Posts

Showing posts from December, 2010

the infernal devices book one .

Image
Assalamualaikum hai hari ni aku saja je nak tulis pasal buku yang aku baru habiskan beberapa minit yang lalu dan seriously this is not a review AAAAA . Sebab aku tak puas hati dengan ending dia =____=

This is the book cover . Don't judge a book by its cover , but I never did =_= . Okay this time , please do NOT make it into a movie . I really don't want to DESTROY my imagination . Lagipun background story ni was like in 19th century . 1878 T.T
Cassandra Clare had written some books before , The Mortal Instruments ( TMI ) series . I've bought them but looking forward to read the first book , City of Bones . Nanti-nantilah aku baca . Derr , penat dah baca buku hari ni ok .
Tapi siri TMI tak habis lagi , Cassandra dah tulis satu siri lain lagi , The Infernal Devices ( TID ) which is currently having its book one . And I'm eagerly waiting for the next books of course T_____T
As usual , aku memang tak puas hati dengan ending mana-mana novel bersiri =_______= sebab ending dia su…

Oh yeah jom kita bersuka ria !

Image
Okay walaupun gambar di atas tak ada kena mengena langsung dengan kemenangan Malaysia dalam Piala AFF SuzukiSwift semalam menentang Indonesia dengan mata 3-0 , at least gambar di atas ada kena mengena jugaklah dengan bola kannn =__________=
Assalamualaikum ! Ekekeke . Hari ni dah sihat sikit , tak sakit kepala dah so bolehlah update blog dan online lelama tapi tak boleh jugak sebab aku nak baca novel . Ouh semalam aku tengok Eclipse . Weee ~ CD ok . Kalau kat cinema memang dah lama lah tengok=.=" .
Excited gila tengok Eclipse walaupun dah tengok T.T Okay there are things I like and dislike about Eclipse the movie . And I'm going to list them down . Ekeke ~ !
DISLIKES  too much kissing
 sort of boring when Ed and Jake kept fighting over BELLA
 Jacob's wayyyyyy too annoying T.T
 shirtless guys -.-
 can't figure out where is the climax  I hate Jane T.T
LIKES  there are much to tell , stories of Jasper and Rose  appearance of Riley Biers a.k.a Xavier Samuel x)  more action , fighting …

I am sick and ....

Image
Assalamualaikum semua . How are you ? Sihat ? Baguslah tapi aku tak berapa sihat . Demam sikit banyak sederhana , emm entahlah aku tak guna pulak thermometer nak check suhu badan aku nih . Kehkehkeh .
I am sick and I don't really wanna take meds =____= Degil , Kakngah suruh pergi klinik tak nak . Walaupun hidung berdarah pagi tadi * emmm I don't like this , really * and kepala ni sakit macam apa je . Tak apalah esok lusa sihatlahh tu kan ?
Dan ada nyamuk bengap gigit aku , gatallah ngok .
Hmm walaupun demam dan selesema dan digigit nyamuk =.= aku dah habiskan one novel in one day . So I was stuck on the bed for the whole freaking day KAHKAHKAH . Tak pernah pun baca novel English dan habis dalam masa dua hari T_____T
* eh gatalnya tempat nyamuk gigit , ouch *

But there are still six more books to be finished and I'm annoyed of myself . Itulah , beli buku banyak-banyak lagi . Kan dah tak ada masa nak baca .
Because school's starting in just one week T_______________TOkay aku t…

Family and siblings and loveee ~

Image
Assalamualaikum hearties :) Sebelum apa-apa nak inform yang aku sekarang berada di KL dan tengah guna laptop anak saudara aku yang ayah diorang merangkap abang sulung aku bagi kat diorang untuk kegunaan ramai . Eceh .
Tak macam aku , Walid aku kasi laptop untuk kegunaan aku seorang je HAHAA
Yalah takkan untuk kegunaan ramai kot sebab semua adik-beradik lain dah besar gedabak serta tinggi lampai dan sudah bekerja dan bekerjaya serta bergaya , dah ada laptop setiap seorang-lah so takyah mengada-ngada nak pinjam orang lain punya :P

Eh jom share something . Korang anak bongsu ke anak sulung ke anak tengah ke selain daripada itu =.= ?
Aku anak bongsu * macamlah korang tak tahuu * daripada tujuh adik-beradik . Kronologi adik-beradik aku ; LELAKI- PEREMPUAN-LELAKI-PEREMPUAN-LELAKI-LELAKI-PEREMPUAN
Eh kronologi ke orang panggil ? Lantak ah . Kekeke ~ !
Abang yang sulung semua orang panggil Abanglong . He's 36 , eh boleh jadi ayah akulah T.T
Kakak yang sulung , Kakngah . Umur 34 tahun . Not married…

SHAMS ❤ 3 Ibnu Qudamah

Image
Assalamualaikum ❤ How are youuuuu ? Fine ? Great :) Lalala ~ Semalam tak update sebab malas . Aku tengah rajinkan diri buat cerpen balik duh =_____= . Dah dah tak payah tanya kat mana aku tulis cerpen tu , kalau korang peka korang tahu apa URL blog tu :P
So today hari ini ... Setelah melihat entry Mai yang ini , aku pun terdetik hati nak buat jugaak . Huhuhu . We're in the same shoes=") Walaupun kasut masing-masing lain saiz tapi tak kisah ah tu . Hish !

Next year punya kelas . Alhamdulillah , muslimat kelas 3A1 dan 3A2 sahaja :) Tapi mestilah ramai kelas 3A1 kannn . Sobs sobs sobs ! Dapat 7A pun duduk kelas kedua tauuuu . Tapi tak apalah , redha jelah sebab 'Ainul dan Sofiah masih sekelas .
Cuma tak best ah berpisah dengan semua orang terutama Didi , Tommy dan Wanie :( Lagi lagi dengan Lilishes dan Shabish shabish . Huuuu ~ Geng SS501 terpisah . Aku pernah cakap dulu masa ahli kumpulan SS501 * yang sebenar * berpecah belah ;

Adakah ini petanda geng kita akan berpecah jugak ?…

Reunion standard six ( O.o )

Image
Assalamualaikum ❤ Tee hee hee ~ Hari ini kan kan kan * eh eh gediknya =.=" * aku pergi reunion dengan ex-classmates masa darjah enam dulu . Nak kata best tu ..it's not the best word to describe-lah . Over all , we had fun . Kahkahkah ~ !



First sekali , kiteorang dah atur dah nak makan dulu kat KFC Mydin , Kuala Terengganu* yalah takkan kat KL kot ('',) * . And then kiteorang pun makan makan . Nyumm nyumm ! Tak ada tempat lain dah yang senang nak pergi dan dekat selain Mydin T__T

Aku tak makan pun , aku dah kenyang sebab pagi tadi aku makan ayam tandoori nyummmmmm ! Best . Tapi tak naklah cerita pasal makan ayam tandoori , kita nak cerita pasal reunion kat KFC ! Eh tapi makan ayam jugak . Ngehngehngeh .

Aku tak makan pun . Mirul cakap aku diet =___= Actually aku tak biasa makan tengah hari . Kalau makan pun pukul 3 petang atau lebih-lebih sebab dah terbiasa . Sebab sekolah aku kan balik pukul 3 , so sampai rumah mestilah 3 lebih lebih lepas tu baru makan :)



Oh ramai ju…

Followers