bola bola bola bola bola .

28.6.10

hari ni nak emosi bolehh ?
sebenarnye aku sakit hati .
bukanlah sakit sangat tapi TERASA HATI .
yelaa , setiap manusie ade hati dan perasaan .

aku sokong Argentina in FIFA this year . this time .
dan setakat tu saje . sokong saje .
AKU TAK KUTUK MANA-MANA PASUKAN punn .
so , what is it being an Argentina's fan ?

pagi tadi , aku excited laa kann sebab Argentina tewaskan Mexico semalam 3-1 .
aku meluahkan rase excited dengan berkelakuan happy !
aku pun cakap , "yeay , Argentina menangg !"
that was it . tu je yang aku cakap .
takde laa pulak aku cakap Mexico tu tak reti main .
diorang pandai je main sebab tu boleh masuk FIFA .

pastu tetiba adelah SEKUMPULAN penyokong Brazil ni .
tetiba je macam perli-perli Argentina tak kuatt .
pastu membanggekan pasukan diorang tuu .
cakap yang pasukan diorang tu ramai orang minatt laa .
aku buat taktauu je , kang aku balas kang tak pasal-pasal ribut satu sekolah .

aku tau kau minat Brazil . tapi aku tak kutuk pun pasukan kau .
siap aku cakap lagi yang aku sukee jugaak dengan KAKA tuhh .
aku tak benci mane-mane pasukann punn .
aku tak kutuk . aku tak perli . aku tak remehkan pasukan lainn .
semuenye sebab aku respect orang punye minat .
so , korang takleh ke nak respect aku sebagai penyokong ARGENTINA ?

kalau ye pun tak suke dengan Argentina , takyahh aa cakap ape-ape .
better diam dari KUTUK or PERLI .
meh try aku kutuk pasukan yang korang sukaa sangat tuu .
Brazil memang bagus , aku tak nafikan . tapi aku sokong Argentina , bukan Brazil .
aku tauuu yang penyokong Brazil lagi ramai pada Argentina ,
so what ? perlukah aku menyokong Brazil jugaa semata-mata penyokong ramaiii ?

aku diam je sepanjang pagi tadi kalau diorang sentuh isu bola .
ops , BOLA DAN KEKUATAN BRAZIL SERTA PERLI ARGENTINA .
siap berbangga agii , katanya ;
"Brazil nombor 1 . Argentina nombor 2 JE ."

JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .

okee , JE .
see what I mean ? perli perli .
aku tak cakap ape-ape pun . tetiba je cakap macam tu kat akuu .
aku terdiam sekejap sambil berfikir ;
"Aku cakap ape kat die ?"

nasib baik aku ni jenis orang yang relax dan tak mudah marah , melenting .
cool je . tapi bile difikirkan balik memang sakit hati serta jiwa dan lara .
jadi , aku akan tenangkan diri sendiri . sape lagi nak tenangkan aku kalau bukan diri sendiri .
* oh sedihnye ayat nehh *

setakat ni hanye due aje manusie yang sokong Argentina yang aku tauu .
Rabbito dan Sakinah .
o(*^^*)o
go go ARGENTINAAAAAAAAA !
* sesape yang nak kutuk or perli Argentina , sila blahh dalam masa beberape saat *

oh , nak cakap yang hari ni ade sorang kawan aku sambut birthday .
name die Loilishes atau lebih senang dipanggil Lai .
atau name sebenarnye Alya .
* banyok pulok name gelaran awok semenjak due tige menjak ni , Liyy *

dan 'Ainul telah mengalami perubahan perangai yang drastik .
kerane mengalami demam yang agak teruk selame 3 minggu ,
jadi aura nya kembali semulaa . dan semakin menjadi-jadi .
* baik ye bising dari senyap tupahh *


VOCAB BARU
senyap tupah - terlalu senyap
okee . itu sajee . nak siapkan presentation pulaak .
nguahaha ! lusa nak kena present . sejarah youuu .
kepade pelajar form 2 SHAMS ,
KLIK SINI - sejarah sekolah .
pandai-pandailah yee .

wallahualam .

oti 1 oti 1 oti 1 .

27.6.10

*tajuk tak puas hati*

erm , untuk mid-term ni aku dapat sikit jee .
5A 4B .
wek wek wek !
same ngan 'ainul .
maklumlaa kami kan macam belangkas gak singgit >.<

BM aku teruk gilee . tapi 'ainul dapat A .
T___T
adakah aku bukan orang melayu ?
huuu ~

ENGLISH aku dapat B tapi selepas merayu-rayu dengan teacher yang baik hati , dapat A !
teacher cakap , "oke , teacher bagi tapi kene maintain A untuk exam seterusnye ."
aku jawab , "OKE TEACHER !"
*smangatsmangatsmangat*

THANK YOU THANK YOU THANK YOU TEACHER ! LOVE YOUUU !

science ngan BM 60 lebih .
science boleh laa tahan sebab 69 .
paper 1 teruk sangatt !
takpe takpe . laen kali usaha lagii .

BM tuu memang aku rase aku ni bukan orang melayu kejapp .
wahaha ! tak pernah agi dapat serendah itu .
KH nasib baik cikgu aku tambah markah amali . dapat 70 .
hehehe ~

geografi aku , aku tak faham-faham kenape tak dapat A .
aiseyh aiseyh ~~
setakat 73 adoiii !
TOV 78 . T___T
bilaa nak pandai geografi nii ?

agama aku dapat 92 sahaje .
paling tinggi 99 . ade la 4 orang T___T
maths aku dapat 93 . tinggi sekali 100 .
okee ~
tahniah kepade Aina kerane mengekalkan markah maths anda sejak TOV .
T__________T

sejarah dapat 88 , same ngan 'ainul .
kami tak meniru tauu ! kami duduk jauh-jauh !
*walhal aku duk depan dia je*
xDDD

bahasa arab ! yeay dapat A !
80 setengah . tapi ustaz cakap 81 la tu .
'ainul dapat 81 . kire markah aku rendah setengah la dari die .
T_______T

piah 85 . piahhh ! hisyy .
takpela , takpee . same-same kite bersaing secare sihat .
don't worry , aku tak gune bomoh punye . xDDD

setakat yang aku tahu yang dapat 8A 1B ada due orang .
Auni dan Amirul Amir .
auni sangkut BM , amir sangkut BI .
T_____________T
aku sebenarnye mengharapkan diorang dapat 9A .
untuk mengharumkan name kelas .
wuwuwu !

tapi , dah takde rezeki . redha jelah kann .
takpe takpe , lepas ni kiteorang satu kelas akan melipatgandakan usaha supaya dapat straight A's !
anyway , tahniah kepada mereka yang dapat 8A 1B .
dengar cite kelas 2A1 ada dua orang jugaak dapat 8A 1B .
congratulations !! :)
9A ? tak tauu .

alya telah mendapat 7A 2B .
dengan TAK banggenye saye umumkann .
farishatul pun dapat 7A 2B .
emm , 6A kelas aku rasenye ramai jugaak .
begitu juge 5A . *trasenye trasenye trasenye

*amat berharap agar dapat top 30
T________T


this week punye story ialah .
takde . wahaha !
'ainul kann tak datang , so agak kesunyian rasenye .
*pelik laa skit kelas tu kalau aku diam*
~ perasan perasan perasan ~

tapi takpe , hidup mesti diteruskann !!
semangatt lahhh pulaak T___T

kadang-kadang rase cam kera sumbang gakk .
kawan ngan piahh je memanjang .
tak piah , alya or sabrina .
tak punn sarah yang buat aku stres .
dahlaa cubaan kunci aku dalam bilik elektronik gagal .
xDDDDDD

tommy siap tanye agi , "fiey , bakpe awok pendiam hari ni ?"
T_________________T
nampak sangat selame ni aku seorang yang bising .
>.<

takpe la . tak kesah pun bising .
tapi kekadang tu ade gak cite-cite nak jadi senyap dalam kelas .
well maklum laa , dengan kawan-kawan je aku bising .
ngan family , aku laa paling senyap .
tak caye balik kampung tanye la cousins aku kenal tak fifiey .
eh eh mestilah kenal . cube tanye diorang fifiey camane ea ?
kalau diorang jawab , "tak tau , macam tula ," memang aku pendiam lerr .
T_________________________T

aku tak rapat mane pun dengan cousins .
semuenye dah gedek tua besar dewasa .
rapat sekali ngan acik farha , tu pun daa masuk universiti .
second , sue .
tu pun tak rapat mane sebab jarang je jumpe .
kiteorang rapat sebab suke kaler pink .
wakaka .

ehh lewat betol aku update kann ?
maklum saje la , esok aku cuti lagii .
minggu ni cuti 3 hari .
satu hari cuti sebab terengganu menang SUKMA kat melaka arituh .
taktauu punn . >.<

aku layan FIFA je kalau bab sukan ni .
mungkin sebab FIFA tu dekat-dekat dengan perkataan FIFI .
*takdekenemengenetakdekenemengene*
ARGENTINAAAAAAAAAAAA !
*ngehehes

oke oke .
aku malas lagi nak membebel panjang .
esok aku tak post kottttt .
sebab nak siapkan nota .
nota nota nota .
kadang-kadang tu ade jugaak rase muak .
tapi sebagai seorang pelajar , kite kenelah bersabar .
bak kate pepatah , berakit-rakit ke hulu , berenang-renang ke tepian .
*sambung sendiri lah yee

so , wallahualam .
WASSALAM .

award from tiqah & huda !! ^^

26.6.10

semuaa !
sorry lamaa tak update .
malas teramat sangat . satu agi nak menyempurnekan hajat nak siapkan semue nota .
ngihihi .
so , straight to the point , nak jawab tag sekaligus dari Tiqah , ex-classmate aku dulu di 1A7 :)




http://tqahngade.blogspot.com/


1. Macammana kamu boleh tahu kehadiran blog ini?
13 she is my beloved friend okee . ^^

2. Blog ni kene ubah agar jd lbih cantik x??
13 rase - rasenye laa tiqah . kuikui . dakpe , saye ajor keyh .

3. Antara blog ini dan tuannya, yg mana lg comell?? xDDDD
13 tuannye laa . :)

4.Adakah awk minat dgn korea??
13 err i have a confession to make . actually NO ! camni la , sesape yang minat KOREA tu jangan aa benci aku pulaak sebab aku bukan laa benci tapi cume tak minat or korea-freak ke ape ke . aku pun suke gak beberape lagu korea same macam aku suke lagu inggeris . come on la people , lagu inggeris dan lagu korea same je sebab lagu tu bukan lagu melayu . right ? tapi aku memang pelik gilaa ngan orang yang suka sangat korea ni . >.<

5. Agak2 siape yg bakal memenangi PIALA DUNIA 2010??
13 mestilahh ARGENTINA ! *argentina-freak xDD

6. Anda minat pasukan mana???
13 Argentina


thanks tiqah . saye memang suke jawab tag nih .
second tag from my beloved adik kat alam maya nih .
hudaa . siap kasi dua tag lagi .
sorry lambat jawab tag tersebut kerane masalah malas untuk online =DDD









ANDA MESTI BERI PUJIAN PADA PEMBERI AWARD
13 terima kasih banyak-banyak sebab bagi award ni kat akak . adik memang baik dan memahami *teruk betul ucapan

SILA BERI AWARD INI KEPADA 10 BLOGGER LAIN
13 akmboh ! >.< haha . kepade sape yang nak ambik je . saye amat terharu !

BAGAIMANA ANDA BOLEH DIGELAR BLOG YG BEST DAN HEBAT ?
13 entah . tak pasti . blog ni best ngan hebat ke ? biase je . takde sambutan pun . T___T









1)Describe kan 3 perkara tentang si pemberi award dan 3 perkara tentang blog si pemberi award.
13 baik hati , memahami dan comell .

2)Nyatakan 5 ciri-ciri blog yang korang tak suka visit.
13 content luc*h , bahasa GEDIK , tuan blog 'sombong' walaupun popular , blog yang gelap takde pape hanye tulisan saje , blog post pendek dan entah pape je .

3)Berapa usia blog korang?
13 1 tahun , 2 bulan sehari . ^^

4)Apakah tema blog korang ?
13 PINK bunny --"

5)Berikan kepada 5 blogger yang layak terima award dan tag ni .
13 alya
13 sabrina
13 atiqah
13 kak sherah
13 rabbito


boring kan post nii ?
kejap key . lepas ni saye post lagi .
taknak post panjang sangaatt . ngihihi .

result ?

22.6.10

ngahaha !
sape nak tau result exam aku aritu ?
*(v-v)*

taknakk gitauu .
terrrlalu terukk .
meh aku bagi KLU .
geog , sains , KH , BM .

yang belom dapat ENGLISH .
khamis ni kott dapatt .

takpee ahh .
tata ~
diam terus aku lepas dapat markah KH .
dahlaa alya ngan nunush tak datang school .

~(>.<)~
tension toll !
nasib ade piah ngan sabsab .
4A 4B .
------------------------
harap english aku A .

ade sorang budak laki kelas aku straight A's .
kenape die bijaak sangaaaaattt !!
name die ()()()()()()()()()()() .
takpe , aku doa supaye die dapat 9A .
english tatau lagi ni .
aku harap die dapat A supaye dapat mengharumkan name kelas kiteorang .
nak harapkan diri sendiri , exam lepas ni INSHAALLAH .


bai !

FIFA World Cup - I'm with Argentina !

18.6.10

wee ~
tetiba aku minat bola pulaak .
tapi taklahh gilaa sangatt .

aku sokong argentina !
tadi argentina vs. korea !
4-1 !
yeahh ! go argentina !

1 gol disumbat oleh pemain korea sendiri . (--")
3 lagi gol oleh Gonzalo Higuain - player 9 !
^.^
he's gorgeous ! teehee ~
congratulations !! weee ~
happy nii !

tadi my sister bukak channel bola then aku tengok .
best , best !
sukaa ! tapi tak gila bola lagi .
aku tak tauu pun selok-belok bola ni .
tapi aku sokong argentinaa !
LIONel Messi ! 88
die pun lincah walaupun kecikk .
hihi . he's the smallest among all the players I think .

GO ARGENTINAAAAAA !!
i support you ! keep up the good work !
lain-lain negara tuu , hehe , sorry tak berape nak support laa .

bile la aku boleh sokong malaysia ni ek ?
huhuhu . takpelaa , papepun aku sokong jugak malaysia dalam semua acara .
malaysia 'kan negara aku !
^.^

and sorry , i really don't support Korea .
even though my best friend , 'Ainul supports Korea .
SORRY 'AINUL !! xP

till then , wassalam !

kakak angkatku dah kahwin ! :)

17.6.10

what's up semuaaa ?
hari ini saya baru balik dari kenduri taww . *ayat skema
kakak angkat aku kahwin .
semalam tak ingat pergi dia akad nikah kerane ummi lupe . (--")

comeyy kan kakak angkat aku ?
hehehe . tapi aku tak jadi pengapit macam Kak Intan laa . xDDD
hehehe ! gurau je kak ;)

name pengantin : Shiqah (name penuh tatau) .
wahaha !
keluarge die jage aku mase kecik .
dulu diorang duduk satu perumahan je ngan aku .
rumah sewa je , tapi tak lamaa tuan dia tuntut balik .
diorang pun pindah ke bandar .
diorang bukaa butik .

aku panggil diorang Ma ngan Abah .
dulu memang hari-hari pergi rumah diorang .
tapi sekarang diorang pindah kat bandar , jadi jarang je laa pergi .

dulu diorang ade anak lelaki sorang .
abang angkat aku laa tu .
tapi dah meninggal sebab lemas mase kem dekat Agro Resort , Setiu .
sobs sobs . aku pun nangis . :(

hehe . ni saje je posing bersame .
i LOVE Ma ! :)
diorang jage mase aku umo 2-6 tahun .
tambah-tambah rumah diorang depan taska tempat aku diasuh .
hehehe . so ape-ape senang laa nak pergi .
^.^
tapi yang pergi tetap pergi , hidup mesti diteruskan .


ngehehe . my motherS ! :)
sayang kedua-duanyaaa ^^

kenduri buat dekat Dewan Tun Abdul Rahman .
*awat banyak sangat orang name abdul rahman nii ?
makanan yang disediekan teramatlah best .
dahlaa aku tengah lapar . ingat nak tambah tapi malu la .

cousins aku ikott jugaak .
tapi semuaaa lelaki . and aku rasa semua tambah nasi ;p;p;p


dari kiri : irfan , auni dan fikri

takde dalam gambar fuad dan along .
sorry , kakngah tak ambik gambar you due orang .
wahaha !

fuad makan dua kali . T____T
sekali dengan aku , kakngah dan walid .
sekali agi dengan irfan , auni , fikri dan along .
sebab kiteorang duduk meje laen-laen .
ummi lagi jauh , duduk hujung dengan kawan-kawan beliau .
hadoii !

and ...

SURPRISE !!

secare tibe-tibe amuh sudaah pulaang .
wahaha ! die pun ikut sekali laa . sebab die yang pandu kerete .
sorry la , die memang suke posing dengan mimik muke yang entah ape-ape je tu .
weekkkksss !

dan hari ni sangat bestt ! wahaha !
sebab tatau kenape .
homework belom siapp !
helpp !
:-S


emm , internet rumah ni agak lembab berbanding hari-hari sebelumnye .
mungkin terlalu ramai yang gune .
sebelum ni aku sorang je .
paling ramai pun due orang campur kakngah .
ni amuh dah balik , auni dan fuad datang tido sini .

takpe laa . chow dulu !

bai ! wassalam .

badminton ! badminton !

16.6.10

oceh !
orang tengah sibuk duk FIFA WORLD CUP tetiba budak sorang nih sibuk pasal badminton .

time musim Lee Chong Wei maen aritu taknaak ambik tauu pulaak .
time piala thomas ngan uber tu buat tatauu saje .
hadoi !




semalam aku pergi main badminton ngan kakngah , kakak , abang shaffie serta piah dan alya .
al maklum saje lah , si budak due orang tu menginap di rumah aku .
wahaha !

menyampah tak ngan name TAUFIFI HIDAYAT tu ?
alya kasi name tu secare tibe-tibe kerane aku gelar die Lee-Chong-Ya .
wahaha !

and tanpe perasaan piah cakap abang ipar aku maen macam Lee Chong Wei .
ngahaha !




kakngah aku cakap service aku bergaya gituh .
uweeekkss ! service je pandai , maen kureng . hadoi !

tapi !
aku dah dekat setahun tak maen , tetibe maen 'macam bagus' pulaak .
aku kalahkan abang ipar aku yang terer gak tuh .
nguehehe !

dulu aku reti jugaak main tapi paling handal aku dapat tangkap 'smash' .
serious dulu aku handal bab tuh .
tapi tetiba main semalam tak dapat satu habuk pun yang 'smash' tu .


"tulah , lame sangat tak maen ."
kate fifi dalam hati untuk beberape ketike .

semalam aku lincah tersangat-sangat .
taktauu kenape .
excited sangat kott lame tak maen . wakakak !

pastu alya main dengan tiang lampu je . xDDD
mase lawan beregu , aku geng ngan alya , piah geng ngan kakngah .
then alya service , dapat kat piah .
diorang pun maen betul-betul kat tepi belah kiri court .
diorang maen due orang je .
dekat gile ngan tiang lampu .
kakngah pun cakap , "bukan main dengan tiang lampu sekarang niiii .. "
aku pun terduduk dan gelak secare overdose .

hadoii .
aku main banyak set .
last sekali aku maen ngan piah . wuwuwu !
tak kire pun berape .
maen jee .




awal-awal aku bertenage , tapi last-last tu kureng tapi maintain .
wahaha !
then ..
tetibe orang yang tempah court seterusnye pun datang .


BAI ! ngahaha .

jengjengjeng ! AWARD ! weee~

13.6.10

wokeehh . today , aku dapat award lagi .
amboi , setambun award dapat cuti nih .
alhamdulillah sebab ada orang nak kasii !
walaupun tigaa award sajaa !
hakhakhak .

award kali ini ialah ..

PINK ADDICTED ! from kak diLLa lagi ;)


1 . sila link kepada orang yang bagi award ni kat kamu .
13 haipp ! dah link dah , kak dilla sayang !

2 . nyatakan sebab anda suka kaler PINK .
13 well , sebab sesuai dengan saye laa . i mean pink is menawan . wakaka

3 . sejak bila suka dengan kaler PINK ?
13 since 1996 xP

4 . nyatakan 5 barang paling kamu sayang berkaler PINK .
13 teddy bear (pinky) , diary set ^.^ , pencil case , camera  purse yang hilang ;(

5 . snap picture kamu dengan barang kamu yang kaler PINK tu . (1 pun dah cukup , yang penting PINK)
 13

6 . tagged kawan kamu yang minat PINK jugaak .
13 sabrina comell
13 alya busyutt
13 adik huda sayang
13 maisarah cutee ^^
13 kak intan baikk ( ✿^^, )


aku ni type cannot study lama-lama .
pening and takleh fokus .
1 jam pastu rehat 5 jam (xD) baru boleh study balik .
takde aa . rehat kejap boleh aa .
tapi memang takde mood ah today .
tanye besties pun semue jawab tak buat lagii .
wee~ xd
i'm not the only one bebeh !
okee tataa~