Posts

Showing posts from February, 2010

maafkan saya. ◕‿◕

Image
Perhatian kepade 'Ainul (jika anda sedang membaca), jangan terasa dengan tajuk di atas. Hihihi.
Okey, okey. Kite teruskan ye adik-adik
Emm. Minggu ni sibuk dengan hal sukansukansukan sket kat sekolah. Kawad kakilah, apelah.. Pening jugaakk. Pastu Isnin ni ade sambutan Maulidur Rasul kat sekolaahh.
Sukansukansukan. Aku dapat 3 mata untuk lontar peluru. Yang lain satu je. Haha. Takpela, asal dapat mata untuk rumah sukan aku yang tercinta tuh. *kite kenelaaa ade semangat kesukanan ye, anak-anak 

And minggu depan Kejohanan Olahraga, Selasa ngan Rabu. Err, aku tak sure sangat, Miss Nunu yang cakap. Hehe. Hari Khamis cutiii... Yeahh! And minggu seterusnye? EXAM. *yeay la sangat
**** habis bab yang berkait rapat dengan sukan ye ****
Haa... Minggu ini berjalan seperti biasa (except for sukansukansukan ye). Aku dan 'Ainul seperti biasa akan bertumbuk, bertampar dan semue perkataan yang bermula dengan BER lah. Kiteorang ibarat itik dan ayam *peribahase dop sabbik*. Saye ayam, chop. =D Hehe…

kecomelan yang berleluasa. hee~ :)

Image
*dop berape nop sabbik*
Hoho. Saje je post nih. Takde keje sangat dah. Baru lepas tengok CD Merlin Season 1. Hahaha. Boring sangat deyhhh... Homework semue daaa siap. Kire okeylah tu. Takyah susah-susah ingat homework.
Merlin sangat comell. Kucing kat rumah aku terlalu comell. Semua comell !  'Ainul, Sabrina, Sofiah, Ain, Raihanah, Alya, Kak Shahirah dan semueeee comell !!!  Acik Farha pun comell. :)
Ishhhh~~!!! Aku geram ngan semua orang sebab comell sangat. Hoho. Comeellll.... ;D
Okeyla, tu je nak cakap. Comell, comell comell !  Hmm... Kenapa korang comell sangat ?  Gerammmm... :)
*post dop sabbik lasowng dengan mood semue orang*
Wassalam.

dalam diam, aku tersenyum.

Image
Senyumlah, senyumlah, ahai cik mek molek..Hehe. *selingan sahaja*
Hmm... Today first day bukak sekolah setelah bercuti sempena Tahun Baru Cina. Fuh !  Besar punyeeee eventlah hari ni. Macam-macam yang telah berlaku... Nak suruh aku cerite ke tak nak? Okey, tak yahlaaa... Ahax.
Emm. Cerita hari ni bermula pagi tadi. As usual, aku bangun tidur pukul 6 pagi setelah mendengar jam loceng handphone Kakngah yang terletak di ruang tamu. Jam loceng handphone aku langsung tidak didengari.*dok tau laaa bakpe jadi gini


*gambar di atas tiada kena-mengena sama ada yang telah hidup ataupun yang belum mati*
Pastu, aku pergi sekolah dengan Kakak. Dengan beg yang agak berat, aku melintas jalan dengan menyedari sesuatu. Em, lupekan peristiwe melintas jalan. Kite terus ke kelas aku ye. Hoho.
Setibanya aku di kelas, kawan-kawan aku menyambut dengan segale sambutan. Meriah woo! (walhal pade hakikatnye kedatanganku hanye disedari beberape orang sahaje, saje reka cerita)
Takdelaaa, biase je. 'Ainul je tetibe d…

kisah di hari cuti.

Image
Ahaaa !  Lama aku tak post. Well, malas giler. Aku tak tahulah 'virus' apa yang menyerang aku, tapi aku rasa lain macam jeee... I mean, satu penghijrahan dalam diri aku telah berlaku dengan agak tak mendadak. Biasa je. Nak dijadikan cerite (kalau tak nak, sudah)... Tak tahulah. Korang bace jelah coretan aku kali ni. Maybe agak confusing.
9th February 2010Walid aku dimasukkan ke hospital sebab disyaki kena buasir. Sebelum subuh, walid dah ke hospital setelah mengadu letih teramat sangat kerana terlalu kerap membuang air tetapi hanya keluar darah. Aku ke sekolah seperti biasa.Selepas Zohor, aku telefon Ummi, tapi Kakak yang jawab. Walid kena tahan kat wad. Aku menangis. Adoyai~ Nasib baik 'Ainul dan Sabrina ade. Maseyhh !Lepas balik dari sekolaa, terus ke hospital. Penuh orang. Tak sangkaa.. Huhu. Ummi tunggu Walid kat hospital.note: tuition tak pergi sebab penat. hee~
10th February 2010Aku terbangun lewat, jam 6:40 pagi. Tak sempat dah nak pergi sekolaa. Kakngah pun lewat ban…

kemalashan !!

Image
Haippp !!!MAAF ye, Cik Fifi agak kemalasan hendak berblogging lately.Kalau ade pape, emel laaaa...holkodotsy@gmail.com
erm...InsyaAllah lepas-lepas ni yer.Nak siapkan homework dan...I need some time to have fun with my beloved ones!
:)Salam sayang muaahh,
FatinAthirahAzmi

maybe a day. or a week.

Image
Hohoho !  Minggu ni Cik Fifi lambat post entry. Malas... Tak tau nak cerita tentang apa. Oh, hari Khamis baru ni merupakan hari jadi Miss 'Ainul Munirah. Happy birthday dong dong dong !!
So, Cik Fifi kasi la hadiah. Nak tau ape hadiahnye ?  Sile tanye tuan empunye hadiah tu sekarang. Hohoho !!
Emm... Sekarang tengah ada sukantara kat sekolah. Aku nak masuk lontar peluru, tapi peringkat sekarang ni kena masuk semua acara. 100 meter, 200 meter, lompat jauh dan lontar peluru. Aduhai ~
Practice dua kali (Rabu lepas dan Ahad ni), pastu kejohanan hari Selasa ni, untuk muslimat sahajaa. Muslimin ?  Pandai-pandailah diorang ye, aku tak nak ikut campur. Lalala~
Ermm... Pastu pastu pastu... Minggu ni homework agak banyak,, tapi aku dah siapkan 85%.. Yang tak siap nota Science ngan KH. Maleih gile nak buat sebab kena lukis banyak sangattt... Nak lukis telinga, mata dan pelbagai macam benda lagilah !  KH pulak kena lukis komponen yang terlalu banyak tu. Dahlah otak aku dah berserabut ni belajar E…

aliyy bucuuukkkk !!!

Image
*sila abaikan tajuk post sebab nanti orang tu akan terperasan glamor*
Okey, hari ini ialah hari... Selasa. Aku ada kokurikulum sebenarnya. Dan, as usual apabila ada KOKO (for short), akan balik lewatlaaahhhh.... Minggu pertama & ketiga - 4:30 petang manakala minggu kedua dan keempat - 5/5:30 petang. Kalau ada minggu kelima, tiada perjumpaan !! Yeahh !! Haha.
So, nothing to say actually. (di saat tulis ayat ni, secare mengejut 'Ainul mengonlinekan diri) Wokey, wokey. Agak keboringan dan homework terlalu banyak. Takpe, takpe. Nanti aku siapkan. Nampaknya terpaksalah ponteng tuisyen (ayat sedih berbaur unsur kejahatan skit). Hohoho.
Tadi ada pembentangan Sejarah, hahahaha. Fifiey tak betul, kesian kat die. Tapi, nasib baik diselamatkan oleh dua orang kawannya yang bernama 'Ainul dan Sofiah. Maseyh, maseyh. Love you... Hoho!
Okeylah, tata. Malas tulis bebanyak. Nak buat homework pulak keyh. Assalamualaikum . .. . . . .
Wallahualam.

Followers