Posts

Showing posts from May, 2010

a letter to you.

Image
heh .
akhirnyaaa....setelah penantian yang begitu lama..
dapat jugaakk saya post something kali ni ! 
errrkkk.. dok tau jugok nok kecek gapoo arini... 
jadi...demo tengok jelah gamba ni puah dehh..



hahak. comot kann..tulisan ambe memang dok berape comey, deme wehh 
 saye  camera !
weekk ,, alya cakap banyok ! 
weekend ni saye post something  bermanfaat.yang ni post melepas tension je 
tataa~~
wassalam

unavailable ;p

Image

gotong royong perdana. (...)

Image
fast update.hari ni ade gotong-royong.
1Malaysia kan.ahaha.
so, aku pergi jelaa..bersame rakan-rakan sekelasku memakai baju-T kelas kami.rasmi tau.
kaler hijau (=.=)sorry, kaler laen tak maen arr.
ikut tema kelas >.<orang di sekeliling semue tanye, "eh kenape ijau sangat ni ?"dan berkate, "seragam teh. hijau."
3 orang tak datang.sarah & sakinah budak asrama.diorang balik minggu ni.
nadhirah ??wallahu'alam.
muslimin..tatau.yang tolong kiteorang buat kerje 4 orang sahaje.yang laen,,para pengawas ade aktiviti masing-masing.yang tak datang pun memang ramai. ('',)
emm..lepas gotong-royong pergi supermarket.(=====..=====)
beli hadiah untuk ustaz.guru kelas kami.
berlaku satu insiden yang melampaui batas semase kami di sane.alya, sofiah dan ain ikott.hehe.
gaduh-gaduh adelah dekat setengah jam sebab nak pilih yang sesuai.T_____________________________________T
nasib baik 4 orang je. haish~kalau tambah lagi 13 orang mau roboh supermarket tu.
kiteorang call somebo…

hari ini terlalu penting. (",)

Image
Hoho. Hari ni... Sedikit coretan dari sanubari yang tersentuh sangat-sangat-sangat dengan someone's doing.
Sekarang baru aku faham yang dia perlukan perhatian.Sekarang baru aku sedar yang aku memang tidak pernah dan tidak akan pernah sempurna.Sekarang baru aku merasakan yang dia mempunyai kebaikan dalaman yang orang tak pernah tahu...Sekarang...Aku faham yang tidak semua orang sempurna.Tidak semua orang jahat itu jahat pada setiap waktu.Baru aku sedar yang aku telah cuba meruntuhkan ukhuwah antara kami selama ini.Dan sekarang...Aku sedar dia insan yang perlukan bimbingan, kasih sayang dan perhatian...
AKU SEDAR, YA ALLAH. AKU SEDAR. TERIMA KASIH YA ALLAH ATAS PETUNJUK-MU INI.


Terima kasih kepada dia kerana menyedarkan aku juga. Uhux.

Tadi, aku balik lewat, pukul 5.00 petang. Aku dan Sabrina hias kelas, seperti biase. Aku tukang gunting kertas dan letak double-tape. Sabrina tukang tampal kat dinding kelas.

Lepas aku buat kerja aku, sambil tengok Sabrina menampal kertas-kertas yang com…

makluman sahaje..

Image
salam all.nak gitau je kepade semue budak 1A7.
dan kepade ainul, alya dan sabrina..
tak lupe pelawat-pelawat blog 1A7 dan SRIKANDI ISLAM.
KEDUA-DUA BLOG TERSEBUT TELAH DI'DELETE' memandangkan tak ada sambutan langsung dari semua pihak.
nak harapkan saye sorang je, babai..
mintak maaf sangat-sangat, saye malas nak manage blog banyak-banyak..
dann..jike blog 2A2 takde perhatian/sambutan juge,,,
alamatnya akan di'delete' juge sebelum kite sempat meniti form 3..
JADI, tangan tu tak payah gatal-gatal nak log in masuk ke account 1A7 & SRIKANDI kerane account juge telah di'delete' sepenuhnyee..
babai !
wallahualam.

untukmu teman

Image
Di sini kita pernah bertemu Mencari warna seindah pelangi Ketika kau menghulurkan tanganmu Membawaku ke daerah yang baru Dan hidupku kini ceria
Kini dengarkanlah Dendangan lagu tanda ikatanku Kepadamu teman Agar ikatan ukhuwah kan Bersimpul padu
Kenangan bersamamu Takkan ku lupa Walau badai datang melanda Walau bercerai jasad dan nyawa
Mengapa kita ditemukan Dan akhirnya kita dipisahkan Munkinkah menguji kesetiaan Kejujuran dan kemanisan iman Tuhan berikan daku kekuatan
Mungkinkah kita terlupa Tuhan ada janjinya Bertemu berpisah kita Ada rahmat dan kasihnya Andai ini ujian Terangilah kamar kesabaran Pergilah derita hadirlah cahaya


Saye tujukan lagu ni serte liriknye sekali (memang la) kepade semue yang bergelar sahabat.
Terutameee Nunush, Lilish serte ShubishShubish.. Tidak lupe juge Yusofiah, Ain, Zaza, Tommy, Didi, Nad, Syafiqah, Afiqah, Wanie, Ena, Sarah, Kiki dan Auni..
Serte kawankawan lain.. Yang pernah berkawan dengan saye..
Matu, Farhana.. :):):)
Missing you always )=
UKHUWAH FILLAH ABADAN ABADAA..
credits :…

rentetan hati seorang budak...

Image
*berteleku selame beberape saat sebelum memulekan entry
............
hah ! hari ini, saye, miss  (name baru ke?) nak luah perasaan sikit.
sekaligus nak buat pengumuman yang agak tak penting..
mulai hari ni..saye akan berhenti online buat seketike sehinggelah...pade waktu yang akan diberitahu kemudian ! 
sebabnye...
YM terkene virus yang mengade..tah pape je 
memang pencipte virus teramatlah nebeng nok gommo wasse 
lagi..sebab exam menjelang tibe 
TIDAKKKKK !!!
30 MEI 2010.*pengetue telah mengumumkan tarikh yang baruuu.phew ~~updated~
PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN FORM 1 & FORM 2 SHAMS.
actually taklah terkejut sangatt..sebab dah tau lama dah dateline tu..
soo, sorry kalau blog ni tak terupdate   buat sekian lamenye...
wallahu'alam... ^_^

Followers