Posts

Showing posts from March, 2010

master of study ; korean drama. first lovee. :)

Image
Halu haluu !  Wazzup semue manusie yang menjenguk ?  Lame tak post entry kan kan kan. Seminggu aku tak online sebab malas dan banyak kerja. O ceh..
Erm, hari ni nak story pasal..pasal..pasal... Master of Study !  Yaaahh !!  First Korean drama yang menjadi kegilaan aku. Wahaha !  Tapi taklah kemaruk sangat macam Twilight and Merlin. *kelip-kelip mate


Story ini sangat comell !  First time tengok mase Enulsh datang rumaahh hari tu bersame Piah dan Lilish. Lagu-lagu die pun best terutame yang tengah berkumandang kat blog nih. :)
Cerite ini pasal study studyla. Romance pun ade jugak tapi taklah terlalu kuat. Lepas tu masalah keluarge, dan banyak laagiii laa.. Cikgu-cikgu semue best especially Mr Jang, Cikgu Sains. He He :D
Mr Kang, iaitu seorang lawyer yang tubuhkan Cheonha Special Class. Pastu ada 5 orang pelajar volunteer nak masuk. Diorang study kuat habis. Besstt betoll. Cikgu-cikgu pun sporting je !
Pastu bile akhir cerite ni, die ade kasi tau tips-tips untuk study dengan baik. Tapiii... b…

what happened, actually ?

Image
Post kali ni maybe tak menarik because aku malas sangat nak update.
Just nak bagitau yang... Aku dapat masuk lontar peluru peringkat daerah hari Isnin, semalamlah. Tapi tak dapat nombor. Berdasarkan apa yang dikatakan oleh Sir Zaini, stakat ni seorang je yang dah dapat gold medal iaitu budak yang main acara lompat tinggi. *tepuk tangan
And result aku setakat ni. 4A3B. Uhh.. Bakpe gitu? Tulunss !  Pendidikan Islam dan Sejarah tidak diketahui lagi. Cis !  Kacang pis betullaaa... Takpe-takpe, aku balas dendam nanti OTI 1. ;p
Oh, hari tu pergi book fair kat PWTC. Aku tanya petugas, "Di manakah Tun Razak Hall 3?" pastu die pergi tunjuk hall 2 pulak. So, tak sempat nak pergi hall 3. Aku mane tahu tempat tu! Dari jauh aku datang nak jumpe Kak Ain, last-last sebab petugas tu aku terpakse lupekan hasrat aku nak beli Impiana III.
Huuu... Dahlah kena rush. Sekejap je mase kat KL tuh. Abelong aku duduk kat Puchong. So, babailah kirenye kepade hall 3 yang tak sempat jenguk pun. HUU!!!
Rasa ma…

pelancong dari luar negara.

Image
KA-SIHSA-YANG.

Salam muhibbah. Saya ingin melaporkan bahawa tiga orang pelancong dari Rumah Encik Mohamad, Rumah Encik Jamaludin dan Rumah Encik Hassan telah mengunjungi Rumah Encik Azmi.________________________________________________________________
Okey, okey. Sebenarnya, Miss Aliyy, Miss Nunu dan Cik Piah telah kuajak untuk menginap di rumahku. Skema pelik ayat. Macam ni, pada 13 Mac 2010 yang lalu, sebahagian rombongan kelas 2A2 telah ke sekolah untuk menghias kelas 2A2.
Peserta-peserta terdiri daripada 8 orang muslimat dan 2 orang muslimin. Walaupun begitu, hanya 3 orang muslimat yang menjalankan kerja di dalam kelas 2A2. Yang lain ke kelas 2A3 kerana dapat mengesyaki tanda-tanda muslimin segan disebabkan terlalu ramai muslimat yang menguasai tanah jajahan. *sabbik nye!
Setelah tinggal 3 orang muslimat di dalam kelas, muslimin yang 2 orang tu pun berbaik hatilah menggantung kertas-kertas yang terlibat. Aku, Alya dan Sabrina pun memulakan kerja menconteng dan melakukan vandalisme di …

3 mac 1924 : sejarah HITAM umat ISLAM.

Image
Setelah berjalan-jalan di sekitar laman web iLuvIslam untuk mencari pengisian bagi tajuk MENUNTUT ILMU, aku terjumpa satu artikel di mana aku rasa sangat important untuk share dengan sekalian pembaca blog ni.
Jadi, aku akan kongsikan bersama korang ye. Seriously, rasa marah + sedih + terharu bila baca artikel nih. So, renung-renungkan. :)



3 Mac 1924, tahukah anda apakah peristiwa penting yg berlaku pada tarikh keramat ini? Ianya merupakan titik hitam di dalam sejarah umat Islam yang tidak harus dilupakan oleh kaum Muslimin. Pada tarikh inilah umat Islam secara rasmi telah kehilangan perisai dan tonggak tempat mereka berlindung - Khilafah Islamiyyah. Khalifah yang terakhir, Sultan Abdul Majid telah diusir meninggalkan pusat pentadbiran Daulah Khilafah di Turki pada subuh hari tersebut hasil daripada persidangan Majlis Nasional yang diketuai oleh La’natullah Mustafa Kamal melalui konspirasi jahat kafir Barat. Konspirasi ini dapat dilihat dengan jelas daripada ungkapan Menteri Luar Inggeri…

hidup ini penuh keperitan, namun masih banyak manisnya.

Image
PA-HITMA-NIS ?
Hohoho. Setelah lima hari aku tak post apa-apa kat blog yang asyik bertukar je background dengan header nye nih, jadi aku telah membuat keputusan untuk update blog ni supaye para tetamu tidak kebosanan melihat benda yang sama je.
Sebenarnya dah dua tiga orang yang tegur aku kenape tak update blog, kat sekolah pun ada, in alam siber ni pun tak kurangnye. Aku busylah, dan dicampur jugak dengan tahap kemalasan yang semakin melampau-lampau sejak kebelakangan ni, jadi kesunyianlah blog ni untuk seketika.
Okeylah, tak payah cerita bebanyak pasal update blog nih. Ni dah start cuti, kira okeylah tu. Kalau korang nak aku update blog hari-hari, sila bagitau kat shoutbox sebelah ni... Atas permintaan jelah. Kalau takde, babai. HEHE.
***
Sepanjang minggu ini, aku agak tension sebab.. Sebab exam. Setakat ni dah dapat 2 bijik B yang tak berape nak bertauliah tu. Geografi -- 78 sahaje. Sains 74 SAHAJEE. English tetap A dengan 85. Maths dengan 90 markah. Ape-ape jelah, malas betul nak ingat…

kekasih baru. :)

Image
Salam. Ha !  Sape nak tau aku sekarang aku dah couple ?  Huhuhu. Tapi, couple aku ni ikut musim jelah ye, anak-anak.
Aku couple ngan buku-buku rujukan yang dibeli oleh ummi dan walidku. Paling aku sayang; buku rujukan Sejarah. Aku kan suke Sejarah, sebab die kene ingat-ingat. TT___TT *ape kehal pelik sangat aku nih ?
Aku start couple hari Sabtu. Hari Jumaat tu sesi ta'ruf dulu. Alya pun ade mase tuh. Siap tidur agi kat rumah aku. Hakhakhak. Hari Sabtu tu, tak berape nak isytihar couple lagi sebab Alya ade. Hahahaha.
Sabtu malam, aku pun startlah dating ngan buku-buku rujukan tersebut. Petang semalam gaduh kejap. InsyaAllah esok aku clash dengan buku-buku yang tak bersalah tuh. Ingat aku rajin sangat ke nak study ni...
Soalan exam kali ni 'agak menyentuh perasaan'. English, Science, ERT (KH). Okeylaaa kot. Emm, Maths dapat 90 sahajeee. Aina dapat 100. TERRRRASE PULOPP...
Subjek yang aku tak sentuh langsung buku-bukuan : BM, English, BAK
T______________T
Tak tau nak study ape dah y…

alhamdulillah ! khalid al-walid the best !

Image
HI-JAUMAN-TOP !

Salam. Memandangkan minggu ini minggu Kejohanan Olahraga SHAMS kali ke-8, jadi aku akan story pasal minggu ni je !  Minggu ini membuatkan aku gembira, gembira dan bahagia sekali ! :)
Okey, semalam aku ke sekolah seperti biasa. Sesampainye di sekolah, aku tukar ke pakaian sukan. Hoho. Lepas tu sempat lagi bergambar. Saingan yang agak hebatt kali ni !!


Inilah dia kawan-kawan baik yang berlainan rumah sukan. Kahkahkah. Thanks to Aliyys sebab ambik gambar kiteorang. Oh, oh, oh ! Glamour kejap. Ahax.
Lepas tu, aku dengan 'Ainul dan yang lain ke padang. Aku ngan 'Ainul seperti biase akan berkepit kerane rumah kami rumah yang samee.. Tu semangat kami berlainan skit pade orang lain. Kami asyik berkeeeepit je 24 jam nih. Hoho. Dah macam kembar siam aku tengok.


Lepas tu kiteorang saksikan acara kawad kaki kontinjen rumah sukan. Wah, wah, wah !  Rumah hijau muslimat punyalah best. Siap pakai topeng mata lagi. Hehehe. Nampak cantiikkk and discipline je. Yang muslimin pun sama. …

fatin athirah yang dop sabbik.

Image
BAK-PEGI-TU ?

Wazzup wazzup !  Ececeyy... Happy lime sen. Tadi lontar peluru final. Aku dikalahkan oleh budak form 1. Aww, malunyeee !  Dahlah budak tu rumah biru... Seperti biase, rumah biru akan memonopoli gelaran juara dalam semua acara.
Tapi kali ni berlainan. Rumah hijau dah jadi macam 'gila gelaran' pulak apabila dua adik-beradik kembar memenangi SEMUA ACARA BALAPAN. Cewaahhh !!  Nasib baik ada diorang. Thanks, thanks, thanks !
Tarik tali... Well, about disappointing la sebab Rumah Hijau kesayangan aku tuh dikalahkan oleh Rumah Merah yang gagah perkasa tu !!  Tangan aku dah kemerah-merahan dan berdenyut-denyut nih. My friend, siap luka lagi. Hatooyyaiii !
Aku ambil tempat paling belakang. First round tu dimenangi oleh Rumah Merah. Pastu tukar tempat. Rumah Hijau pulaak. Akhirnya pemutus seri, 2 minit saje masanya. Dan...
RUMAH MERAH MEMENANGI PERTANDINGAN ITU.
Time pemutus seri tu, orang yang depan-depan aku semue dah terduduk. Hanya aku dan seorang lagi kakak yang masih '…

Followers