it's kinda messed up .



Yep . Aku memang messed up sangat dua tiga hari ni . Nasib baiklah aku ni jenis pendam , tak terus melenting . Kalau marah pun , marah sorang-sorang je . * kesian pulaak kat diri sendiri *

Masalah sekolah ... Masalah diri ... Masalah kawan-kawan ... Everything . Masalah keluarga pun ada , tapi this problem aku seorang je yang tak puas hati . Serious .

Aku tahu aku masih muda untuk memahami soal nikah kahwin ni , tapi ? Eeee ! Kalau ingat-ingatkan , memang aku rasa nak mengamuk . Kesian Ummi aku tau tak ! * ingat kalau sikit tak boleh kahwin ke ! *

Of course aku takkan cerita kat sini . Hal peribadi tak boleh suka-suka post kat sini . Lagi satu , aku tak nak family aku yang lain tahu . Even Ummi aku tak tahu . Yang tahu cuma Kakngah dan Alya .



Tambah lagi masalah muslimin kelas aku . Susah sangat nak bagi kerjasama . I don't get it . Really , I don't get it . Kenapalah susah sangat nak mintak tolong dengan diorang ?

Aku try HUSNUZZON dekat diorang , tapi kalau setiap kali mintak tolong ada sejuta alasan , what the fish is going on !

Sikit je kami mintak tolong . Takdelah pulak suruh tolong sponsor duit RM1000 kat kelas . Bukan setakat RM100 , RM10 pun kami takkan mintak . Sebab kami tahu kalau kami mintak , korang bukan bagi pun .

Kami mintak tolong pun sebab kami tak boleh nak buat , kalau kami boleh buat , dah lama kami buat . Kalau korang tak nak buat , keluarlah kelas sekejap . Biar kami buat , lepas tu korang masuklah balik .

Okay , aku tak kata SEMUA . Yang tolong kami tu , TERIMA KASIH tak terhingga . Dahlah tolong kami , ikhlas pulak tuu . Kami nampak keikhlasan korang , kami tahu ...


Aku memang dah tak tahan , sebab tu aku luahkan kat sini . Haish ~ Haish ~ Haish ~ Dua tiga menjak ni aku asyik mengeluh je . Dan thanks to Alya sebab sudi dengar amukan saya di telefon .

Aku bukan apa , aku fikirkan diorang jugak . Kalau bukan masa ni nak pupuk semangat kerjasama , nanti bila dah kerja nanti , macam mana ?

Bila dah dewasa , masing-masing akan menimbulkan banyak persoalan . Even untuk kebaikan diri sendiri . Orang dewasa ni degil , dah susah untuk diajar dan dibentuk .

Ya , aku tahu . That's not my problem bila diorang dewasa . Tapi , siapa yang nak tengok kawan-kawan dia tak ada semangat kerjasama , degil dan sebagainya ?

Okay , kalau diorang tak fikirkan masa depan diorang , aku nak buat apa lagi 'kan . Siapalah aku ni nak ajar-ajar orang , diri sendiri pun tak betul . Sekarang ni , ikut suka koranglah . Aku tak nak campur lagi .


Erm , hari ni nak kongsi dengan korang perihal baju-T kegemaran aku . * tengah pakai sekarang neee * Berwarna hijau.... Ececcece ! Haha .




Aku 'kan jarang keluar rumah , jadi baju ni favourite laaa . Lengan pendek mana boleh buat keluar ! Hush ~ Baju ni jenama OrangUtan . Hak hak hak . Beli kat Cameron Highlands .

Alahai , pasal baju pun nak heboh . Wakaka ! * sekali sekala je uhux * Biarlah biarlahh . Ini tak masuk baju raya lagi nihh . Tahun ni ada 5 pasang . Hikkssss ....

Hmmm . Tahun ni hari-hari akan berlalu secara berperingkat . Sebab ? Ahli keluarga balik hari yang separate . Pening kejap bila teringat .


  • Riaz balik esok , Sabtu .
  • Abecik dan Kakcik balik Ahad ni .
  • Amuh dan Adam balik Isnin ni .
  • Selasa ni Kaklong dan anak-anak balik .
  • Abang pun balik hari Selasa .
  • Rabu Kakak balik dari Pekan .
  • Khamis Abelong balik seorang diri .

T______________T

Sebab-sebab Abelong , Kaklong , Riaz dan anak-anak balik separate ways :
1) Abelong 'kan kerja sendiri , time nak dekat raya ni pulak rezeki datang setelah lama menyepi tak ada projek .
2) Riaz akan menghadapi peperiksaan UPSR sebaik sahaja buka sekolah nanti , jadi Kaklong suruh dia balik dengan Cuani untuk belajar dengan Ummi .

Okay . Kakak balik awal-awal ke Pekan sebab dia tak beraya kat sana . Dah dua tahun berturut-turut dia beraya kat sana . Tahun ni semua orang balik , so dia nak balik sini jugaaak .

OH YEAHH .

Aku rasa aku orang paling excited raya ni . * SS501 kuu , saye rase nok cium awok lagi laahh ahaxxx *

Chop ! Sebelum berundur , nak share satu gambar yang agak 'sengkip' . Apa maksud SENGKIP tu akan diterangkan kemudian kerana maksudnya sangat mendalam . * hanya familyku yang tahuuu kui kui *



* serious aa , sengkip wase tengok gambo ni *

BAI semua ! Wassalamualaikum . Wallahualam :)

Comments

  1. salam...
    sabo fiey,sabo...
    sy tau awk stress nge diorg.sy pown stress gok,kadang tu...lps ni cube ckp ngan diorg baik2,InsyaAllah boleh.bile kite dah usaha,
    bertawakkallah.sy tau sy pown xleh nk kawal emosi gok kadang2 ngan diorg,tp mungkin keadaan kite x same kot,tp sy faham perasaan awk bile awk maroh nge diorg.sabo neyh.mungkin kite xleh nk salohkan diorg 100%.mungkin kite pown ade silap gok.be steady,dear =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers