Posts

Showing posts from October, 2010

GEO , PAI and ENG

Image
Sitting for Geography , Islamic Lesson and English .
All the best for me ! =.="

DUH !

Day 30 - Whatever tickles my fancy

Image
Lately aku malas nak update si projeKt ni . So , memandangkan this is the last one . Aku nak tulis pasal ....'Ainul versus Young Saeng .





( . . . )jadi hari ni i want to talk about Young Saeng .* perhatian perhatian , bukan Yong Mun Seng ye anak² *Yong Mun Seng dalam buku Seni okay ?
YOUNG SAENG VS. 'AINUL MUNIRAHpersamaan mereka : kedua tua dalam group T.T* tahu² jelah siapa paling tua okayy *
kalau dalam SS501 Young Saeng the main high vocalist ,'Ainul pulaak paling pandai bercakap .menang pidato peringkat kebangsaan nombor 4 tauu !* ehem² aku sekali pun tak pernah masuk pidato dan yang berkaitan ni tauu *sebab aku ni bukannye reti cakap banyak lepas tu elaborate panjang² .
namun , perbezaan yang ketara antara YS dan AM ;YS Shy Prince tapi AM bukan Shy Princesssebab AM bukanlah seorang yang terlalu PEMALU DAN DEBBOR .* untuk siri seterusnye akan diberitahu siapakah Shy Princess dalam group aku nih *AM ni biasa² je . tapi malu itu mestilaa ade dalam diri setiap orang kann ?
AM …

C.W.J.S.O.T.E.M. ?

Image
* sesat =.=" *
Can we just switched off the examination mode ?
Right . Everybody tengah exam akhir tahun , ada yang dah habis kot . But for form 1 and 2 students in SHAMS , we have four days more to go ! While the form 4 students need to sit for their exam for three days more .
Nak tahu subject apa minggu ni ? SEMUA SUBJEK TERAS KECUALI BM . Amacam , mengancam tak ?
Dahlah aku ni jenis malas nak hadap buku , bukan macam Auni , Tommy , Didi , 'Ainul , Sofiah , Afiqah , Syafiqah , Nadira , Aina , Ain , Alya , Sabrina , Sarah , Sakinah , Zahra dan Wani ! Ni cuti ni buku dah sentuh , baca je belumT____T
Ni sat lagi nak pi library , konon nak study Geografi dengan Lilishes ataupun nama sebenar Alya Aqilah Hassan . Aku okay je study kat library , tapi cukup ke masa nak hadap Geografi dan PAI ?
Sebab esok paper Geo dan PAI . Subjek yang aku susah sangat nak dapat A . Tapi inshaAllah aku dapatkan A untuk exam niiii . ARGH . Nasib baik aku ni jenis tenang .
Tapi BM kertas 2 tak berapa nak te…

Day 29 - Hopes, dreams and plans for the next 365 days

Image
Today's topic is tough . LALALA ~ I do have everything in mind , so I'm going to list them here . Read carefully . Don't get fooled ( ? ) .
Hopes for the next 365 days9A in PMR , inshaAllah .Long-lasting friendship with 'Ainul , Sofiah , Alya and SabrinaGet good results in all the examination and tasks and quizzesBe a nice daughter and a good MuslimMeeting Maher Zain once again and get his autographDreams for the next 365 days becoming a healthy girlhaving a holiday doing umrahgoing on a holiday with the whole familya new handphonea DSLRan iPhonePlans for the next 365 days Study , study and play !Manage time wiselyPreparing for PMRPreparing for deathDoing revision with friends togetherPaying more attention in class
I don't expect much to all of this but I will try . I love myself , so I want me to succeed in the future . I don't want to be weak and sick anymore . I'm strong .
Everything happens for a reason . I know I will try . We must know our destination , or…

Day 28 - This year, in great detail

Image
This year has been an amused year for me .
I met my soul mates . We are a loving and awesome group . I love this group and hope that it will last forever . It's the best year ever .... =.="
I got another sister-in-law .
I met aaaa ... * cancelled this one *
Okay , this year went smoothly . But , no doubt there were some complications and of course , mistakes . I'm a human , a normal one . Don't have any adrenaline rush . ;)
Fine , an elder loving sister . And youngercutesisters . I love all of you .
Another one , a good blogger friend . Thanks to you I can fill my emptiness blogging this project .
Wah , emosi kejap benda-benda yang aku tulis kat atas tuh . Right , aku tulis post ni pada hari Khamis , 28 Oktober 2010 . Baru habis paper BM . Both Pemahaman dan Penulisan .
Okay nanti kita cerita pasal exam ye kawan-kawan blogger yang comell .
Tahun ni sangat bermakna sebab .... Sebab ...sebab everything happened in a good way . Almost everything laa . Like I said , ada jugak yang…

wahhhh ! i miss youuuu !

Image
ARKKKKKKKKKKKKKK !Missing you so much , the blog of FaAzmi !BINGO ! :)

Day 27 - This month, in great detail

Image
This month ?Full of projeKt . Ahh ~
And examination , final one . And we have to score at least C for Pendidikan Jasmani dan Kesihatan . We also have to worry about next year's class' streaming-.-"
Also , my brother's wedding . That week was the busiest week . I had to finish my Arabic language writing numbers from 1 - 1000 . In the same week !
Plus , I had to make oral for English . And I got the lowest marks in my group . Damn it ! Distraction ~
This month ? Everything happened . I am sick .
TATA !!

Day 26 - Your week , in great detail

Image
My week . Ahh ~ Tired of thinking . Yesterday was my day . Huh ~ don't know what to write . I have to think first. Gimme some time okay !
20 minutes later ...
Maybe minggu sukan sekolah kot . YES ! That's it . Minggu sukan sekolah yang teramat best ! First , sebab tak berapa nak belajar . Takde , takde . Belajar jugak sebenarnya .
Minggu sukan best kerana ... * slogan pertandingan apa ni woi * kami dapat menyertai dan menyaksikan pelbagai aktiviti sukan . Tapi yang paling best mestilah sebab rumah Hijau menang !
Banyak emas yang dimenangi oleh rumah Hijau . Lontar peluru bawah 15 dapat perak jer =.=" dan tarik tali pun dapat perak . Hahaha . At least semua acara yang aku masuk dapatlah something . ;)
And then , bersuka-ria sebab khemah rumah kami comell dan cantik . Dapat tengok orang main macam-macam , kawad kaki misalnya . LOVE IT ! Lepas tu makan nasi beramai-ramai , eh eh takdelah , minum dan makan bersama-sama je .
Air oren yang best ! HUUU ~ Memang power dan kaw kaw rasan…

Day 25 - Your day, in great detail

Image
My day - the best day in my life . Whoa ! I don't know what to write =.=" . * why are you so annoying , just write about your best day ever *
* tetiba nyanyi lagu spongebob , it's the best day everrr *

Haha . Tak betul sikit budak sorang nihhh ~ Kehkehkeh . Biar akulah , aku minat Spongebob jugak . Dan Timmy Turner and so so so so so ON !
13 November 2008 .Ahh , memang hari yang menggembirakan :) sebab that was the last day aku dan kawan-kawan sekolah rendah bersama . Lepas tu kami dah tak together lagi sebab dah bawak haluan masing-masing .
Aku ingat lagi hari tu aku bawak kek perisa Oreo Cheese beli dekat Secret Recipe , harga RM75 macam tu lahh . Aku sponsor sebab aku ni baik hatiT__________________________T* perasan weh *
Lepas tu kami ambik gambar beramai-ramai dan aku sendiri dah tak tahu ke mana hilangnya gambar tersebut=.=" sebab masa tu aku letak dekat laptop Ummi yang dulu , lepas tu laptop tu kena reformat sebab rosak .
Then , semua hilang . Nasib baik aku ada b…

Day 24 - Whatever tickles your fancy

Image
Whatever tickles my fancy ( SS501 ) .

Hari ini aku nak full-story pasal group best friends forever aku iaitu kami gelarkan SS501 . Kumpulan kami ni terdiri daripada lima orang budak 2A2 yang baik serta sopan . T_______T* perasan gila encik penulis ni *
Ahlinya yang sporting ialah Fifiey ( leader - tetapi dicuekkin sebab leader dah out dari SS501 ) , 'Ainul ( Young Saeng ) , Sabrina ( Kyu Jong ) , Alya ( Park Ji Sung eh Park Tee Mun eh Park Jung Min ) dan Sofiah ( Kim Hyung Jun Maknae Baby ) .
Asalnya aku memang tak minat Korea . Tapi entah kenapa aku tak hadir ke sekolah satu hari ni . Then starting from Alya yang obses Pakjungmin tetiba terbentuk SS501 .



Dan aku yang tak tahu menahu , datang sekolah dan mereka menyerbu aku .
" Fiey ! Kite buat name kumpulan kite SS501 ! Cukup 5 orang ! Awak Kim Hyun Joong leader , Ainul Young Saeng , Sabrina Kyu Jong , Alya Park Jung Min dan Piah Hyung Jun baby ! Awak leader ! "
Aku pun masa tu memang tengah konfius , terfikir-fikir . Siapala…

To all of you , Alicia especially :)

Image
Takde ke watak di atas dalam TAO ?  Haha . Kalau ada mesti aku menyampah gila sebab mata dia over yokk =.=" . Ahh biarlahh diaa .
Today I got back from school late . Around 6 o'clock in the evening , because my dad had a meeting with the school management today . He is one of the PIBG's member . The meeting ended at 5.30 in the evening and my dad said they skipped many of the topics .
And a friend accompanied me as she wanted to study with me , but we didn't study anything at all from 3 to 4.30 p.m. because we ate for 30 minutes and prayed for 30 minutes . The other 30 minutes we used to buy food outside the school .
We took a nice place at the canteen . We really wanted to study Geography but there were no Geography books around . I prefer Geography Form 1 as it is harder and I almost remembered 3/4 of the text book * LOL * .
So , I searched for my Science note and started 'interviewing' her with no purpose like asking her name , IC number , age and so on . We go…

Day 23 - A Youtube video

Image
I had a chit-chat with my eldest sister just now . * and why do I have to tell you -.- *
Today's on the list , a Youtube video . I won't talk too much . Haha , kidding . Sebuah video yang aku suka banget walaupun character nya amat annoying . Well , kalau dah ada perkataan annoying tu ... Of courselah The Annoying Orange ( TAO ) !

What I like about you ...eh apa aku merepek ni ingat lagu ke ! Aku suka video ni sebab Pear tengah tengok movie Twilight . LOL bangang seyh itu buah . * inversi ke ni *
" Which one would Bella choose ? The suspense is killing me ! "
Dahlah tetiba je muncul tivi tu , entah dari mana . Tapi seriously , memang time Orange tanya Pear tengah tengok movie apa , aku macam dah agak je dia akan sebut Twilight . Huahua ! Tup tup betul .
Lagi lagi best , Orange boleh maintain cool je bila Pepper suruh Orange admit kat Passion yang Orange suka kat Passion . Macam takde apa-apa berlaku . Yang main kad tu pun satu hal . Orange tu memang bangang tahap maksima …

Day 22 - A website

Image
Selamat sejahtera semua ! Best betul hari ini ... Well , it's Friday ! FRIDAY !!! ...it's a good day for us in Semenanjung Malaysia . Baru balik makan pizza dekat PizzaHut , alaa terliurlah tengok Cheesy Pizza kat tivi tuuuuu .
So tadi mintak duit dengan Ummi dan pergi makan bersama-sama Aishah dan Kakngah . Kira-kira habis jugaklah dalam RM60. Kurang RM3 . Ngahahaha .
Aku baru je top-up RM10 tadi . And guess what ? CELCOM kasi free RM10 . Bangga sihh . Tamat 30/10 ni . -.- sekarang ni ada dalam RM21 . Aku ni kaki boros sikit bab handphone ni sebab suka call orang .
Sekali berbual , bukan lima minit ... Tak sampai setengah jam memang tak sah . Nasib baiklah orang tu TEMAN20 . Dan biasanya aku telefon 'Ainul pun lama jugaak . Cuma lately ni tak telefon orang .
TAKDE MOOD .
Sebab diorang tak angkat phone ! Eihh , lepas tu tak jawab mesej . Bila dia mesej aku , aku pulak yang tak jawab . Lepas tu mulalah tuduh-menuduh sesama sendiri padahal sama-sama bersalahT____T
Okay , today'…