The Amazing Race Asia 4

27.11.10

Salam


Today I wanna talk about The Amazing Race Asia - Season 4 . Contestants consist from Malaysia , Singapore , Indonesia , Philippines , Hong Kong and India . :D:D

There were ten teams in this race , but now there are only three left for the final race >.< . Which doesn't consist of any Malaysians' teams T___T and makes me feel a little bit annoyed .

Yani and Nadine ( best friends ) , team from Indonesia . Aku tak tahu sangat perkembangan diorang sebab diorang yang first sekali eliminated from the race * tiru ayat Allan sket xDD * . And waktu tu I was not interested towards any of AXN programmes T.T

Yani and Nadine - Indonesia

Second team who was not very lucky - had been eliminated from the race , of course . They are Alan * not Allan , Allan tu pengacara >.< * and Wendy . Sweet couple , hahaha ~ ! Aku sempat tengok diorang gaduh hari tu masa belajar bahasa Tamil kot tak silap aku (",) lepas tu kena penalti .

Alan and Wendy - Hong Kong

Eyh , kenapa muka Wendy tak macam aku tengok hari tu ? Hari tu dia cute sikit , baby face . Haha ~ Whateverlah kann . Tapi kuciwa jugak diorang tersingkir sebab aku suka kumpulan nih . Well , takdak rezeki youuuu .

Masa minggu pertama dan ketiga tak ada elimination , tapi aku tak catch-up sangat dengan TARA ni . Masuk minggu keempat ( di mana Alan and Wendy di'eliminated' ) , barulah aku start tengok . Itu pun sebab buat oral dengan Nunu , Didi dan Tommy . Diorang semua suka tengok AXN .

And then , minggu kelima , semangat gila aku tengok xDDD tapi masa tu aku tak sokong sesiapa punnn .  Eh wait , sebenarnya startlah sikit sokong EthanKhairie dan NatashaHussein . RichardRichard pun okay , diorang tough * and your point is ? =.=" * .

Sahil and Manas - India

Sahil and Manas ( cousins ) tersingkir masa minggu kelima nilah . Actually ada satu lagi team sebelum diorang , tapi sebab apa entah , diorang jadi last team to arrive at the last stop . So , I'm sorry to say , they were eliminated from the race xDDD * tiru ayat Allan lagi * .

Aku lompat-lompat atas sofa masa tengok episod lima tuh . Kihkihkih ~ And terus-menyerus sebut MANAS MANAS MANAS CEPAT !!! Erk , bukanlah aku sokong team tu , tapi ... Emm , entahlah . Nama Manas tu unik , that was why I kept mentioning it xDDD .

And pada minggu keenam , team yang aku , 'Ainul dan Kakngah consider agak 'sengkip' terkeluar . Aku tak tengok yang ni . Alaaa , yang terjun terjun tuh - untuk yang Roadblock punya . Terjun apa entah , aku tak pasti . Tengok iklan je :D

Ivan and Hilda - Malaysia

Ivan and Hilda ( married ) - team . She kept raising her voice , y'know . Screaming and shouting all over again . I bet Ivan was so pissed off with her . We all thought they were from Philippines , but WRONG . They are Malaysians , instead .

Aku tak tengok pun , yang ulangan pun kalau bukak channel 701 mesti dah last-last . Nak habis dah , itu yang aku tak ada mood nak tengok tu . Nak kata exam , rancangan ni disiarkan setiap hari Khamis - malam . Haish ~ Maybe sibuk online kot ;p;p;p

The next week , Dimple and Sunaina ( travel friends ) were eliminated from the race . Pun , tak tengok yang ni . Kuikuikui ~ So , tak tahu perkembangan sangat . Team ni pun aku tak kenal sangat , yang aku si Dimple tu ada lesung pipit T____T

Dimple and Sunaina - India

Mengikut info yang 'Ainul bagitahu , NatashaHussein kena penalti sampai malam . So , 'Ainul cakap yang NatashaHussein yang tersingkir . Bila aku tengok ulangan * ala , nak habis dah pun * , rupanya DimpleSunaina yang last - sebab diorang sesat . Derrr .

The next race was at Bali , Indonesia . Fun ~ ! JessLani was at the first place at first . Then , dipintas oleh EthanKhairie . Nak dijadikan cerita , EthanKhairie ni pergi pilih untuk cari kubur Fang Sam Moy instead of balancing a basket on their heads .

That's why diorang sangat lama cari Fang Sam Moy punya kubur , last sekali they decided to do the balancing one . In that mean time , RichardRichard kena penalti , they had to go back to their boat and touch it . After that baru boleh pergi to the next destination .

So , RichardRichard and EthanKhairie memang berlumba-lumba sebab diorang sendiri sedar yang diorang je yang tertinggal kat belakang . It was a great match , sebab both of them kerap dapat first place for the other races before .

Ethan and Khairie - Malaysia

And lastly , Ethan and Khairie ( friends ) pun terkeluar dari TARA ni disebabkan oleh diorang buang masa pergi cari kubur Fang Sam Moy tuhh . Padahal kalau diorang buat yang balancing tu lagi cepat tau !

Tapi nak buat camane , dah sampai takat tu je rezeki diorang T.T dan aku dah kuciwa tahap gaban dah sebab they were the only Malaysian's team left . Hadoyaiiii .

Jess and Lani ( party girls ) , team yang paling aku dislike * sebab diorang ni gediklah , terutama masa kat Indonesia tuhh , haish , nak kasi pelempang rasanya ! * and they even talked bad about Malaysian team ( EthanKhairie ) , whatever , tersingkir minggu ni .

Jess and Lani - Philippines

Diorang tersesat rupaya =.=" . And then sesat jugak sesat jugak . Gelabah sangat kot , stressed-out gila masa diorang sesat tadi . Al maklumlah , kena drive sendiri , tak naik teksi dah pun . Minggu ni kat Korea .

And lastly , tinggallah tiga teams . Which are ? The first team to reach the Pit Stop was Natasha and Hussein ( daughter and father ) ! Hooray ! They are , umm , good . Gelak habis masa tengok Hussein melompat , dapat first place x]

But I don't get it , why did Natasha have to cry all the time ? =.="

Natasha and Hussein - Indonesia

Ingatkan NatashaHussein orang Malaysia , or Singapore , but rupanya orang Indonesia . Dapat tahu masa minggu yang kena pergi Bali tulah , sebab Hussein said he was glad to be in his own country . T.T

And then , second team to reach the Pit Stop .... Richard and Richard ( friends ) ! =.=" Pandai betullah diorang ni pilih kawan , ye tak ? Nama sama lagi , sehati berdansa sejiwa lagi ! Tapi aku suka Richard yang sensitif instead of Richard yang baran tuh . * err , can you figure them out ? xS *

Last sekali baru aku perasan yang seorang panggil Rich , seorang lagi Richard T______________T

Richard and Richard - Philippines

Err , aku lebih suka diorang rambut botak kot . Yang belah kanan tu Richard yang garang xS dan yang belah kiri tu sensitif sikit :D . Tengok muka pun dah tahu . Bekas askar kot sorang tuhh . Err , entah =D

Hmmmmm . Kumpulan favourite aku setelah EthanKhairie out , Michelle and Claire ( rebel pals ) ! Yay ! Nasib baik diorang wohhh ~ Actually tempat pertama , then , dipintas oleh RichardRichard masa kena break down the warrior's code :D

NatashaHussein actually third place , tapi on the way to Pit Stop , diorang dapat bantuan teksi . Kiranya diorang ikut teksi tu jelah . Pandai jugak diorang yeee . Haha ~ !

RichardRichard sesat . MichelleClaire pun sesat sebab tak reti tengok PETA DALAM BAHASA KOREA . Lepas tu ada Korean tu cakap Korea dengan Claire , manalah si Claire tu paham =.=" .

Michelle and Claire - Singapore

Last sekali MichelleClaire ikut si RichardRichard tu je -.-" . I was relieved jugak sebab diorang reached there as the third team . Fuhhh ~ Biarlah tak dapat first pun , asal masuk final . And Allan pun tanya diorang ... " How many times have you been the third team to reach the Pit Stop ? "

Diorang pun jawab , " Six times !!!! But we don't want to be the third team anymore for the next race ! We want to be number one ! " Yeahh ! That's the spirit ! Go Michelle and Claire ! Hehe . Semangat .

FUH . Penat taip entry nih tauu . Walaupun aku tahu tak ada orang baca * muka sedih lima saat , lepas tu blur balik -.- * , tapi tak apalah . At least boleh aku tengok balik in the future . Sobs sobs !

Sensitif teyh , Fiey ! Mentang-mentang ah lame doh dok tembung ! - mesej Alya kepadaku

HEHEHEHEHE . Sebab dia tak balas mesej aku . Aku pun , seperti biasa , bertindak drastik dengan menghantar mesej yang amat sensitif dan darat hulu xDDD

Alya , mentang-mentang ah duduk Langkawi doh leni ! Dok ingat doh saye orang kampung darat hulu Terengganu niii .

Hehe . Alya tinggal kat Langkawi for the rest of my life , I'll be with you the holidays . Tahun depan dia ada kat SHAMS lagi dengan kakak dia , but in 2012 dia akan terus pindah ke Langkawi . Ayah dia kena transfer . Sobs sobs !

Okay okay . Aku nak chow dulu . Nak solat Isya' lepas tu nak tengok tivi lepas tu baca buku form 3 . T__________T Tak adalahhh , baca buku ceritalah . Fifiey baca buku form 3 pada waktu cuti ? Oh my . Impossible rasanya ('',) .

TATA , wassalam .
Post a Comment