the infernal devices book one .

29.12.10

Assalamualaikum hai hari ni aku saja je nak tulis pasal buku yang aku baru habiskan beberapa minit yang lalu dan seriously this is not a review AAAAA . Sebab aku tak puas hati dengan ending dia =____=


This is the book cover . Don't judge a book by its cover , but I never did =_= . Okay this time , please do NOT make it into a movie . I really don't want to DESTROY my imagination . Lagipun background story ni was like in 19th century . 1878 T.T

Cassandra Clare had written some books before , The Mortal Instruments ( TMI ) series . I've bought them but looking forward to read the first book , City of Bones . Nanti-nantilah aku baca . Derr , penat dah baca buku hari ni ok .

Tapi siri TMI tak habis lagi , Cassandra dah tulis satu siri lain lagi , The Infernal Devices ( TID ) which is currently having its book one . And I'm eagerly waiting for the next books of course T_____T

As usual , aku memang tak puas hati dengan ending mana-mana novel bersiri =_______= sebab ending dia suka buat aku tertanya-tanya except for Twilight and Hush , Hush . They're quite okay with the endings .

Seriously , tak payah buat movie apa-apa pun with Hush , Hush and TID * or even Fallen * . Biarlah . I don't like them being made into big screens . Because there are no casts perfectly fit for any of the characters .

Except if they are still going to cast Robert Pattinson as the hero xDDD


This is the book cover for Hush , Hush . And sambungan dia , Crescendo aku tak baca lagi . Esok esoklah , I want to read City of Bones dulu =___= And TMI masih ada buku keempat yang akan keluar tahun depan , City of Fallen Angels T.T

What is it about me and mythical creatures' stories ?

Firstly vampires , woaaaa * scary enough =.= * and then werewolves , and then masuk Fallen and Hush , Hush dah fallen angels and Nephilims lepas tu bila baca TID masuk semuaaa =_____= Vampires , werewolves , Nephilims , Shadowhunters , and ... Merlin . Eh Merlin tak ada , warlocks adalah :P

Kalau buku-buku ini ada character Merlin best jugak , lagi addicted . KAHKAHKAH . Enough is enough , tak payah addicted lagi . Baca cukup-cukup makan je , ok makcik Fifiey sebab PMR awak tahun depan iaitu dalam masa empat hari sahaja lagi awak faham ke tak ni ?!?!

=_____________________=

Oh BTW ,


Impiana 3 & 4 * also known as Misteri Terbongkar and Finale * , dah keluar . Aku pergi kedai buku dekat Terengganu semalam , which is of course , do NOT have TMI and TID at ALL and Hush , Hush . Thank God they have Twilight or else ... Don't call it a bookstore =.="

Aku ternampaklah buku Impiana tuu . Ingatkan nak beli tapi nanti Kakak aku membebel lagi suruh aku beli buku yang lebih bermanfaat daripada Impiana , so aku tak belilah . Lagipun aku dah tak minat dahh , taste dah berubah =__= HAHAA

Hmm , TID tu actually tak bercerita sangat-lah pasal fallen angels , vampires and those mythical creatures . It's more about investigating . Like playing detective . Solving riddles and puzzles . And mostly , fighting the freaking enemies . Ugh .

And it's good to know that they were NOT fighting over a girl .
Like Edward with Jacob , not like Edward with James or Victoria or Riley .

And lepas baca TID barulah aku menyedari yang selama ni memang aku betul-betul minat everything about detective sebab tulah asyik tengok jugak tengok jugak Detective Conan tidak kira episod yang ditayang adalah ulangan 40 kali T____________T

Oh and aku rasa Cassandra Clare ni memang sukaa gilagilagila membaca kottt sebab watak utama TID memang obses dengan novels . A Tale of Two Cities may be Cassandra's favourite because she kept mentioning it in the book =___= .

Also Wuthering Heights and... Pride and Prejudice .
* tetiba rasa nak gelak teringat dekat Pride and Prejudice xDDD *

OKAY INI ENTRY BASI YANG PATUT AKU POST SEMALAM :P
Yang kat bawah ni yang hari ni x)

Kan dah habis baca The Infernal Devices : Clockwork Angel tu kan * yalah , siri tu baru keluar satu buku -.- * , so hari ni aku start baca City of Bones . And dah sampai 200++ . Baguslah , habiskan cepatttt !



Seriously nak golek-golek atas lantai sambil ketawa tanpa henti baca cerita ni sebab hero dan heroin dia lawakkk ... Tapi kan Cassandra Clare ni suka buat cerita hero and heroin dia tu memang betul-betul forbidden love .

So in book one , kisah cinta diorang tak habis . Or even tak kesampaian pun macam Mulan , not the cartoon movie , yang betul-betul T_____T Not like Bella and Edward walaupun forbidden love , book one hubungan diorang dah okay :)

Tapi The Infernal Devices dan The Mortal Instruments TAK . And I'm annoyed with myself for reading those books =_______= Tunggu jelah kesemua empat buku keluar and then baru baca . Make sure baca buku last dulu untuk mengetahui ending dia happy ke tak , kalau tak , takyah ah baca book one , two and three xDDD

Tapi dah aku TERRRRRRbaca buku tu , kenalah tunggu tahun depan and tahun depan . Ok stop . Sampai 2012 je sebab Book Three of The Infernal Devices will come out in 2012 :DDD Lagi awal lagi bagus .

Tapi apa apa pun , PMR kena study jadiiiii .... Lepas PMR aku belilah sambungan Fallen , The Mortal Instruments , Hush Hush . Oke tu je baiiii

Oh yeah jom kita bersuka ria !

27.12.10

Tumblr_ldnp05iyry1qdr1wto1_500_large

Okay walaupun gambar di atas tak ada kena mengena langsung dengan kemenangan Malaysia dalam Piala AFF Suzuki Swift semalam menentang Indonesia dengan mata 3-0 , at least gambar di atas ada kena mengena jugaklah dengan bola kannn =__________=

Assalamualaikum ! Ekekeke . Hari ni dah sihat sikit , tak sakit kepala dah so bolehlah update blog dan online lelama tapi tak boleh jugak sebab aku nak baca novel . Ouh semalam aku tengok Eclipse . Weee ~ CD ok . Kalau kat cinema memang dah lama lah tengok =.=" .

Excited gila tengok Eclipse walaupun dah tengok T.T Okay there are things I like and dislike about Eclipse the movie . And I'm going to list them down . Ekeke ~ !

DISLIKES
 too much kissing
 sort of boring when Ed and Jake kept fighting over BELLA
 Jacob's wayyyyyy too annoying T.T
 shirtless guys -.-
 can't figure out where is the climax
 I hate Jane T.T

LIKES
 there are much to tell , stories of Jasper and Rose
 appearance of Riley Biers a.k.a Xavier Samuel x)
 more action , fighting the newborns
 more werewolves , Seth , Leah , Quil etc.
 Quileute legends , the werewolves and the vampires

They could make a better story if they stick to the real plot . Make-up pun over jugaak =__= . In Twilight , the vampires' eyes were sort of dark yellow , they got brighter in New Moon and brightest in Eclipse . I wonder ... What would happen with the eyes in Breaking Dawn ? Gah .

Tapi yang pasti , Bella's eyes will be changing xDDD

Eemmm , aku nak pergi lunch and then baca buku . Jadi entry pendek-pendek je lah sebab malas nak taip panjang-panjang dan tak ada story . Takkan aku nak cerita kat korang pasal novel-novel yang aku baca pulak , tak best . Korang baca sendiri ok x]

TATAA

I am sick and ....

26.12.10

Tumblr_ld8gzwnmrh1qa48hso1_500_large

Assalamualaikum semua . How are you ? Sihat ? Baguslah tapi aku tak berapa sihat . Demam sikit banyak sederhana , emm entahlah aku tak guna pulak thermometer nak check suhu badan aku nih . Kehkehkeh .

I am sick and I don't really wanna take meds =____= Degil , Kakngah suruh pergi klinik tak nak . Walaupun hidung berdarah pagi tadi * emmm I don't like this , really * and kepala ni sakit macam apa je . Tak apalah esok lusa sihatlahh tu kan ?

Dan ada nyamuk bengap gigit aku , gatallah ngok .

Hmm walaupun demam dan selesema dan digigit nyamuk =.= aku dah habiskan one novel in one day . So I was stuck on the bed for the whole freaking day KAHKAHKAH . Tak pernah pun baca novel English dan habis dalam masa dua hari T_____T

* eh gatalnya tempat nyamuk gigit , ouch *


But there are still six more books to be finished and I'm annoyed of myself . Itulah , beli buku banyak-banyak lagi . Kan dah tak ada masa nak baca .

Because school's starting in just one week T_______________T
Okay aku tak study pun sepanjang cuti ni . Emm , adalah baca Geografi siikit hari tu . Yang apa orang panggil ? Eh dah lupalah apa aku baca hari tu , tapi yang pasti aku baca bab satu jer :D

OH talking about studies , macam mana result PMR baru-baru ni ea ? SHAMS dapat 85 orang 9A . Huuu ~ Berlaku penurunan . Harap-harap tahun depan naik balik , AMIIN . Dengar cerita yang 8A1B ramai yang sangkut Bahasa Arab .

Over all , jumlah 9A dan 8A 173 orang . YEAHH ! SHAMS the best . InshaAllah tahun depan * tahun aku tu woot woot * kami akan buat terbaik . Means... We have to struggle harder and make it through the whole year !

Okaylah kepala aku memang sakit sangat ni tak boleh nak tulis post panjang-panjang . GRR , aku jarang-jarang je demam nehh tapi sekali demam memang ahh =___= rasa nak tidur 24 jam tau ! HUUU .

Aku biasanya kalau demam simptom dia selesema , mata berair tanpa henti T__T , sakit perut tanpa sebab yang munasabah . And to make it worse , nose-bleeding =__________= . Dahlah aku ni jenis tak boleh tengok darah , ohman .

TATAA

Family and siblings and loveee ~

23.12.10

Tumblr_ldquqeuwar1qenmuxo1_500_large

Assalamualaikum hearties :) Sebelum apa-apa nak inform yang aku sekarang berada di KL dan tengah guna laptop anak saudara aku yang ayah diorang merangkap abang sulung aku bagi kat diorang untuk kegunaan ramai . Eceh .

Tak macam aku , Walid aku kasi laptop untuk kegunaan aku seorang je HAHAA

Yalah takkan untuk kegunaan ramai kot sebab semua adik-beradik lain dah besar gedabak serta tinggi lampai dan sudah bekerja dan bekerjaya serta bergaya , dah ada laptop setiap seorang-lah so takyah mengada-ngada nak pinjam orang lain punya :P


Eh jom share something .
Korang anak bongsu ke anak sulung ke anak tengah ke selain daripada itu =.= ?

Aku anak bongsu * macamlah korang tak tahuu * daripada tujuh adik-beradik . Kronologi adik-beradik aku ;
LELAKI- PEREMPUAN-LELAKI-PEREMPUAN-LELAKI-LELAKI-PEREMPUAN

Eh kronologi ke orang panggil ? Lantak ah . Kekeke ~ !

Abang yang sulung semua orang panggil Abanglong . He's 36 , eh boleh jadi ayah akulah T.T

Kakak yang sulung , Kakngah . Umur 34 tahun . Not married yet :)

And then Abangcik , 32 years old .

After that , panggil Kakak je , 28 tahun married .

Setelah itu asal panggil Abang Koley , tapi last sekali panggil Abang je . 26 years old .

And the youngest brother , Abang Mus tapi sebab orang Terengganu biasanya huruf S di belakang setiap perkataan akan digantikan dengan huruf H panggil Abang Muh . After that , sebab malas sangat sebut 'abang' , panggil Amuh jer * gila malas si Fifiey nihhhh * .

Amuh umur 23 tahun . Haaaa .. Tua tak dari aku ? Sembilan tahun je =___= . Ummi lahirkan aku sewaktu umur 46 tahun , awww ~ ! Eh Fifiey sila jangan jadi gedik tak tentu pasal .

Best jadi anak bongsu * kepada anak sulung dan bukan anak bongsu , jangan jealous xDDD * tapi sebenarnya kalau jadi anak bongsu macam aku ni memang lonely lah sebab kakak dan abang semua dah kerja =____= aku masih sekolah menengah . Sobs sobs .

Huahuahuahua .

Tumblr_ldoqfrwunu1qb9uyvo1_500_large

* siaran tergendala sebab si Zunah yang kecik datang mengiau xDD *

Ouh tadi pergi Alamanda selama empat jam setengah =_______________= dengan Kakak dan Kakngah diorang beli handbags dan kasut dan aksesori wanita AAAAAAAAAAAAAAA . I don't like that >.< seriously . Aku kalau pergi mana-mana mesti cari MPH then beli buku sebanyak yang mungkin XD

Tadi beli dua buah buku bertajuk Narnia =.=' dan The Clockwork Angel . Esok nak beli The Mortal Instruments series pulak , tiga buah buku dengan siri Hush, Hush dan sambungannya Crescendo . WTH banyak gilaaaa =___= dan satu lagi tambahan My Name is Memory kalau cukup duit .

And I just got my Eclipse DVD at Alamanda today . YEAY tapi bukan boleh tengok sekarang pun . Hekhekhekhek . Nanti balik Terengganu aku tengoklah puas-puas . Eh tak , aku kena habiskan baca buku dulu . Ekekeke . Ouh bukuuuu ! I LOVE YOU !

Okay walaupun Eclipse tak berapa best tapi kalau dah minat Twilight , mana boleh benci movie dia T.T and mana boleh lepaskan peluang tengok Xavier Samuel a.k.a Riley Biers yang comell dan kiut tuh . HAHA


Okay kepada korang semua , mesti tak tahu kan apa maksud sengkip tu kan ?

Sengkip means mengada-ngada / menyakitkan hati .
Asalnya perkataan Terengganu , NYEKIK .

Strictly forbidden from using that word HAHAA .
Hakmilik keluarga Azmi B-)
* seriously , my elder brothers and sisters created the word ok *

Except with permission KAHKAHKAH

TATAAA

SHAMS ❤ 3 Ibnu Qudamah

22.12.10

Assalamualaikum  How are youuuuu ? Fine ? Great :) Lalala ~ Semalam tak update sebab malas . Aku tengah rajinkan diri buat cerpen balik duh =_____= . Dah dah tak payah tanya kat mana aku tulis cerpen tu , kalau korang peka korang tahu apa URL blog tu :P

So today hari ini ... Setelah melihat entry Mai yang ini , aku pun terdetik hati nak buat jugaak . Huhuhu . We're in the same shoes =") Walaupun kasut masing-masing lain saiz tapi tak kisah ah tu . Hish !


Next year punya kelas . Alhamdulillah , muslimat kelas 3A1 dan 3A2 sahaja :) Tapi mestilah ramai kelas 3A1 kannn . Sobs sobs sobs ! Dapat 7A pun duduk kelas kedua tauuuu . Tapi tak apalah , redha jelah sebab 'Ainul dan Sofiah masih sekelas .

Cuma tak best ah berpisah dengan semua orang terutama Didi , Tommy dan Wanie :( Lagi lagi dengan Lilishes dan Shabish shabish . Huuuu ~ Geng SS501 terpisah . Aku pernah cakap dulu masa ahli kumpulan SS501 * yang sebenar * berpecah belah ;

Adakah ini petanda geng kita akan berpecah jugak ? WAKAKA . Tak adalah gurau je .

T__________________T

Hambik kau kan dah jadi kenyataan . Sobs sobs sobs . Betullah , Park Jung Min dah out dari SS501 cuma belum official je =___= . Baby Hyung Jun pun out jugak . Tinggal Young Saeng dan Kyu Jong jer . Tak apalah , redha redha ....


Ini yang boys . Kalau tak silap aku . Aku bukan ingat pun tapi yang dapat masuk kelas 1 memang ramai =__= . Jealous ni tahu tak ? Sebab kebanyakan diorang dapat 8A . Huaaaaaa . Tapi baguslah kan ramai dapat masuk kelas depan-depan . Bukan setakat ramai , SEMUA :)

Alhamdulillah 2 Ibnu Qudamah hebat-hebat belake . Harap PMR 9A belake , amiiin .

And harapnya ada yang ikut jejak langkah Kak Aimi Atiqah ea . Hahaha ~ ! InshaAllah .
Kak Aimi Atiqah pelajar cemerlang PMR 2009 peringkat kebangsaan tauu :)

Hari last day sekolah hari tu , aku main Saidina dengan Tommy dan Didi dan Nunu . Then after that , aku menyesal pulak main sebab lepas ni mesti akan lagilagilagi rindu dengan Tommy dan Didi . Huuu ~ And then tinggallah aku dengan Nunu je dalam kelas lepas tu .

Aku dan Nunu pun meluahkan feeling masing-masing . Sobs sobs sobs . Sama-sama sedih tapi tak menangis . And then kami keluar kelas , bertenggek dekat koridor dan aku pun nangis . Nunu kat sebelah . Haru betul saat tuh . Nunu sedar kot tapi dia biarkan je takkan dia nak cakap ;

FIFIEY ! STOP CRYING , BEBEHHHH !!! I'M HERE , BEBEHHHH !!!

Dah lama aku lempang dia kalau dia cakap camtu .
=_____________=

Tadi call Nunu . Ikuti perbualan aku dengan Nunushes :)

Fifi : Helo , Enu !
Nunu : Oh . Fiey ! * bunyi bising kat belakang *
Fifi : Awok kat mane ow ?
Nunu : Kat rumoh kawan saye !
Fifi : Ohhh . Saye nok tanye satu soalan . Se je !
Nunu : Mende ?
Fifi : Wani duk kelas mane ?
Nunu : Wani duk kat mende tuu ... Gong Tok Nasek .
Fifi : Awok jangang aaa . Saye tanye ye duk kelas ane tahun depan !
Nunu : Oh . Hahaha . 3A1 , bakpe ?
Fifi : Dok mende eh . Saje je , nok wat senarai .
Nunu : Oh , ok .
Fifi : K bai assalamualaikum .
Nunu : Ok waalaikumussalam .

._.

Luckily I'm with her again next year . And Sofiah . Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Alyaaaaaaaaa ! Saya nak buli awakkkkkkkkkkkkkkkkk . Dan Didi dan Tommy x{ HUUUUUUUUU ~

Kahkahkah .


Walid baru letak whiteboard dalam bilik aku :) So aku kan suka tulis tulis anything I like . Merlin ke Twilight ke Hyun Joong ke Fallen ke apa ke =___= Tapi aku tulis 2 Ibnu Qudamah loveee jugak akhirnya =") Nostalgia 2010 * eceyhhhh * .

Aiseyh . Biarlah muslimin agak sengkip pun selama ni tapi bukan selalu diorang sengkip . Tapi macam tulah , best jugak sekelas dengan diorang . Walaupun awal-awal tahun suka cari gaduh and then mid-year gaduh lagi akhir sekali berbaik jugaak =')

Kalau diorang tak ada , senyap sunyilah kelas tu . Tak ada lagi nak perang-perang mulut macam rasa nak tumbuk je diorang sampai pengsan . WAHAHA kesian diorang selalu kena mengalah LOL . Dan walaupun diorang buat salah diorang tak pernah kena marah sebab diorang akan buat lawak lepas tu =____=

And then kiteorang pun gelak HAHAHA


Walaupun setiap kali letak gambar , asyik gambar ni je walaupun dah tahu si ketua kelas Anwar pejam mata =___= dan gambar ni pun tak lengkap dan mana-mana gambar kelas pun tak pernah lengkap sebab gambar ni 4F tak datang dan gambar dalam majalah sekolah 2Amir tak datang X.X

So bai bai Qudamahians yang comell , baik hati , happening and macammacam lagi sebab saya termasuk di kalangan orang yang masuk kelas 3A2 tapi ramai Qudamahians duduk kelas 3A1 jadi kita tak lagi bersama tahun depan AAAAAA .

Okay sorry mengarut banyak . Haha :))
So ...


Tahun depan pun Ibnu Qudamah jugak . Kehkehkeh ~ ! Best kalau form one duduk kelas 1A1 , form two , 2A2 , form three , 3A3 , form four , 4A4 , form five 5A5 . Kahkahkah . Baru gempak tapi orang dapat tahulah yang kelas makin menurun tiap-tiap tahun =__________=

Okey sudah sudahlah Fifiey mengarut .

Hahaha . Macamlah tak kenal aku , lately suka mengarut sebab tak ada kerja sangat nak dibuat . Wee ~ Malam ni pergi KL naik bas Transnasional AAAAAAA * why are you screaming a lot =.= * . Nanti balik naik kereta aje tapi yang drive Kakak dan Kakngahlah aku mana boleh drive tak ada lesen lagi .

Tapi Kakak dan Abang dah suruh aku ambik lesen , diorang cakap don't worry orang tak perasan punyaaaa T_______T Sampai hatiiii . Tahun depan diorang suruh aku pergi sekolah bawak kereta je . Okay , cepat belikan BMW / Volvo / Volkswagen satu ! xDDD



Ouh , anak saudara aku memang tak boleh blah . Jap .


T____________________________T

Dia lukis bab* kat whiteboard aku tuh ! ( !!!! ) Tercemar whiteboard aku tahu ?! Dahlah lepas tu dia tulis apa entah lebih kurang macam ni lah ayat dia , " Ini muka khinzir , muka dia macam syaitan . " =____________________= Lempang kang .

Aku pun tak tahu nak buat apa dah sebab sehari sebelum tu dia dah lukis dah lepas tu dia gelak jahat gila X.X Aku pun kaget tetiba kenapa dia gelak tiba-tiba and then lepas tu dia lukis . Apa lagi aku membebel-lah kat dia suruh padam tapi lukis balik keesokan harinya T.T

Ok tak apa aku mak sedara yang baik =="


Eh tetiba rasa sakit hati pulak . Oke tata .

Reunion standard six ( O.o )

20.12.10

Assalamualaikum Tee hee hee ~ Hari ini kan kan kan * eh eh gediknya =.=" * aku pergi reunion dengan ex-classmates masa darjah enam dulu . Nak kata best tu ..it's not the best word to describe-lah . Over all , we had fun . Kahkahkah ~ !



First sekali , kiteorang dah atur dah nak makan dulu kat KFC Mydin , Kuala Terengganu * yalah takkan kat KL kot ('',) * . And then kiteorang pun makan makan . Nyumm nyumm ! Tak ada tempat lain dah yang senang nak pergi dan dekat selain Mydin T__T

Aku tak makan pun , aku dah kenyang sebab pagi tadi aku makan ayam tandoori nyummmmmm ! Best . Tapi tak naklah cerita pasal makan ayam tandoori , kita nak cerita pasal reunion kat KFC ! Eh tapi makan ayam jugak . Ngehngehngeh .

Aku tak makan pun . Mirul cakap aku diet =___= Actually aku tak biasa makan tengah hari . Kalau makan pun pukul 3 petang atau lebih-lebih sebab dah terbiasa . Sebab sekolah aku kan balik pukul 3 , so sampai rumah mestilah 3 lebih lebih lepas tu baru makan :)



Oh ramai jugak yang datang , 13 orang =__= Eh kira okeylah tu tau , sampailah jugak sepuluh orang . Enam lelaki , tujuh perempuan . Actually awal-awal tu ramai lelaki pada perempuan tauuu ( !!! ) tapi nasib baik Diyana dan Izyan datang . Heee ~ Ini dia manusia-manusia yang comell dan baik hati datang ;

 Fifiey * nama dia dulu jugak xDDD *
 Farhana
 Halimatul
 Aida
 Wan Suraya
 Diyana
 Izyan
 Amirul
 Amir H
 Ayub
 Amir M
 Anas
 Faiz

And then budak-budak lelaki meminta diri untuk pergi ke mana entah aku pun tak tahuuu . Kami yang perempuan ni beransur-ansur nak turun tetiba Amirul dan Faiz naik semula ke atas tanpa sebab yang jelas tapi Amirul seperti biasa memang mengada-ngada =___= .

Dia mintak ayam yang Diyana tak makan . Oh memang Amirul dari darjah lima memang agak annoying sebab tu aku suka buli dia MUAHAHA ! * yep , aku memang suka buli orang sikit dulu shhh jangan bagitau sesapa xDD * Tak percaya ? Tanya Alya :P

And then budak-budak lelaki meninggalkan kami semua * tak touching pun ikut suka dioranglah diorang nak pergi mana * . Aku pulak beratur nak beli makanan untuk anak saudara aku si Rabia kat rumah . Asalnya dia nak ikut , tapi aku goda dia kalau dia duduk rumah dia boleh main laptop .

Dan godaan itu berjaya xDDD



Banyak tak beli barang ? =__=

Tak tak tak tak ! Kami tak beli semua tu . Gambar tu menunjukkan kami pergi shopping kat Mydin :) Kakak Aida suruh beliau belikan perapi Sunsilk xDDD . Dan Halimatul nak beli seluar trek tapi semua seluar trek besar-besar jadi dia tak jadi beli akhirnya dia beli losyen Safi BalQis * ehh sabbiknye ! * .

Yang lain tak beli apa-apa pun . Just window shopping aje . Then budak-budak lelaki cakap nak datang kat kiteorang tapi kiteorang tunggu tetap tak sampai-sampai . Last sekali kiteorang jalan kaki ke Giant di sebelah rumah seseorang xDDD

Oh dan Halimatul beli Safi Balqis dekat Giant bukan kat Mydin . Haha ~ ! And then masa tengah beratur tu ada sesuatu yang menyakitkan pandangan mata tetapi ahh hiraukan benda tu dan kami teruskan beratur =.=" . Tetiba aku , Farhana dan Matu membebel pasal harga Kinder Bueno & Joy yang mahal gila nak mampos tuh =__= .



And then nampak budak-budak lelaki kat tingkat atas tengah main kat playground Dutch Lady xDDD . Farhana pun ajak naik atas . Masa tu Wan Suraya dah balik sebab dia datang dengan family dia , family dia pergi shopping .

Kami pun naik atas dan diorang main kat arcade . Aku gelak-gelak comell tengok diorang main macam budak-budak . Lepas tu check purse aku banyak gilaaa duit RM1 dan sesuai dibelikan token untuk main game tuh . So aku bagilah Matu RM1 , Farhana RM1 . Kehkehkeh ~ !

Aku tak main chop ! Aku gelak je tengok diorang . Dah lama tak tengok orang ketawa , happy happy . Best ouh ~ ! Aku pun terhibur dengan diorang . Paling best tengok Anas main game untuk kanak-kanak riang dan Ayub main macam budak-budak . Wakakaka .



From left ; Halimatul , Aida and Farhana . Nak try ? Sila kembali ke jalan yang benar okay bai ('', ) .

We had fun tapi sayangnya kita kena balik dah sebab nak solat Asar dan Walid aku pun dah sampai . Halimatul , Farhana dan Aida tumpang akuu . Hekhekhek ~ ! Biasalah , dari dulu sampai sekarang memang kuota kereta aku takkan pernah kosong T__T . Tak percaya tanya Nunu , Lya , Piah .









Anak saudara aku si Rabia tengah melalak kat belakang ni lagu Maher Zain . Siap pakai sikat rambut jadi mikrofon lagi =________= . Menjerit-jerit bagai nak runtuh rumah ni tau tak . Tetiba dia diam tadi , aku pusing belakang , tengah guna mikrofon miming lagu Barakallah xDDD



Haa kan =______= . Aku sendiri pun tak pernah macam tu sekali tau tak , dengar lagu apa sekalipun . Rockafella ke budak ni . HAHAHA

Kiteorang baru lepas tengok Awan Dania tadi . Eh Idora a.k.a Marsha AF3 sangat sengkip dalam cerita tu oke . Ehh mana-mana cerita pun dia jadi damn evil kan termasuklah Dottie pun dia dan cerita apa kat TV3 pukul 6:30 petang tu ? Apa-apa jelah .

Best jugak ouh jadi Dania sebab boleh fly sana sini . Aku baca news kat Internet yang diorang shoot dekat Seoul , Korea dan Perth , Australia ouhh . Best ! Aku nak pergi Australia nak tengok kangaroo . Korea tak sangat , tapi kalau Hyun Joong sambut aku dekat airport naklah xDDD



Oh and seperti biasa Gambit pun berlakon memegang watak yang sengkip . Seperti biasa dalam banyak cerita lain , jalan cerita lebih kurang sama . Suka sama suka dengan seorang lelaki , tapi keluarga tak suka =\ and then ada seorang lelaki ni berlagak sombong buat-buat kejam tapi sebenarnya suka dekat perempuan tu .

=__________________="

Agak-agak korang siapalah yang jadi pilihan Dania last last ea ? Awan Dania musim 1 , Dania berkorban demi kawan dia * nama apa entah aku mana ingat nama orang yang kejam nih kan * sebab kawan dia tu suka dekat lelaki sama dengan dia ( Remy Ishak ) so dia tukar tempat kerja jadi FA dekat Firefly daripada AirAsia .

Lepas ni berebut dengan Cik Zee pulak ah tu .

Dah dah Dania , pilih je si Akmal tuh walaupun bukan taste kau . Kahkahkah .


Ops tetiba anak saudara aku main teddy bear pulak =__= . Macam-macam . Tak apa , aku mak saudara yang baik jadi tak boleh marah-marah nanti orang benci . Apa aku merepek ni entah aku pun tak tahu maklumlah jiwa agak lara sikit ( ? ) .



.
.
.
.
.
.
.
.

As korang tahu Cinta Kirana dah tamat kan petang tadi . Dah lama aku tak tengok , aku hanya menantikan episode last je . Tadi aku tengoklah sikit yang dekat last last tu macam bangang je kan wahkahkah . Tetiba Kirana pukul-pukul Raka macam apa je =________= .

Galang dan Kirana tak habis-habis dengan konflik , last sekali Baim dan Farah yang kahwin dulu .

Hmm aku rasa post kali ini dah cukup panjang lagi berjela-jela so aku stop sini jelah ea . Nak baca lagi ? Esoklah . Oh esok aku tuition dan lusa aku tak pergi sebab aku nak pergi KL . Woohoo !


TATA , love you all :)