GEO , PAI and ENG

31.10.10


Sitting for Geography , Islamic Lesson and English .

All the best for me ! =.="


DUH !

Day 30 - Whatever tickles my fancy

30.10.10


Lately aku malas nak update si projeKt ni . So , memandangkan this is the last one . Aku nak tulis pasal ....'Ainul versus Young Saeng .






( . . . )
jadi hari ni i want to talk about Young Saeng .
* perhatian perhatian , bukan Yong Mun Seng ye anak² *
Yong Mun Seng dalam buku Seni okay ?

YOUNG SAENG VS. 'AINUL MUNIRAH
persamaan mereka : kedua tua dalam group T.T
* tahu² jelah siapa paling tua okayy *

kalau dalam SS501 Young Saeng the main high vocalist ,
'Ainul pulaak paling pandai bercakap .
menang pidato peringkat kebangsaan nombor 4 tauu !
* ehem² aku sekali pun tak pernah masuk pidato dan yang berkaitan ni tauu *
sebab aku ni bukannye reti cakap banyak lepas tu elaborate panjang² .

namun , perbezaan yang ketara antara YS dan AM ;
YS Shy Prince tapi AM bukan Shy Princess
sebab AM bukanlah seorang yang terlalu PEMALU DAN DEBBOR .
* untuk siri seterusnye akan diberitahu siapakah Shy Princess dalam group aku nih *
AM ni biasa² je . tapi malu itu mestilaa ade dalam diri setiap orang kann ?

AM jugaa amat menggemari YS nii .
sebab dia cakap YS cutee . hahak :)
lepas tu berbangga pulaak suara YS paling sedap .
* huh , jangan riya' okayy *

OKAY LAST .

YOUNG SAENG mase kecikk .
ade gop iras awok , Nuuu .
xDDDD
* walaupun muke awak sikit pun tadop macam China / Korea / Jepun *

HOHO .
VERY-BERRY-BERRY cute !
hak hak :)

that's all untuk Nunushes a.k.a Young Saeng :)
* hehe *
semoga do'a awak supaya YS masuk Islam termakbul , Nu .
tinggi teh cite² !
* dakpe² ambe sokong ambe sokong *
xDDD

OKAYY . tata !!

C.W.J.S.O.T.E.M. ?


* sesat =.=" *

Can we just switched off the examination mode ?

Right . Everybody tengah exam akhir tahun , ada yang dah habis kot . But for form 1 and 2 students in SHAMS , we have four days more to go ! While the form 4 students need to sit for their exam for three days more .

Nak tahu subject apa minggu ni ? SEMUA SUBJEK TERAS KECUALI BM . Amacam , mengancam tak ?

Dahlah aku ni jenis malas nak hadap buku , bukan macam Auni , Tommy , Didi , 'Ainul , Sofiah , Afiqah , Syafiqah , Nadira , Aina , Ain , Alya , Sabrina , Sarah , Sakinah , Zahra dan Wani ! Ni cuti ni buku dah sentuh , baca je belum T____T

Ni sat lagi nak pi library , konon nak study Geografi dengan Lilishes ataupun nama sebenar Alya Aqilah Hassan . Aku okay je study kat library , tapi cukup ke masa nak hadap Geografi dan PAI ?

Sebab esok paper Geo dan PAI . Subjek yang aku susah sangat nak dapat A . Tapi inshaAllah aku dapatkan A untuk exam niiii . ARGH . Nasib baik aku ni jenis tenang .

Tapi BM kertas 2 tak berapa nak tenanglah . ====.====""


Macam keluarga Arab sekali pandang T___T . Dahlah ada seorang budak tu pakai baju hitam legam . Haishhh ~ Menyimpang betul dengan tema baju pengantin , warna putih =.=" . Takpe , nasib baik abang dia ada pakai hitam jugak .

I  MY FAMILY !

Ouh hari tu ustaz masuk kelas . Tanya siapa yang tak hantar kertas Bahasa Arab 1-1000 tu . Lepas tu , kedengaran suara Syaukani bertanya , " Ustaz , Bahasa Arab keluar apa ? " dua kali soalan itu dikemukakan .

Then , ustaz tak jawab pun lagi -.-" . Lepas tu beliau tanya siapa tak datang kot . After that , Ariff Luqman pun tanya bagi pihak Syaukani , " Ustaz , Bahasa Arab keluar apa ? " . Ustaz pun jawab , " Bahasa Arab ? Keluar Bahasa Arablah . "

T______________________________T

Semalam aku suruh Kakak tanya Abang Pe'i , peruncingan Bahasa Arab... Kakak pun jawab , " Bahasa Arab keluar Bahasa Arablah , " . Okay , padan muka aku dan babai , malas mesej Kakak lagi >.<

Ouhh , tak sabar English ni ! Harap dapat A ! Jangan malukan diri sendiri depan teacher , dahlah teacher teramat sangat baik sungguh dengan aku * ni kalau cikgu BM baca ayat ni mesti kena marah , sorry cikgu * . Hehehe ~

Tak sabar tunggu Khamis ni ! Lepas tu boleh pergi KL dan tak pergi sekolah Ahad dan Isnin xDD . 'Ainul pun pergi tapi hari Jumaat pagi dan balik petang T__________T . Dahlah naik kereta , penat tuuuu .

Ada kenduri Abang dan Kak Asnie belah perempuan pulaak , so sajalah aku sibuk-sibuk nak pergi . Sebenarnya tak beli pun tiket untuk aku sebab ingatkan aku tengah exam lagi , rupanya dah tamat ! =) Muahaha !

So , Walid pun belilah tiket untuk aku .  ❤ ❤ ❤

Hehe . Okay okay . Aku nak chow sebab nak mandi dan dah janji dengan Park Jung Min nak pergi pukul library pukul 10 . T____________T OH WALID DAH PANGGIL !

TATAA !!

Day 29 - Hopes, dreams and plans for the next 365 days

29.10.10


Today's topic is tough . LALALA ~ I do have everything in mind , so I'm going to list them here . Read carefully . Don't get fooled ( ? ) .

Hopes for the next 365 days
  • 9A in PMR , inshaAllah .
  • Long-lasting friendship with 'Ainul , Sofiah , Alya and Sabrina
  • Get good results in all the examination and tasks and quizzes
  • Be a nice daughter and a good Muslim
  • Meeting Maher Zain once again and get his autograph
Dreams for the next 365 days
  • becoming a healthy girl
  • having a holiday doing umrah
  • going on a holiday with the whole family
  • a new handphone
  • a DSLR
  • an iPhone
Plans for the next 365 days
  • Study , study and play !
  • Manage time wisely
  • Preparing for PMR
  • Preparing for death
  • Doing revision with friends together
  • Paying more attention in class

I don't expect much to all of this but I will try . I love myself , so I want me to succeed in the future . I don't want to be weak and sick anymore . I'm strong .

Everything happens for a reason . I know I will try . We must know our destination , or else we won't reach the place we are going . Trust me .

If we're going to Canada , we must head for it . We can't take the plane to India , we must go straight to Canada . If we don't know where we are going , what would happen if the plane landed on Jupiter ?

THERE ARE POSSIBILITIES .

TATA !!

Day 28 - This year, in great detail

28.10.10


This year has been an amused year for me .

I met my soul mates . We are a loving and awesome group . I love this group and hope that it will last forever . It's the best year ever .... =.="

I got another sister-in-law .

I met aaaa ... * cancelled this one *

Okay , this year went smoothly . But , no doubt there were some complications and of course , mistakes . I'm a human , a normal one . Don't have any adrenaline rush . ;)

Fine , an elder loving sister . And younger cute sisters . I love all of you .

Another one , a good blogger friend . Thanks to you I can fill my emptiness blogging this project .

Wah , emosi kejap benda-benda yang aku tulis kat atas tuh . Right , aku tulis post ni pada hari Khamis , 28 Oktober 2010 . Baru habis paper BM . Both Pemahaman dan Penulisan .

Okay nanti kita cerita pasal exam ye kawan-kawan blogger yang comell .

Tahun ni sangat bermakna sebab .... Sebab ...sebab everything happened in a good way . Almost everything laa . Like I said , ada jugak yang tak good . Bad pun banyak .

TAPI , KITA MESTI OPTIMIS , 'KAN ?

Aku tak boleh nak cakap satu-satu tapi this year merupakan antara tahun-tahun yang indah . Tahun yang paling indah of course year 2008 . Everything was a memory and not a mystery :)

Pada tahun 2010 ni , aku telah menjawat jawatan sebagai setiausaha dalam kelas . Of courselah sekelumit perasaan bangga tu ada tapi jarang-jarang je sebab s/u bukan ada peranan sangat pun .

Time habis exam je diperlukan , itu pun sebab cikgu nak senarai nama . Kalau ketua dan penolong kelas dah ada senarai nama , s/u memang 100% tidak dipedulikan . HUH ~

2010 , dapat berada di kelas 2A2 yang serba hijau dan ketuanya pun hijau =.=" dan secara automatik pelajar-pelajar kelas tersebut menggemari warna hijau sehingga ke suatu tahap yang dipanggil obses .

Pada tahun ni juga seseorang telah muncul dalam hidup ini dan telah membahagiakan hidup saya . Orang itu ialah ............................................ Seseoranglah . Mana boleh bagitau , nanti korang tahu pulak orang tu ialah Colin Morgan a.k.a Merlin T__________T

HAAA ! Pada tahun ni jugak aku telah jumpa Maher Zain face-to-face . Amacam , jealous tak ? * e'eleh hari tu dah cerita , kepohlah budak pink ni -.- * Serious , rasa gembira mengalir ke segenap sendi di badan .

Selain itu , saya telah bertemu Robert Pattinson dan Colin Morgan . Mereka melayan saya dengan baik dan sopan . BESTNYAAAA ! Harap-harap dapat lagi bermimpi jumpa diorang =.="

Dan banyak lagi peristiwa yang tak cukup untuk disenaraikan kat sini . Bayanglah dah nak masuk 365 hari dah tahun ni , kalau setiap hari ada lima peristiwa ? Pandai-pandailah korang darab dengan 365 yer .

HMM . Pasal exam hari ni . Moderate . BM kertas dua kelam kabut aku dibuatnya . HAISH ~ Time buat bahagian KOMSAS nak menangis terpekik terlolong sebab panjang wohhh !
* biasanya bahagian D pendek jer *

Intihanya , kita hendaklah menjaga kesihatan diri demi menjamin masa depan yang cemerlang .
* pengaruhlah ni *

Itu saja .

TATA !!

wahhhh ! i miss youuuu !


ARKKKKKKKKKKKKKK !
Missing you so much , the blog of FaAzmi !
BINGO ! :)

Day 27 - This month, in great detail

27.10.10


This month ? Full of projeKt . Ahh ~

And examination , final one . And we have to score at least C for Pendidikan Jasmani dan Kesihatan . We also have to worry about next year's class' streaming -.-"

Also , my brother's wedding . That week was the busiest week . I had to finish my Arabic language writing numbers from 1 - 1000 . In the same week !

Plus , I had to make oral for English . And I got the lowest marks in my group . Damn it ! Distraction ~

This month ? Everything happened . I am sick .

TATA !!

Day 26 - Your week , in great detail

26.10.10


My week . Ahh ~ Tired of thinking . Yesterday was my day . Huh ~ don't know what to write . I have to think first. Gimme some time okay !

20 minutes later ...

Maybe minggu sukan sekolah kot . YES ! That's it . Minggu sukan sekolah yang teramat best ! First , sebab tak berapa nak belajar . Takde , takde . Belajar jugak sebenarnya .

Minggu sukan best kerana ... * slogan pertandingan apa ni woi * kami dapat menyertai dan menyaksikan pelbagai aktiviti sukan . Tapi yang paling best mestilah sebab rumah Hijau menang !

Banyak emas yang dimenangi oleh rumah Hijau . Lontar peluru bawah 15 dapat perak jer =.=" dan tarik tali pun dapat perak . Hahaha . At least semua acara yang aku masuk dapatlah something . ;)

And then , bersuka-ria sebab khemah rumah kami comell dan cantik . Dapat tengok orang main macam-macam , kawad kaki misalnya . LOVE IT ! Lepas tu makan nasi beramai-ramai , eh eh takdelah , minum dan makan bersama-sama je .

Air oren yang best ! HUUU ~ Memang power dan kaw kaw rasanya ! Rasa nak tendang orang macam kuda ! HORSE ! Park Jung Min rumah Biru so she/he is not in rumah Hijau ;ppp

Aku turut masuk lari 100m . T________________T dapat nombor kedua last daripada lima orang . Nombor empatlah kan ? Eh , terer jugak aku lari xDDD

Overall , memang awesome . Aku malas nak cerita panjang-panjanglahh . Not in the mood actually .

TATA !!

Day 25 - Your day, in great detail

25.10.10


My day - the best day in my life . Whoa ! I don't know what to write =.=" . * why are you so annoying , just write about your best day ever *

* tetiba nyanyi lagu spongebob , it's the best day everrr *


Haha . Tak betul sikit budak sorang nihhh ~ Kehkehkeh . Biar akulah , aku minat Spongebob jugak . Dan Timmy Turner and so so so so so ON !

13 November 2008 .
Ahh , memang hari yang menggembirakan :) sebab that was the last day aku dan kawan-kawan sekolah rendah bersama . Lepas tu kami dah tak together lagi sebab dah bawak haluan masing-masing .

Aku ingat lagi hari tu aku bawak kek perisa Oreo Cheese beli dekat Secret Recipe , harga RM75 macam tu lahh . Aku sponsor sebab aku ni baik hati T__________________________T * perasan weh *

Lepas tu kami ambik gambar beramai-ramai dan aku sendiri dah tak tahu ke mana hilangnya gambar tersebut =.=" sebab masa tu aku letak dekat laptop Ummi yang dulu , lepas tu laptop tu kena reformat sebab rosak .

Then , semua hilang . Nasib baik aku ada beberapa keping gambar yang diupload dekat Friendster * masa tu zaman kegemilangan Friendster * , terutama yang ramai-ramai tu jadi dapatlah buat kenangan .

But , aku malas nak search dekat laptop aku ni sebab banyak sangat gambar yang perlu aku geledah . Membazir masa aku je , lepas tu kena edit pulaak T.T Baik aku study .

Okay , sambung balik cerita 13 November 2008 .

Aku memang dah snap hundreds of pictures . Dahlah pada hari tu jugak jamuan para pengawas diadakan , tapi disebabkan ada sesuatu yang bocor * aku tak ingat , maybe tong air kot * cikgu suruh bawak balik je makanan . HAHA .

Dahlah masa tu pengawas kelas 6 Jauhari dah penuh sebab macam-macam kami bawak . Teacher buat puding lima bekas T________________T Kek seakan-akan tak cukup , tapi teacher bertindak bijak potong kecil-kecil .

Nasib baik teacher ada . Teacher Wan Noor Khalbi yang sentiasa dengan kelas kami . Rasa-rasanya pada tahun tu teacher tak pegang mana-mana kelas kot . Yang pegang kelas kami Cikgu Razali , cikgu lelaki kami tak rapat sangat .

Teacher walaupun garang tapi kelakar dan baik hati . Ingat lagi kenangan dulu-dulu , Hassan Basri yang selalu dapat semua A tapi sangkut English . Dahlah budak tu pendiam , kiteorang tak expect dia akan dapat 4A .


Lepas tu kiteorang ada Rathna dan Faiz * diorang mengaku adik-beradik angkat , kiteorang usiklah haha * . And clown dalam kelas adalah dua , tiga , empat orang . Adin , Ayub , Farid dan Anas . Diorang sangat suka menyakat terutamanya teacher lepas tu kena marah xDDD

Farhana pulak aku ingat-ingat balik dia bendahari kelas . Actually semua orang nak lantik aku at the first place tapi Cikgu Razali menyelamatkan aku dengan berkata , " Tak payahlah suruh Fatin . Dia banyak kerja sebagai seorang pengawas , " . Ngahaha !

TERIMA KASIH , CIKGU .

Sebab aku memang tak boleh pegang duit . Aku takut hilang . Fobia aku jadi bendahari masa darjah lima belum habis . KIHKIH . Sampai sekarang takde orang lantik aku jadi bendahari . Thanks sebab memahami .

Ketua kelas 6 Jauhari ialah Anas Azim atau nama perempuan yang dia reka sendiri Anis Miza T.T lepas tu Ayub pun tukar nama Ayu Sabrina , nama sebenar dia Ayub Sabran . Farid ? Mestilah diorang gelar Faridah . Dahlah Farid jenis muka innocent macam tu .

I miss the old times . Aku tahu semua orang rindu masa sekolah rendah sebab time tu je kita boleh nakal-nakal dengan semua orang . Dan dari tahun ke tahun kita mula belajar menjadi matang .

And kawan-kawan sekolah rendah adalah kawan yang membesar dengan kita . Dari darjah satu budak hingusan sampailah jadi budak darjah enam yang dapat 5A . Siapa tak rindu kalau dah enam tahun bersama lepas tu berpisah macam tu je ?

HAA ! Then kami ada ustaz yang paling lawak dan best dan sporting . Nama beliau Ustaz Aziz . Beliau sangatlah best , selalunya mengajar kat surau je sebab di situlah tempat beliau selalu berada . So , kalau perlukan ustaz , tahulah nak cari kat mana :)

Ustaz ni hobi dia hari-hari baca suratkhabar . Setiap kali kami pergi surau , mesti ada beberapa jenis akhbar seperti Metro , Berita Harian , Utusan dll . Beliau baca semua ! Haha .

Tapi memang it's the best day ever aku rasa masa tu . Perasaan sedih , gembira , terharu bercampur baur ! HUUU ~ Ingat nak buat reunion , tapi biarlah tunggu besar nanti bila ada duit . NGAHAHA .

Okay I think itu saja kot . Entah apa aku mengarut . LALALA ~

TATA !! :)

Day 24 - Whatever tickles your fancy

24.10.10

Whatever tickles my fancy ( SS501 ) .


Hari ini aku nak full-story pasal group best friends forever aku iaitu kami gelarkan SS501 . Kumpulan kami ni terdiri daripada lima orang budak 2A2 yang baik serta sopan . T_______T * perasan gila encik penulis ni *

Ahlinya yang sporting ialah Fifiey ( leader - tetapi dicuekkin sebab leader dah out dari SS501 ) , 'Ainul ( Young Saeng ) , Sabrina ( Kyu Jong ) , Alya ( Park Ji Sung eh Park Tee Mun eh Park Jung Min ) dan Sofiah ( Kim Hyung Jun Maknae Baby ) .

Asalnya aku memang tak minat Korea . Tapi entah kenapa aku tak hadir ke sekolah satu hari ni . Then starting from Alya yang obses Pakjungmin tetiba terbentuk SS501 .




Dan aku yang tak tahu menahu , datang sekolah dan mereka menyerbu aku .

" Fiey ! Kite buat name kumpulan kite SS501 ! Cukup 5 orang ! Awak Kim Hyun Joong leader , Ainul Young Saeng , Sabrina Kyu Jong , Alya Park Jung Min dan Piah Hyung Jun baby ! Awak leader ! "

Aku pun masa tu memang tengah konfius , terfikir-fikir . Siapalah SS501 ni ... Sapa pulak Kim Hyun Joong ? Aku Kim Hyun Joong ke Hyung Jun ni , kenapa nama lebih kurang ? Ahh , biarlahh .

Dan aku memang buat derk sehabis mungkin sebab aku tak tahu langsung . Namun , memandangkan budak-budak tu asyik duk sibuk je sedikit sebanyak dengan SS501 ni , aku pun search la dekat internet .

Aku tengok gambar . Dalam hati aku pun berkate , "Ohhh ." Lepas tu dengar lagu , best jugaak . Tapi gitu-gitu jelah , taklaa beri impak yang mendalam sebab aku 'kan tak suka Korea sangat .


Hyun Joong


Dalam ramai-ramai ni , Sabrina jelah yang maybe tak layan sangat SS501 sebab dia 'kan alim sikit daripada yang lain . Tup tup bila semua dah reda pasal SS501 , dia pulak berceloteh pasal Kyu Jong tanpa henti . xDDD Siap tengok video kat Youtube lagi !

Kemudian , selepas kami gelarkan diri kami ni semua SS501 , kakak kami tercinta pun ajaklah kami berusrah . Liqo' mahabbah bersama setiap Isnin jam 3 petang * iklan ke apa ni * . Sekejap je , setengah jam . Sebab biasanya kakak kami akan ada usrah , tak pun para pengawas .

Jadi , tak naklah ganggu Sabrina dan 'Ainul . Maklumlah , aku , Sofiah dan Alya hanya buangan T___T . Huahuahua ~ ! Takdelah , tapi aku rasa aku , Piah dan Lya akan jadi rapat tersangat rapat apabila Sab dan Enul takde .
* gune nama panggilan jelah ye *

Tapi usrah ni yang jadi leader Sabrina , so aku biasa jelah . Aku leader di luar usrah walaupun taklah macam leader pun . Lepas tu diorang mulalah kalau ada something akan cakap , " Leaderlah dulu ... "
T________________T


Young Saeng


Nak mengenalah tu =.=" . And then selalunya kami akan main permainan yang menggunakan jari . Bukalah lima jari ( kalau main sikit ) atau 10 ( main ramai-ramai ) . Lepas tu setiap seorang akan beritahu / tanya , contoh : Siapa yang tak ada kereta Honda Fit tutup satu jari .

Dan jikalau Lya main sekali , soalan yang famous ditanya akan menjadi , " Siapa minat Park Jung Min tutup jari ! " sebab kalau diikutkan dalam SS501 ni , Lya je yang terlebih obses sikit .

Sebab Enul dan Piah lebih kepada Super Junior . Aku memang tak boleh pergi dengan Korea sebab aku ada Twilight dan Merlin . Sabrina ? Dia islamik sikit , tapi entah kenapa tiba-tiba terlalu minat dengan Kim Kyu Jong . Ngahaha ~ ! * pengaruh Lya kot *

Kami memang akan saling membantu jikalau ada masalah . Aku biasa tumpangkan Piah dan Lya balik rumah diorang . Piah , Enul , Lya dan Sab biasa belanja aku kalau aku takdak duit T_________T . Enul biasa pinjamkan pen dia kat aku HAHA .



Kyu Jong

Lya pulak biasanya menyumbangkan cerita-cerita yang tak interesting kepadaku . Sab pulak selalunya akan bercakaran denganku tanpa sebab yang jelas . Takpelah , kawan baik . Biasanya kami akan saling memukul lepas tu gelak T__T

Biasanya masa usrah aku akan bawa buku nota usrah aku yang cute berwarna biru ada gambar lion . Maklumlah , hidup aku ni memang berkenaan singa je setiap masa . Muka pun dah macam singa aku tengok LOL .

Sebenarnya banyak lagi cerita ceritu yang tak dapat aku tulis kat sini . Kami tak pernah gaduh * oke pernahlah sekali hari tu shhhh * . Kami memang rapat , tapi sekarang ni aku tengok macam dah tak united .

Sab dan Enul macam buat hal sendiri je . Tapi aku dan Enul tetap rapat sebab kami duduk sebelah menyebelah . Entah , dia ikut SS501 betul-betul kot sebab Leader dah out , Baby sign contract dengan company lain dan Park Jung Min out tapi belum official .



Jung Min

But diorang still together , entah aku pun tak faham . Rumit sungguh keadaan . Biarlah , kami tetap berkawan rapat lagi . Cuma kadang-kadang tu rasa terpinggir jugak sebab Leader dah out kann WAHAHA .

Hmm . Aku ada satu buku yang aku memang nak khaskan untuk SS501 ni . Bukan band Korea tapi group kawan baik aku yang comell serta kiut . Ingat nak buat SuJu terus supaya ramai sikit - 13 orang T___T errkkk ? Apakah ?

Tapi haraplah nak buat SuJu , yang ingat nama ahli kumpulan cuma Piah , Enul dan peminat tegar kumpulan tu . Aku ? Hmm . Baik aku hafal nama-nama tokoh pejuang negara kat bab 7 yang ada sebelas orang tu . Lepas tu penasihat dan residen dan gabenor British . LALALA ~

Hyung Jun

FUHH ~ ! Banyak lagi cerita tapi aku nak berhenti kat sini . Lain kali pulaklah ye . Dah mendalam sangat kisah kumpulan kami ni . Hee hee ~

TATA !!

To all of you , Alicia especially :)


Takde ke watak di atas dalam TAO ? up.png image by gurlofpinkup.png image by gurlofpinkup.png image by gurlofpink Haha . Kalau ada mesti aku menyampah gila sebab mata dia over yokk =.=" . Ahh biarlahh diaa .

Today I got back from school late . Around 6 o'clock in the evening , because my dad had a meeting with the school management today . He is one of the PIBG's member . The meeting ended at 5.30 in the evening and my dad said they skipped many of the topics .

And a friend accompanied me as she wanted to study with me , but we didn't study anything at all from 3 to 4.30 p.m. because we ate for 30 minutes and prayed for 30 minutes . The other 30 minutes we used to buy food outside the school .

We took a nice place at the canteen . We really wanted to study Geography but there were no Geography books around . I prefer Geography Form 1 as it is harder and I almost remembered 3/4 of the text book * LOL * .

So , I searched for my Science note and started 'interviewing' her with no purpose like asking her name , IC number , age and so on . We got so bored that we almost screamed . * she did the screaming LOL *

I sent her home . Err , my dad sent her home - with me sitting beside him in the car LOL . We didn't sigh or anything because we knew that even if we got home early , we wouldn't study . It's not fun studying alone . Like I said , " Three is a crowd , two is good , one is lazy . " * ROTF *


HEY HEY .
I won't be online starting tomorrow , inshaAllah . My exam starts this Wednesday and will end on the Wednesday next week . Please pray for me ! Good luck all of you :)


To Alicia ,
I'm sorry I didn't have time to visit you . I will visit your blog after my final exam . Promise ! I like your posts but I didn't have the time . I'm so sorry if I've offended you . We'll be real best buddies after this . I love you :)

I need to go now . Will be keeping my laptop in the closet . HAHA :)

TATA !!

Day 23 - A Youtube video

23.10.10


I had a chit-chat with my eldest sister just now . * and why do I have to tell you -.- *

Today's on the list , a Youtube video . I won't talk too much . Haha , kidding . Sebuah video yang aku suka banget walaupun character nya amat annoying . Well , kalau dah ada perkataan annoying tu ... Of courselah The Annoying Orange ( TAO ) !


What I like about you ...eh apa aku merepek ni ingat lagu ke ! Aku suka video ni sebab Pear tengah tengok movie Twilight . LOL bangang seyh itu buah . * inversi ke ni *

" Which one would Bella choose ? The suspense is killing me ! "

Dahlah tetiba je muncul tivi tu , entah dari mana . Tapi seriously , memang time Orange tanya Pear tengah tengok movie apa , aku macam dah agak je dia akan sebut Twilight . Huahua ! Tup tup betul .

Lagi lagi best , Orange boleh maintain cool je bila Pepper suruh Orange admit kat Passion yang Orange suka kat Passion . Macam takde apa-apa berlaku . Yang main kad tu pun satu hal . Orange tu memang bangang tahap maksima . xDDD

Pepper pulak muka dia comell ! Tapi Pepper gedik ahh =.=' masa dia buat mulut macam tu LOL . Last last padan muka dia kena potong . Hak hak hak . Dalam satu video , Knife sebenarnya baik .
* ada ke ... -.- *

Passion ? Aku tak suka sangat sebab Passion aku rasa perasan cantik je . LALALA ~ Memanglah semua perempuan perasan cantik tapi Passion tu buah je pun , taklah cantik mana T___T
* and kenapa Passion sebiji je yang female dalam siri TAO ni ? *

Nak letak satu lagi video boleh ?



Aku suka sangat video ni sebab banyak pengajaran . Yang asalnya daripada penghulu junjungan kita , Nabi Muhammad . I really miss him ='( and I cried watching the video .

I wish our dear prophet (pbuh) could still be here with us to advise us and help us. So much of the world is weakened in their faith. If only it could be like the days of Muhammad pbuh and the sahabah where people were dedicated to Allah swt fully and completely that it would bring tears to their eyes. That people would fall to their knees in prayer even while in pain . May Allah Bless Maher zain for bringing us the reminder of our beloved prophets good and kind character..mashAllah and ameen - SalamSeeker on Youtube


I like that statement and I am hoping the same . Aku terfikir , bila lagi kita nak buat baik macam Nabi kita ... Yang kita tahu cuma terus lalai dan hanyut dan sentiasa membuat perkara yang mengecewakan baginda .

Sedangkan baginda ??? Di akhir hayatnya masih juga menyebut , " Ummatii... Ummatii... " . Bilakah kita akan sedar ? Bilakah kita akan menyayangi baginda sebagaimana baginda mengasihi ummatnya?

* sebak *

Fuhh ~ ! Aku masih boleh tahan air mata .


Memandangkan exam semakin hampir ... Aku tak janji yang aku tak online ( haha ) . Sebab aku tak boleh paksa diri study . Nanti tak ada mood . Tapi actually aku boleh paksa diri aku untuk TIDAK ONLINE .

So , di sini aku bagi tips . Tips yang sebenarnya dari Pencipta disampaikan daripada kakakku tercinta. Syukran , kak !

23:1
Certainly will the believers have succeeded:
Sesungguhnya berjayalah orang-orang yang beriman,
23:2
They who are during their prayer humbly submissive
Iaitu mereka yang khusyuk dalam sembahyangnya;
23:3
And they who turn away from ill speech
Dan mereka yang menjauhkan diri dari perbuatan dan perkataan yang sia-sia;
23:4
And they who are observant of zakah
Dan mereka yang berusaha membersihkan hartanya (dengan menunaikan zakat harta itu);
23:5
And they who guard their private parts
Dan mereka yang menjaga kehormatannya, -
23:6
Except from their wives or those their right hands possess, for indeed, they will not be blamed -
Kecuali kepada isterinya atau hamba sahayanya maka sesungguhnya mereka tidak tercela: -
23:7
But whoever seeks beyond that, then those are the transgressors -
Kemudian, sesiapa yang mengingini selain dari yang demikian, maka merekalah orang-orang yang melampaui batas;
23:8
And they who are to their trusts and their promises attentive
Dan mereka yang menjaga amanah dan janjinya;
23:9
And they who carefully maintain their prayers -
Dan mereka yang tetap memelihara sembahyangnya;



Sebenarnya Allah telah memberitahu segala-galanya kepada kita . Cuma kita ni yang degil tak mahu dengar kata . Haishh ~~ =.="

Untuk berjaya kita mesti :
1. Beriman
2. Khusyuk dalam solatnya - boleh khusyuk dalam segala hal termasuklah study :)
3. Menjauhkan diri daripada perbuatan dan perkataan yang sia-sia - mengumpat misalnya
4. Menunaikan zakat - zakat membawa berkat , we can help those people in need ^^
5. Menjaga kehormatan - diri , keluarga , agama dan bangsa
6. Menjaga amanah dan janji - kalau tak boleh tunaikan janji , don't make one
7. Memelihara sembahyangnya - berdisiplin :)

SELAMAT BERIMTIHAN ! Kalau dok ingat , selawatlah ke atas junjungan besar , Nabi Muhammad . InshaAllah , you will find your way . Hee hee ~

CHAIYOK !

Wassalam :)

Day 22 - A website

22.10.10


Selamat sejahtera semua ! Best betul hari ini ... Well , it's Friday ! FRIDAY !!! ...it's a good day for us in Semenanjung Malaysia . Baru balik makan pizza dekat PizzaHut , alaa terliurlah tengok Cheesy Pizza kat tivi tuuuuu .

So tadi mintak duit dengan Ummi dan pergi makan bersama-sama Aishah dan Kakngah . Kira-kira habis jugaklah dalam RM60. Kurang RM3 . Ngahahaha .

Aku baru je top-up RM10 tadi . And guess what ? CELCOM kasi free RM10 . Bangga sihh . Tamat 30/10 ni . -.- sekarang ni ada dalam RM21 . Aku ni kaki boros sikit bab handphone ni sebab suka call orang .

Sekali berbual , bukan lima minit ... Tak sampai setengah jam memang tak sah . Nasib baiklah orang tu TEMAN20 . Dan biasanya aku telefon 'Ainul pun lama jugaak . Cuma lately ni tak telefon orang .

TAKDE MOOD .

Sebab diorang tak angkat phone ! Eihh , lepas tu tak jawab mesej . Bila dia mesej aku , aku pulak yang tak jawab . Lepas tu mulalah tuduh-menuduh sesama sendiri padahal sama-sama bersalah T____T

Okay , today's topic - a website . What does it mean actually ? Hentam je aci tak , Mai ? Jangan marah ya . MUAHAHA .

Hmm . Website sama tak dengan blog ? Tak , kan ? So ...aku nak tulis pasal apa ya ? Sebab aku ni kalau online biasanya tengok blog Kak Intanurulfateha saje . Dan blog Mai , serta blog yang ada latest updates .

Hari ni aku akan kongsi dengan korang tentang satu website yang sangat useful untuk semua . Memang segala-galanya ada dekat website tu . JENG JENG JENG .

WIKIPEDIA !

Anything . Anything ! Daripada Twilight to Merlin to Glee to SS501 and KIM HYUN JOONG ! Everything is there . Semua info yang aku nak tahu aku akan dapat tahu melalui wikipedia ni . Bukan setakat tu sajee ...

Info tentang itu ini , siap wikipedia ni kasi link untuk tahu lebih lanjut . FUHHH ! Memang menarik . Yelah , nama pun the free encyclopedia . Haa , this is a good method of encouraging people to read encyclopedia .


Maklumlah , sekarang ni kalau nak tahu something about anything , everyone would just Google it . Aku biasanya search anything yang aku nak tahu dengan ada perkataan 'wiki' kat belakang tu . So that akan keluar wikipedia punya link .

Yang bestnya , ada dalam pelbagai bahasa so senanglah aku nak faham kalau ada dalam English . Well , kalau dekat internet dan telefon aku lebih memahami English daripada BM sebab BM diorang entah apa-apa . Maybe just translate je kot dekat Google Translator xDDD

Sejarah , Geografi , Mathematics , English and so so on laa memang boleh didapati di sini . Wikipedia is the best ! I'm proud of youuuu !

Hehe . I think that's all kot . Menyimpang betul tajuk dengan content . Ahh , whatever asal bergerak projeKt ni . Malas dah nak tunggu esok . Esok aku ingat nak scheduled post sampai habis 30 hari .
* err Mai , aci tak ? xDD *

Sebab exam menunggu Rabu ni . OKAY ? TATA !!