The Amazing Race Asia 4

Salam


Today I wanna talk about The Amazing Race Asia - Season 4 . Contestants consist from Malaysia , Singapore , Indonesia , Philippines , Hong Kong and India . :D:D

There were ten teams in this race , but now there are only three left for the final race >.< . Which doesn't consist of any Malaysians' teams T___T and makes me feel a little bit annoyed .

Yani and Nadine ( best friends ) , team from Indonesia . Aku tak tahu sangat perkembangan diorang sebab diorang yang first sekali eliminated from the race * tiru ayat Allan sket xDD * . And waktu tu I was not interested towards any of AXN programmes T.T

Yani and Nadine - Indonesia

Second team who was not very lucky - had been eliminated from the race , of course . They are Alan * not Allan , Allan tu pengacara >.< * and Wendy . Sweet couple , hahaha ~ ! Aku sempat tengok diorang gaduh hari tu masa belajar bahasa Tamil kot tak silap aku (",) lepas tu kena penalti .

Alan and Wendy - Hong Kong

Eyh , kenapa muka Wendy tak macam aku tengok hari tu ? Hari tu dia cute sikit , baby face . Haha ~ Whateverlah kann . Tapi kuciwa jugak diorang tersingkir sebab aku suka kumpulan nih . Well , takdak rezeki youuuu .

Masa minggu pertama dan ketiga tak ada elimination , tapi aku tak catch-up sangat dengan TARA ni . Masuk minggu keempat ( di mana Alan and Wendy di'eliminated' ) , barulah aku start tengok . Itu pun sebab buat oral dengan Nunu , Didi dan Tommy . Diorang semua suka tengok AXN .

And then , minggu kelima , semangat gila aku tengok xDDD tapi masa tu aku tak sokong sesiapa punnn .  Eh wait , sebenarnya startlah sikit sokong EthanKhairie dan NatashaHussein . RichardRichard pun okay , diorang tough * and your point is ? =.=" * .

Sahil and Manas - India

Sahil and Manas ( cousins ) tersingkir masa minggu kelima nilah . Actually ada satu lagi team sebelum diorang , tapi sebab apa entah , diorang jadi last team to arrive at the last stop . So , I'm sorry to say , they were eliminated from the race xDDD * tiru ayat Allan lagi * .

Aku lompat-lompat atas sofa masa tengok episod lima tuh . Kihkihkih ~ And terus-menyerus sebut MANAS MANAS MANAS CEPAT !!! Erk , bukanlah aku sokong team tu , tapi ... Emm , entahlah . Nama Manas tu unik , that was why I kept mentioning it xDDD .

And pada minggu keenam , team yang aku , 'Ainul dan Kakngah consider agak 'sengkip' terkeluar . Aku tak tengok yang ni . Alaaa , yang terjun terjun tuh - untuk yang Roadblock punya . Terjun apa entah , aku tak pasti . Tengok iklan je :D

Ivan and Hilda - Malaysia

Ivan and Hilda ( married ) - team . She kept raising her voice , y'know . Screaming and shouting all over again . I bet Ivan was so pissed off with her . We all thought they were from Philippines , but WRONG . They are Malaysians , instead .

Aku tak tengok pun , yang ulangan pun kalau bukak channel 701 mesti dah last-last . Nak habis dah , itu yang aku tak ada mood nak tengok tu . Nak kata exam , rancangan ni disiarkan setiap hari Khamis - malam . Haish ~ Maybe sibuk online kot ;p;p;p

The next week , Dimple and Sunaina ( travel friends ) were eliminated from the race . Pun , tak tengok yang ni . Kuikuikui ~ So , tak tahu perkembangan sangat . Team ni pun aku tak kenal sangat , yang aku si Dimple tu ada lesung pipit T____T

Dimple and Sunaina - India

Mengikut info yang 'Ainul bagitahu , NatashaHussein kena penalti sampai malam . So , 'Ainul cakap yang NatashaHussein yang tersingkir . Bila aku tengok ulangan * ala , nak habis dah pun * , rupanya DimpleSunaina yang last - sebab diorang sesat . Derrr .

The next race was at Bali , Indonesia . Fun ~ ! JessLani was at the first place at first . Then , dipintas oleh EthanKhairie . Nak dijadikan cerita , EthanKhairie ni pergi pilih untuk cari kubur Fang Sam Moy instead of balancing a basket on their heads .

That's why diorang sangat lama cari Fang Sam Moy punya kubur , last sekali they decided to do the balancing one . In that mean time , RichardRichard kena penalti , they had to go back to their boat and touch it . After that baru boleh pergi to the next destination .

So , RichardRichard and EthanKhairie memang berlumba-lumba sebab diorang sendiri sedar yang diorang je yang tertinggal kat belakang . It was a great match , sebab both of them kerap dapat first place for the other races before .

Ethan and Khairie - Malaysia

And lastly , Ethan and Khairie ( friends ) pun terkeluar dari TARA ni disebabkan oleh diorang buang masa pergi cari kubur Fang Sam Moy tuhh . Padahal kalau diorang buat yang balancing tu lagi cepat tau !

Tapi nak buat camane , dah sampai takat tu je rezeki diorang T.T dan aku dah kuciwa tahap gaban dah sebab they were the only Malaysian's team left . Hadoyaiiii .

Jess and Lani ( party girls ) , team yang paling aku dislike * sebab diorang ni gediklah , terutama masa kat Indonesia tuhh , haish , nak kasi pelempang rasanya ! * and they even talked bad about Malaysian team ( EthanKhairie ) , whatever , tersingkir minggu ni .

Jess and Lani - Philippines

Diorang tersesat rupaya =.=" . And then sesat jugak sesat jugak . Gelabah sangat kot , stressed-out gila masa diorang sesat tadi . Al maklumlah , kena drive sendiri , tak naik teksi dah pun . Minggu ni kat Korea .

And lastly , tinggallah tiga teams . Which are ? The first team to reach the Pit Stop was Natasha and Hussein ( daughter and father ) ! Hooray ! They are , umm , good . Gelak habis masa tengok Hussein melompat , dapat first place x]

But I don't get it , why did Natasha have to cry all the time ? =.="

Natasha and Hussein - Indonesia

Ingatkan NatashaHussein orang Malaysia , or Singapore , but rupanya orang Indonesia . Dapat tahu masa minggu yang kena pergi Bali tulah , sebab Hussein said he was glad to be in his own country . T.T

And then , second team to reach the Pit Stop .... Richard and Richard ( friends ) ! =.=" Pandai betullah diorang ni pilih kawan , ye tak ? Nama sama lagi , sehati berdansa sejiwa lagi ! Tapi aku suka Richard yang sensitif instead of Richard yang baran tuh . * err , can you figure them out ? xS *

Last sekali baru aku perasan yang seorang panggil Rich , seorang lagi Richard T______________T

Richard and Richard - Philippines

Err , aku lebih suka diorang rambut botak kot . Yang belah kanan tu Richard yang garang xS dan yang belah kiri tu sensitif sikit :D . Tengok muka pun dah tahu . Bekas askar kot sorang tuhh . Err , entah =D

Hmmmmm . Kumpulan favourite aku setelah EthanKhairie out , Michelle and Claire ( rebel pals ) ! Yay ! Nasib baik diorang wohhh ~ Actually tempat pertama , then , dipintas oleh RichardRichard masa kena break down the warrior's code :D

NatashaHussein actually third place , tapi on the way to Pit Stop , diorang dapat bantuan teksi . Kiranya diorang ikut teksi tu jelah . Pandai jugak diorang yeee . Haha ~ !

RichardRichard sesat . MichelleClaire pun sesat sebab tak reti tengok PETA DALAM BAHASA KOREA . Lepas tu ada Korean tu cakap Korea dengan Claire , manalah si Claire tu paham =.=" .

Michelle and Claire - Singapore

Last sekali MichelleClaire ikut si RichardRichard tu je -.-" . I was relieved jugak sebab diorang reached there as the third team . Fuhhh ~ Biarlah tak dapat first pun , asal masuk final . And Allan pun tanya diorang ... " How many times have you been the third team to reach the Pit Stop ? "

Diorang pun jawab , " Six times !!!! But we don't want to be the third team anymore for the next race ! We want to be number one ! " Yeahh ! That's the spirit ! Go Michelle and Claire ! Hehe . Semangat .

FUH . Penat taip entry nih tauu . Walaupun aku tahu tak ada orang baca * muka sedih lima saat , lepas tu blur balik -.- * , tapi tak apalah . At least boleh aku tengok balik in the future . Sobs sobs !

Sensitif teyh , Fiey ! Mentang-mentang ah lame doh dok tembung ! - mesej Alya kepadaku

HEHEHEHEHE . Sebab dia tak balas mesej aku . Aku pun , seperti biasa , bertindak drastik dengan menghantar mesej yang amat sensitif dan darat hulu xDDD

Alya , mentang-mentang ah duduk Langkawi doh leni ! Dok ingat doh saye orang kampung darat hulu Terengganu niii .

Hehe . Alya tinggal kat Langkawi for the rest of my life , I'll be with you the holidays . Tahun depan dia ada kat SHAMS lagi dengan kakak dia , but in 2012 dia akan terus pindah ke Langkawi . Ayah dia kena transfer . Sobs sobs !

Okay okay . Aku nak chow dulu . Nak solat Isya' lepas tu nak tengok tivi lepas tu baca buku form 3 . T__________T Tak adalahhh , baca buku ceritalah . Fifiey baca buku form 3 pada waktu cuti ? Oh my . Impossible rasanya ('',) .

TATA , wassalam .

Comments

  1. Dik!

    Kakak sanggup tengok youtube pasal nal tengok balik episod2 lepas.

    Frust sangat sebab EthanKhairie tersingkir. Sebab dorang kira hebat jugak la. Lagipun TARA siri lepas pun team Malaysia antara team yang kuat. Cewah.

    Dan sekarang kakak sokong Claire & Michelle. Hehe =)

    ReplyDelete
  2. oh sgt sukaa TARA ny .
    dari season 1 dok ikut .
    cuma season 4 ny , 1st week pnya ta tgk coz dok asrama .
    eheh , hanis pon kecewa tgk EthanKhairi terkeluar .
    n yeah , i like MichelleClaire gak since there is no Malasian team left.
    hehe , sama sama .
    tp ni la 1st tyme tada Malasian tyme final an . ta bes ouh .

    ahai , pnjgnya komen . sory , teruja pulak haha ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers