yang baik untuk kesihatan :)

31.8.10

* prrrr , tah pape je tajuk kihkih *

so tadi Mai kasi award .
alahai cik mek molekkkkk . * nyanyi nyanyi *

Dunia Tyra

thanks dear .

soalan :
 siapa orang yang anda sayang ? ( max 2 people )
 myself
 my mom

 adakah anda rasa blog anda cantik ?
 tak . cute jee xDDD aku suka header diaa .

 nyatakan tiga ciri-ciri blog terbaik bagi anda .
 post best dan menarik * tak boring dan berinformasi *
 menaip dengan ejaan penuh dan tak terlalu ringkas eg : knp ni awk..sy de bt slh k.. T.T
 blognya tak serabutt terlampauu . just simple and nice

 tag rakan-rakan anda yang anda rasa blognya sangat cantik
 Sabrina
 Qistina
 Lidda
 Dr Cinta
 Fieqa


tadi Piah  datang :)
dia ajar Maths kepada aku sebab hari tu aku tak datang sekolah .
lerrr , aku ingatlah terlalu susah bagai nak raklah kann ,
rupanya biasa je . susah lagi CIRCLES T.T

Piah  tak ajar mane pun , die bagitau itu ini , lepas tu aku faham sendiri .
tapi thanks jugaak kepade die sebab memberikan kate-kate perangsang
apabile aku berkate , " MALASNYE !! "

maseyh Piah   .
yah yah ! * kait rambutan * xDDD


tapi sebelum belajar , aku main game kat henpon Piah .
heeeeeeeeeeeeee ~
bestttt . * maklumlaa henpon sendiri game tak best langsung *
Piah pun tanpe henti terus memBluetooth lagu-lagu dari henpon aku ke henponnye .
-.-

pukul 2:45 petang , Piah pun balik .
abang dia datang ambikk .

Kakngah berkata ;

Piah , ade orang muka macam awak kat depan rumah .
T_____________________________T
Dua tiga ada gigi
Yang lain semua takda

Dua tiga kucing berlari
Dua singgit mana nak cari

heheeheee .


Fifiey : haii ! saya Upin , dan ni adik saya Ipin !
* muncul 'Ainul *
'Ainul : hai ! ini kisah kami berduaa !
Fifiey : ish , kau dah lupe ke ?!
'Ainul : huh ? err .. ha ! ini kisah kami semuaa !

'Ainul awal-awal nakkan Ipin sebab dia tak nakkan Upin yang ada rambut setotet T.T
Alya ---- Jarjit sebab Alya suke pantun macam Jarjit

okay okayyy !
nak pergi tengok TIVI .
lama tak tengok . haish ~

dua tiga kucing meniarap ,
kambing meniarap siapa yang tahu T.T

dua tiga bertemu Alya ,
doh guane Alya senyap tupahh .

* ciri-ciri pantun yang bakal dimarahi cikgu *

HAHA !!

okay , wassalam :)

random .


sebagaimana tajuk , aku nak blog sesuka hati .
tapi aku tak menyentuh sensitiviti kaum laahh .
aku menyentuh sensitiviti diri sendiri T.T

CURRENTLY DOWNLOADING ALL MAHER ZAIN'S SONGS
from his first ALBUM

cepat gile ! good job 4shared !
:) lagu-lagu Maher Zain bestlahh ! 


di pagi merdeka ni , aku sedang bertentang mata dengan sang lappy ni .
di dalam kedinginan yang dihasilkan Mr AC ( Air Cond ) -.-
dan mendengar lagu-lagu Maher Zain :)

MERDEKA MERDEKA MERDEKA !
ALHAMDULILLAH , sudah 53 Malaysia mencapai kemerdekaan .
yang bukan senang untuk didapatkan ,
malah mengorbankan ramai pahlawan dan tokoh .
* terharunya bila teringat balik Sejarah ni *

walaupun nota Sejarah tak siap-siap lagi T___T

OH YEA .
semalam aku buat header baruu .
heheheheh ! macam kartun je aku ni T.T
takpa takpa , aku memang sukakan singa .
dan KAMBING MENIARAP ?
/// tercetus dengan sendirinyaa .

aku suka nama tuu !
maybe sebab aku suka meniarap !
tapi aku singaa , bukan kambing xDDD
kalau singa meniarap kedengaran TAK BEST :(

aku sukaa kambing dan singa sebab diorang pun makhluk Allah .
kannnnnnnnnnnn ?

dan dengan rasmi saya umumkan ,
ALYA is ITIK ROCK !
hak hak hak ...

sayangnya tak terfikir nak buat BIRI-BIRI MENIARAP * kelakor gop bunyi *
sebab kalau biri-biri , bolehlaa name blog ni , LION AND LAMB .
* TWILIGHT TEHHHHHHHHHHHHHHH *

eeiii , geram aku tengok LION tuu !
montell semacam je T.T
aaaaaaaaaaaaaaaaa !
Hyun Joong and Edward ! * sigh *

okay okay . aku tak obses sangat sekarang dengan Hyun Joong dan Edward .
awal-awal dulu jerr . kalau tengok muka diorang , excited laa skett .
T_________________________T
aku obses dengannnnnnnnn .....
kambing dan singa !
hak hak hakk ..
eh LIONel Messi ? =.=

OKAY , cukup cukup mengarut !
mentang-mentang tajuk post RANDOM .
* sedang mengupload lagu ke handphone *
LAGU MAHER ZAIN .
agak-agak Maher Zain suka singa tak ?

* golek sorang diri *

hari itu tertengok cerita Sheena yang zaman dulu punye kat channel HBO ke ape entah ,
banyak gilaa singa ! arghhh !
mak singa , ayah singa , anak-anak singa banyak jugaa .

ayat Kakngah ;
nok bele rase !
OK . ambe rele gi ternok kambing daripade bele singe .
dohlaa singe lapor xDDD
takpeee , singa tetap di hati .
SINGER , menawan keluarga bahagiaa -.-


okayy okayy .
ambe nok mitok diri !
nok tidooo !
kekgi PIAH nok marii .

asalnye aku nak pergi rumah dia ,
tapi tadi dia call cakap ,
" Fiey , biar saye gi rumoh awok laa .. "
" Okayy , molek gopp ! Mok awok ambik karang terus gi bandor . Kang nok gi seharian .. "
" Hehehe , "
BAIIIIII !!!

aku orang TERANUNG . bai ~

30.8.10


aku benonye dok puah ati mane .
siyes ah ,,, aku kabo je pasal ye nniruuu blog aku ow .
tibe-tibe kabo aku heboh-heboh lok .
nape au , dok au mende !!
SERABUKKK !!!

doh yang mung gi tiru blog aku tu bakpe ?
adop identiti diri doh ke ?
owoh , beci wasse ge !!

ye tiru blog orang , nok maroh orang gi sebor lopp .
ilek aaa , doh orang lain pun akang wak gitu gopp kalu ade piye-piye tiru blog ye !!
nyakit ati nggoh budok-budok lenii .
saloh ye , nok maroh kite mulaa !

wase pe'e dok reti base * kasor plop *
jadi , jadi ahh . ngaku saloh jelaa , doksoh ngutowk orang .

BAIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!

* entry lepas geram kot teranung *

10 malam terakhir !

29.8.10

starts tomorrow morning , o' Muslims !
let's find LAILATUL QADR !


:)

ouhhhh , KANTOIII ! - and copycat ? -

dengan rasminya , saya nak umumkan yang ....



warga SS501 saya dah kantoiiii !
* ketawa mengenangkan kisah pagi tadi *

first of all , sorrylah ye .
itulah misi balas dendam saya terhadap awak semua sebab berlakon jadi ss501lover hari tu .
adop ah , Lya terlibat gopp . sebab nipu sayee ;ppp

sebenarnya , budak-budak aku nih , setuju laa nak beli pen SS501 .
SEMANGAT laa ni nak beli . tup tup aku laa yang kene order :)
sebab aku dah biasaa beli online 'kann T.T


so , aku order laa .
hantar email apa semua kat Michelle Ng .
actually dah siap buat pembayaran semua dahhh buat laahh ,
'Ainul pun tanya ,
" Fiey , Michelle balas tak lagi email awak ? "

aku dengan wajah endah tak endah menjawab ,
" tak . "
the end . sampai situ je conversation ngan Nunu .

ALKISAH .
pade hari Jumaat , aku text message untuk 'Ainul , Alya , Sofiah dan Sabrina .
salam , saye tak jadi laa nak beli pen tu , oke bai .
dan lepas mesej tu aku ketawa je .
* pandai gilaa berlakon *

'Ainul balas :

oke.xpe
Alya cube jadi memahami :

oh,takpelah..dah tu keputusan awk,sy xboleh pakse..

DAN AKU KETAWA LAGI xDDDDD

lepas tu pagi tadi , bilaa semua muslimat dah hadir ..
aku pun bagi laa kad raya yang aku tulis dalam masa 2 hari setiap sorang .
except for those four girls xDDD
* saja nak kenakan diorang lagi sekali *
diorang plan nak PULAUKAN aku ,
tapi aku maintain cool je sebab diorang taktauuu apa-apa punn .



+ gambar belakang kotak pen tuu +

then , aku bagi kad raya besaaar punya dekat muslimat 2A1 .
satu kad untuk semua laa .
and then , datang pulaak adik kepada Sabrina , iaitu Farhana .
aku pun menyerahkan kad raya kepadanya ,,
dan berkata ,,

" adik boleh , kakak je dok dapat kad raye , "

lepas tu aku ketawa lagii .
wakakakak xDDD
alya dan sofiah tercengang dan MOGOK xDD

'Ainul dan Sabrina menjalankan duties mereka sebagai pengawas T.T

OUH , hari ni ada spot check .
that's why pengawas agak busy :)))

lepas habisss semua benda tuu ,
barulah aku buat kejutann .

dengan wajah agak kejam dan jahat ,
aku tanye ,
" nak kad raya ke tak nak nii ?! "

firstly keempat-empat tu buat-buat merajuklah kununnn .
aku pun mengeluarkan PEN - PEN tersebut .
dan ketawe secare overdosee kerane mereke telah terkene .

WAKAKAKA !!!
* chopp , aku tak gelak macam ni ahh T.T *




COPYCAT ?
T_T
* aku tak pernah alami , so terkezuuttt laa *

aku just nak kasi amaran jee .
tak letak URL lagii .
nanti kesian pulaak dekat budakk tuuhh !

tapi serious , semalam aku pergi blog dia ,
TITLE SIDEBAR dia SEBIJIK aku punyaa .
dan background dia tu ..
memang dia ambik kat tempat yang sama dengan aku ambik .


AMARAN terakhir ::
\\better watch out , dear . aku tak copy orang punyaaa , OKAY ! dan aku pernah tengok blog dia the last time , and it's not like that . masa aku tengok dulu , blog aku masih lagi yang rabbit rabbit dulu tu . BUKAN YANG LION SEKARANG ni .


* bermusim pulaak blog ni xDDD *

oke tata !

perkara yang aku tak suka ...

28.8.10

* jahat tak muke ? *
actually , aku tengah plan something .
kepade sape plan ni tak bolehlaa diberitahu :)
nanti tak jadilah nak 'kantoi' kan orang tersebuutt .
* muke jahat lime kali lagi *


okay , di dalam bilik aku yang serba pink .
  • dalam keadaan yang gelap sebab aku tak selak langsir
  • baru lepas mandi dan memakai baju Spongebob 
  • boring laa lime ringgit lime
  • baru lepas membebel pasal bilik yang bersepah - bilik aku lerr
aku tak puas hatii ngan Kakngah akuu .
actually lepas sahur dan solat tadi aku bukak lappy aku nihh .
saja jee nak main game , sebab lame daa tak maen .
lepas tuu , aku pun tidoo balik dalam pukul 8:30 pagi macam tuu .
pukul 2 Kakngah aku call ( walhal serumah je ni ) ,
kejut aku suruh aku bangun . T.T


lepas aku mandi tadi aku tanye Kakngah , dia kejut tak Abang ?
die jawab TAKK .
tak aciiii ! -.-
tapi takpelah , Abang tu kalau jirus air sebaldi baru bangun .
T__________T
jadi surrender awal-awal sebelum kejut die .
kecuali kalau aku geram , aku akan MENJERIT .
"ABANGG !!!!!!!!!!!!!! BANGUN !!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!"
* emosi plok tibe-tibe *


gosoklahh gigi ye kawan-kawan !
* haaa , dok sabbik dohh *


so , ape persiapan raya korang ?
baju raya warna apa ? ade berapa ?
duit raya berapa ringgit ? xDDD
 

puasa tak habis lagii .
tak sabar nak tunggu 10 malam terakhir nihh .

* eyyt chopp , bulan puasa pun masih nak kenakan orang , fiey ? *
* aku tengah ketawa macam kucing ni *
entah , rasa macam nak ketawa sangat-sangat-sangat ni .
dok baik nggoh berperangai seperti ini di bulan puasa .
okay okay , bertenang Fatin Athirah Azmi :)

 

okay okay .
kesemua yang di atas tu takdaa kena mengena pun dengan title post ni .
okay , sambung sikit title tu .
PERKARA YANG AKU TAK SUKA BILA BERKUNJUNG KE BLOG ORANG .
hohoho .
this is my own opinion and pandangan .
kalau korang tak setuju , itu atas korang lahh yerr :)

  • apabila buka je blog orang tu , terdengar lagu secara tiba-tiba . then , bila cari kat mana nak pause lagu tu , tak jumpaa . damn it ! bukan semua lagu yang dia letak tuu sedap , hampest ! kalau sedap takpe laa jugaak , ini tak kadang-kadang tu bising . aku tak boleh nak MUTE selalu laptop ni , aku sendiri nak dengar mende lain T.T
  • story story dia luc*h dan tak boleh diterima akal . punyalah banyak lagi topik yang boleh dijadikan entry , yang pergi letak menda-menda macam tu , ape pasal pulaaak ?
  • asyik cerita pasal boyfriend/girlfriend dia je . setiap post tu mesti ada nama bf/gf diaa . dahlaa bahasa gedik gedik T.T yang dah dewasa tu aku biasa je kalau tengok , ini tak , yang umur 12 , 13 , 14 tahun pun samaa . amboii , ever-lasting ke relationship tu ?
  • bahasa gedik ! ni paling tak suke . setiap perkataan tu mesti ade huruf 'W' kat belakang ! e.g. : saye tawk shukew diew . T.T * ade rase nak muntahh * seriously , dah desperate sangat ke sampai guna 'W' tu ? gune jelah bahasa Melayu biasa . confirm semua orang faham !
errkk , aku tauu dalam empat tu , mesti yang ketiga paling korang tak setuju .
T.T
biarlahh . aku rase kesian jugaak kekadang tuhh kat budak-budak remaja sekarang ni .
* huh , serious , aku tak tauu nak cakap apa *
couple sana couple sini .
yakin sangat ke couple tu dibawa ke alam perkahwinan ?

aku sendiri pun ada rasa nak couple .
semua orang ada rasa tu .
ketua kelas aku tahun lepas pun mengaku ,
" ana sendiri pun ada rase nak couple . tapi pandai-pandailah kite menjauhi zina , "
SERIOUSLY , mana ada orang nak mengaku terang-terangan macam tuu .


tapi , bila tengok ramai sangat anak-anak remaja sekarang ni yang couple ,
lidah jadi kelu , yang berkuasa pun dah tak tahu nak buat apa .
last sekali , kami hanya mampu mencegah dengan hati .
and guess what ? itulah selemah-lemah iman :(

couple ni banyak keburukan daripada kebaikannya .
yang KES-KES PEMBUANGAN BAYI tu ,
puncanya apa ?
COUPLE jugak kan ?
dengan bercouple ni kita dah mendekati zina ,
walhal terang-terangan dalam surah Al-Isra' , ayat 32 menyebut :

17:32

Dan janganlah kamu mendekati zina . Sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat ( yang membawa kerosakan ) .

YA , memang takde pun sebut ,
" janganlah kamu bercouple . "
tapi , kite ni 'kan MANUSIE , YANG DIKURNIEKAN AKAL ,
tak boleh fikir ke yang couple tu memang dah memang zina pun ?
zina hati , zina mata dll ?

sedangkan Allah berfirman '...janganlah kamu mendekati zina...'
bukan , ' janganlah kamu berzina ' .
MENDEKATI pun tak boleh , apatah lagi buat mende tu !

hmm . serious , tadi aku berjalan-jalan kat iLuvislam.com ,
sampai dah ada yang boring soal isu couple ni .


=.=
dah dahh ! kite orang Islam .
tak payah nak tanye aku itu ini soal ni ,
jawapannye dah ade !
kalau korang tak setuju atau tak sependapat ngan aku soal ni ,
korang bacelah ayat dari surah Al-Israa' tu .
memang itu FIRMAN ALLAH .

semoga kita sama-sama dapat pengajaran dari semua ni .
kesian BABY yang dibuang tuu .
ramai lagi yang di luar sana yang tak boleh nak dapatkan anak ,
tapi diorang boleh pulaak buang bayi ?
huuu ~ haru dan sadis keadaan akhir zaman ni .

okayyy ,
wallahu'alam bissawab :)

hehehehe ! ❤

27.8.10

wahaha ! * golek dok pasal-pasal *
( . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . )


pah cerroh aku duk dengar laguu DIA MILIKKU .
dan Galang pun telah hilang sebab accident .
Rama matii . T.T
lepas tu muncul hero baru iaitu Raka =....=
* start doh cite bellit do'oh lalu *


siyyang pulop ke Kirana .
ahh , biaaa ye ahh .
Raka ade kan untuk sementare waktu ni .
due tahun kemudian je Galang a.k.a Piyu muncul semulaa .
hak hak hak :)


dok sabbik pun gi cerite pasal Cinta Kirana .
aku tatau nak cakap pasal apee .
T.T

tolongggg !!
* bagi blogger yang takde idea nak blog pasal apa , memang dangerous ! *

errr .
errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .
errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .


aaaaaaaaaaaa .
* masih tak tahu nak tulis pasal apa *
ouhh . kanji !

aku buat gam kanji lagii ! * oh yeahh baby *
takpo laa . actually mood tengah tak baik mane .
tetibe emosi kejapp . wahkahkah !
T.T

babai !
sekian dari budak tadop aroh mane .
hihi .