maafkan saya. ◕‿◕

Perhatian kepade 'Ainul (jika anda sedang membaca), jangan terasa dengan tajuk di atas. Hihihi.

Okey, okey. Kite teruskan ye adik-adik

Emm. Minggu ni sibuk dengan hal sukansukansukan sket kat sekolah. Kawad kakilah, apelah.. Pening jugaakk. Pastu Isnin ni ade sambutan Maulidur Rasul kat sekolaahh.

Sukansukansukan. Aku dapat 3 mata untuk lontar peluru. Yang lain satu je. Haha. Takpela, asal dapat mata untuk rumah sukan aku yang tercinta tuh. *kite kenelaaa ade semangat kesukanan ye, anak-anak 


And minggu depan Kejohanan Olahraga, Selasa ngan Rabu. Err, aku tak sure sangat, Miss Nunu yang cakap. Hehe. Hari Khamis cutiii... Yeahh! And minggu seterusnye? EXAM. *yeay la sangat

**** habis bab yang berkait rapat dengan sukan ye ****

Haa... Minggu ini berjalan seperti biasa (except for sukansukansukan ye). Aku dan 'Ainul seperti biasa akan bertumbuk, bertampar dan semue perkataan yang bermula dengan BER lah. Kiteorang ibarat itik dan ayam *peribahase dop sabbik*. Saye ayam, chop. =D Hehe! 

Kiteorang akan mengarut sepanjang kite berkepit. Satu topik yang simple akan dibincangkan, kemudian ditokok tambah (ai, kalau Sejarah ni, memang orang dok tahu sejaroh ah pahni) sehingga kepada benda yang paling dop sabbik. Takde kene mengene pun dengan topik awal-awal tadi.

Contoh : Kiteorang tengah cakap pasal homework, tak pasal-pasal keluar pasal itik. =DD
Biaselah, kembar siam yang tak berape seiras. Yang bestnye kembar siam ni, tak melekat antare satu same laen. Hehe. Maseyh 'Ainul sebab jadi kembar saye. *dohlah tulisan saye pun nok dekat same doh leni ngan awak, oh tidaaakkkk 

Lazimnye, aku ngan 'Ainul tak boleh berkepit sangat, nanti akan terjadi sesuatu kepada sistem saraf kami atau mudahnya dikenali sebagai nervous system. Ia akan meningkatkan daya imaginasi kami sehingga tak boleh dikawal lagi. Betulll tak, Miss Nunu? Haha.

Aritu aku chit-chat ngan 'Ainul. Aliyy panggil dia "Enulsh!" pastu aku cakap ngan Aliyy, "Woh, panggil Enulsh sapa.." dan tanpe semene-mene 'Ainul menyampuk, "Eleh, doh awok tu teruk lagi. Panggil saye Nunu,". Aku pun sengih je, "Biase doh, Fifi kang!" 

Sekarang kami ada bahasa baru. Setiap perkataan kena tambah 'sh' di belakang. Dan akhirnye aku terkene... Aku dipanggil... FISH! (ingat aku ikan ke? kalau minyak ikan Scott's Emulsion tu best gop)

Akhirnye, aku pasrah jela.. Panggil jela ape-ape yang patut. Asal maksudnye tak menyimpang dari Islam. Hohoho. *fifiey bagus leningggsss 

Pade hari Khamis, ade orang Tabung Haji datang ke sekolah. Budak-budak form 1, 2 and 4 je yang terlibat. Form lain, sile ke surau !  =))

Pastu aku dengan selambenye ke Dewan Abu Bakar As-Siddiq. Mule-mule jalan ngan Aliyyss. Pastu terserempak dengan Ain di tengah jalan. Ain mase tu tengah merungut-rungut, "Waaa... Kene tulis name!! Piah dok mari...Waaa..." aku pun wat derk je. Mampu sengih je. *adekah sengih itu sedekah jua? 

Kiteorang pun melangkah ke dalam dewan dengan berjaga-jaga (loloks jer). Pastu cari tempat. Dalam hati kami sempat berkate, "Bagus betul. Sape lah susun kerusi ni? Ni nok blanje jeli satu ni," lebih kurang gitu la.. Haha.

First, duduk kat tengah-tengah dewan tu. Pastu Ain sekali lagi merungut, "Panas nyee!! Waa.. Jom la duduk depan sane, Fiey, Aliyy!". Aku kelip-kelip mate je, pastu sengih (tu jela keje). Aku pun jawab, "Oloh.. Baru panas kat dunia.. Kat padang mahsyar? Kat akhirat?"

Pastu Ain mengambil keputusan yang bakal mengubah hidupnye, die terus menuju ke tempat kipas dipasang tahap maksima. Aliyy hanya mengikutnye. Sampainye hatimu meninggalkan diriku...

Pastu datanglah hero ku iaitu 'Ainul !  Yeaahh !  Aku pun duduk lah sebelah dia. Mengarut-ngarut sambil dengar taklimat. Biaselah, KAMI. Last-last, aku kena tunggu dulu. Nak bukak account Tabung Haji. So, aku ajaklah Sabsab kerane aku tahu yang lain tu mesti tak nak tunggu aku. Thanks, SubMerLiN. Haha.

Aku sampai ke kelas on time Teacher Najmiah keluar. Teacher ni comey la. Hehe. Mesti anak teacher pun cute. Pastu terdapat senaskhah soalan English atas meja aku. Erk! Okeyla, aku akan buat essay tu. Huhu.
Ada dua essay kena buat. Aku baru siapkan satu. Hehe.
Ha... Semue homework dah siap kecuali soalan Geografi ngan essay tuh. Ahax. *okee, dahdah cakap pasal homework. hehe

Pastu waktu KH, best giler. Dah start belajar Lukisan Teknik. Bessttt !  Sebab papan lukis dia besaaaarrrr punyeeeee ! Hehe. *walaupun nota Elektronik tak siap-siap lagi. hihi 

Emm... Dan hari Khamis tu telah menjadi sejarah apabila pengumuman dibuat setiap 5 minit. Phew !  Nasib baik aku tak kena. Perjumpaan Rumah Hijau Muslimat je kejap. Tu pun time nak balik. Lalala~

Then, ade satu peristiwe nih. Alya cite kat aku. Memang aku tak boleh blaa betul dengar cerite ni. Ish ish. Tersebutlah kisaaahhh... Suatu ceriteee.... Anak Pak Lebaiii..... *dop sabbik doh ! 

Aliyy cite, time die ngan Enul and Sabsab (sabrina) balik lewat. Ade lah 3 orang hamba Allah ni masuk kelas kami. Pastu... Salah sorang dari mereke memerhatikan name-name kat meje yang dibuat oleh Fifiey yang baik hati ni. Ecece. Haha.

Dengan tak semene-mene, budops tu bertanye, "Sape buat name ni?"
'Ainul dengan excitednye menjawab, "Fifiey!!"
Budops tu pun jawab, "Oh...Name sebenornye Fifi Natasya op?"

Ketige-tige orang kawan baik aku tu pun tercengang dan tidak terkata. Setelah itu...



Seperti biasa, mereka akan ketawa tak hengat dunia lagi. 

Selepas ketawe dengan penuh tenage, 'Ainul pun berkatelah...

"BUKAN FIFI NATASYA!! Fatin Athirah..."

Maseyh kepada Ainul sebab membetulkan name saye, yerp. Kalau dop, saye dop tahulah berape orang lagi akan panggil saye gitu. 

KAKNGAH  & KAKAK pun start doh panggil aku NATASYA. Eww.

stop! no more natasya, alright. aku geli ngan name tu.

Oh, oh, oh !  Esok Merlin episode last for season 2 !!  Entah bile la pulak season 3. Tak sabar nak tengok ending ni. Aku dah suke sket-sket dengan watak Arthur sebab die sayang Merlin. *lain macam pulak ayat ni

Hmm... Nak cite pasal kelas aku yang tak bergerak-gerak hiasannye tuh. Nak tau tak ?  Kalau boleh semue bende nak hijau. Aku berbual-bual ngan 'Ainul pasal kehijauan kelas kami ni. *mentang-mentang tahun lepas gune buku SEHIJAU WARNA DAUN

Aku nak buat buku barulah. SEHIJAU WARNA KELAS 2 IBNU QUDAMAH, SHAMS, BLOK BARU, TINGKAT ATAS SEKALI (lengoh nggoh naik tangga). Hehe. 

Jap, ni dia perbualan aku dengan 'Ainul ::

Fifiey : Nul, memang kelas kite nok wat hijau mmekok ke ?
'Ainul : Ye kot.. Ketue pengawas KOOP doh. (pengawas KOOP pakai baju hijau)
Fifiey : Sebenonye nok suruh sekelas jadi pengawas KOOP ow.
'Ainul : Ye ah. Ustaz gane?
Fifiey : Ustaz pakai baju KRS dohla. Kang warne ijau gop. 
'Ainul : Betul tu betul. Buleh wat show slalu kat Dewan Abu Bakar As-Siddiq.
Fifiey : Hmm... Tajuk lagu, "Kelasku Hijau Mmekok,"
'Ainul & Fifiey : *suke-suke*

Hehehe. Tak pelah. Apa-apa jelah. Asal korang bahagia ye. Aku tak kisah pun, asal orang lain bahagia. *sedih ayat

Ayat Nadhirah : Al-Khattab belajor doh op?

'Ainul pun jawab, "Hah? Al-Khattab?" pastu dia pun gelak sensorang. Aku pun tengok dia. "Bakpe?"

"Nadhirah eyh, ingat Al-Khattab je. Orang, Umar Al-Khattab," jawab 'Ainul dalam keadaan masih lagi ketawa. Aku pun gelaklah jugak. Hehe.

Oh, 'Ainul !!  Awoklah kawan baik saye. Maseyh sebab jadi kawan saye. Huhu. Saaaayang awak ! O‿O

**** lalala. habis hari khamis dow. ****

Hari Jumaat. 

Setelah bertungkus-lumus menyiapkan essay BI bertajuk MY HOLIDAY, aku pun pergilah makan dengan Kakngah, Kakak dan Abang Shaffie. Aku siap bawak essay lagi. Hehehe. Aku makan DOUBLE LIGHT & MOZARELLA BAKED FISH. Sangat enak. :)

Hold my hand. Open your eyes. Sile dengar lagu-lagu ni. Best. Nyanyian Maher Zain.

Tu je untuk hari ni. Wassalam. 

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers