meow, meow. meow fm ! ◡‿◡

15.1.10




Gambar di atas adalah untuk hiasan semata-mata. Hehe. Just teringat kawan-kawan aku. Err, kira kat atas semua tu semua geng aku, sebab ada lima je. Dari kiri, Raihanah, Sabrina, Sofiah, 'Ainul dan Ain. Aku takde, tak cukup kuota untuk gambar tu. Hahaha.

Sebab 'Ainul dan Sabrina berwarna oren: sebab diorang pengawas, pakai baju krim (dekat-dekat dengan kaler oren. he he he)

Sorry, Nul & Brina !  Oloh, gurau-gurau je. Meow, meow, meow? Meow meow meow ! MEOW ! *hoho. bahasa yang biasa dituturkan bersama 'Ainul ;P

Actually dulu masa dekat 1 Ibnu Arabi (yang terciinnnnta), kiteorang suke membebel pasal kucing kat sekolah. Last last keluarlah bahasa kucing. Meow, meow je bunyinya pun... Tetibe jadi meow fm pulak lepas tu. DJ nya : aku dan 'Ainul. Penyanyi : Piah dan Ain. Hoho.

Comel betul budak kat atas tu !  Haha. Saje je letak gambar si comel tu. Untuk menambah seri blogg ini (cewaah!). Aku tak tahu nak story pasal apa hari ni. So, post jela apa-apa yang terkeluar di benak ni. Meow !

Hmm... Maybe aku nak story pasal kawan-kawan kot. Entahla, korang baca jelah apa yang aku tulis. Aku nak mengarut kat blogg macam Alya dan Sabrina, tak reti. Diorang tu expertlah bab-bab mengarut ni, aku just pandai mengarut masa talking talking je. Huhu.

Okey, okey. Setelah berpakat pakut dengan Semek Aliyy, aku nak tulis pasal characteristics classmates baru aku ni. Yang ni awal tahun punye observation. Nanti ada lagi yang mid-year dan final year. Kay kay ?



Kite start dengan muslimat dulu eh. Susunan mengikut tempat duduk. Dari pintu belakang:~

Fatimah Zahra :~ Budak ini sangat baik dan suka senyum. Die sangat comell ! Kalau tak kenal die, memang akan cakap die sombong, tapi sebenarnya die baik gile ! *bekas budak 1A5

Nurul Sakinah :~ Hah, yang ni pun baik jugak. Selalu bincang bincong pasal Maths yang amat membelitkan kepale otak kite orang semue ni. Haha. Dan suke ketawe ketawe. *bekas budak 1A5

Auni :~ Best berkawan dengan budak ni. Aku suke tanye die kalau tak faham sesuatu pelajaran tu. Die baiikkk bangeettt... Tempat duduk dia belakang aku je, tu sebab kite orang agak rapat. Hoho *bekas budak 1A5

Puteri Aimi Athira :~ Budak ni pendiam, tak cakap banyak. Aku tak rapat sangat dengan dia, sebab tu tak tahu hati budi lagi. Tapi nampak pada gaya, budak ni baik. =) *bekas budak 1A8

Nurul Nadhirah :~ Yang ni kawan sebelah Aimi. Die talk talk jugaklah dengan aku. Tapi kite orang tak cakap banyak sebab die ni jenis pendiam jugak. *bekas budak 1A8

Nur Syazwani :~ Baik dan pendiam. Tersangat-sangat pendiam. Kite orang tak pernah talk talk, just berbalas senyuman je. Heheh. *bekas budak 1A6

Nurul Afiqah :~ Budak ni agak rapat dengan aku sebab die friendly ngan aku. Aku suke die. Maybe sebab name ayah kite orang same. Hahaha. Budak ni pun comell ! Putih melepak lepak.

Che Farishatul Nadira :~ Baik dan suke cakap cakap jugaklah. Die anak kawan kakak aku. Hahaha. *bekas budak 1A6

Nur Syafiqah :~ Gulps !  Budak ni senyap terus. Aku ngan die balas-balas senyuman je, tak pernah berinteraksi lagi. Haha. InsyaAllah nanti nanti berbaiklah tu. Kan kan? *bekas budak 1A6

Okey, memandangkan semua pelajar muslimat 1A7 duduk sebaris, aku tulis separated okey, okey. Kite start dari belah kanan aku.


Sofiah :~ Sekarang dah jadi penolong kelas. Baik, as usual. Die ni suke membebel kalau aku ngan 'Ainul gelak tak berpenghujung. Best friend aku ni, die duduk sebelah 'Ainul yang duduk sebelah aku. Hehe.

'Ainul :~ Baik, bijak dan comel. Tapi...perangai die berubah sekarang. Makin nakal. Adoii !  Kate pengawas, kenape nakal sangat ni ?  Dahla gelak je keje. Ape nih !  *cakap kat orang

Fifiey: ~ Oh, budak ni memang paling best dalam ramai-ramai. Die suke cakap sorang-sorang, lepas tu buat lawak dengan 'Ainul pastu gelak tak hengat dunie. Hohoho! Maaflah ye semue orang. T__T

Ain :~ Budak ni memang periang dari dulula. Cakap banyak, dan suke bercerita dan berceloteh. Saaayang Ain !  Muahmuah. Haha

Aina :~ Memang baik sejak azali. Kahkah. Tapi tak tahu sangat perkembangan die.. Die suke senyumlah, macam selalu. Hihi.

Sarah :~ Sarah ni memang baik hati dan memahami. Hoho !  Baik dan comel banget !  Masih geram dengan pipinya yang gebu itu !  Hehe. Pengawas sekarang. ^^

Alya :~ Budak yang suke paling banyak dalam kelas. Err, kedua paling banyak gelaklah. Yang pertama, 'Ainul Munirah la siapa lagi. Haha. Aliyy ni kalau aku mengeluarkan satu perkataan, pasti die akan ketawe habis-habisan. Masaloh nape au sorang nih, heisy !

Sabrina :~ Spesies nge Alya. Asal aku memulakan ayat pertama aku je, die pun akan gelak dengan penuh keayuan dan kesemangatan (ade ke perkataan ni? kot anda  ah). Pening aku. Oh, die ni pun pengawas tahun ni. Tapi, gelak tetap gelak. T__T

Okey, okey. Habis dah muslimat 2A2. Sekarang untuk muslimin pulak. Ade jugak yang aku tak tahu karakter ni. Sebab aku ni bukanlah spy atau agen atau pemerhati atau detektif yang diupah semata-mata untuk memerhatikan perangai budak kelas aku !  T__T



Kite start dari hujung sekali, ye adik-adik. (maklumlah, saye kakak pade tahun ini)

Ariff Luqman :~ Okey, aku tak tahu die ni semule jadi ke ape ke, tapi setiap patah perkataan yang keluar dari bibir dia seluruh warga 2A2 akan mendengarnya. Even Piah yang duduk hujung pun boleh dengar. 'Ainul siap berkata, "Memang dia nak suruh semua orang dengar apa yang dia cakapkan ke?". Tapi, sebising-bising budak ni, die bijak sangat kalau jawab soalan yang cikgu bagi. Ni jealous nih ! T__T

Faisal :~ Yang ni bendahari kelas aku. Aku tak tahulah perangai die camne sebab die ni pendiam je. Adelah jugak bising seposen dua. Tak kisaahh laa... Die sorang je muslimin yang pakai spek dalam kelas. *kehabisan idea

Amir Arif :~ Budak ni aku dah lame kenal die, darjah 5 ke berape entah.. Sebab die tuition kat rumah aku dulu. Budak ni memang tinggi setinggi gununglah. Lebih kurang dengan Ariff Luqman jugak tingginye. Maybe boleh diklasifikasikan sebagai seorang yang baik.

Anwar :~ Oh... Yang ni 1A7 jugak dulu. Sekali lagi pada tahun ini, dia yang paling tua dalam kelas !  Haha. Tambahan pula (ungkapan yang menarik), die dilantik menjadi ketua kelas tahun ni. Berganding bahu dengan Sofiahla kiranya. Berat jugak woo tanggungjawab jadi ketua dan penolong ni. Anwar still macam dulu, muka cam tu je... Maybe makin tegas skit, sebab ketua kelaslah katakan...

Adam :~ Okey, budak ni tak tahu nak cakap apa. Dia diam je, and kalau bagi tazkirah suara dia slow je. Tapi dia jarang senyum, macam tak happy je. Huhuhu.

Amir Khair :~ Yang ni pengawas. Kalau dia bagi tazkirah, best jugaklah. Entahla, aku tak observe sangat pun dia ni. Lalala~

Zulfadhli :~ Budak ni pendiam. Tu je yang aku tau. (...)

Fathullah :~ Budak ni duduk berdekatan dengan suis kipas dan lampu. So, kalau masa dia ada kat tempat dia, kite orang geng muslimat akan suruh dia bukak kipas. Terima kasih. Haha.

Syaukani :~ Budak ni duduk barisan depan aku. Aku tak fahamlah die ni, die suke membebel kat Anwar. Aku sendiri tak faham ape yang dibebelkan. Dan budak ni suke mengarut jugak. Ade ke aritu die cakap kat Anwar, "Anwar, pintu depan tu ganti ngan sliding door la,". Aku cakap ngan 'Ainul, "Ada hati nak buat sliding, makin hancur pintu tu nanti,"

Amirul Amir :~ Erm... Budak ni memang senyap terussss. Walaupun berjiran dengan Syaukani yang 'agak' bising tu, budak ni senyappp teruss.. Mungkin bengang dengan aku dan 'Ainul yang asyik gelak 24 jam kot. Haha. Maaf, maaf.

Abdul Rahman :~ Aaa... Budak ni telah mengalami perubahan yang drastik !  Tahun lepas die sangatlah suke berceloteh dengan suaranya yang kuat tu, tahun ni die senyap je. Nak cakap dipengaruhi oleh Amir, tahun lepas pun die duduk sebelah Amir. T__T

Farid :~ Budak ni pengawas. Dan...selalu menghalang pandangan aku kalau aku nak tengok cikgu. Aduii... Tak tahu nak cakap apa dah pasal budak ni.

Fadlan :~ Last one. Budak ni setiausaha kelas. Lalala~ Maybe baik, nak cakap pendiam, rasanya sederhana kot. Tak diam macam Amir, tak bising macam Ariff. Hoho.

Okeyy... Aku rasa dah cukup kot kot kot. So, sesape yang ade terase hati tu, mintak maaflah bebanyak. And do tell me okay kalau ade statement yang tak sesuai. Huu~



Hmm... Aku dah penat menaip ni. Sorrylah yea. Nanti esok aku update lagi yaaa.

Wassalam.
Post a Comment