bola bola bola bola bola .

hari ni nak emosi bolehh ?
sebenarnye aku sakit hati .
bukanlah sakit sangat tapi TERASA HATI .
yelaa , setiap manusie ade hati dan perasaan .

aku sokong Argentina in FIFA this year . this time .
dan setakat tu saje . sokong saje .
AKU TAK KUTUK MANA-MANA PASUKAN punn .
so , what is it being an Argentina's fan ?

pagi tadi , aku excited laa kann sebab Argentina tewaskan Mexico semalam 3-1 .
aku meluahkan rase excited dengan berkelakuan happy !
aku pun cakap , "yeay , Argentina menangg !"
that was it . tu je yang aku cakap .
takde laa pulak aku cakap Mexico tu tak reti main .
diorang pandai je main sebab tu boleh masuk FIFA .

pastu tetiba adelah SEKUMPULAN penyokong Brazil ni .
tetiba je macam perli-perli Argentina tak kuatt .
pastu membanggekan pasukan diorang tuu .
cakap yang pasukan diorang tu ramai orang minatt laa .
aku buat taktauu je , kang aku balas kang tak pasal-pasal ribut satu sekolah .

aku tau kau minat Brazil . tapi aku tak kutuk pun pasukan kau .
siap aku cakap lagi yang aku sukee jugaak dengan KAKA tuhh .
aku tak benci mane-mane pasukann punn .
aku tak kutuk . aku tak perli . aku tak remehkan pasukan lainn .
semuenye sebab aku respect orang punye minat .
so , korang takleh ke nak respect aku sebagai penyokong ARGENTINA ?

kalau ye pun tak suke dengan Argentina , takyahh aa cakap ape-ape .
better diam dari KUTUK or PERLI .
meh try aku kutuk pasukan yang korang sukaa sangat tuu .
Brazil memang bagus , aku tak nafikan . tapi aku sokong Argentina , bukan Brazil .
aku tauuu yang penyokong Brazil lagi ramai pada Argentina ,
so what ? perlukah aku menyokong Brazil jugaa semata-mata penyokong ramaiii ?

aku diam je sepanjang pagi tadi kalau diorang sentuh isu bola .
ops , BOLA DAN KEKUATAN BRAZIL SERTA PERLI ARGENTINA .
siap berbangga agii , katanya ;
"Brazil nombor 1 . Argentina nombor 2 JE ."

JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .

okee , JE .
see what I mean ? perli perli .
aku tak cakap ape-ape pun . tetiba je cakap macam tu kat akuu .
aku terdiam sekejap sambil berfikir ;
"Aku cakap ape kat die ?"

nasib baik aku ni jenis orang yang relax dan tak mudah marah , melenting .
cool je . tapi bile difikirkan balik memang sakit hati serta jiwa dan lara .
jadi , aku akan tenangkan diri sendiri . sape lagi nak tenangkan aku kalau bukan diri sendiri .
* oh sedihnye ayat nehh *

setakat ni hanye due aje manusie yang sokong Argentina yang aku tauu .
Rabbito dan Sakinah .
o(*^^*)o
go go ARGENTINAAAAAAAAA !
* sesape yang nak kutuk or perli Argentina , sila blahh dalam masa beberape saat *

oh , nak cakap yang hari ni ade sorang kawan aku sambut birthday .
name die Loilishes atau lebih senang dipanggil Lai .
atau name sebenarnye Alya .
* banyok pulok name gelaran awok semenjak due tige menjak ni , Liyy *

dan 'Ainul telah mengalami perubahan perangai yang drastik .
kerane mengalami demam yang agak teruk selame 3 minggu ,
jadi aura nya kembali semulaa . dan semakin menjadi-jadi .
* baik ye bising dari senyap tupahh *


VOCAB BARU
senyap tupah - terlalu senyap
okee . itu sajee . nak siapkan presentation pulaak .
nguahaha ! lusa nak kena present . sejarah youuu .
kepade pelajar form 2 SHAMS ,
KLIK SINI - sejarah sekolah .
pandai-pandailah yee .

wallahualam .

Comments

  1. Apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman,maka buatlah dia supaya marah kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsiamu.Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsiamu,maka ambillah dia menjadi sahabat.
    fikir-fikirkanlah.mungkin sahabat anti tersilap langkah.sebaiknya maafkan dia.memaafkan itu adalah lebih baik...

    ReplyDelete
  2. thank you Anonymous .

    *masih tertanye-tanye gerangan Anonymous nii

    ~misteri misteri~

    ReplyDelete
  3. salam fi....awk MARAH sy ker...huhu..sobs..sobs...
    pasal kejadian kat court ker...minta ampun dong buk fifiey..bukan nk ngat perli argentina tu,tapi hanya gurauan..tapi kalu awk terasa hati, MINTA MAAFLAH BANYAK BANYAK BANYAK BANYAK BANYAK...!!!... *saya baru tahu kalu awk terlalu obses dgn bola..*..selama ni xdop pon..??? hehe....xper..teruskan jer sokong ARGENTINA..sy mmg sokong brazil,tp di hati sy tetap CHELSEA no.1....haha...*ketawa dgn kuat sekali..*..sekali lagi minta maaf yer...=)..

    ReplyDelete
  4. dan satu lagi fi..hehe..jgn ah kte bergaduh pasal bola jer...huhu...
    wat malu jer..hihi,org puan brgaduh sal bola...pasal lain dkpe gok,ni kan bola..malu ke org laki jer..hak3.=)

    ReplyDelete
  5. fifiey..eh,saloh..bkn kat court kan..???sbb mase tu ari selasa,29 june..awk post ni 28 june..jd mesti dlm kls kn..???kalu mcm tu minta maaf sekali gi..sy ingtkn dkt court tu...sbb mase tu pon ckp sal bola gop...minta maaf ya fi...

    ReplyDelete
  6. panjang teh komen piah . .
    =.= mentang2 dok gi skoloh ;p;p;p


    memang pun , xau bakpe saye obses bola ngatt . wakaka !

    dakpe , kejap je terase punn .
    benonye bukan dalam kelas or court ,
    mase bombe mari wat demo ow .
    >.<

    dakpe , dok terase doh . se gi bukan awok sorang punn . lalala ~

    i like sukida very much ! xDDDDD

    ReplyDelete
  7. salam.fiey maroh gok ker kat sy???jgn maroh,PIPI!!!sy xmboh ar persahabatan kita yg tulus lagi harum suci mewangi ni retak sbb bola!!!isk...isk...isk...mls dh sokong brazil lps ni,chokilala kater haram sokong pasukan 2.tp ye sendiri xau sbbnyer.aiseyh,hairan ana!!!manusia2,mmg pelik.lps ni sokong SUKMA a.k.a terengganu jelah.aritu ye mng gok maen bola.muahahaha...
    Akhir kalam,sy syg awk ngan kwn2 kite hk lain....

    ReplyDelete
  8. CAMEROON!

    CAMEROON!

    CAMEROON!!

    pa cceroh cameroon >.<
    napok ngat x au bnde starang baroh bab bola..
    cameroon lame oh tubek..
    kalu awk nk kate bnde pon kat cemroon sy x maroh xDDD
    x au bnde !!

    ReplyDelete
  9. kepade sahabat-sahabat saye , dok maroh pun doh heh . dok maroh dok maroh dok marohh !!!
    * ni maroh ea * xDDD

    relax aa . awok tau tau je la saye ni gane . baik do'oh lalu (",)

    emosi kejap jee ;p

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers