dalam diam, aku tersenyum.

Senyumlah, senyumlah, ahai cik mek molek..
Hehe. *selingan sahaja*

Hmm... Today first day bukak sekolah setelah bercuti sempena Tahun Baru Cina. Fuh !  Besar punyeeee eventlah hari ni. Macam-macam yang telah berlaku... Nak suruh aku cerite ke tak nak? Okey, tak yahlaaa... Ahax.

Emm. Cerita hari ni bermula pagi tadi. As usual, aku bangun tidur pukul 6 pagi setelah mendengar jam loceng handphone Kakngah yang terletak di ruang tamu. Jam loceng handphone aku langsung tidak didengari.
*dok tau laaa bakpe jadi gini



*gambar di atas tiada kena-mengena sama ada yang telah hidup ataupun yang belum mati*

Pastu, aku pergi sekolah dengan Kakak. Dengan beg yang agak berat, aku melintas jalan dengan menyedari sesuatu. Em, lupekan peristiwe melintas jalan. Kite terus ke kelas aku ye. Hoho.

Setibanya aku di kelas, kawan-kawan aku menyambut dengan segale sambutan. Meriah woo! (walhal pade hakikatnye kedatanganku hanye disedari beberape orang sahaje, saje reka cerita)

Takdelaaa, biase je. 'Ainul je tetibe datang serbu, aku sengih jela, as usual. Kan I murah senyuman, you tak tau ke? Ahaha. 'Ainul dan geng pengawas pun pergi bertugas. Tinggallah aku keseorangan di tempat kami.

Alya datang menumpang di tempat 'Ainul. Aku tanya dia baca ayat al-Quran sampai kat mana dah. Biasalah, pagi-pagi selalu baca Quran sama-sama. Pastu, Alya dengan sadisnye menjawab, "Manela saye tahu, Fiey. Sudah sekian lame saye mari lewat sokmo," aku pun sengih sengih sengih. *still murah senyuman

Pastu waktu Geografi, cikgu cerita kat budak-budak kelas tentang satu trajedi ni. Pasal kes cubaan membunuh diri kat Hotel Midtown Yen Tin. Kesnya, boyfriend tak jawab panggilan si girlfriend. Apa haalll... Ish, ish. Teruk betul sekarang ni, 'kan?



Memang bestlah cikgu Geografi aku tu. Aku suka sangat. Style selamba and very memahami sangat kiteorang. Lalala. Tabik springgg kat cikgu !

Time rehat, aku dengan bertungkus-lumus menyiapkan report Science. 5 minit terakhir, baru aku start makan. Pastu ada pulaaak peristiwa yang berlaku kat meja Alya. Hehehe. 'Ainul oh 'Ainul !

Lepas rehat, waktu Science. Pukul 11, para pengawas (termasuk pengawas pusat sumber, KOOP dll) kena pergi dewan. Ada raptai pelantikan apa entah. Aku tak terlibat, nasib baiklah jugaak.

Waktu BAK, ustaz tak mengajar sebab ramai budak kelas aku takde, pergi dewan. Pastu, aku ngan Alya turun untuk mengambil botol air Sarah dan Sakinah. Woyoyooo.. Pastu pergi ambik kain baju dengan Cikgu Fadariah. Hehe.



Tonooottt... Lepas solat pulak, aku ngan Alya sekali lagi turun untuk mengembalikan buku teks Sains kepada cikgu. Alya tersilap ambik. Hoho. Sebelum ke makmal, terjumpa dengan ustazah. Ustazah tanya aku kelas mana. 2A2. Beliau suruh ketua jumpa dengannya, aku cakap ketua pergi dewan.

Last-last kena panggil ketua 2A3. So, aku dengan baik hati dan mempunyai tahap kesabaran yang tinggi terhadap Alya masuk kelas 2A3 dan beritahu ustaz yang tengah mengajar tu, ustazah nak jumpa ketua. Thenn, aku blaahhh terus ke makmal. Daa~

Setelah berlaku scene yang agak menyakitkan hati di makmal, aku ke KOOP. Dahaga sangat, so belilah air. Nasib baik KOOP bukak. Lepas tuuu... Aku call Kakak cakap pasal kain baju. Huhu.

Pastu aku dan Alya balik. Tengah seronok berjalan, tetibe ternampak ketua 2A3 tadi depan bilik guru. Dia tanya, "Ustazah mane?" aku pun jawablah, "Kelas 1A5! Kelas 1A5!!!" dengan wajah yang biase je. Pastu aku merungut kat Alya,

Astaghfirullahal aziim.. Ingatkan jumpe doh ustazah, rupenye dok jumpe cari lagi. Ish, ish, ish! Kite gi brape minit doh, Lee? - bebel si Fatin Athirah.
Tapi, takpelah. Perkare dah berlaku. Nak buat camne dah kan. Aku harap ketua tu dah jumpa ustazah. Huahuahua. Haha.




Tadi berchit-chat dengan Alya dan Ain. Kiteorang ingat nak cat je kelas kami tu. Tak payah susah-susah tampal kertas. Menyusahkan. Yang jadi masalahnye sekarang ni, duit nak cari kat mane untuk beli cat? Nak harapkan budak kelas tu sponsor, alamak aii... Abad ke-30 nanti insyaAllah baru ade kot. Huhu.

Oke, oke, okee! Stakat tu sajee ye untuk hari ni. Nak solat, kemudian nak tidur. Esok sekolah, (yes, esok KHAMIS!!!). Sebelum tu, nak letak something.

You Would Not Believe Your Eyes
If Ten Million Fireflies
Light Up The World As I Fell Asleep
Cause They Fill The Open Air
And Leave Teardrops Everywhere
You'd Think me Rude
But I Wouuld Just Stand And stare
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems

Cause I'd Get A Thousand Hugs
From Ten Thousand Lightning Bugs
As They Tried To Teach Me How To Dance
A Foxtrot Above My head
A Sockhop Beneath My Bed
A Disco Ball Is Just hanging By A thread
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
Leave My Door Open Just A crack
Please Take Me Away From Here
Cause I Feel Like Such An Insomniac
Please Take Me Away From Here
Why Do I Tire Of Counting Sheep
Please Take Me Away From Here
When I'm far Too Tired To Fall Asleep
To Ten Million Fireflies
I'm Weird Cause I Hate Goodbyes
I Got Misty Eyes As They Said Farewell
But I'll Know Where Several Are
If My Dreams Get Real Bizzare
Cause I Saved A Few And I Keep Them In A Jar
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say That I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Cause Everything Is Never As It Seems
When I Fall Asleep
I'd Like To make Myself Believe That Planet earth Turns Slowly
It's Hard To Say I'd Rather Stay Awake When I'm Asleep
Because My Dreams Are Bursting At The Seams


Huhu. Wallahualam, wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers