Day 18 - Whatever tickles your fancy

 



Nguahaha ~ ! Rasa excited pulak snap picture tu malam tadi . Walaupun aku tak suka The Annoying Orange itself , tapi aku tetap suka watak-watak lain tuu .

Paling aku suka ... Cheese ! Heheh .
* cheese to annoyed gila dengan orange , sama dengan aku larrhh ahaxx *

Eh eh ehhhh ! Hari ni Whatever tickles your fancy ke lagi ? Aku dah tak tahuu nak cerita pasal apa . Kejap , kejap . Mencari idea ! Idea ... Oh idea , datanglah kamuuuuu ! * tak datang pun kenapa ni ? *

YEAHH ! Hari ni jom kita belajar Sains . Hari tu aku tanya Walid ( seorang guru Sains ) tentang benda yang akan aku story kan ini . JOM JOM ! * semangat *

Aku nak cakap pasal ...



HOW TWINS ARE FORMED

Soalan anak kepada ayahnya ...

Anak : Ayah , ayah ... Macam mana kembar terbentuk ? Adakah sebab dua sperma memasuki satu ovum ? Macam tu ke ?

Ayah : Oh tidak tidak tidak , sayangku ! Satu sperma hanya boleh memasuki satu ovum . Kalau kembar , ada dua embryo . Tapi itu , kembar tak seiras .

Anak : Habis tu , kalau kembar seiras ?

Ayah : Satu embryo kemudian terbahagi dua . Macam tulah terjadinya kembar seiras .

Anak : Kalau kembar 3 atau 5 ?

Ayah : Kalau kembar bernombor ganjil , mesti ada salah seorang yang tak seiras . Tak pun semuanya tak seiras .

Anak : Ohhhh ... Begitu ....

Ayah : Dan ... Ada satu lagi . Satu embryo terbahagi dua tetapi tak sepenuhnya - menjadikan kembar Siam .

Begitulah penerangan seorang ayah kepada anaknya di dalam kereta sewaktu pulang ke sekolah . Lalu anaknya itu telah memahami dan sekarang sedang berkongsinya dengan ramai orang .

Ehh , ke semua orang dah tahu ? T___T Aku seorang je ke yang ketinggalan ? Oh tidak tidak . Kawan-kawan aku kat sekolah ada jugak yang tak tahu , so aku bagitau laa ! ^^
 

I think itu sahaja untuk today's topic . Sekurang-kurangnya dapatlah belajar ilmu Sains - mentang-mentang exam dah dekat . Aku nak start study esok !! Yeahh ! CHAIYOOOK Fifiey !

HEE ~
Before that ...



My dad asked me to buy a new pair of shoes :) YEAY FOR ME !

BAII !

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers