it's kinda messed up .

3.9.10



Yep . Aku memang messed up sangat dua tiga hari ni . Nasib baiklah aku ni jenis pendam , tak terus melenting . Kalau marah pun , marah sorang-sorang je . * kesian pulaak kat diri sendiri *

Masalah sekolah ... Masalah diri ... Masalah kawan-kawan ... Everything . Masalah keluarga pun ada , tapi this problem aku seorang je yang tak puas hati . Serious .

Aku tahu aku masih muda untuk memahami soal nikah kahwin ni , tapi ? Eeee ! Kalau ingat-ingatkan , memang aku rasa nak mengamuk . Kesian Ummi aku tau tak ! * ingat kalau sikit tak boleh kahwin ke ! *

Of course aku takkan cerita kat sini . Hal peribadi tak boleh suka-suka post kat sini . Lagi satu , aku tak nak family aku yang lain tahu . Even Ummi aku tak tahu . Yang tahu cuma Kakngah dan Alya .



Tambah lagi masalah muslimin kelas aku . Susah sangat nak bagi kerjasama . I don't get it . Really , I don't get it . Kenapalah susah sangat nak mintak tolong dengan diorang ?

Aku try HUSNUZZON dekat diorang , tapi kalau setiap kali mintak tolong ada sejuta alasan , what the fish is going on !

Sikit je kami mintak tolong . Takdelah pulak suruh tolong sponsor duit RM1000 kat kelas . Bukan setakat RM100 , RM10 pun kami takkan mintak . Sebab kami tahu kalau kami mintak , korang bukan bagi pun .

Kami mintak tolong pun sebab kami tak boleh nak buat , kalau kami boleh buat , dah lama kami buat . Kalau korang tak nak buat , keluarlah kelas sekejap . Biar kami buat , lepas tu korang masuklah balik .

Okay , aku tak kata SEMUA . Yang tolong kami tu , TERIMA KASIH tak terhingga . Dahlah tolong kami , ikhlas pulak tuu . Kami nampak keikhlasan korang , kami tahu ...


Aku memang dah tak tahan , sebab tu aku luahkan kat sini . Haish ~ Haish ~ Haish ~ Dua tiga menjak ni aku asyik mengeluh je . Dan thanks to Alya sebab sudi dengar amukan saya di telefon .

Aku bukan apa , aku fikirkan diorang jugak . Kalau bukan masa ni nak pupuk semangat kerjasama , nanti bila dah kerja nanti , macam mana ?

Bila dah dewasa , masing-masing akan menimbulkan banyak persoalan . Even untuk kebaikan diri sendiri . Orang dewasa ni degil , dah susah untuk diajar dan dibentuk .

Ya , aku tahu . That's not my problem bila diorang dewasa . Tapi , siapa yang nak tengok kawan-kawan dia tak ada semangat kerjasama , degil dan sebagainya ?

Okay , kalau diorang tak fikirkan masa depan diorang , aku nak buat apa lagi 'kan . Siapalah aku ni nak ajar-ajar orang , diri sendiri pun tak betul . Sekarang ni , ikut suka koranglah . Aku tak nak campur lagi .


Erm , hari ni nak kongsi dengan korang perihal baju-T kegemaran aku . * tengah pakai sekarang neee * Berwarna hijau.... Ececcece ! Haha .




Aku 'kan jarang keluar rumah , jadi baju ni favourite laaa . Lengan pendek mana boleh buat keluar ! Hush ~ Baju ni jenama OrangUtan . Hak hak hak . Beli kat Cameron Highlands .

Alahai , pasal baju pun nak heboh . Wakaka ! * sekali sekala je uhux * Biarlah biarlahh . Ini tak masuk baju raya lagi nihh . Tahun ni ada 5 pasang . Hikkssss ....

Hmmm . Tahun ni hari-hari akan berlalu secara berperingkat . Sebab ? Ahli keluarga balik hari yang separate . Pening kejap bila teringat .


  • Riaz balik esok , Sabtu .
  • Abecik dan Kakcik balik Ahad ni .
  • Amuh dan Adam balik Isnin ni .
  • Selasa ni Kaklong dan anak-anak balik .
  • Abang pun balik hari Selasa .
  • Rabu Kakak balik dari Pekan .
  • Khamis Abelong balik seorang diri .

T______________T

Sebab-sebab Abelong , Kaklong , Riaz dan anak-anak balik separate ways :
1) Abelong 'kan kerja sendiri , time nak dekat raya ni pulak rezeki datang setelah lama menyepi tak ada projek .
2) Riaz akan menghadapi peperiksaan UPSR sebaik sahaja buka sekolah nanti , jadi Kaklong suruh dia balik dengan Cuani untuk belajar dengan Ummi .

Okay . Kakak balik awal-awal ke Pekan sebab dia tak beraya kat sana . Dah dua tahun berturut-turut dia beraya kat sana . Tahun ni semua orang balik , so dia nak balik sini jugaaak .

OH YEAHH .

Aku rasa aku orang paling excited raya ni . * SS501 kuu , saye rase nok cium awok lagi laahh ahaxxx *

Chop ! Sebelum berundur , nak share satu gambar yang agak 'sengkip' . Apa maksud SENGKIP tu akan diterangkan kemudian kerana maksudnya sangat mendalam . * hanya familyku yang tahuuu kui kui *



* serious aa , sengkip wase tengok gambo ni *

BAI semua ! Wassalamualaikum . Wallahualam :)
Post a Comment