
Oh no! Yang kelima aku tak ingat. Erm, actually temuduga dijadualkan pada hari Selasa, 13 Oktober 2009. Tunggu punya tunggu, perh... Penat gila tunggu. Berdebardebar! Tapi, perasaan itu hanya siasia sahaja.
Pukul 5 petang, kami disuruh pulang sebabtaksempat. Penat aku tunggu! Tapi, tak apa, aku redha je... Hanya beberapa orang pelajar sahajayangsempat, termasuklah Miss 'Ainul Munirah, Miss Noor Raihanah & Miss 'Athirah Nadia.
Aku dan Sabrina je tak lagi. Kelas kami hanya 5 orang yang pergi temuduga. So, dengan hati yang agakpedih, kami pun melangkah pulang... Time a…

Abecik's Wedding day!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Opps! Sorry, yaaa... Lambat masukkan post untuk Abecik kawen. Hari Jumaat (9/10/09)ialah hari akad nikah. Hari Sabtu (10/10/09), ialah kendurinyaaa.... Sesiapa yang datang tu, nampaklah saya!
Masa hari Jumaat tu, semua orang santai je. Kirakira lepas solat Jumaat barulah kami beransur ke Masjid Kristal. Tak sangka pula ramaigilaorang...! Ada Kursus Haji lah pulaaa...
Pengantin perempuan lambat sampai! Tetamupulasampaidulu. Huhuhu! Cantik bangat my Kakcik! Hehehe. Kak Liyana sudah officially our Kakcik. Disebabkan kami panggil Abecik tu Abecik, jadi panggil Kak Liyana Kakciklah! *nampaknya ayat sudah berbelit-belit
+ sudah sah bergelar suami isteri! +
Nasib baik dalammasjidtusejuk. Hee~ Sebab kami anakberanak pakai bajukaintebal, yang panas sesangat! Jurugambar pulak adalah dekat 10 orang. *hanya seorang yang bertauliah, yang lain tu buat semak je sebenarnya. haha
Teka siapa datang? Cikgu Man. Hehehe. And ramai lagilah. Okey-okey-okey. Selepas itu, …

Ouh !

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Apa khabar? Harap sihat, yaaa... Kalau tak sihat tu, cepatcepat pergi hospital. Takut kenasimptomH1N1, ok! Eh, mengarut pulak aku ni. Ngee~
Hari ini, kat sekolah, biasabiasa sajaaaa... Cikgu tak masuk, yang masuk hanya the one and only my Teacher Nordiana. Opps! Our Teacher Nordiana. Kami buat eksperimen yang langsungkamitakfaham. Sorry, teacher... Tak faham!
Mulamula, bagi borang BPDS (Badan Pengawas & Disiplin SHAMS) kat teacher. Kena ada ulasan dari guru kelas. Tahu teacher ulas apa berkenaan aku? SILA bagi peluang kepada pelajar ini. Seorang yang kuat berusaha dan berdedikasi. Seorang yang berhemah tinggi. Aku saja je nak trycaripengalaman. Nak jadi pengawas ada empat temuduga. Aku tak kisah, lulus ke tak. Nak cari pengalaman, tu je. Kalau dapat, alhamdulillah... Kalau tak, redha jelah!
Hari ini aku banyak melakukan exercisepercuma. Naik tangga, turun tangga. Penat! Oh, homework untuk hari ini ialah EXPERIMENT REPORT. Erk, takberapabest

Aku budak blur.

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Eyt! Hahaha. Hari ini 'agak' gembira. Agakagaklaaa... Okey, hari ini, straighttothepoint jelah. Waktu paaaaling first, iaitu Sains. Kiteorang pergilaaaa makmal sains yang best tuh.
My beloved teacher pun suruh buat keluar kertas yang kami buat exercise. Ramai yang tertinggaldalamkelas. Taktermasuk aku. Yes! Langkahbijakaku simpan kertas tu dalambukueksperimen berbaloi. Berbaloi-baloi!
So, mase budakbudak tu pergi balik kelas ambik kertas, cikgu tanyela apa yang dijanjikan semalam. Beliau nak DEFINITION for VACUUM. Memandangkan ehemehem ni duduk paling tepi, dia kenatanyadulu. Ehemehem ini ialah seorang muslimin, yaaa...
Cikgu tanya dia, diabuatdekje and blur tatau nak jawab apa.Boleh dia buat macamtu? Pening aku tengok. Dengan muka innocentnya. Dia tak jawab. Lepas semua orang sampai,tetiba akudiserangolehsoalanyang sama.
Dengan bangganya aku pun bangun. Berdehem sikit. Aku pun jawab, "THE ABSENCE OF MATTER IN A VOLUME OF SPACE.&quo…

Followers