Posts

Showing posts from September, 2010

hah ~ apa-apa jelahh .

Image
Hooray ! Hari Khamis .
Ada peningkatan diri apabila nota Sejarah dah siapp !
BAGUS ! * oke peace no war *
Yang tinggal cuma beberapa karangan T__Tdan nota PAI yang dari bulan Julai tak buatt .* huu ~~ haru betull , takpa takpa nanti aku siapkan *
Nota KH !Langsung tak gerak dari Lukisan Teknik hari itu .ERKKK , cikgu cikgu jangan marahh . Huuu ~
Dan ! Nota Sains .Kenapa semua budak kelas aku tak buat ?T____________________T
Setakat Chapter 1 aku pun siapp .Hadoosh ?
AHA .Ni nak story pasal hari ni yang aman .Tak berdebar dahh , tapi hujan tetap turun -.-




Tadi kiteorang ( budak ERT ) dah start menjahit .Errr , salah salah .
Aku seorang je yang dah start , orang lain tengah gunting dan buat surih .Ada jugaak yang baru nak buat pola -.-
Aku masa last day - Khamis sebelum cuti Raya tu ,semangat aku buatt pola dekat ruang tamu !Hee hee ~
 lengan baju 
Walaupun aku paling lambat buat pola tu .Terkebil-kebil seorang diri sebab tak datang sekolah .Nasib baik Nunush dan Sabsab adaa :)
Kata cikgu ," C…

pelik-pelik sunggoh .

Image
Hushh ! Semalam penat aku buat nota Sejarah . Sekarang tinggal satu subtopik aje lagi . 8.6 - tapi malas nak buatt . =.="
Aku telah menjalani hari ini seperti hari-hari kelmarin . Ya , memang dah dapat agak apa yang akan terjadi . Bangun tidur , pergi sekolah , belajar , pergi karnival PUM , balik , tidur , online dan tidur balik .
T___________________T

Simple kan hidup aku ?
Tapi hari ini cikgu Geografi telah mengadakan kuiz mengejutt . * jantung aku hilang selama 1 jam * -.-
Scene pagi tadi time Geografi .
* cikgu masuk * " Assalamualaikum , semua ! " ujar cikgu .
* budak-budak baca do'a * " Okay jarum jam panjang nombor 3 siapa yang tak dapat duduk cikgu denda menyanyi dekat pentas Karnival PUM lagu Wonderpets , " tiba-tiba cikgu tak bagi kami duduk .
HAH ? - reaksi pelajar 2A2 .
" Cikgu nak soal , siapa tak boleh duduk jarum jam nombor 3 kena denda ! " cikgu mengulangi perkataannya .
* Fifiey kecut perut serta merta *
Hatiku ditabahkan . * walhal dalam hati ras…

HOT and COLD .

Image
Huaahhh , hari ini cuaca agak 'mendebarkan' .* sebenarnya biasa-biasa saja -.- *
Pagi hingga tengah hari tadi , punyalah hot gilaaa .Bila tiba pukul 3 sejuk terketar-ketar . * duhh ! *

So , hari ni biasa je .Cuma yang LUAR BIASA kami ada kelas tambahan .Bangga tak ? Bangga tak ? Bangga tak ?
Hari ni English .
Actually Teacher Najmiah cakap takda kelas tambahan sebab teacher ada meeting .
BUT .
Pengumuman yang telah dibuat amat sukar untuk difahami .Perhatian kepada semua warga SHAMS , mesyuarat guru petang ini dibatalkan . * means akan adalah kelas tambahan sebab teacher tak jadi meeting *Perhatian kepada semua warga SHAMS , pelajar-pelajar dibenarkan pulang setelah tamat P&P .Perhatian kepada semua warga SHAMS , sesi KOKO 2010 telah pun tamat . Sehubungan dengan itu , pelajar-pelajar dibenarkan pulang selepas kelas tambahan .Perhatian kepada semua warga SHAMS , sesi KOKO 2010 telah pun tamat pada hari ini . Sehubungan dengan itu , pelajar-pelajar dibenarkan pulang sebaik sahaja…

pergi rumah Dato' dan Datin .

Image
Erkk , aku ni kecoh 'kan ? Pergi rumah Dato' ngan Datin pun nak heboh . 
ALAA , rumah mak sedara aku buat open house hari ini . Beliau duduk di Kuantan . Suami kepada mak sedara aku tu ( pak sedara aku laahh weehhh ) dapat gelaran Dato' , so automatically mak sedara aku jadi Datin .
So , seawal jam 8 pagi semua dah siap , then pergi makan dekat kedai roti canai Padang Midin tu .Sedaaappppppp ....... * aku pun makan nasi lemak jugaak , pastu kenyang gilaa *
Lepas tu perjalanan ke Kuantan agak memenatkan dan aku asyik tidur jee .Nasib baik bawak bantal strawberry CH dan teddy bear yang namanya Sundae itu ! 
Seperti biasa , aku asyik pakai jubah hitam dan tudung biru tu je .* sumpah , aku buat macam dah takda baju raya lainn ! *
ALAA , outfit yang aku pakai masa raya kat sekolah tu .
Sebab pertama aku suka jubah tu , sebab BEST dan SELESA !Sebab kedua ? Ehem ehemm ... Takde pape .
Tudung biru tu pulaak lembut dan 'menjadi' .Dan colour pulaak kena dan padan 

Lepas tu lepas tu …

Followers