change my name .

Salam


Eh touching gila tetiba sebab aku baru lepas tengok majalah sekolah . And dekat page belakang sekali ada tempat autograf rakan-rakan . So some of my friends signed and wrote things to me =")

Lepas tu , aku search for my exchange present hari tu . Bila jumpa , terus pakai gelang yang diberi tu . Yang bergetah tu muatlah sebab dia getah kan =.=" yang takde getah tu muat tu muat , tapi ketat T___T

Tapi takpalah , nanti bila dah tak ketat aku pakaiii . Kuikuikui ~ Anyway , a lot thanks to Syafiqah . Erm , kepada geng SS501 , saye baru baca apa yang awak semua tulis kat majalah tu hehe :DDD

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Boring sangatlah hari ini , cuti ini , all the past days . Argh , I couldn't even concentrate on anything !! Except for reading , itu pun kena baca ayat sama lima empat kali baru paham .

But aku tengok jugaklah tivi sebab kadang-kadang internet buat hal , so aku biarkan jelah . Aku pergi tutup suis then tengok tivi . Habis tengok tivi , bukaklah balik suis tu . Then , dapatlah internet balik T____T

See ? Internet rumah ni memang mengada-ngada . Tadi aku membebel , " UMMI ! Internet tak boleh pulak ! Hah , esok Abang balik lepas tu bolehlah . EEEEE ! " =___= .


Sebab sekarang ni tengah hangat sukan di Guangzhou , so I am - sort of - into this thing jugaklah . Tetiba aku bersemangat patriotik , menyokong team Malaysia sehabis mungkin .

Yang aku tak puas hatinya , Lee Chong Wei kalah dengan Thailand ( team ) . LCW pun kalah jugak dengan China , dengan si Lindan tuhh . Ahh tensen ! Lagii ? Koo Kien Kiat dan Tan Boon Heong pun dapat silver je T__________T

* tapi tak apa , teruskan menyinar di perlawanan-perlawanan yang akan datang hai LCW , KKK & TBH *

Nasib baik Nicol David maintain wohh ! Well , the most trusted Malaysian , of course ! Giving us the pride :DDD Thanks Nicol ! I adore you . Haha .

AND ! Surprisingly , Azizulhasni Awang , orang Terengganu , mewakili Malaysia dalam Sukan Guangzhou dapat Gold Medal for Keirin ! Yeahhh ! Manakala diikuti oleh Josiah Ng di tempat kedua . Still , menyumbang silver kepada Malaysia :)

Mohamad Azlan pun dapat gold untuk squash , but for the men's individual-lah . Tadi masa aku tengok yang team punya , si Azlan ni kalah dengan Pakistan and I was like ... What the ? Betul ke ni ? Bukan ke si Azlan juara sebelum ni ?


Tapi never mind about that sebab Nicol tetap menggondol pingat emas bagi SETIAP acara . Teng teng teng ! Nicol ! Nicol ! Nicol ! * huh ? * =.="

Emm , tadi aku tengok * dengan penuh semangat * perlawanan hoki antara Malaysia dan Pakistan . Aku ingatkan Malaysia dah kalah dengan India , but NO ! I'm sooo proud of Malaysians :D

But , disappointed also , dapat silver aje . It's okaylah , 2-0 . At least dapat masuk final , sebelum ni tak pernah dengar pun pasukan hoki negara dapat masuk mana-mana perlawanan final ... Or aku yang tak ambik peduli ?

Haha . Whatever-lah . Tapi aku memang semangat tengok hoki tadi T______T Tiba-tiba dah kenal si Nabil dan pemain yang aku panggil dia Singh je . Dan aku perasan kejap sebab ada nama pemain tu Hafifi . Kuikuikui ~

Discipline
Name
Date
Event
Medal
Bowling
Bowling
Malaysia
Wednesday, 17 November
Men's Doubles
Gold Gold
KIEN LIANG LIEW
Monday, 22 November
Men's All Events
Gold Gold
Cycling Track
Cycling Track
AWANG Azizulhasni
Wednesday, 17 November
Men's Keirin
Gold Gold
Karate
Karate
KU Jin Keat
Wednesday, 24 November
Men's Individual Kata
Gold Gold
RAMASAMY Puvaneswa..
Wednesday, 24 November
Men's -55 kg
Gold Gold
Squash
Squash
ISKANDAR Mohamad A..
Sunday, 21 November
Men's Individual
Gold Gold
DAVID Nicol Ann
Sunday, 21 November
Women's Individual
Gold Gold
Malaysia
Thursday, 25 November
Women's Team
Gold Gold
Wushu
Wushu
CHAI Fong Ying
Monday, 15 November
Women's Taijiquan\Taijijian All-Round
Gold Gold

Inilah senarai yang dapat gold setakat hari ini . Target gold medals 10 , now there are only nine gold medals . One more to go ! :) Ngehehes .

Ok ok . Aku tahu aku jarang-jarang je cakap pasal sukan , tapi sukan Asia Guangzhou ni bukan tiap-tiap hari , tiap-tiap masa macam aku baca buku Fallen kan ehh silap sorry >.< !

Sukan yang dekat Doha hari tu pun ( Commonwealth right ? ) , aku ingat nak share jugak kat blog ni . Tapi ... Tapi aku lebih suka tengok Commonwealth sebab Malaysia banyak menang emas dan melebihi target .

And paling penting , Tan Boon Heong dan Koo Kien Kiat menang emas , okay ! LCW pun menang jugak , okayyyyyyyyyy ! Err , don't need to mention Women's Individual for squash =.=" .

At least dapatlah jugak gold medals lebih dari 10 . Kalau tak silap aku , dapat 15 gold medals rasanya . Kenapalah dekat Guangzhou agak kurang mantap . Aku faham LCW sakit ankle , fine .


Err , wait ? Memang diorang ni suka gigit medal ehh ? Jangan telan sudahlah yer . =.=" Nanti telan kang lain pulak jadinyaaa . Hadoi ~ Pelik betul orang muda zaman sekarang ni . * as if I'm old enough to say this :D *

Okay memandangkan hari ni aku tak ada sebut anything pasal T or F or M , and I'm not going to mention anything about them (",) as it seems like you people don't really like it .

Actually , ada jugak mentioned sikit . Hee ~ Jangan marah okay ? Dah kalau obses , tak boleh nak lenyapkan dari fikiranlah . Kehkehkeh ~

Ehhh lamanya tak blog walking . Asyik duduk update blog je , blog orang lain yang diupdate tak tengok-tengok pun . Hahaha . Inilah nasib diriku yang syok sendiri . So syok holidays ( ? )

ERR , okaylah . Nak tengok Merlin * alamak terrrsebut * dulu ! Esok aku update lagi dan lagi dan lagi . Actually esok cousin aku nikah di Kota Bharu , but I'm not going . Aku pergi kenduri beliau je pada 28hb ni .

TATA !!!

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers