man ana ? man ana ?




MAN ANA ?
siapa saya ?
who am I ?
SIAPA AKU ?


nama aku Fatin Athirah Azmi .
tapi sejak kecil memang orang biasa panggil aku Fifiey .
sejarah nama Fifiey tu tak payahlaa korang tanya ,
sebab aku dah jenuh jawab !
T____T

okee laa okee la .
aku jawab dengan hati yang rela .
>.<

sejarah nama Fifiey .
dulu ada seorang jiran ni .
kami panggil dia Aunty Sara .
* sarah , sile jangan terase *
walid wa ummi sangatt rapat dengan Aunty Sara sekeluarga .
family aku memang rapat dengan family Aunty Sara .
[ take note : i wasn't in this world yet that time T__T ]

lepas tuu , sebelum aku lahir , Aunty Sara pindah ke KL .
ohh waitt .
Aunty Sara ni anak bongsu dia nama Fifi .
T__T
so , walid panggil aku Fifi sebab nak mengingati Aunty Sara sekeluarga .

SEKIAN , TERIMA KASIHH !


ouhh . hari ni nak cerita pasal merisik , tunang dan kahwin .
=.="

bukan akulaa nak kahwin .
my brother .
tak bolehlaa nak manja lebih-lebih lepas ni .
wahaha ! * adik yang terlalu nakal dan manja *

actually , aku ni bukanlah dikategori manja punn . >.<
biasa je . walaupun aku anak bongsu .
aku ni nakal je , suke usik abang-abang aku .
ngehehehe ! * muke jahat *

okay . abang aku nak kahwin .
ummi cakap lepas raya .
OH NO ! kasihan my abang .
is he ready ?
T___T
* tetiba adik dia sibuk tak tentu pasal *

jadi , bile abang kahwin , maknenye tinggal dua lagi yang tak kahwin .
iaitu kakngah dan amuh .
errr . aku dikecualikan sebab aku umur masih di tahap kanak-kanak xDDD
amuh dah boleh kahwin sebenarnya ,
tapi dia tak kerja lagi , masih belajar , macam mana nak tanggung anak orang ?

OKAY LAH . semua orang tertanya-tanya kenapa kakngah tak kahwin lagi .
entahh , aku tak tauu . mungkin tak sampai jodoh lagi kott ?
ye lahh ye lahh , jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah .
jadi same-samelah kite berdoa untuk beliau ye . ^_^
* cube menjadi adik yang baik haha *

emmmm .
nanti kalau semua orang dah kahwin ,
aku sorang-sorang jela dekat rumah ni ?
dengan ummi dan walid .
* mestilah masing-masing duduk rumah masing-masing *
tambah-tambah yang duduk KL , memang akan balik dua kali setahun je .
huuuuuuuuuuu ~

INILAH NASIB ANAK BONGSU .
kui kui kui .
tapi aku bersyukur jadi anak bongsu sebab dapat kasih sayang dan perhatian yang cukup .
hehehehehehehe . * nak gelak laa xDDD *
aku sama geng dengan Wani , kiteorang taknak adik .
sebab kiteorang dah ade anak sedara .
Piah tu nak sangat adik , maybe sebab dia takde anak sedara lagi kott .
hihihihihihi .

* tapi ada anak sedara pun dapat jumpa tiga bulan sekali *

T_______________T
okaylah .
aku nak siapkan nota bertimbun-timbun dulu .
nanti lain kali update lagi !
tata and assalamualaikum :)

* ambiklah ni lagu MAN ANA :) *

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .