home sweet home ❤

24.11.10


Fuhh ! Akhirnya setelah dua hari berada di Penang dan dua hari berada di Selangor , aku telah selamat sampai ke Terengganu , negeri tanahairkuu . * semangat pulak kann -.-" *

So far , okaylah dekat Penang tapi sebab aku sakit kaki , payah sikit nak jalan-jalan . Yang sakit kaki kanan , then nak menambahkan lagi sakit kaki , terseliuh kaki kiri dekat KFC Kompleks Bukit Jambul T.T * complete dua-dua kaki sakit *

Tapi nasib baik kaki kanan dah kurang sakit , so kaki kiri jelah terpeleot T_________T . Nasib baiklah aku ni agak buat tak layan dengan sakit segala bagai ni , 'kan .

Dekat Penang , aku habiskan buku Denyut Kasih Medik . Tetiba excited baca buku tu sebab 80% of the book was about medic . Lalala ~ Tahu-tahu jelah aku ni peminat tegar perubatan . * err ? *

When I reached KL , terus ke rumah Abelong di Puchong . Teng teng teng ! Hari tu Kaklong aku ada pinjam buku Fallen ( masa wedding ceremony abang belah perempuan ) . So , beliau pulangkan balik .


Hari Isnin tu tak pergi ke mana-mana pun . Just malam tu aje pergi makan dengan Abelong dekat a restaurant nearby his house . Bolehlah tahan tapi aku tak puas hati sebab nasi goreng kampung dia langsung tak pedas >.<

Malam tu , sebelum tidur , aku onlinelah dan post yang semalam tu . Abdillah Riaz Fansuri is my nephew okay . Aku memang suka sakat dia xDDD dan aku suka panggil dia Diaz , then aku dah reka satu nama baru untuk dia iaitu D . * sebab classmates dia gelar dia nerdy xDDD *

Ayat dia : Ala , Cufi... Saya tahulah nama saya ada huruf D , janganlah panggil saya D .

Eh , sadisnya ayat =.=" dan seperti biasa mana aku nak dengar . Siap jawab lagi , " Habis tu nak panggil apa ? Z , Q ? " . Sebab aku 'kan tua pada dia * walaupun hanya dua tahun * . Then tetiba dia gelar aku CIK KAK .

Aku pun cakap : Sesedap hati sesedap rasa panggil orang cik kak .

Dia pun jawab , " Oh . Silap . Makcik , " . Then aku pun gelak sebab aku memang makcik dia pun T_______T . Last sekali aku gelak besar dengar penjelasan dia setelah aku cakap ngan dia yang aku ni hanya two years older than him .

" Sebab tulah Riaz panggil Cufi . Sebab Cufi tua dua tahun je dari Riaz . "

Then aku usik dia suruh panggil aku makcik =.=" . Siap buat intonasi lagi , " Makcik !! Makcik Fifiey !! " Oh tidakkkkkk . Rasa macam tua pulak >.< !


The next day , Abecik bawak pergi One Utama . Ummi nak shopping apa entah , so aku ikut jelahh . Tetiba Abecik , Ummi dan Walid masuk MPH . Aku pun ikut sekali . Berlegar-legar kat dalam tuhh .

Ummi pun cakap , " Cepatlah , dik . Pergi cari buku . Ummi nak beli barang lain pulak ni ! " and I was like , " Huh ? Adik tak nak beli apa-apa pun . Tak tahu nak beli buku apa . " Lepas tu terus ke kedai Ummi nak beli tu .

Memang , tak ada idea pun nak beli buku apa . Enough is enough . Dah banyak sangat baca buku , sampai terbawak-bawak dalam mimpi segala bagai . DUH !

Then pergilah The Curve tempat I jumpa Maher Zain hari tu ◡‿◡ . Hehe ! Sebab aku nak pergi ke Daiso nak beli something . Huehue !

Balik daripada Daiso tu , aku punyalah terlampau boring . Aku capai buku Fallen dan baca lagi sekali T.T Dan hari ni dah separuh aku baca .


Aku ni bukannya seorang yang suka baca buku yang dah dibaca berkali-kali , tapi dah cuma Fallen je ada di depan mata , buku lain yang ada semua lack of interest , so what choice do I have ?

Dan , bila baca semula buku Fallen tu , tersedar tiba-tiba yang Lucinda Price was just the same as Isabella Swan and Daniel Grigori is nothing but next to similar with Edward Cullen .

Haii , aku pun naik hairanlah kenapa heroes and heroins selalunya berwatakan agak kurang bijak dalam tindakan mereka berbanding watak sampingan yang lain .

For example , Alice is wayyyy more interesting than Bella . And I found Carlisle is a lot more diligent than Edward . Arriane and Cam and Gabbe and Roland and even Miles and Shelby and Penn are good enough than Luce and Daniel .

Ha ! I'm a reader , so I can judge any books WITHOUT even looking at their covers . Tapi plot cerita , aku rasa lebih menarik hati ialah Fallen . But I think their first-meet scenes were the same . Both-rude-Edward-and-Daniel were some kind of interest to both-unintelligent-Bella-and-Luce .

Maybe it's just some sort of their forbidden love . But I can't deny one thing , both Stephenie Meyer and Lauren Kate are good :) and I love their books .

Okay tetiba aku nak gelak dengan besar xDDDDD . Maybe sebab I'm happy to be safely home , or maybe because I am currently watching Merlin Season 3 T____T . For a second thought I guess it might be because I'm watching Merlin =.="

Hmm , back to Fallen . Aku rasa Torment , story dia agak meleret -.-" . Dan in Torment baru aku sedar yang Luce and Daniel were both quite annoying and stubborn and irritating . Derr ~ * rupanya kena baca banyak kali baru sedar kelemahan mereka T.T *

Tapi the best thing about Fallen series ni ialah Luce ni ramai jugaklah so-called-best-friends like the dead Penn and alive-Shelby . Bella , on the other side , tak ada kawan baik langsung . I mean , friends who were ALWAYS by the heroin's side ?

Okay , enough talk about books ! Chop chop ! >.< Grr , Morgana , why do you have to be so damn cruel and revengeful ?! Kesian Merlin kena fulfilled his destiny so hard .

T________________________________________T * suka-suka hati menyimpang dari tajuk ke satu tajuk yang lain *


Sebelum orang pening baca post aku yang satu ni , baik aku mengundur diri . Uhukkkk ... Dan sebelum aku membebel tak tentu pasal kat Morgana , baik aku teruskan tengok Merlin .


TATAAA !!! and thanks for reading :)
Post a Comment