Posts

Showing posts from June, 2010

bola bola bola bola bola .

Image
hari ni nak emosi bolehh ?sebenarnye aku sakit hati .bukanlah sakit sangat tapi TERASA HATI .yelaa , setiap manusie ade hati dan perasaan .
aku sokong Argentina in FIFA this year . this time .dan setakat tu saje . sokong saje .AKU TAK KUTUK MANA-MANA PASUKANpunn .so , what is it being an Argentina's fan ?
pagi tadi , aku excited laa kann sebab Argentina tewaskan Mexico semalam 3-1 .aku meluahkan rase excited dengan berkelakuan happy !aku pun cakap , "yeay , Argentina menangg !"that was it . tu je yang aku cakap .takde laa pulak aku cakap Mexico tu tak reti main .diorang pandai je main sebab tu boleh masuk FIFA .
pastu tetiba adelah SEKUMPULAN penyokong Brazil ni .tetiba je macam perli-perli Argentina tak kuatt .pastu membanggekan pasukan diorang tuu .cakap yang pasukan diorang tu ramai orang minatt laa .aku buat taktauu je , kang aku balas kang tak pasal-pasal ribut satu sekolah .
aku tau kau minat Brazil . tapi aku tak kutuk pun pasukan kau .siap aku cakap lagi yang aku suk…

oti 1 oti 1 oti 1 .

Image
*tajuk tak puas hati*
erm , untuk mid-term ni aku dapat sikit jee .5A 4B .wek wek wek !same ngan 'ainul .maklumlaa kami kan macam belangkas gak singgit >.<
BM aku teruk gilee . tapi 'ainul dapat A .T___Tadakah aku bukan orang melayu ?huuu ~
ENGLISH aku dapat B tapi selepas merayu-rayu dengan teacher yang baik hati , dapat A !teacher cakap , "oke , teacher bagi tapi kene maintain A untuk exam seterusnye ."aku jawab , "OKE TEACHER !"*smangatsmangatsmangat*
THANK YOU THANK YOU THANK YOU TEACHER ! LOVE YOUUU !
science ngan BM 60 lebih .science boleh laa tahan sebab 69 .paper 1 teruk sangatt !takpe takpe . laen kali usaha lagii .
BM tuu memang aku rase aku ni bukan orang melayu kejapp .wahaha ! tak pernah agi dapat serendah itu .KH nasib baik cikgu aku tambah markah amali . dapat 70 .hehehe ~
geografi aku , aku tak faham-faham kenape tak dapat A .aiseyh aiseyh ~~setakat 73 adoiii !TOV 78 . T___Tbilaa nak pandai geografi nii ?
agama aku dapat 92 sahaje .paling tin…

award from tiqah & huda !! ^^

Image
semuaa !sorry lamaa tak update .malas teramat sangat . satu agi nak menyempurnekan hajat nak siapkan semue nota .ngihihi .so , straight to the point , nak jawab tag sekaligus dari Tiqah , ex-classmate aku dulu di 1A7 :)



http://tqahngade.blogspot.com/

1. Macammana kamu boleh tahu kehadiran blog ini?
 she is my beloved friend okee . ^^

2. Blog ni kene ubah agar jd lbih cantik x??
 rase - rasenye laa tiqah . kuikui . dakpe , saye ajor keyh .

3. Antara blog ini dan tuannya, yg mana lg comell?? xDDDD
 tuannye laa . :)

4.Adakah awk minat dgn korea??
 err i have a confession to make . actually NO ! camni la , sesape yang minat KOREA tu jangan aa benci aku pulaak sebab aku bukan laa benci tapi cume tak minat or korea-freak ke ape ke . aku pun suke gak beberape lagu korea same macam aku suke lagu inggeris . come on la people , lagu inggeris dan lagu korea same je sebab lagu tu bukan lagu melayu . right ? tapi aku memang pelik gilaa ngan orang yang suka sangat korea ni . >.<

5. Agak2 siape yg b…

result ?

Image
ngahaha !sape nak tau result exam aku aritu ?*(v-v)*
taknakk gitauu .terrrlalu terukk .meh aku bagi KLU .geog , sains , KH , BM .
yang belom dapat ENGLISH .khamis ni kott dapatt .
takpee ahh .tata ~diam terus aku lepas dapat markah KH .dahlaa alya ngan nunush tak datang school .
~(>.<)~tension toll !nasib ade piah ngan sabsab .4A 4B .------------------------harap english aku A .
ade sorang budak laki kelas aku straight A's .kenape die bijaak sangaaaaattt !!name die ()()()()()()()()()()() .takpe , aku doa supaye die dapat 9A .english tatau lagi ni .aku harap die dapat A supaye dapat mengharumkan name kelas kiteorang .nak harapkan diri sendiri , exam lepas ni INSHAALLAH .

bai !

FIFA World Cup - I'm with Argentina !

Image
wee ~tetiba aku minat bola pulaak .tapi taklahh gilaa sangatt .
aku sokong argentina !tadi argentina vs. korea !4-1 !yeahh ! go argentina !
1 gol disumbat oleh pemain korea sendiri . (--")3 lagi gol oleh Gonzalo Higuain - player 9 !^.^ he's gorgeous ! teehee ~congratulations !! weee ~happy nii !
tadi my sister bukak channel bola then aku tengok .best , best !sukaa ! tapi tak gila bola lagi .aku tak tauu pun selok-belok bola ni .tapi aku sokong argentinaa ! LIONel Messi ! die pun lincah walaupun kecikk .hihi . he's the smallest among all the players I think .
GO ARGENTINAAAAAA !!i support you ! keep up the good work !lain-lain negara tuu , hehe , sorry tak berape nak support laa .
bile la aku boleh sokong malaysia ni ek ?huhuhu . takpelaa , papepun aku sokong jugak malaysia dalam semua acara .malaysia 'kan negara aku !^.^
and sorry , i really don't support Korea .even though my best friend , 'Ainul supports Korea .SORRY 'AINUL !! xP
till then , wassalam !

kakak angkatku dah kahwin ! :)

Image
what's up semuaaa ?hari ini saya baru balik dari kenduri taww . *ayat skemakakak angkat aku kahwin .semalam tak ingat pergi dia akad nikah kerane ummi lupe . (--")
comeyy kan kakak angkat aku ?hehehe . tapi aku tak jadi pengapit macam Kak Intan laa . xDDDhehehe ! gurau je kak ;)
name pengantin : Shiqah (name penuh tatau) .wahaha !keluarge die jage aku mase kecik .dulu diorang duduk satu perumahan je ngan aku .rumah sewa je , tapi tak lamaa tuan dia tuntut balik .diorang pun pindah ke bandar .diorang bukaa butik .
aku panggil diorang Ma ngan Abah .dulu memang hari-hari pergi rumah diorang .tapi sekarang diorang pindah kat bandar , jadi jarang je laa pergi .
dulu diorang ade anak lelaki sorang .abang angkat aku laa tu .tapi dah meninggal sebab lemas mase kem dekat Agro Resort , Setiu .sobs sobs . aku pun nangis . :(
hehe . ni saje je posing bersame .i LOVE Ma ! :)diorang jage mase aku umo 2-6 tahun .tambah-tambah rumah diorang depan taska tempat aku diasuh .hehehe . so ape-ape senan…

badminton ! badminton !

Image
oceh !orang tengah sibuk duk FIFA WORLD CUP tetiba budak sorang nih sibuk pasal badminton .
time musim Lee Chong Wei maen aritu taknaak ambik tauu pulaak .time piala thomas ngan uber tu buat tatauu saje .hadoi !



semalam aku pergi main badminton ngan kakngah , kakak , abang shaffie serta piah dan alya .al maklum saje lah , si budak due orang tu menginap di rumah aku .wahaha !
menyampah tak ngan name TAUFIFI HIDAYAT tu ?alya kasi name tu secare tibe-tibe kerane aku gelar die Lee-Chong-Ya .wahaha !
and tanpe perasaan piah cakap abang ipar aku maen macam Lee Chong Wei .ngahaha !



kakngah aku cakap service aku bergaya gituh .uweeekkss ! service je pandai , maen kureng . hadoi !
tapi !aku dah dekat setahun tak maen , tetibe maen 'macam bagus' pulaak .aku kalahkan abang ipar aku yang terer gak tuh .nguehehe !
dulu aku reti jugaak main tapi paling handal aku dapat tangkap 'smash' .serious dulu akuhandalbab tuh .tapi tetiba main semalam tak dapat satu habuk pun yang 'smash' tu …

jengjengjeng ! AWARD ! weee~

Image
wokeehh . today , aku dapat award lagi .amboi , setambun award dapat cuti nih .alhamdulillah sebab ada orang nak kasii !walaupun tigaa award sajaa !hakhakhak .
award kali ini ialah ..
PINK ADDICTED ! from kak diLLa lagi ;)

1 . sila link kepada orang yang bagi award ni kat kamu . haipp ! dah link dah , kak dilla sayang !
2 . nyatakan sebab anda suka kaler PINK . well , sebab sesuai dengan saye laa . i mean pink is menawan . wakaka
3 . sejak bila suka dengan kaler PINK ? since 1996 xP
4 . nyatakan 5 barang paling kamu sayang berkaler PINK . teddy bear (pinky) , diary set ^.^ , pencil case , camera  purse yang hilang ;(
5 . snap picture kamu dengan barang kamu yang kaler PINK tu . (1 pun dah cukup , yang pentingPINK)
6 . tagged kawan kamu yang minat PINK jugaak .sabrina comell alya busyutt adik huda sayang maisarah cutee ^^ kak intan baikk ( ✿^^, )

aku ni type cannot studylama-lama .pening and takleh fokus .1 jam pastu rehat 5 jam (xD) baru boleh study balik .takde aa . rehat kejap boleh aa .tapi…

Followers