Siapalah kita ni...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Hmm... Berdasarkan tajuk entry kali ini, hehehe. Terkenang nostalgia sewaktu di SK Kepong dulu. Woaa... I miss my friends. "Siapalah kite ni..." quote best friend aku, Syazwani. Ya, aku tak pernah cerite pasal budak ni.

Die ni baik sesangat. Tapi, garang semacam. Kalau bersalah tu, tak nak mengaku. Tapi, hati dia bersih, suci. Die ni anak yatim. Suke jage hati orang. Mase Ummi & Walid pergi Mekah, die ni jugak teman aku kat rumah. Bersama Farhana. Miss that moments!

Aku sayang sangat die. Lame tak jumpe die. Die kat SMK Padang Midin. Macam tulah. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan. An ! An !

Syazwani, oh Syazwani...

********

Erm, sekarang aku tengah siapkan buku skrap Sejarah. Dah siap pun, cume tak binding lagi. Oh, IC abang aku tak dapat lagi. Bilalah dia nak emailkan kat aku. Kalut semacam aku hari ini tau tak!
Abang, please... Please... Tolonglah. Please, abang. I love you, abang! Hantarlah IC tu cepat. Please. I need it. Huwaaaaa....

Rumah aku sekarang ni dah tak nampak rupa. Mana taknya, habis berserabut dengan barang-barang yang Ummi Walid nak susun balik. Yalah, hujung minggu ni Abecik kahwin. Woo~ Memang sibuk semua orang nampaknyaa...!

Percaye atau tak, aku kena jadi penyambut tetamu sekali gus pelayan tetamu! Berdebar rasanya...! Tak ada pengalaman. Hehehe. Walid yang suruh. Okey, insyaAllah, saya akan lakukan yang terbaik! Fifiey boleh!!!

**********

Hmm... Esok oral test English. Berkumpulan! Kami tak ready apa-apa pun lagi nih. Ish! Apa kena dengan kami ni? Ya Allah, wake up, everyone! Wake up!
Okay, we had chosen a topic; THE IMPORTANCE OF READING.
We've decided to make it like an interview. Something like MHI. Yeah, like that.
So, Ainul and Raihanah will be the hosts. All the best, girls with all the questions!
Okay, I'm the first person to interview. I've chosen to talk about READING NOVELS @ STORY BOOKS. Still finding the infos.
Nadia will be after me. She chose READING LITERATURE BOOKS.
Third, Sofiah. Hmm... Interesting topic for her, READING RELIGIOUS BOOKS.
Last person to be interviewed, Ain. Well, I think she can make it with the chosen topic for her; READING NEWSPAPERS.
Bravo, girls! I hope our performance will be great.

*******

Aku sekarang tengah bengang. Ikut suke hati akulah nak bengang kat sesape pun, mane korang kisah. Sekarang, aku dah buat ape yang korang nak, puas? Lantak koranglah lepas ni. Pandai-pandailah survive tanpa aku. Aku TAK NAK IKUT campur lagi. Just go with your way. Selfish, ego, hypocrite.

Whatever with themlah kan. Who cares? I'm just being me. And I will always be myself. No one can ever change me. Me, myself and I. It's just the world of me. And what do you care? Ah, just keep your words and shut up!

*******

Hari ini pergi beraya rumah Sofiah. Lalala. Siap duduk agi dua jam kat sana. Internet jugaaaa... Ish, ish, ish! Thanks, Sofiah for the great pleasure. I love you, always and always!
*sofiah sooo sweet

Erm, pastu balik umah. Tetibe, budak kecik kesayangan aku ade kat umah. Yeee... Nama dia; Alia dan adik dia; Balqis. Comel, comel sangat! Balqis sungguh montel. Alia hari ni pelik sikit. Tak banyak cakap, biasanya cakap mengalahkan orangtua.

Hehehe. Dahlah. Nak tutup laptop dah ni. Nak solat, gosok baju and lipat kain sembahyang untuk bawak pergi sekolah esok. Wokey? Nanti-nanti aku update lagi.

Nanti, nanti! Ada lagi!

Tadi, aku ada terbaca blog seseorang itu. Dia cakap dia jealous tengok orang ada adik. Woa, sebenarnya aku pun nak jugak adik, tapi dah Ummi & Walid dah tak mampu, 'kan. Redha jelah. Anyway, aku tak apa sebab aku ada ramai anak sedara (walaupun aku tau adik dan anak sedara tu tak samaaa;)

KATA-KATA HIKMAT DARI AMEK: "People usually pray to marry the man they love but I humble pray to Allah that I love the man I marry."


Okey, sampai sini jelah. Ada masa aku update lagi, yaaa.. Cerpen sudah sampai bab 16. Penat woo... Entah, sampai bab berapa aku tak pasti. Nanti-nantilah aku fikirkan. Wassalam.

Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers