Sudah di Terengganu !




Hey, hey, hey!
Teka gambar siapa kat atas tu?
Of course my cute little niece. =]
Zunah Solehah binti Azroul Shahrain.
Saja je letak picture budak comel ni kat sini sebab dapat tangkap gambar dia dengan riak gembira ni !

Ouh, aku dah ada di Terengganu sekarang.
So, tak ada kerja sangat, editlah picture sedikit sebanyak.
And baiki-baiki blogg yang sudah lama kusut ni. (T_T)

Pagi tadi sampai Terengganu.
Kerja aku dalam minggu ni naik plane jelah. Hahaha.
Ape-ape jelah. Bukan selalu dapat naik. LOL
Overall, my ratings:
Malaysia Airlines ✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿


Kuwait Airways ✿✿✿✿✿✿✿
Egypt Air ✿✿✿


Ha! Nak tau kenapa ade rate-rate nih?
Okey, I bagitau sekarang. Haha.
Masa terbang ke Istanbul naik MAS, sangat selesa.
But not as comfortable as orang yang duduk kat Golden Class la. =D
Okeyla, pengumuman pun jelas.
Screen tv pun TAK ROSAK. Pape jela.



Erm, terbang ke Damascus, naik Egypt Air, transit sebentar ke Cairo.
Boleh cabin crew dia buat pengumuman cakap nak pergi Amman.
Apadaaaa.... Buat suspen je tau tak.

Balik ke Malaysia semula naik Kuwait Airways.
Transit 10 jam kat Kuwait dari Amman.
Masa transit tu, menginap di hotel kat airport.
Best hotel dia, walaupun kecik amat selesa.
Aku share bilik dengan Kakngah, mandi 2 kali dalam masa 5 jam.
Hohoho!

The worst part is.. Beg Walid tertinggal kat Amman sebab tak TERMASUK dalam cargo.
And time kat KLIA, my mom tertinggal plastik berisi souvenirs Abang dalam tren.
Hadoiiiiiii... Macam-macam pulak!
Nasib baik beg yang tertinggal kat Amman tu dah nak sampai esok.
Dah buat report dah, nasib baik dapat contact airport kat Amman tu.

Peace!
Takde kerja edit gambar then upload kat sini.
Masa ni dekat hotel di Damascus, tengah tunggu van nak pergi ke Jordan.
Gambar ni aku snap sendiri. *ceh, macam tak biasa



Aha! Gambar ni pulak...
Di apartment masa dekat Istanbul.
Siapa yang capture gambar ni eh?
Abang kot, biasalah tak ada kerja. Hohoho!
Diedit oleh aku sendiri. Orang lain dalam rumah ni mana suka edit-edit gambar. (",)



Ni gambar Abang naik kuda masa kat Petra hari tu.
Dia lenguh jalan jauh (aku pun sama), so dia cakap ngan Ummi nak naik kuda.
Aku takut nak naik, so aku jalan jelah ngan Ummi. Sambil makan french fries. Haha.
Walid cakap, "Bukan letih sangat tu, saja dia je nak naik kuda. Pengalaman,"
Betul jugak. Tapi aku, no way man! Tak nak naik!



Posing dengan signboard je nih.
Saja nak ambik WELCOME TO THE HASHEMITE KINGDOM OF JORDAN.
Cheese! Thanks to Kakngah sebab sentiasa ambil gambar adikmu ini.
Biasalah, I kan fotoGENTIK (bak kata Abang). XD


Kucing yang dijumpai masa nak balik dari Laut Mati.
Comell banget warne bulunye. Macam russet gitulah (was it Jacob? haha).
Aku memang tertarik dengan kucing meow meow ni.
Even kat sekolah pun siap cakap bahasa kucing lagi ngan 'Ainul.
Kan 'Ainul, kan, kan, kan?

Oh! Tadi mesej-mesej dengan Sabrina.
Tahniah kepada Farhana (adik Sabrina) sebab dapat masuk SHAMS.
So, dengan tak sengajenye kami ke topik kelas mana tahun depan.
Sabrina cakap aku kelas 2A3. Sama dengan dia.
Piah & 'Ainul pun kelas sama. Begitu juga dengan Ain.
Dia tengok masa pergi daftar adik dia haritu, katanye.
I'm not very sure, but alhamdulillah kalau dapat kelas 2A3.
=]



Sekarang ni susahlah nak tidur.
Know why? Sebab susahlah.
No, kan pergi Turki, Syria dan Jordan.
Waktu diorang beza 6 jam dengan Malaysia, so...
Apabila pukul 2 pagi di Malaysia, kat sane baru pukul 8 malam.
Aku tak tidur lagi pukul 8.
Tu sekarang ni susah nak tidur tu.


+ jalan-jalan di Damsyik, Syria +

Sini je dulu. Penuh ngan gambar je entry nih. Hee~

Wallahualam. =)

Comments

  1. thank you, kak intan.
    that's my niece ! =]

    ReplyDelete
  2. gambo amuh tadop ponn???isk isk isk..sedih ngatt...dop cite ke pasal jordan??isk isk isk..ngajuk ah ginimmm...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers