hah ~ apa-apa jelahh .

30.9.10

1241642520_4e6688bb6e.jpg color splash image by EvilPuppy97


Hooray ! Hari Khamis .

Ada peningkatan diri apabila nota Sejarah dah siapp !

BAGUS ! * oke peace no war *

Yang tinggal cuma beberapa karangan T__T
dan nota PAI yang dari bulan Julai tak buatt .
* huu ~~ haru betull , takpa takpa nanti aku siapkan *

Nota KH !
Langsung tak gerak dari Lukisan Teknik hari itu .
ERKKK , cikgu cikgu jangan marahh . Huuu ~

Dan ! Nota Sains .
Kenapa semua budak kelas aku tak buat ?
T____________________T

Setakat Chapter 1 aku pun siapp .
Hadoosh ?

AHA .
Ni nak story pasal hari ni yang aman .
Tak berdebar dahh , tapi hujan tetap turun -.-





Tadi kiteorang ( budak ERT ) dah start menjahit .
Errr , salah salah .

Aku seorang je yang dah start , orang lain tengah gunting dan buat surih .
Ada jugaak yang baru nak buat pola -.-

Aku masa last day - Khamis sebelum cuti Raya tu ,
semangat aku buatt pola dekat ruang tamu !
Hee hee ~

down.png image by gurlofpink lengan baju down.png image by gurlofpink

Walaupun aku paling lambat buat pola tu .
Terkebil-kebil seorang diri sebab tak datang sekolah .
Nasib baik Nunush dan Sabsab adaa :)

Kata cikgu ,
" Cikgu rasa Fifi paling lambat buat pola hari tu , sekarang ni Fifi dulu yang akan siap jahit baju , "


OH YEAHH ! (^^,)

I take that as a compliment , ya cikgu !

Lagipun atas pertolongan cikgu jugaak ,
kalau cikgu tak tolong saya akan terkebil-kebil .

Macam masa saya nak start jahit tadi ,
cikgu takdaa saya tak tahu nak buat apaa .

Saya pun jerit , " Cikguu !! Macam mana ni !! Dok gerrok ! "
T_____________T
* takpe sebab lelaki takde pun >.< *

Lepas tu cikgu tolong pasangkan benang dan tolong bagi tutorial .
Dan banyak lagii . =') -- terharu doe





Haa , nanti hari Selasa baru jahit lengan tuu .
Wahhhhh ~~ Tak sabar nak guna mesin jahit ni !
* walaupun mesin tu agak mendebarkan aku sampai jahitan aku senget T.T *

HUUU ~~
Tak sabar rasanya nak menjahitt !
Dahlahh kain tu comell corak diaa :)

Yang Nunush dan Sabsab punya warna ungu dan ada ungu gelap sket - tak cun lahh ! ;p;p
Sebab aku tak suka sangat warna ungu gelap .





Err , tadi Ummi beli makanan ni . Daripada Ma - mak angkat aku yang aku pernah cerita tuu .
Nama makanan ni - asam gupal .

Ummi cakaplah . Aku tak tauu orang luar panggil apa .

Korang tahu tak ?
Share-share lahh ~ !

BAI.png image by gurlofpink

pelik-pelik sunggoh .

29.9.10



Hushh ! Semalam penat aku buat nota Sejarah .
Sekarang tinggal satu subtopik aje lagi .
8.6 - tapi malas nak buatt . =.="

Aku telah menjalani hari ini seperti hari-hari kelmarin .
Ya , memang dah dapat agak apa yang akan terjadi .
Bangun tidur , pergi sekolah , belajar , pergi karnival PUM , balik , tidur , online dan tidur balik .

T___________________T

Simple kan hidup aku ?

Tapi hari ini cikgu Geografi telah mengadakan kuiz mengejutt .
* jantung aku hilang selama 1 jam *
-.-

Scene pagi tadi time Geografi .

* cikgu masuk *
" Assalamualaikum , semua ! " ujar cikgu .

* budak-budak baca do'a *
" Okay jarum jam panjang nombor 3 siapa yang tak dapat duduk cikgu denda menyanyi dekat pentas Karnival PUM lagu Wonderpets , " tiba-tiba cikgu tak bagi kami duduk .

HAH ? - reaksi pelajar 2A2 .

" Cikgu nak soal , siapa tak boleh duduk jarum jam nombor 3 kena denda ! " cikgu mengulangi perkataannya .

* Fifiey kecut perut serta merta *

Hatiku ditabahkan . * walhal dalam hati rase nok teppik kuat-kuat
Lalu cikgu pun start menyoal .

Aku dah banyak kali angkat tangan nak jawab tapi cikgu tak nampak ,
sebab orang depan aku semua tinggi-tinggi bak gunung .

KESIAN AKU . ='(

Lepas tu lepas tu , aku berdiri di tempat yang cikgu nampak .

Cikgu pun tanya soalan ni ,
" Pada November hingga Mac angin ap .... "

" ANGIN MONSUN TIMUR LAUT !!! " - soalan tak habis dah jawab .
oleh Fifiey .
T__________T

Dah dah , boleh duduk . Haha .

Itu yang Form 1 , yang Form 2 pulaak .

" Okay , jarum jam nombor 7 tak boleh jawab denda yang sama tapi kena nyanyi lagu Chan Mali Chan ! " cikgu dah senyum senyum .

OK CIKGU .

Cikgu pun tanya tanya , dan ...
" Berikan saya 3 lapangan terbang utama di Malaysia ... "

* angkat tangan terus jawab *

" Kota Kinabalu , Langkawi dan KLIA !!! " tempik Fifiey secara spontan dan yakin !


T__________T * huh lenguh aku berdebar *

Tapi kan kan , yang bestnya masa soalan yang aku boleh jawab tuu ...
Orang lain takdaa pun angkat tangan , semua tiba-tiba diam .
* itulah aku , soalan orang lain tahu , aku tak tauuu , bila tiba orang lain tak tauu , aku pulak yang tauuu *



HAH .

Yang lain aku malas cerita , sebab ni blog aku .
Jadi aku cerita pasal aku jelahh .
* selfish - kadang-kadang jee xDD *





Kehidupan orang bujang . Macam nilahh .
Huahuahua ~ !

Jemputlah minum , air bujang je .
* tiru ayat dalam tivi tuu *

Hihi .

AHAH !!

Tadi aku rasa sengkip kepada Galang a.k.a Piyu .
Ade ke pergi peluk Kirana depan Farah ?
* pengarah suruh - memang punn *

Haishh ~ Dok logikk !

Kesian Baim ! Awww ~~
* Baim comell tauuu ! *

Aku pun konfius nehh .
Asal cerita drama filem ke apa ke ,
mesti sorang perempuan ni digilai 2 atau 3 lelaki .

Tak pun sorang laki direbut 2 atau 100 perempuan -.-

Buat jelah sorang laki yang lonely berjumpa dengan perempuan yang lonely ,
pastu sama-sama lonely then kahwin pastu tak lonely dahhlaa .

Huahuahua ~~ !! * confirm tak boleehh jadi director *

Okaylahh , dah nak pergi - sambung nota skett . ;pp

BAI.png image by gurlofpink

HOT and COLD .

28.9.10

Copyoflion_face.jpg coffee art lion image by PicPocket74

Huaahhh , hari ini cuaca agak 'mendebarkan' .
* sebenarnya biasa-biasa saja -.- *

Pagi hingga tengah hari tadi , punyalah hot gilaaa .
Bila tiba pukul 3 sejuk terketar-ketar . * duhh ! *

malunyaaww.png image by gurlofpinkchuu.png image by gurlofpink

So , hari ni biasa je .
Cuma yang LUAR BIASA kami ada kelas tambahan .
Bangga tak ? Bangga tak ? Bangga tak ?

Hari ni English .

Actually Teacher Najmiah cakap takda kelas tambahan sebab teacher ada meeting .

BUT .

Pengumuman yang telah dibuat amat sukar untuk difahami .
Perhatian kepada semua warga SHAMS , mesyuarat guru petang ini dibatalkan . * means akan adalah kelas tambahan sebab teacher tak jadi meeting *
Perhatian kepada semua warga SHAMS , pelajar-pelajar dibenarkan pulang setelah tamat P&P .
Perhatian kepada semua warga SHAMS , sesi KOKO 2010 telah pun tamat . Sehubungan dengan itu , pelajar-pelajar dibenarkan pulang selepas kelas tambahan .
Perhatian kepada semua warga SHAMS , sesi KOKO 2010 telah pun tamat pada hari ini . Sehubungan dengan itu , pelajar-pelajar dibenarkan pulang sebaik sahaja tamat waktu P&P .

So , korang nak dengar yang mana satu ?
Jadi akhirnya Sofiah pun dah bertemu dengan teacher .

Teacher cakap ADA . So , kita orang teruskan jelah .

Dan hari ni ada Karnival PUM ( Persatuan Usahawan Muda ) .
So , banyaklaa aku beli makanan -.- sebab tak berapa nak kenyang xDD

BEST BEST . Tapi tak semeriah tahun lepas .
Huuu ~

Aku beli ice-blended Strawberry + ice-cream . Di gerai 4A1 ( tak tauu nama apa sebab takdaa signboard )
Aku dan 'Ainul . Sangat bestt !

Dan beli wedges dekat Taekwondo Corner .
OH YEAHH . Appiiishh ~

Time pukul 3 tu , kiteorang semuaa turun dari kelas pergi ke karnival .
Aku beli soya dan terus habiskan -.-

TT.png image by gurlofpinkTT.png image by gurlofpinkTT.png image by gurlofpink

And then beli wedges lagi di 4A3's Zone dan ice-blended di gerai 4A1 sekali lagi .
Tapi kali ni beli yang Apple . Beli sekali dengan Zahraaa :)

Jadi lepas membeli kami terus blahh .
Pukul 3.30 teacher masuk sampailah pukul 4.30 petang . cute-1.png image by gurlofpink

Dan aku ke surau untuk solat Asar .
Then , I went home .


Tiba-tiba Walid aku kasi benda di atas . kaching-1.png image by gurlofpink
Hehe . Google jelahh kalau nak tahu itu apa -.-
* gile malas nak cerita *

OKAYLAH , kanan-1.png image by gurlofpink aku kena siapkan nota Sejarah nii .
Dan baca Sejarah lagiii untuk kuiz besok geram-1.png image by gurlofpink

BAI.png image by gurlofpink

psst... kalau Walid aku bagi iPhone kat aku walaupun aku tak mintak , korang jealous tak ? xDDD-1.png image by gurlofpink

pergi rumah Dato' dan Datin .

25.9.10

2697_pic.jpg image by FindStuff2

Erkk , aku ni kecoh 'kan ? Pergi rumah Dato' ngan Datin pun nak heboh . kanan-1.png image by gurlofpink

ALAA , rumah mak sedara aku buat open house hari ini . Beliau duduk di Kuantan . Suami kepada mak sedara aku tu ( pak sedara aku laahh weehhh ) dapat gelaran Dato' , so automatically mak sedara aku jadi Datin .

So , seawal jam 8 pagi semua dah siap , then pergi makan dekat kedai roti canai Padang Midin tu .
Sedaaappppppp ....... * aku pun makan nasi lemak jugaak , pastu kenyang gilaa *
food.png image by gurlofpinkwater.png image by gurlofpink

Lepas tu perjalanan ke Kuantan agak memenatkan dan aku asyik tidur jee .
Nasib baik bawak bantal strawberry CH dan teddy bear yang namanya Sundae itu ! smile-1.png image by gurlofpink

Seperti biasa , aku asyik pakai jubah hitam dan tudung biru tu je .
* sumpah , aku buat macam dah takda baju raya lainn ! *
peace.png image by gurlofpinkpeace.png image by gurlofpink

ALAA , outfit yang aku pakai masa raya kat sekolah tu .

Sebab pertama aku suka jubah tu , sebab BEST dan SELESA !
Sebab kedua ? Ehem ehemm ... Takde pape . ww.png image by gurlofpinkww.png image by gurlofpink

Tudung biru tu pulaak lembut dan 'menjadi' .
Dan colour pulaak kena dan padan thumbs-1.png image by gurlofpinkthumbs-1.png image by gurlofpink


Lepas tu lepas tu , dekat rumah mak sedara aku yang dipanggil Yong tu ...
Aku tak makan pun walhal semalam aku yang beria-ia ajak Walid pergi .
* tonoooooooooottt *

Sebab aku dah biasa makan pukul 10 pagi , 3 petang je .
Waktu-waktu lain perut aku tak lapar , jadi aku tak makan laa .

Jadi masa on the way balik tadi perut aku lapar gila ! * padah *
Dalam pukul 3 lebih gitu laa . Then nasib baik singgah rumah Ayah Njang dekat Dungun .
Ummi nak bagi kad jemputan . * sempatla aku makan lemang dan mee di situ *


Aku tengah mogok dengan semua orang sekarang ni .
Terukkan aku ? Kerana nila setitik , rosak sebelanga .
Entah , rasa nak lempang orang je . Semalam lagilah rasa nak tendang semua benda !

Sebab tu aku ajak Walid melarikan diri ke Kuantan .
* ohh ada niat rupa-rupanya * 'Ainul ingat aku nak beraya rumah Nuri .

EH EH , tiba-tiba aku rindu dekat Twilight .
Lama tak menghadap benda tuu . Aiseyhh cisss-1.png image by gurlofpinkcisss-1.png image by gurlofpink
Edward , Bella , Jacob , Alice . Semua rindu rinduu ! lovee-1.png image by gurlofpinklovee-1.png image by gurlofpinkchuu-1.png image by gurlofpinkchuu-1.png image by gurlofpink
* sebab benda tu jelah yang dapat menghilangkan rasa sakit hati aku ni -.- *
LOL

Merlin and Arthur punn ! ="(
Bila nak ada cerita-ceriti ni ! Ulangan yang Season 1 dan 2 pun takpee !
Asal dapat tengok mukaa diorang yang comell ituu ! 

uwaa.png image by gurlofpinkuwaa.png image by gurlofpinkuwaa.png image by gurlofpink

AHH , aku DOWN lagi niii .
* sampai kapan sihh ? ke ikut mood Cinta Kirana ? huh ? *

HAH , Cinta Kirana . Kenapalaa Farah tu asyik menyibuk aje ?
Dahlaa macam budak psiko ! BENCIII GILAXXX !!
* benci takyah tengok , tutup tivi pergi belajar ! *
Cehh , takde actress lain ke yang nak pegang watak Farah tu ?

duhh.png image by gurlofpinkduhh.png image by gurlofpink

Last-last si Farah tu dengan Baim dan aku rasa sangat tak sesuaii !
Sebab Baim tu watak favourite akuu tauuu ! Dia comell ^^

Raka tu pulaa asyik nangis dan sedihh je , dahlaa ekspresi muka takda langsung .
Macam tuuu jeeee . Nasib baiklahh dia tu sedap mata memandang -.-

APA HAL AKU MEREPEK PASAL CERITA TU PULAK NEHHH ?

Okay , Fifiey .. Kalau stress , sila ingat kembali peristiwa hari Khamis .


BAI.png image by gurlofpink