Final exam...ROCK?

5.11.09

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Hohoho! Lama takupdateblog. Well, I'm busy with my finalexamination! Still have time to blogging, ain't? It's not so bad! Two days left to study! Relax a little. MyEm0.Com Cool yourself for half a day. Whatever it is, just think positive!

Hah, kepala hotak engkau, Cik Fifi! Relaks, apa relaksrelaks? Next week subjects; History, Geography, Science (paper 1), Maths (paper 2), Bahasa Arab and Kemahiran Hidup! What's left to relax? Only students who are outoftheirminds are still relaxing by now.
*dahlah KILLER subjects wow!

Erm, I don't know what to story about. But one thing for sure, I'm not gonna talk about my EXAMINATION! I suck! Duh~ MyEm0.Com

Okay... Anything? Zero in my mind.

Still thinking...



MyEm0.Com


DUH!

Well, memandangkan Kak Fifi (start doh jadi kakak) baru lepas tengok blog Adik Atiqah, Kak Fifi baca post dia yang berkenaanclassmateskami, jadi Kak Fifi rasa nak tulis benda yang sama. Maybe dari pandangan Dik Tiqah lain, Kak Fifi pun lain. Kak Fifi berpakat dengan Adik Alya. Adik Alya post di blognya; di sini.


Based on the classroom of 1 Ibnu Arabi, write the characteristics of each character. Your writings must be in note form.
*dop sabbik and wak lolok

MyEm0.Com

As girls are closer to me than the boys, let me tell the girls' characteristics first.
*awat cakap English terus ni?


MUSLIMAT of 1A7

'Ainul Munirah:~ She's nice and funny. Like to tease me, always and sometimes I do annoyed her. She loves lecturing. Dunno why, try asking her. Haha.

Nurul Sofiah:~ The one with sweet smile. She likes to laugh very much. Sometimes, she can be very moody but I'm always there to make her smile appears.

Noor Raihanah :~ The smallest girl in the class. I love her so much! She's like my own sister. Hahaha. Kanak-kanak Ribena. Suke mengusik orang! Hisy!
MyEm0.Com

Nurul Sabrina Syarfa:~ Sangat bijak dalam Maths. Kalau tak faham, selalu tanya dia. And terlalu baik! Pandai jaga hati orang, terutama Kak Fifi yang semenjak dua menjak ni terlalu sensitif (maklumlah orang tua).

Nur Ain Suraya:~ Suka cakap banyak. Kalau tak ada orang layan, dengan sedihnya dia berkata, "Kenapa tak ada orang nak cakap dengan saya?". Sungguh sadis! Hehehe... Baik juga, tapi can be very moody without reasons.
MyEm0.Com

Nur Alya Aqilah:~ Pendiam. Dalam kelaslah, tapi kalau dalam alam maya ni, Ya Allah. Macam-macam yang dingarutkan. Pening juga layan budak ni. Dia baik. Boleh dibuat kawan untuk berkongsi kisah dan duka. Suka gelak and always ketawa kalau ada perkataan yang keluar dari mulut aku. (???)

Nur Hasyimah:~ Seorang budak yang baik. Tak rapat sangat because she always hangs out with her gang. Tapi rapatlah juga because she's my neighbour in the classroom.
MyEm0.Com

'Athirah Nadia:~ Specky girl, y'know. Sungguh halus budi bicaranya. Tak terkata! Not too close, she always has Atiqah by her side. Her smile is wonderful!

Wan Nur Athirah:~ Budak asrama. Baiklah and suka senyum. Pendiam jugak, tapi kalau bagi tazkirah, sungguh menusuk kalbu.

Sarah Nasuha:~ Rapat jugak disebabkan keakrabannya dengan Piah dan Ainul. Dia baik and ada pipi yang tembam. I would like to cubitcubit her cheeks but takut. Hehehe. One of the hostel girls.
MyEm0.Com

Aina Farzana:~ Sungguh ayu dan cantik. Dikategorikan sebagai salah seorang ratu cantik dalam kelas (adik Aina, jangan perasan). Suka senyum; dan sangat ikhlas rasanya senyuman itu!

Nurul Aqilah:~ Tampak riang seperti Raihanah. Berkaca mata dan suka tersenyum. Baik hati dan suka bergurau.

Nurul Atiqah:~ Pendiam teramat sangat. Mulamula masuk kelas ini dululah. Tapi, sekarang sedikit berubah. Berdebar jugak melihat perubahan mendadak itu. Hehehe...
MyEm0.Com

Nor Atikah:~ Agak sensitif dan kasar. But, I like her because she is like Sabrina, pandai jaga hati orang. Mungkin persahabatan perkara paling penting dalam hidupnya. =)

Ishana Nasuha:~ Selamba and suka melawak. Dulu, suka makan dalam kelas. Fakta; dia memang suka makan. Hehehe! Budak asrama jugak. Rumahnya, nun jauh di Kemaman.

Nur Dina Shafiqah:~ Bendahari kelas kami yang bersuara halus. Ya Allah, halus betul suaranya! Baik dan sangat suka senyum. Manja sikit dengan 'Kak Fifi'nya. Hohoho!
MyEm0.Com

Nur Rosehaslinda:~ Pendiam and...maybe secretive? She likes to smile. Anyway, bagi Kak Fifi, Adik Linda memang baik. Senyumlah, senyumlah, ahai cik mek molek... Haha.

Fatin Athirah:~ Budak paling jahat dalam kelas. Suka mengusik orang. Kuat sangat mengusik! Ei, geram betul dengan dia! Jom ramai-ramai, pakat serbu budak niii...!!!
MyEm0.Com



MUSLIMIN of 1A7

Muhamad Amirul Amir:~ Erk... Agak tegas dan garang. Well, ketua kelas. Mungkin sedikit terpengaruh dengan perangai anak-anak buahnya yang nakal.Bijak gile wooo!
MyEm0.Com

Ahmad Faez Hafizy:~ Bagi Kak Fifi, budak ni baik...kot? Entah, nampak macam baik je. Just biasa-biasa je, taklah jahat sangat macam Kak Fifi. Muahaha!

Muhammad Lokmanul Hakim:~ He's just fine. Baik. Suka curi-curi dengar perbualan Kak Fifi, Adik Ainul dan Adik Piah. Tapi okeylah. Dia tak cuba menyakitkan hati orang. :)

Abdul Rahman:~ Baiklah...kot? Okeylah sikit. At least, he respects our teachers. And he's funny.Suka gelak kuat-kuat bila cikgu buat lawak sikit (walaupun orang lain tak gelak).
MyEm0.Com

Anwar Syafiq:~ Okeylah, maybe. Pendiam jugak and jenis 'suka layan perasaan'.Kira baiklah jugak... Huahuahua! He's the oldest in the class tapi Kak Fifi tak nak mengaku sebab Kak Fifi nak jadi paling tua jugak. Huahuahua! Cikgu ramai yang suka dia, and I don't know why?

Mohammad Azeeb:~ Yang ini 'muka' baik. Memang baik pun. He's just like Alya, dalam kelas senyap, suara bunyi sekadar perlu je, kat alam siber ni, Ya Allah! Tak tahu nak cakaplah!

Muhammad Izzat:~ Si muka blur. Kenapalah muka dia blur sangat? Tak ada feeling langsung tengok muka dia. Senyum pun setakat senyum hambar je. And berdasarkan report oleh seseorang, budak ni kalau nak marah dia akan ketawa. Tak ke pelik namanya tuh?
MyEm0.Com

Muhammad Zikrie:~ Maybe he's okay. Menurut kata Alya, he likes to sing. Sejauh mana kebenaran itu, wallahualam sebab tempat Kak Fifi jauh sekali dengan budak ni. Macam perbandingan ni; Kak Fifi duduk di Jepun, dia di Malaysia. Hohoho!

Che Ku Muhd Syaukani:~ Hah! Walaupun budak ni suka menjawab, tapi dia kira baiklah. Taklah buat perkara bodoh macam sesetengah budak buat. Perangai dia kira okey lagilah.Suka buat lawak. Hisy!

Ahmad Luqman Arief:~ Erm... Actually Kak Fifi tabik dengan budak ni. Berdasarkan reporter Kak Fifi yang dilantik secara tak bertauliah, budak ni tak suka bergaul dengan perempuan. Senyap je dalam kelas, tak bising sangat macam seseorang. Hehehe...
MyEm0.Com

Mohamad Irfan:~ The smallest boy in the class. Nak dibandingkan dengan Raihanah rasanya budak ni lagi kecik. Hehehe. Dia suka senyum jugak. Suka sengih. Muka dia macam Riaz, my nephew. Haha.


So, that's all I think. Ke nak tau lebih banyak lagi? Hah, kalaumacamtu, sila tanya mereka sendiri, yaaaa.... Kepada all yang namanya tertera di atas, sorry kalau terasa. Just my opinion. Tak berniat mengutuk pun. Semua positif! :) All the best in exam! Atamanna laka annajah!
MyEm0.Com

Wallualam...

Post a Comment