Again this is life , never too easy .

17.12.10


Assalamualaikum  How are you people ? I hope all of you are doing great :) Diharapkan holiday anda berjalan dengan lancarrr dan sempurna . Ekekeke ~ ! Mesti holiday korang best kan ? Pergi sana pergi sini . Alahaiii . Holiday aku je tak best . Kenapa ? Biarlah aku seorang je tahu =')

Memandangkan Kak Ti telah menceritakan pengalaman beliau pergi tuition , aku pun nak cerita jugak . Tuition aku dah dua minggu dah start =.=" cuma aku tak story je . Sebab minggu pertama tu aku sibuk tengok Playful Kiss so tak ingat nak blog pasal tuition .

Aku tuition dekat rumah aku je almaklumlah Ummi&Walid buka pusat tuition . Siapa nak tuition meh la meh :) Terbuka kepada darjah empat , lima dan enam . Form two and three . Ekekeke ~ ! Tapi empat subjek jelah , subjek UPSR :)



Susunan tempat tuition ; lelaki depan perempuan belakang . Aku dah biasa sebab kat sekolah pun macam tu jugak , so tak ada chance nak duduk depan selama-lamanyalah ! Kecuali kalau aku duduk kelas perempuan sahaja , tapi masalahnya mana ada kelas perempuan sahaja T__T

Kelas Bahasa Arab belum start lagi sebab baru ada empat orang yang daftar so takkan nak belajar empat orang je kan =.=" . Kelas start bulan Januari ni lah . Yang mengajar ? Mestilah my brother-in-law , Abang Shaffie ! Eh eh Ustaz Shaffie . Haha . Rasanya tuition Bahasa Arab siang hari kot .

Tuition yang empat subjek tu diadakan pada sebelah malam . Form 3 punya hari Selasa dan Rabu :) Maths cikgu Shaffie * bukan abang ipar aku ye x] * , Science cikgu Yazid , BM cikgu Hilmi - ayah kepada Farhana . Haha . And English , my own sister , Kakngah . Wakakaka :D

Manusia yang aku kenal berada dalam tuition yang sama ... Syazwani , Aliuddin and Nafis - my classmates in standard six . Aishah and Najmi - SHAMSians . Tu jelah =.=" Never thought yang Nafis akan join tuition sekali . Ohh , Nafis dapat 5A jugak dulu tapi dia tak famous WAHAHA .



Sekolah Kebangsaan Kepong ( primary school aku dulu ) , pada tahun 2008 hanya 14 orang sahaja yang dapat 5A . Paling banyak dapat tahun 2006 iaitu seramai 30 orang . Tahun 2007 , 27 orang tak silap aku . Pada tahun aku tuh ( 2008 ) , seramai 12 orang yang dapat 5A tu tuition dekat rumah aku x]

Yang tak tuition cuma Nafis dan Farid , tu yang tak famous tu xDD Eh Farid famous woh sebab dia kawan baik dengan Aliuddin and dia tu gila-gila sama macam kawan baik dia x] .

Yang dapat 5A :

Fifiey * eceyh nama dia dulu ! xD *
Farhana  currently in SESMA
Halimatul  currently in SMKPM
Wan Nur  currently in SHAMS
Norsuraya  currently in SHAMS
Izzah  currently in SMKADG
Izyan  currently in SMKPM
Aliuddin  currently in SMKPM
Farid  currently in SMKPM
Ayub  currently in SMAASZA
Aiman  currently in SHAMS
Amir Muqri  currently in SHAMS
Nafis  currently in SMKADG
Aisamuddin  currently in SMAASZA

SHAMS stands for my school , SMK(A) Sheikh Abdul Malek . SESMA stands for SM Sains Sultan Mahmud . SMAASZA is SMA Atas Sultan Zainal Abidin . SMKADG , SMK Durian Guling . SMKPM - SMK Padang Midin . All in Terengganu :)

Serious lepas habis standard six dah tak pernah jumpa Aisamuddin sebab ...entah . Masa majlis penyampaian hadiah dapat 5A tahun lepas pun dia tak datang . Nafis dan Izyan pun tak datang , tapi aku jumpa jugak dengan dua orang tu at least =.=" .

Amboi meleret pasal classmates dapat 5A pulaak xD Al maklumlah hari Isnin ni ada reunion yang hanya beberapa kerat je yang datang entah aku pun tak tahu . Nasib baik yang urus pasal sebar-menyebar reunion ni ialah Farhana so diorang contact Farhana jelah :)

Yang cadang re-u ni aku . Ala , bukan aku belanja pun aku suruh diorang bawak RM10 seorang :P dan Farhana cakap buat dekat KFC jelah sebab tu je tempat terdekat sobs sobs ! Ingat nak buat dekat RFC tapi kedai tu masih baru nanti ramai tak tahu sesat kang lambat pulak sampai =.=" .



Korang kenal tak si Ian Somerhalder ni ? Alaa , yang jadi Damon dalam The Vampire Diaries * cis macam aku tengok cerita tu meniruuuu Twilight :P * . Lagipun heroin dia ( Elena ) tak secomell Bella dan hero dia ( Stefan ) tak sehandsome Edward . Tapi Damon ( Ian Somerhalder ) ni se'hot' Jacob LOL

Serious aku takut tengok mata dia =.=" .

Ada jugak yang cadangkan Ian Somerhalder * susahnya eja nama dia ni ! * jadi Cam untuk Fallen . Ocece lama tak cakap pasal Fallen xDD Tapi kejam sangatlah muka dia , takutttt T__T Eh supposedly Cam kejamlah kan kan kan ? Oke .



Ada pulak ni as Cam :) He's Tom Sturridge . Kejamlah jugak muka dia tapi aku rasa sesuai kot jadi Cam . Aww ~ Tak silap aku dulu masa Twilight belum release orang cadang dia ni ah jadi Edward Cullennnnnn .



See ? =.=" Muka dia kejamlah masa ni . Kaget I tengok . Wakakaka ~ !

WOII Yang aku pergi melencong jauh dari topik tuition ni apa kena . Haishhh ~ ! Lempang kang baru tahu . Tapi tetap takut tengok muka Ian Somerhalder T__T Patutlah dia jadi vampire yang jahat . Hadoiii ~ Seriously muka dia menakutkan daripada The Volturi * oh except Jane T__T * .

Oh dan Tom Sturridge aku baca dekat internet ialah best friend Robert Pattinson okay bai .
Post a Comment