badminton ! badminton !

16.6.10

oceh !
orang tengah sibuk duk FIFA WORLD CUP tetiba budak sorang nih sibuk pasal badminton .

time musim Lee Chong Wei maen aritu taknaak ambik tauu pulaak .
time piala thomas ngan uber tu buat tatauu saje .
hadoi !




semalam aku pergi main badminton ngan kakngah , kakak , abang shaffie serta piah dan alya .
al maklum saje lah , si budak due orang tu menginap di rumah aku .
wahaha !

menyampah tak ngan name TAUFIFI HIDAYAT tu ?
alya kasi name tu secare tibe-tibe kerane aku gelar die Lee-Chong-Ya .
wahaha !

and tanpe perasaan piah cakap abang ipar aku maen macam Lee Chong Wei .
ngahaha !




kakngah aku cakap service aku bergaya gituh .
uweeekkss ! service je pandai , maen kureng . hadoi !

tapi !
aku dah dekat setahun tak maen , tetibe maen 'macam bagus' pulaak .
aku kalahkan abang ipar aku yang terer gak tuh .
nguehehe !

dulu aku reti jugaak main tapi paling handal aku dapat tangkap 'smash' .
serious dulu aku handal bab tuh .
tapi tetiba main semalam tak dapat satu habuk pun yang 'smash' tu .


"tulah , lame sangat tak maen ."
kate fifi dalam hati untuk beberape ketike .

semalam aku lincah tersangat-sangat .
taktauu kenape .
excited sangat kott lame tak maen . wakakak !

pastu alya main dengan tiang lampu je . xDDD
mase lawan beregu , aku geng ngan alya , piah geng ngan kakngah .
then alya service , dapat kat piah .
diorang pun maen betul-betul kat tepi belah kiri court .
diorang maen due orang je .
dekat gile ngan tiang lampu .
kakngah pun cakap , "bukan main dengan tiang lampu sekarang niiii .. "
aku pun terduduk dan gelak secare overdose .

hadoii .
aku main banyak set .
last sekali aku maen ngan piah . wuwuwu !
tak kire pun berape .
maen jee .




awal-awal aku bertenage , tapi last-last tu kureng tapi maintain .
wahaha !
then ..
tetibe orang yang tempah court seterusnye pun datang .


BAI ! ngahaha .
Post a Comment