Day 22 - A website


Selamat sejahtera semua ! Best betul hari ini ... Well , it's Friday ! FRIDAY !!! ...it's a good day for us in Semenanjung Malaysia . Baru balik makan pizza dekat PizzaHut , alaa terliurlah tengok Cheesy Pizza kat tivi tuuuuu .

So tadi mintak duit dengan Ummi dan pergi makan bersama-sama Aishah dan Kakngah . Kira-kira habis jugaklah dalam RM60. Kurang RM3 . Ngahahaha .

Aku baru je top-up RM10 tadi . And guess what ? CELCOM kasi free RM10 . Bangga sihh . Tamat 30/10 ni . -.- sekarang ni ada dalam RM21 . Aku ni kaki boros sikit bab handphone ni sebab suka call orang .

Sekali berbual , bukan lima minit ... Tak sampai setengah jam memang tak sah . Nasib baiklah orang tu TEMAN20 . Dan biasanya aku telefon 'Ainul pun lama jugaak . Cuma lately ni tak telefon orang .

TAKDE MOOD .

Sebab diorang tak angkat phone ! Eihh , lepas tu tak jawab mesej . Bila dia mesej aku , aku pulak yang tak jawab . Lepas tu mulalah tuduh-menuduh sesama sendiri padahal sama-sama bersalah T____T

Okay , today's topic - a website . What does it mean actually ? Hentam je aci tak , Mai ? Jangan marah ya . MUAHAHA .

Hmm . Website sama tak dengan blog ? Tak , kan ? So ...aku nak tulis pasal apa ya ? Sebab aku ni kalau online biasanya tengok blog Kak Intanurulfateha saje . Dan blog Mai , serta blog yang ada latest updates .

Hari ni aku akan kongsi dengan korang tentang satu website yang sangat useful untuk semua . Memang segala-galanya ada dekat website tu . JENG JENG JENG .

WIKIPEDIA !

Anything . Anything ! Daripada Twilight to Merlin to Glee to SS501 and KIM HYUN JOONG ! Everything is there . Semua info yang aku nak tahu aku akan dapat tahu melalui wikipedia ni . Bukan setakat tu sajee ...

Info tentang itu ini , siap wikipedia ni kasi link untuk tahu lebih lanjut . FUHHH ! Memang menarik . Yelah , nama pun the free encyclopedia . Haa , this is a good method of encouraging people to read encyclopedia .


Maklumlah , sekarang ni kalau nak tahu something about anything , everyone would just Google it . Aku biasanya search anything yang aku nak tahu dengan ada perkataan 'wiki' kat belakang tu . So that akan keluar wikipedia punya link .

Yang bestnya , ada dalam pelbagai bahasa so senanglah aku nak faham kalau ada dalam English . Well , kalau dekat internet dan telefon aku lebih memahami English daripada BM sebab BM diorang entah apa-apa . Maybe just translate je kot dekat Google Translator xDDD

Sejarah , Geografi , Mathematics , English and so so on laa memang boleh didapati di sini . Wikipedia is the best ! I'm proud of youuuu !

Hehe . I think that's all kot . Menyimpang betul tajuk dengan content . Ahh , whatever asal bergerak projeKt ni . Malas dah nak tunggu esok . Esok aku ingat nak scheduled post sampai habis 30 hari .
* err Mai , aci tak ? xDD *

Sebab exam menunggu Rabu ni . OKAY ? TATA !!

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers