dunia ini sederhana sahaja.

30.4.10

Jeng jeng !  Jadi, setelah berkurun-kurun tak mengupdate blog ni, aku telah mengambil inisiatif untuk buat tutorial keempat baru-baru ini. Jadi, sile rujuk post sebelum ni. Heheh ;p
tutorial baru click sini
So, updated story sekarang. Nothing more to mention. Sebabnye, aku selalunye kat sekolah menjalankan rutin harian iaitu belajar, belajar, belajar dan bermain (untuk waktu PJK sahaje). Hihi.

Juge rutin harian aku untuk bercerita serta bergelak ketawe bersame kawan-kawan sekelas aku terutama dengan 'Ainul yang telah sekian lama menjadi jiran aku dalam kelas yang bertemakan hijau semata-mata tu. Haha.

Nak cerita pasal semalamlah. KHAMIS, 29 APRIL 2010. Aku terpaksa balik lewat kerana ada pertandingan Edit Photo kat sekolah sempena ICT Week. Sabrina, Sofiah, Syafiqah dan Sakinah (kenape semue S?) berade di dalam kelas sambil menghias kelas.

Event aku tu berakhir kire-kire pukul 4 lah jugaak kan. Nak tahu berape orang yang masuk? Menurut kate kakak pengawas cyber tu, yang tulis nama 27 orang. Yang datang hanye 4 orang. (T__T)

Aku pun balik ke kelas dan tolong apa yang patut. Nak dijadikan cerita kami kehabisan GAM !  Sofiah dah check meja budak-budak kelas tu, ternyata hanya meja budak sorang tu je ade gam. Gam UHU. Hihi.


Tapi, kiteorang tak ambikla, check je. Kami mengambil inisiatif baru untuk ke bilik kaunseling memandangkan pintu bilik tersebut terbuka luas. Jumpalah dengan Cikgu Man.


"Assalamualaikum, cikgu. Cikgu, ade gam dop?" tanye Fifiey.

"Waalaikumussalam! Gam? Try tengok situ, kat luor ke.." kate Cikgu Man.

Aku dan Sabrina baru je nak pergi cari kat luar, tapi ternampak gam atas meja Cikgu Man.

"Ni, boleh cikgu?" aku mengambil gam tersebut.

Cikgu berkate, "Ho.. Ambiklah, ambik. Ambik ke awok terus ah,"

"Maseyh, cikgu!!" ucap aku dan Sabsab.
Aku dan Sabrina melompat-lompat dalam hati. Hehe. Takkan nak melompat depan Cikgu Man kottt ! Kiteorang pun melompat sebab gam tu comel. Dahlah kecik, bak kate Sabsab, ade 'chipmunk' lagi !

*buat pengetahuan semue, Sabrina adelah peminat setie Alvin & The Chipmunks dan telah menonton cerite tersebut sebanyak beratus-ratus kali

Kiteorang pun balik kelas yang nun jauh di tingkat 3 (bilik kaunseling bawah sekali). Rasa nak mengamuk je apabile naik tangge sebab terlalu banyak !   Inilah nasib kami yang di tingkatan 2.. Uhux !

Kami cume siapkan pintu depan je. Letak birthday masing-masing. Haisy, terasenye aku paling tue di kalangan muslimat. Baiklah, sile hormat orang tue !!

'Ainul antara yang paling 'kurang muda' dalam kelas berkate kepade tangge yang banyak itu, "Rase macam orang tue pulok!" lalu aku membidas, "Memang tue pun..."

*note: ayat itu untuk menyedarkan aku je (=.=)

OH, inilah nasib diriku yang 'kurang muda'... =DDD

Oke, berbalik kepade hias kelas. Kami pun balik pukul 5:15 macam tu. Awalnyeee!! *cis, awallah sangat. tolonglah !

Penat tau tak balik lewat-lewat. Semalam aku tidur pukul 7 lebih-lebih macam tulah lepas solat Maghrib, aku pun gagahkan jugak diri bangun untuk solat Isya' pade pukul 3 pagi !  Yeahh !! *terlalu penat

Then, tak tidur-tidur dahh... Tak mengantuk. Ni homework banyak lagi nih !!  Nota Geografi, KH, latihan Sejarah, nota Sains dan esei BM sebanyak 1000-1500 patah kata !! (+..+)

ESEI SEMPENA DENGAN HARI AIR SEDUNIA. Fakta woo... Susahlah jugak lime ringgit !! Tak start pape pun lagi. Cikgu nak Isnin ni. Hihi.

Bagi nota Sejarah dikecualikan kerane buku nota tertinggal di sekolah. Huh..

Petang ni aku nak pergi ambik, tak kire !!  Nak siapkan semue nota yang ade !!  Miaowww !!

Okeylah, aku rasa sampai kat sini je post kemengarutan aku.. Wallahualam !

:):):)
Post a Comment