perkara yang aku tak suka ...

28.8.10

* jahat tak muke ? *
actually , aku tengah plan something .
kepade sape plan ni tak bolehlaa diberitahu :)
nanti tak jadilah nak 'kantoi' kan orang tersebuutt .
* muke jahat lime kali lagi *


okay , di dalam bilik aku yang serba pink .
  • dalam keadaan yang gelap sebab aku tak selak langsir
  • baru lepas mandi dan memakai baju Spongebob 
  • boring laa lime ringgit lime
  • baru lepas membebel pasal bilik yang bersepah - bilik aku lerr
aku tak puas hatii ngan Kakngah akuu .
actually lepas sahur dan solat tadi aku bukak lappy aku nihh .
saja jee nak main game , sebab lame daa tak maen .
lepas tuu , aku pun tidoo balik dalam pukul 8:30 pagi macam tuu .
pukul 2 Kakngah aku call ( walhal serumah je ni ) ,
kejut aku suruh aku bangun . T.T


lepas aku mandi tadi aku tanye Kakngah , dia kejut tak Abang ?
die jawab TAKK .
tak aciiii ! -.-
tapi takpelah , Abang tu kalau jirus air sebaldi baru bangun .
T__________T
jadi surrender awal-awal sebelum kejut die .
kecuali kalau aku geram , aku akan MENJERIT .
"ABANGG !!!!!!!!!!!!!! BANGUN !!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!"
* emosi plok tibe-tibe *


gosoklahh gigi ye kawan-kawan !
* haaa , dok sabbik dohh *


so , ape persiapan raya korang ?
baju raya warna apa ? ade berapa ?
duit raya berapa ringgit ? xDDD
 

puasa tak habis lagii .
tak sabar nak tunggu 10 malam terakhir nihh .

* eyyt chopp , bulan puasa pun masih nak kenakan orang , fiey ? *
* aku tengah ketawa macam kucing ni *
entah , rasa macam nak ketawa sangat-sangat-sangat ni .
dok baik nggoh berperangai seperti ini di bulan puasa .
okay okay , bertenang Fatin Athirah Azmi :)

 

okay okay .
kesemua yang di atas tu takdaa kena mengena pun dengan title post ni .
okay , sambung sikit title tu .
PERKARA YANG AKU TAK SUKA BILA BERKUNJUNG KE BLOG ORANG .
hohoho .
this is my own opinion and pandangan .
kalau korang tak setuju , itu atas korang lahh yerr :)

  • apabila buka je blog orang tu , terdengar lagu secara tiba-tiba . then , bila cari kat mana nak pause lagu tu , tak jumpaa . damn it ! bukan semua lagu yang dia letak tuu sedap , hampest ! kalau sedap takpe laa jugaak , ini tak kadang-kadang tu bising . aku tak boleh nak MUTE selalu laptop ni , aku sendiri nak dengar mende lain T.T
  • story story dia luc*h dan tak boleh diterima akal . punyalah banyak lagi topik yang boleh dijadikan entry , yang pergi letak menda-menda macam tu , ape pasal pulaaak ?
  • asyik cerita pasal boyfriend/girlfriend dia je . setiap post tu mesti ada nama bf/gf diaa . dahlaa bahasa gedik gedik T.T yang dah dewasa tu aku biasa je kalau tengok , ini tak , yang umur 12 , 13 , 14 tahun pun samaa . amboii , ever-lasting ke relationship tu ?
  • bahasa gedik ! ni paling tak suke . setiap perkataan tu mesti ade huruf 'W' kat belakang ! e.g. : saye tawk shukew diew . T.T * ade rase nak muntahh * seriously , dah desperate sangat ke sampai guna 'W' tu ? gune jelah bahasa Melayu biasa . confirm semua orang faham !
errkk , aku tauu dalam empat tu , mesti yang ketiga paling korang tak setuju .
T.T
biarlahh . aku rase kesian jugaak kekadang tuhh kat budak-budak remaja sekarang ni .
* huh , serious , aku tak tauu nak cakap apa *
couple sana couple sini .
yakin sangat ke couple tu dibawa ke alam perkahwinan ?

aku sendiri pun ada rasa nak couple .
semua orang ada rasa tu .
ketua kelas aku tahun lepas pun mengaku ,
" ana sendiri pun ada rase nak couple . tapi pandai-pandailah kite menjauhi zina , "
SERIOUSLY , mana ada orang nak mengaku terang-terangan macam tuu .


tapi , bila tengok ramai sangat anak-anak remaja sekarang ni yang couple ,
lidah jadi kelu , yang berkuasa pun dah tak tahu nak buat apa .
last sekali , kami hanya mampu mencegah dengan hati .
and guess what ? itulah selemah-lemah iman :(

couple ni banyak keburukan daripada kebaikannya .
yang KES-KES PEMBUANGAN BAYI tu ,
puncanya apa ?
COUPLE jugak kan ?
dengan bercouple ni kita dah mendekati zina ,
walhal terang-terangan dalam surah Al-Isra' , ayat 32 menyebut :

17:32

Dan janganlah kamu mendekati zina . Sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat ( yang membawa kerosakan ) .

YA , memang takde pun sebut ,
" janganlah kamu bercouple . "
tapi , kite ni 'kan MANUSIE , YANG DIKURNIEKAN AKAL ,
tak boleh fikir ke yang couple tu memang dah memang zina pun ?
zina hati , zina mata dll ?

sedangkan Allah berfirman '...janganlah kamu mendekati zina...'
bukan , ' janganlah kamu berzina ' .
MENDEKATI pun tak boleh , apatah lagi buat mende tu !

hmm . serious , tadi aku berjalan-jalan kat iLuvislam.com ,
sampai dah ada yang boring soal isu couple ni .


=.=
dah dahh ! kite orang Islam .
tak payah nak tanye aku itu ini soal ni ,
jawapannye dah ade !
kalau korang tak setuju atau tak sependapat ngan aku soal ni ,
korang bacelah ayat dari surah Al-Israa' tu .
memang itu FIRMAN ALLAH .

semoga kita sama-sama dapat pengajaran dari semua ni .
kesian BABY yang dibuang tuu .
ramai lagi yang di luar sana yang tak boleh nak dapatkan anak ,
tapi diorang boleh pulaak buang bayi ?
huuu ~ haru dan sadis keadaan akhir zaman ni .

okayyy ,
wallahu'alam bissawab :)
Post a Comment