jagelah hati orang lain ye.. ^_^

6.5.10

onigiriemoticon
good evening ! :)

sengih insyaAllah pade malam ni kann...
saye nak bagi satu pengisian buat semue pendatang blog ni... kaohappy

credits to Piah 88 sebab kate blog saye ni comey giler !!

bukan macam Lilish...kate blog saye dop comey...terasenyer !! kaosick
 mentang0885af0c75c4cca704e221236439f0aa blog awak comey op... kaocry

takpelah..tak kesah punn...sebab saye jugak yang ajar Encik Lilish tuwh..hoho.. 435807fbnxzdbgby
*muke dop bersaloh langsung

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

pengisian hari ni tersangatlah simple.. 97
ingat !
simple : ringkas, pimple : jerawat.. kaocute

jangan tertukar keyh sengih

tajuk pengisian pade hari ini ialah...

jage hati orang !
kaoyesp

especially dengan orang yang paling dekat dengan kite yang itu family kite..
tak lupe jugak kawan0885af0c75c4cca704e221236439f0aa kite yang seringkali jadi tempat kite lepas perasaan..

kadang0885af0c75c4cca704e221236439f0aa tu, kite sendiri tak sedar yang kite dah sakitkan hati orang..
126
right?

then, solution kepade masalah ini...

kite kene pandai jage hati orang..dan sile jangan EGO !
ape yang saye cube maksudkan dengan perkataan EGO tu, bukannye ANTON EGO dalam cite Rat-A-Touille tuwh..

maksud saye, kalau dah tau kite buat kesalahan tu, mintak maaflah cepat0885af0c75c4cca704e221236439f0aa..

tu pun tak reti0885af0c75c4cca704e221236439f0aa  ke.. kaosweat

jangan buat derk je, pastu salahkan orang laen pulak..
nampak sangat yang kite ni punyai ego yang melampaui batas..

eh, kasarnye ayat.. 32

gurau je, okee... kaotongueo
 
ermm..kiranya macam tulah...kalau dah buat salah, pandai0885af0c75c4cca704e221236439f0aalah mintak maaf..
nanti orang tu simpan dalam hati, susah pulak jadinya..kaonod

so, untuk jaga hati orang tu..umum sangat..saye ambik dari segi percakapan dan perbuatanlah yer..

kalau bercakap tu, wajah kite ni biarlah ceria..tak ceria pun biarlah nampak manisnya kaocute
barulah orang tu rase nak dengar cakap kita..

*walaupun kita memang takda mood nak cakap masa tu gg2

dan bila bercakap...gunakan perkataan yang baik0885af0c75c4cca704e221236439f0aa sahaje..
jangan gune perkataan kasar okee serukaler

supaye orang yang dengar kite cakap tu sejuuk hati die..kaocool
dan tak rase nak marah...macam tu kiranya kita dah buat orang happy, dah dapat pahala..
right?

and of course..
bile cakap ngan orang tu...serucomel
SILE JANGAN MULEKAN SESI UMPAT-MENGUMPAT.
littlekittyemoticon

kebanyakannye muslimatlah yang suke sangattt buat bende ni..
heish~ tak faham saye dibuatnyer..kaonod

kalau kite mengumpat saudara seIslam kite..
same je macam kite memakan daging saudara sendiri...
milkbottleemoticon
na'uzubillah min zaliik..

eii..daging kita sendiri pun kita tak boleh nak makan,
apetah lagi daging orang laen...
mimiogirlemoticon
so, SILE JANGAN MENGUMPAT.

perbuatan pulaakk..
buat something tu janganlah menyakitkan hati orang..

for example, kite pinjam dah biasa pinjam pensel kawan kat sebelah tanpe mintak izin..
lepas tu bile ade kem ke ape ke, kite pinjam ebef1954e2afba36936a5c1441e9aaed buku / pensel  orang laen tanpe mintak izin..
memanglah bengang tahap sengal orang yang memiliki buku tersebut..24

so, janganlah sekali-kali buat macam tu..
redfruitemoticon
cube bayang korang yang kene..
memang rase nak bermusuhan dengan manusie tersebutlah..
octopusemoticon
aku dah pernah kene, tapi akhirnye aku husnuzzon je dekat budak tu..
buat ape berdendam..kaosad
tapi saye simpan dalam hati je.. 32

jagelah hati orang lain..
kite akan same0885af0c75c4cca704e221236439f0aa  bahagie..
insyaAllah..
kittyemoticon

erm..oke0885af0c75c4cca704e221236439f0aalah tu yer..
saye rase dah cukup untuk kali ni..

ingat, kalau kite jage hati orang, orang mesti akan jage hati kite balik..
setiap sesuatu yang baik pasti akan dibalas baik..
46be344c93433134705da6d51a5d3f45

kat rumah Sparkle ni tinggal saye, walid dan ummi sahaje..
saye ajak alya tido sini, tapi ayahnye tidak mengizinkan..huhu.. kaocry

kakngah 1061747e7p91zk7rt telah pergi ke besut, rumah nenek 88 saye yang cute tuh.. sengih
nak chatting,127  takde sape online..sayamku telah pergi 125 ke kem pengawas sebagaimane yang diberitahu...

Kiki
*menangis teringat ke sayamku, nunushh ;(

tapii 1245162169-668265
ade satu surprise menanti 2A2 hari Ahad ni..
nanti saye cite 3cb2b21c1d3258b172a00eb5ad0ef0ea..

last but not least..

kepade semue rakanku..saye nok mitok maaf..kalau ade wat saloh..kaosad
saye pun manusie biase..126 dan jike saye dok pernoh jage hati orang..
tegur0885af0c75c4cca704e221236439f0aalaa saye..saye pun perlukan nasihat dan bimbingan..
i'm not perfect at all..messy
jikalau saye sudah tiade esok, jangan lupekan saye..8b0f50953592beb88c77bbcee80b6545
dan jangan lupe yang saye sayangkan awok semue..serucomel
huhuhu..
wallahualam..

brownteddyemoticon
*saje letok, sebab muke ye penuh emosi ^^
Post a Comment