New Moon & Mulan.

2.12.09

Yee!
Aku dah ada kat Terengganu.
Baru balik semalam. Hohoho!
Nak cerita masa dekat KL nih.


Of course tujuan utama aku ke KL untuk tengok New Moon. Hahahaha. Dua kali aku dapat tengok. First time masa 30th November. Aku dan Kakngah berlegar-legar dulu kat Berjaya Times Square. Makan-makan sikit. Sebelum tiba pukul 9.00 malam, aku dan Kakngah tengok Mulan dulu. Tak dapat tengok habis sebab the movie started at about 7.50 p.m. and we had to catch up with New Moon at 9 p.m. kan.Then, esoknya, 1st of December 2009, pukul 11.30 a.m. pergi tengok Mulan sampai habis. Ending dia sedih woo... Mulan dan Wentai tak dapat bersama sebab Wentai tu rupanya is the son of the emperor. He himself is the prince. So, dia terpaksa kahwin dengan Princess of Rouron untuk menamatkan peperangan. Wentai kena tawan at first, then Mulan menyamar dan bekerjasama dengan Princess of Rouron tu. Princess loves Wentai, but Wentai loves Mulan. Mulan sendiri yang suruh Wentai kahwin dengan Princess. So, Wentai suruh Mulan lupakan dia. Uwa... So sad tau tak! Pastu ada satu part tu, diorang tengah tak ada bekalan makanan, ubat dan minuman, Mulan tengah cedera, Wentai bagi Mulan minum darah Wentai sendiri disebabkan tak ada bekalan ni! So touching masa tu!!! And ada kawan Mulan merangkap adik angkat Mulanlah jugak, namanya Tiger. Dia mati kena bunuh semasa jadi tawanan. Sedih sangat cerita Mulan ni! I wish ada sambungan dia. Takkan Mulan tu single je! Kalau ada Mulan 2, tak payahlah masukkan Wentai tu, ambik Shang je, ikut cerita Mulan yang kartun tu. Hehehe! And the worst part is, the hero himself cried the most. Wentai tu asyik nangis je. Aduyai, aku rasa paling banyak nangis dialah orangnya! Aku nangis sikit-sikit je, well orang tak ada perasaan macam nilah. Hahaha. Ending dia sad. Aku tak puas hati! Bak kata Kak Yus, "Cinta berbalas tapi tak bersama." Jiwang pulak! Hahahahaha. And New Moon, tengok dua kali jugak. Second time tengok tu, tak tengok habis sebab kan ada yang part 'kissing' Bella and Edward masa dekat Volterra tu, dia nak potong tapi dia potong habis, sampai tak boleh tengok dah the next part tu. Hahahaha. Ramai gila muka tak puas hati. But, it was a relief lah sebab aku dan Kakngah kena catch up the commuter and bus to go to LCCT. First time tengok New Moon (at cinema), feel sangat. Time Edward muka malu-malu, he's so cute!!! And Jacob, he's cute, too! I love Sam Uley. Paling tak suka, Jared coz he's sooo annoying! Paling kelakar, part Mike Newton ajak Bella tengok wayang. Cerita yang Mike nak tengok; Love Spelled Backward is Love. Tapi Bella nak tengok Face Punch. Mike muntah masa tengok Face Punch. At that night Jacob dah transformed into a werewolf. And aku pun suka Alec, he is so damn cute! Demetri pun. Hehehe. Alice of course favourite aku! Erm, masa masuk hall nak tengok New Moon for the first time, rasa nak lompat-lompat, menari-nari! Tapi taklah buat macam tu, nanti apa pulak orang kata. Hahaha. Apa-apapun, kedua-dua movie ni best. Satu je yang membezakan movies ni, New Moon ending dia happy, Mulan ending dia unhappy. Cerita Mulan tu based on a true story. Maybe that's what happened. Cinta yang tak kesampaian antara Mulan dan Wentai. I really hope ada sambungan dia ni. =)


A picture of me. Shy shy cat pulak mase ni!


The Mulan poster.

Okey, tata.
Tu je.
Boring skit post ni.
Tak ada warna-warni.
Nak tau?

Baru beli handphone baru sebab handphone lama tu asyik rosak je.
Hohohoho!
(--")

Wassalam.

Post a Comment