hidup ini penuh keperitan, namun masih banyak manisnya.

11.3.10

PA-HIT  MA-NIS ?

Hohoho. Setelah lima hari aku tak post apa-apa kat blog yang asyik bertukar je background dengan header nye nih, jadi aku telah membuat keputusan untuk update blog ni supaye para tetamu tidak kebosanan melihat benda yang sama je.

Sebenarnya dah dua tiga orang yang tegur aku kenape tak update blog, kat sekolah pun ada, in alam siber ni pun tak kurangnye. Aku busylah, dan dicampur jugak dengan tahap kemalasan yang semakin melampau-lampau sejak kebelakangan ni, jadi kesunyianlah blog ni untuk seketika.

Okeylah, tak payah cerita bebanyak pasal update blog nih. Ni dah start cuti, kira okeylah tu. Kalau korang nak aku update blog hari-hari, sila bagitau kat shoutbox sebelah ni... Atas permintaan jelah. Kalau takde, babai. HEHE.

***

Sepanjang minggu ini, aku agak tension sebab.. Sebab exam. Setakat ni dah dapat 2 bijik B yang tak berape nak bertauliah tu. Geografi -- 78 sahaje. Sains 74 SAHAJEE. English tetap A dengan 85. Maths dengan 90 markah. Ape-ape jelah, malas betul nak ingat. Menyakitkan jiwe je.

Lepas tu, lepas tu, lepas tu. Terpilih pulak wakil sekolah ke peringkat daerah, acara lontar peluru. LATIHAN TAK PERGI SEKALI LAGI PUNN !!  First, yang pagi sebab tak tau. Yang petang pulaakk, aku pergi cikgu takde. Hadoyyaii..

Hmm.. Hari Selasa, Piah dan Ain tumpang aku balik. Sebabnye abang van diorang demamlah apelah. Memang aku dengar banyak masalah betullah dengan encik abang van die tu. And diorang asyik datang lewat because of abang van tuh. Akhirnye, dah naik van lain. Huhuhu.

Hari Rabu, belajar seperti biasa walaupun dah tak berape nak belajar dah punn. TT___TT

And today, 'Ainul tumpang aku balik disebabkan mak die hantar abang dia ambik result SPM kat SBPI Kuantan. Sampai pukul 6 dia bergolek-golek denganku. *walaupun aku hampir melelapkan mate, nasib baik Sofiah call, kalau tak, memang aku dah tidur

Hari Sabtu ni aku akan ke sekolah untuk menghias kelas. Huh, aku tak taulah camane lagi nak buat dengan kelas tuh nak bagi cantik tertarik kau memang terlalu HIJAUU !!  Takpelah, settle hari Sabtu ni. Lepas tu, aku ajak kawan-kawan baik aku sleepover kat rumah aku nih !!  Yeaahh !!

Huh.. Takde story lah. Malas nak taip lagi. And mengantuk nih. Oh, lupa nak cakap, hari ni aku balik sekolaa pukul 12:30 petang. TERKEJUT jugaak. Mane taknye, sekolah aku ni tak pernah balik awal melainkan ade event seperti Sambutan Maulidur Rasul, Sambutan Hari Raya dan sebagainya.


Aku ingat nak buat contest bila followers dah cukup 50 orang. Emm, contest apa yang nak dibuat ni ?  Hadiah dah ada, walaupun tak seberapa. Hmm... Teenenenenenettt...

Waittt !! Sebelum terlupa, hari ni keputusan SPM kan. So, congratulations kepade sesiape yang dapat cemerlang tuh. Anda dihargai. Hehe.

Okeylah, tu je.
Wassalam.
Post a Comment