maafkan saya. ◕‿◕

27.2.10

Perhatian kepade 'Ainul (jika anda sedang membaca), jangan terasa dengan tajuk di atas. Hihihi.

Okey, okey. Kite teruskan ye adik-adik

Emm. Minggu ni sibuk dengan hal sukansukansukan sket kat sekolah. Kawad kakilah, apelah.. Pening jugaakk. Pastu Isnin ni ade sambutan Maulidur Rasul kat sekolaahh.

Sukansukansukan. Aku dapat 3 mata untuk lontar peluru. Yang lain satu je. Haha. Takpela, asal dapat mata untuk rumah sukan aku yang tercinta tuh. *kite kenelaaa ade semangat kesukanan ye, anak-anak 


And minggu depan Kejohanan Olahraga, Selasa ngan Rabu. Err, aku tak sure sangat, Miss Nunu yang cakap. Hehe. Hari Khamis cutiii... Yeahh! And minggu seterusnye? EXAM. *yeay la sangat

**** habis bab yang berkait rapat dengan sukan ye ****

Haa... Minggu ini berjalan seperti biasa (except for sukansukansukan ye). Aku dan 'Ainul seperti biasa akan bertumbuk, bertampar dan semue perkataan yang bermula dengan BER lah. Kiteorang ibarat itik dan ayam *peribahase dop sabbik*. Saye ayam, chop. =D Hehe! 

Kiteorang akan mengarut sepanjang kite berkepit. Satu topik yang simple akan dibincangkan, kemudian ditokok tambah (ai, kalau Sejarah ni, memang orang dok tahu sejaroh ah pahni) sehingga kepada benda yang paling dop sabbik. Takde kene mengene pun dengan topik awal-awal tadi.

Contoh : Kiteorang tengah cakap pasal homework, tak pasal-pasal keluar pasal itik. =DD
Biaselah, kembar siam yang tak berape seiras. Yang bestnye kembar siam ni, tak melekat antare satu same laen. Hehe. Maseyh 'Ainul sebab jadi kembar saye. *dohlah tulisan saye pun nok dekat same doh leni ngan awak, oh tidaaakkkk 

Lazimnye, aku ngan 'Ainul tak boleh berkepit sangat, nanti akan terjadi sesuatu kepada sistem saraf kami atau mudahnya dikenali sebagai nervous system. Ia akan meningkatkan daya imaginasi kami sehingga tak boleh dikawal lagi. Betulll tak, Miss Nunu? Haha.

Aritu aku chit-chat ngan 'Ainul. Aliyy panggil dia "Enulsh!" pastu aku cakap ngan Aliyy, "Woh, panggil Enulsh sapa.." dan tanpe semene-mene 'Ainul menyampuk, "Eleh, doh awok tu teruk lagi. Panggil saye Nunu,". Aku pun sengih je, "Biase doh, Fifi kang!" 

Sekarang kami ada bahasa baru. Setiap perkataan kena tambah 'sh' di belakang. Dan akhirnye aku terkene... Aku dipanggil... FISH! (ingat aku ikan ke? kalau minyak ikan Scott's Emulsion tu best gop)

Akhirnye, aku pasrah jela.. Panggil jela ape-ape yang patut. Asal maksudnye tak menyimpang dari Islam. Hohoho. *fifiey bagus leningggsss 

Pade hari Khamis, ade orang Tabung Haji datang ke sekolah. Budak-budak form 1, 2 and 4 je yang terlibat. Form lain, sile ke surau !  =))

Pastu aku dengan selambenye ke Dewan Abu Bakar As-Siddiq. Mule-mule jalan ngan Aliyyss. Pastu terserempak dengan Ain di tengah jalan. Ain mase tu tengah merungut-rungut, "Waaa... Kene tulis name!! Piah dok mari...Waaa..." aku pun wat derk je. Mampu sengih je. *adekah sengih itu sedekah jua? 

Kiteorang pun melangkah ke dalam dewan dengan berjaga-jaga (loloks jer). Pastu cari tempat. Dalam hati kami sempat berkate, "Bagus betul. Sape lah susun kerusi ni? Ni nok blanje jeli satu ni," lebih kurang gitu la.. Haha.

First, duduk kat tengah-tengah dewan tu. Pastu Ain sekali lagi merungut, "Panas nyee!! Waa.. Jom la duduk depan sane, Fiey, Aliyy!". Aku kelip-kelip mate je, pastu sengih (tu jela keje). Aku pun jawab, "Oloh.. Baru panas kat dunia.. Kat padang mahsyar? Kat akhirat?"

Pastu Ain mengambil keputusan yang bakal mengubah hidupnye, die terus menuju ke tempat kipas dipasang tahap maksima. Aliyy hanya mengikutnye. Sampainye hatimu meninggalkan diriku...

Pastu datanglah hero ku iaitu 'Ainul !  Yeaahh !  Aku pun duduk lah sebelah dia. Mengarut-ngarut sambil dengar taklimat. Biaselah, KAMI. Last-last, aku kena tunggu dulu. Nak bukak account Tabung Haji. So, aku ajaklah Sabsab kerane aku tahu yang lain tu mesti tak nak tunggu aku. Thanks, SubMerLiN. Haha.

Aku sampai ke kelas on time Teacher Najmiah keluar. Teacher ni comey la. Hehe. Mesti anak teacher pun cute. Pastu terdapat senaskhah soalan English atas meja aku. Erk! Okeyla, aku akan buat essay tu. Huhu.
Ada dua essay kena buat. Aku baru siapkan satu. Hehe.
Ha... Semue homework dah siap kecuali soalan Geografi ngan essay tuh. Ahax. *okee, dahdah cakap pasal homework. hehe

Pastu waktu KH, best giler. Dah start belajar Lukisan Teknik. Bessttt !  Sebab papan lukis dia besaaaarrrr punyeeeee ! Hehe. *walaupun nota Elektronik tak siap-siap lagi. hihi 

Emm... Dan hari Khamis tu telah menjadi sejarah apabila pengumuman dibuat setiap 5 minit. Phew !  Nasib baik aku tak kena. Perjumpaan Rumah Hijau Muslimat je kejap. Tu pun time nak balik. Lalala~

Then, ade satu peristiwe nih. Alya cite kat aku. Memang aku tak boleh blaa betul dengar cerite ni. Ish ish. Tersebutlah kisaaahhh... Suatu ceriteee.... Anak Pak Lebaiii..... *dop sabbik doh ! 

Aliyy cite, time die ngan Enul and Sabsab (sabrina) balik lewat. Ade lah 3 orang hamba Allah ni masuk kelas kami. Pastu... Salah sorang dari mereke memerhatikan name-name kat meje yang dibuat oleh Fifiey yang baik hati ni. Ecece. Haha.

Dengan tak semene-mene, budops tu bertanye, "Sape buat name ni?"
'Ainul dengan excitednye menjawab, "Fifiey!!"
Budops tu pun jawab, "Oh...Name sebenornye Fifi Natasya op?"

Ketige-tige orang kawan baik aku tu pun tercengang dan tidak terkata. Setelah itu...



Seperti biasa, mereka akan ketawa tak hengat dunia lagi. 

Selepas ketawe dengan penuh tenage, 'Ainul pun berkatelah...

"BUKAN FIFI NATASYA!! Fatin Athirah..."

Maseyh kepada Ainul sebab membetulkan name saye, yerp. Kalau dop, saye dop tahulah berape orang lagi akan panggil saye gitu. 

KAKNGAH  & KAKAK pun start doh panggil aku NATASYA. Eww.

stop! no more natasya, alright. aku geli ngan name tu.

Oh, oh, oh !  Esok Merlin episode last for season 2 !!  Entah bile la pulak season 3. Tak sabar nak tengok ending ni. Aku dah suke sket-sket dengan watak Arthur sebab die sayang Merlin. *lain macam pulak ayat ni

Hmm... Nak cite pasal kelas aku yang tak bergerak-gerak hiasannye tuh. Nak tau tak ?  Kalau boleh semue bende nak hijau. Aku berbual-bual ngan 'Ainul pasal kehijauan kelas kami ni. *mentang-mentang tahun lepas gune buku SEHIJAU WARNA DAUN

Aku nak buat buku barulah. SEHIJAU WARNA KELAS 2 IBNU QUDAMAH, SHAMS, BLOK BARU, TINGKAT ATAS SEKALI (lengoh nggoh naik tangga). Hehe. 

Jap, ni dia perbualan aku dengan 'Ainul ::

Fifiey : Nul, memang kelas kite nok wat hijau mmekok ke ?
'Ainul : Ye kot.. Ketue pengawas KOOP doh. (pengawas KOOP pakai baju hijau)
Fifiey : Sebenonye nok suruh sekelas jadi pengawas KOOP ow.
'Ainul : Ye ah. Ustaz gane?
Fifiey : Ustaz pakai baju KRS dohla. Kang warne ijau gop. 
'Ainul : Betul tu betul. Buleh wat show slalu kat Dewan Abu Bakar As-Siddiq.
Fifiey : Hmm... Tajuk lagu, "Kelasku Hijau Mmekok,"
'Ainul & Fifiey : *suke-suke*

Hehehe. Tak pelah. Apa-apa jelah. Asal korang bahagia ye. Aku tak kisah pun, asal orang lain bahagia. *sedih ayat

Ayat Nadhirah : Al-Khattab belajor doh op?

'Ainul pun jawab, "Hah? Al-Khattab?" pastu dia pun gelak sensorang. Aku pun tengok dia. "Bakpe?"

"Nadhirah eyh, ingat Al-Khattab je. Orang, Umar Al-Khattab," jawab 'Ainul dalam keadaan masih lagi ketawa. Aku pun gelaklah jugak. Hehe.

Oh, 'Ainul !!  Awoklah kawan baik saye. Maseyh sebab jadi kawan saye. Huhu. Saaaayang awak ! O‿O

**** lalala. habis hari khamis dow. ****

Hari Jumaat. 

Setelah bertungkus-lumus menyiapkan essay BI bertajuk MY HOLIDAY, aku pun pergilah makan dengan Kakngah, Kakak dan Abang Shaffie. Aku siap bawak essay lagi. Hehehe. Aku makan DOUBLE LIGHT & MOZARELLA BAKED FISH. Sangat enak. :)

Hold my hand. Open your eyes. Sile dengar lagu-lagu ni. Best. Nyanyian Maher Zain.

Tu je untuk hari ni. Wassalam. 

kecomelan yang berleluasa. hee~ :)

23.2.10

*dop berape nop sabbik*

Hoho. Saje je post nih. Takde keje sangat dah. Baru lepas tengok CD Merlin Season 1. Hahaha. Boring sangat deyhhh... Homework semue daaa siap. Kire okeylah tu. Takyah susah-susah ingat homework.

Merlin sangat comell. Kucing kat rumah aku terlalu comell. Semua comell !  'Ainul, Sabrina, Sofiah, Ain, Raihanah, Alya, Kak Shahirah dan semueeee comell !!!  Acik Farha pun comell. :)

Ishhhh~~!!! Aku geram ngan semua orang sebab comell sangat. Hoho. Comeellll.... ;D

Okeyla, tu je nak cakap. Comell, comell comell !  Hmm... Kenapa korang comell sangat ?  Gerammmm... :)

*post dop sabbik lasowng dengan mood semue orang*

Wassalam.

dalam diam, aku tersenyum.

17.2.10

Senyumlah, senyumlah, ahai cik mek molek..
Hehe. *selingan sahaja*

Hmm... Today first day bukak sekolah setelah bercuti sempena Tahun Baru Cina. Fuh !  Besar punyeeee eventlah hari ni. Macam-macam yang telah berlaku... Nak suruh aku cerite ke tak nak? Okey, tak yahlaaa... Ahax.

Emm. Cerita hari ni bermula pagi tadi. As usual, aku bangun tidur pukul 6 pagi setelah mendengar jam loceng handphone Kakngah yang terletak di ruang tamu. Jam loceng handphone aku langsung tidak didengari.
*dok tau laaa bakpe jadi gini



*gambar di atas tiada kena-mengena sama ada yang telah hidup ataupun yang belum mati*

Pastu, aku pergi sekolah dengan Kakak. Dengan beg yang agak berat, aku melintas jalan dengan menyedari sesuatu. Em, lupekan peristiwe melintas jalan. Kite terus ke kelas aku ye. Hoho.

Setibanya aku di kelas, kawan-kawan aku menyambut dengan segale sambutan. Meriah woo! (walhal pade hakikatnye kedatanganku hanye disedari beberape orang sahaje, saje reka cerita)

Takdelaaa, biase je. 'Ainul je tetibe datang serbu, aku sengih jela, as usual. Kan I murah senyuman, you tak tau ke? Ahaha. 'Ainul dan geng pengawas pun pergi bertugas. Tinggallah aku keseorangan di tempat kami.

Alya datang menumpang di tempat 'Ainul. Aku tanya dia baca ayat al-Quran sampai kat mana dah. Biasalah, pagi-pagi selalu baca Quran sama-sama. Pastu, Alya dengan sadisnye menjawab, "Manela saye tahu, Fiey. Sudah sekian lame saye mari lewat sokmo," aku pun sengih sengih sengih. *still murah senyuman

Pastu waktu Geografi, cikgu cerita kat budak-budak kelas tentang satu trajedi ni. Pasal kes cubaan membunuh diri kat Hotel Midtown Yen Tin. Kesnya, boyfriend tak jawab panggilan si girlfriend. Apa haalll... Ish, ish. Teruk betul sekarang ni, 'kan?



Memang bestlah cikgu Geografi aku tu. Aku suka sangat. Style selamba and very memahami sangat kiteorang. Lalala. Tabik springgg kat cikgu !

Time rehat, aku dengan bertungkus-lumus menyiapkan report Science. 5 minit terakhir, baru aku start makan. Pastu ada pulaaak peristiwa yang berlaku kat meja Alya. Hehehe. 'Ainul oh 'Ainul !

Lepas rehat, waktu Science. Pukul 11, para pengawas (termasuk pengawas pusat sumber, KOOP dll) kena pergi dewan. Ada raptai pelantikan apa entah. Aku tak terlibat, nasib baiklah jugaak.

Waktu BAK, ustaz tak mengajar sebab ramai budak kelas aku takde, pergi dewan. Pastu, aku ngan Alya turun untuk mengambil botol air Sarah dan Sakinah. Woyoyooo.. Pastu pergi ambik kain baju dengan Cikgu Fadariah. Hehe.



Tonooottt... Lepas solat pulak, aku ngan Alya sekali lagi turun untuk mengembalikan buku teks Sains kepada cikgu. Alya tersilap ambik. Hoho. Sebelum ke makmal, terjumpa dengan ustazah. Ustazah tanya aku kelas mana. 2A2. Beliau suruh ketua jumpa dengannya, aku cakap ketua pergi dewan.

Last-last kena panggil ketua 2A3. So, aku dengan baik hati dan mempunyai tahap kesabaran yang tinggi terhadap Alya masuk kelas 2A3 dan beritahu ustaz yang tengah mengajar tu, ustazah nak jumpa ketua. Thenn, aku blaahhh terus ke makmal. Daa~

Setelah berlaku scene yang agak menyakitkan hati di makmal, aku ke KOOP. Dahaga sangat, so belilah air. Nasib baik KOOP bukak. Lepas tuuu... Aku call Kakak cakap pasal kain baju. Huhu.

Pastu aku dan Alya balik. Tengah seronok berjalan, tetibe ternampak ketua 2A3 tadi depan bilik guru. Dia tanya, "Ustazah mane?" aku pun jawablah, "Kelas 1A5! Kelas 1A5!!!" dengan wajah yang biase je. Pastu aku merungut kat Alya,

Astaghfirullahal aziim.. Ingatkan jumpe doh ustazah, rupenye dok jumpe cari lagi. Ish, ish, ish! Kite gi brape minit doh, Lee? - bebel si Fatin Athirah.
Tapi, takpelah. Perkare dah berlaku. Nak buat camne dah kan. Aku harap ketua tu dah jumpa ustazah. Huahuahua. Haha.




Tadi berchit-chat dengan Alya dan Ain. Kiteorang ingat nak cat je kelas kami tu. Tak payah susah-susah tampal kertas. Menyusahkan. Yang jadi masalahnye sekarang ni, duit nak cari kat mane untuk beli cat? Nak harapkan budak kelas tu sponsor, alamak aii... Abad ke-30 nanti insyaAllah baru ade kot. Huhu.

Oke, oke, okee! Stakat tu sajee ye untuk hari ni. Nak solat, kemudian nak tidur. Esok sekolah, (yes, esok KHAMIS!!!). Sebelum tu, nak letak something.

You Would Not Believe Your Eyes
If Ten Million Fireflies
Light Up The World As I Fell Asleep
Cause They Fill The Open Air
And Leave Teardrops Everywhere
You'd Think me Rude
But I Wouuld Just Stand And stare
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems

Cause I'd Get A Thousand Hugs
From Ten Thousand Lightning Bugs
As They Tried To Teach Me How To Dance
A Foxtrot Above My head
A Sockhop Beneath My Bed
A Disco Ball Is Just hanging By A thread
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
Leave My Door Open Just A crack
Please Take Me Away From Here
Cause I Feel Like Such An Insomniac
Please Take Me Away From Here
Why Do I Tire Of Counting Sheep
Please Take Me Away From Here
When I'm far Too Tired To Fall Asleep
To Ten Million Fireflies
I'm Weird Cause I Hate Goodbyes
I Got Misty Eyes As They Said Farewell
But I'll Know Where Several Are
If My Dreams Get Real Bizzare
Cause I Saved A Few And I Keep Them In A Jar
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Because My Dreams Are Bursting At The Seams


Huhu. Wallahualam, wassalam.

kisah di hari cuti.

16.2.10

Ahaaa !  Lama aku tak post. Well, malas giler. Aku tak tahulah 'virus' apa yang menyerang aku, tapi aku rasa lain macam jeee... I mean, satu penghijrahan dalam diri aku telah berlaku dengan agak tak mendadak. Biasa je. Nak dijadikan cerite (kalau tak nak, sudah)... Tak tahulah. Korang bace jelah coretan aku kali ni. Maybe agak confusing.

9th February 2010
Walid aku dimasukkan ke hospital sebab disyaki kena buasir. Sebelum subuh, walid dah ke hospital setelah mengadu letih teramat sangat kerana terlalu kerap membuang air tetapi hanya keluar darah. Aku ke sekolah seperti biasa.
Selepas Zohor, aku telefon Ummi, tapi Kakak yang jawab. Walid kena tahan kat wad. Aku menangis. Adoyai~ Nasib baik 'Ainul dan Sabrina ade. Maseyhh !
Lepas balik dari sekolaa, terus ke hospital. Penuh orang. Tak sangkaa.. Huhu. Ummi tunggu Walid kat hospital.
note: tuition tak pergi sebab penat. hee~

10th February 2010
Aku terbangun lewat, jam 6:40 pagi. Tak sempat dah nak pergi sekolaa. Kakngah pun lewat bangun. So, aku dengan perasaan agak malu tak pergi sekolah. Kakngah pergi pukul 8:30 pagi. Aku makan maggie for breakfast. And starting to feel 'tak ok'.
Pukul 12 tengah hari, Ummi balik bersama Abang Jack dan Mok Jenab. Makan nasi ayam. Agak sedap tapi 'kurang'. Hoho!
Ummi ke hospital, meninggalkan aku sendirian di rumah. Tak takuuutt pun!
Petang itu Kakngah pulang dan mengemas pakaian. Turn dia tunggu Walid. Dan aku terus ke hospital bersamanya.
Aku balik dengan Ummi.
Malam itu, aku tak dapat tidur. Hidung tersumbat dan rasa tak sedap badan.
Akhirnya, keputusan telah diambil, aku berhijrah ke bilik Ummi.
"Ummi, dokleh tido," ujarku. Ummi ajak aku tidur dengan dia. Heh heh !
Aku langsung tak bolee tido. Lastly...
AKU DEMAM. T___T

11th February 2010
Aku sekali lagi tak pergi sekolah kerana demam. Aduh.
Pagi itu terus ke klinik. Doktor bagi ubat banyak betul. Ubat demam paling banyak. Hadoi~
Balik tu aku terus beristirehat dengan wajah tak larat. Sadis betul.
Erm, aku banyak terperap dalam bilik Ummi sambil tengok tivi dan tidur.
Itulah kisah Sleeping Beast. Hehe.

12th February 2010
Masih demam. Huu~ Huu. Aku ke sekolah mengambil buku-buku kerana aku tahu homework menggunung tinggi.
Kemudian, ke rumah Sofiah dan bertanya tentang homework. Lama jugak duduk rumah dia. Sempatlah bergosip. *shh, piah, don't tell anyone haha
Aku balik petang tu dan pergi ke hospital untuk kali kedua. First sekali pagi tu.
Ramai pulaaak pelawat datang. Tak apa, terima kasih.

13th February 2010
Demam beransur pulih. Errmm... Abelong and family sampai pagi-pagi lagi. Hoho. With Zunah my cute little baby.
Dan saat ingin melelapkan mata, ada sesuatu yang menusuk kalbu. Jiwaku terusik. Entah mengapa. Satu azam muncul dan bagai tidak mahu pergi. Baiklah, akanku turuti azamku itu.

14th February 2010
Abelong balik dan Abecik pun sampai (--"). Masih menunggu ketibaan Abang yang entah bila munculnya. Hoho. Tak apalah. Excited betul tengok Merlin. Episod kali ni agak memanaskan dan menyentuh hati.

15th February 2010
Menyiapkan homework yang sedikit. Hoho. Tak apa, berjuang habis-habisan! :)

****
Sila maafkan ke'skema'an ayat aku. Tak apa, kaunselor cakap, skema tu bagus. Very very very good. Terima kasih, cikgu. Cikgulah inspirasi saya untuk meneruskan apa yang telah saya lupakan selama ini. :)

Dan kepada kakak-kakak yang banyak memberi tunjuk ajar, terima kasih. Terima kasih, terima kasih !  Tidak lupa juga kepada kawan-kawan yang terlalu banyak memberi kebahagiaan buat diri ini. Love you, girls !

And special thanks to my family. Beloved ones and all. My inspiration, my world and mostly Allah. Thank you for giving me this second chance. I promise, insyaAllah, I'll do my best. :)

kemalashan !!

14.2.10

Haippp !!!
MAAF ye, Cik Fifi agak kemalasan hendak berblogging lately.
Kalau ade pape, emel laaaa...
holkodotsy@gmail.com

erm...
InsyaAllah lepas-lepas ni yer.
Nak siapkan homework dan...
I need some time to have fun with my beloved ones!

:)
Salam sayang muaahh,

FatinAthirahAzmi

maybe a day. or a week.

6.2.10

Hohoho !  Minggu ni Cik Fifi lambat post entry. Malas... Tak tau nak cerita tentang apa. Oh, hari Khamis baru ni merupakan hari jadi Miss 'Ainul Munirah. Happy birthday dong dong dong !!

So, Cik Fifi kasi la hadiah. Nak tau ape hadiahnye ?  Sile tanye tuan empunye hadiah tu sekarang. Hohoho !!

Emm... Sekarang tengah ada sukantara kat sekolah. Aku nak masuk lontar peluru, tapi peringkat sekarang ni kena masuk semua acara. 100 meter, 200 meter, lompat jauh dan lontar peluru. Aduhai ~

Practice dua kali (Rabu lepas dan Ahad ni), pastu kejohanan hari Selasa ni, untuk muslimat sahajaa. Muslimin ?  Pandai-pandailah diorang ye, aku tak nak ikut campur. Lalala~

Ermm... Pastu pastu pastu... Minggu ni homework agak banyak,, tapi aku dah siapkan 85%.. Yang tak siap nota Science ngan KH. Maleih gile nak buat sebab kena lukis banyak sangattt... Nak lukis telinga, mata dan pelbagai macam benda lagilah !  KH pulak kena lukis komponen yang terlalu banyak tu. Dahlah otak aku dah berserabut ni belajar Elektronik.

Aku tabik springg kepada mereka yang dah jadi pakar elektronik, yang buat perkakas-perkakas elektronik tu. Aku ni baru nak buat litar kecik je, nak pengsan rasanyaaa. Dahlah sekarang tengah pateri kaki komponen. Adouuu... Tulunzaa !

Minggu ni jugak ada pembentangan, iaitu Sejarah. Aku tak prepare apa-apa pun, thanks to 'Ainul and Piah ye.. Aku tolong tulis je. Pastu baca sikit-sikit, yang hurai si budak berdua tu. Maseyhlaaa yer. Ngesss...

Pastu hari Khamis, aku temankan Sabrina bentangkan dia punya sebab group dia (Alya & Sarah) tak datang. Sarah tu okeylah sebab dia kene pergi Sarawak, ikut family dia. Alya tuuu... Time tu jugak dia demam. Ish, ish !

Pastu Khamis malam tu, aku bad mood tak tentu pasal. Hahaha. Ada dua tiga orang yang jadi mangsa keadaan. Hoho. Sorry, guys.. Dop sengaje !  Dakpe, lain kali saye belanje cokelat 10 sen 2 biji. Okehh..

***********

Oh. Nampak tak new things kat blogg aku ni ?  Hehehe. Fanatic Twilight, nak buat camne dah 'kan.. Malam esok ade Merlin, yeay !  Tajuk episod esok: Sweet Dreams. Lalala~

Okeylah, ingatkan nak post panjang-panjang-panjang, tapi malas nak taip. Andd... Stretching rohani minggu ni tak ada... InsyaAllah minggu depan kot.

Kk, wassalam.

aliyy bucuuukkkk !!!

2.2.10

*sila abaikan tajuk post sebab nanti orang tu akan terperasan glamor*

Okey, hari ini ialah hari... Selasa. Aku ada kokurikulum sebenarnya. Dan, as usual apabila ada KOKO (for short), akan balik lewatlaaahhhh.... Minggu pertama & ketiga - 4:30 petang manakala minggu kedua dan keempat - 5/5:30 petang. Kalau ada minggu kelima, tiada perjumpaan !! Yeahh !! Haha.

So, nothing to say actually. (di saat tulis ayat ni, secare mengejut 'Ainul mengonlinekan diri)
Wokey, wokey. Agak keboringan dan homework terlalu banyak. Takpe, takpe. Nanti aku siapkan. Nampaknya terpaksalah ponteng tuisyen (ayat sedih berbaur unsur kejahatan skit). Hohoho.

Tadi ada pembentangan Sejarah, hahahaha. Fifiey tak betul, kesian kat die. Tapi, nasib baik diselamatkan oleh dua orang kawannya yang bernama 'Ainul dan Sofiah. Maseyh, maseyh. Love you... Hoho!

Okeylah, tata. Malas tulis bebanyak. Nak buat homework pulak keyh. Assalamualaikum . .. . . . .

Wallahualam.