bola bola bola bola bola .

28.6.10

hari ni nak emosi bolehh ?
sebenarnye aku sakit hati .
bukanlah sakit sangat tapi TERASA HATI .
yelaa , setiap manusie ade hati dan perasaan .

aku sokong Argentina in FIFA this year . this time .
dan setakat tu saje . sokong saje .
AKU TAK KUTUK MANA-MANA PASUKAN punn .
so , what is it being an Argentina's fan ?

pagi tadi , aku excited laa kann sebab Argentina tewaskan Mexico semalam 3-1 .
aku meluahkan rase excited dengan berkelakuan happy !
aku pun cakap , "yeay , Argentina menangg !"
that was it . tu je yang aku cakap .
takde laa pulak aku cakap Mexico tu tak reti main .
diorang pandai je main sebab tu boleh masuk FIFA .

pastu tetiba adelah SEKUMPULAN penyokong Brazil ni .
tetiba je macam perli-perli Argentina tak kuatt .
pastu membanggekan pasukan diorang tuu .
cakap yang pasukan diorang tu ramai orang minatt laa .
aku buat taktauu je , kang aku balas kang tak pasal-pasal ribut satu sekolah .

aku tau kau minat Brazil . tapi aku tak kutuk pun pasukan kau .
siap aku cakap lagi yang aku sukee jugaak dengan KAKA tuhh .
aku tak benci mane-mane pasukann punn .
aku tak kutuk . aku tak perli . aku tak remehkan pasukan lainn .
semuenye sebab aku respect orang punye minat .
so , korang takleh ke nak respect aku sebagai penyokong ARGENTINA ?

kalau ye pun tak suke dengan Argentina , takyahh aa cakap ape-ape .
better diam dari KUTUK or PERLI .
meh try aku kutuk pasukan yang korang sukaa sangat tuu .
Brazil memang bagus , aku tak nafikan . tapi aku sokong Argentina , bukan Brazil .
aku tauuu yang penyokong Brazil lagi ramai pada Argentina ,
so what ? perlukah aku menyokong Brazil jugaa semata-mata penyokong ramaiii ?

aku diam je sepanjang pagi tadi kalau diorang sentuh isu bola .
ops , BOLA DAN KEKUATAN BRAZIL SERTA PERLI ARGENTINA .
siap berbangga agii , katanya ;
"Brazil nombor 1 . Argentina nombor 2 JE ."

JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .
JE .

okee , JE .
see what I mean ? perli perli .
aku tak cakap ape-ape pun . tetiba je cakap macam tu kat akuu .
aku terdiam sekejap sambil berfikir ;
"Aku cakap ape kat die ?"

nasib baik aku ni jenis orang yang relax dan tak mudah marah , melenting .
cool je . tapi bile difikirkan balik memang sakit hati serta jiwa dan lara .
jadi , aku akan tenangkan diri sendiri . sape lagi nak tenangkan aku kalau bukan diri sendiri .
* oh sedihnye ayat nehh *

setakat ni hanye due aje manusie yang sokong Argentina yang aku tauu .
Rabbito dan Sakinah .
o(*^^*)o
go go ARGENTINAAAAAAAAA !
* sesape yang nak kutuk or perli Argentina , sila blahh dalam masa beberape saat *

oh , nak cakap yang hari ni ade sorang kawan aku sambut birthday .
name die Loilishes atau lebih senang dipanggil Lai .
atau name sebenarnye Alya .
* banyok pulok name gelaran awok semenjak due tige menjak ni , Liyy *

dan 'Ainul telah mengalami perubahan perangai yang drastik .
kerane mengalami demam yang agak teruk selame 3 minggu ,
jadi aura nya kembali semulaa . dan semakin menjadi-jadi .
* baik ye bising dari senyap tupahh *


VOCAB BARU
senyap tupah - terlalu senyap
okee . itu sajee . nak siapkan presentation pulaak .
nguahaha ! lusa nak kena present . sejarah youuu .
kepade pelajar form 2 SHAMS ,
KLIK SINI - sejarah sekolah .
pandai-pandailah yee .

wallahualam .
Post a Comment