An issue that I don't understand !

Salam


Hmm , hari ini aku nak membebel sikitlah pasal satu isu yang aku tak mengerti dong * oit cakap indon plak * . Pasal gadis di atas . Ah , sabar sabar . Nak cakaplah ni .

Apa pasallah semua orang dalam cerita Merlin ni fall in love , suka sangat dengan Guinevere or Gwen nih ? Asal ada strangers yang datang ke Camelot je , suka dekat Gwen ni . * nak cakap cantik tu tak sangatlah kan *

Mula-mula sekali , time Merlin menjejakkan kaki ke Camelot for the first time , Merlin pun suka dekat Gwen . Siap dah kissing lagi T_________T

Lepas tu , Lancelot pun datang menyamar jadi knight . Then terjumpa Gwen then sama-sama jatuh cinta . Aku pun naik hairanlah macam mana Gwen boleh suka dekat Lancelot pulak .

After that , Lancelot kena buang negeri , si Arthur pulak jatuh hati kat Gwen . Boleh pulak Gwen suka Arthur balik . Habis tu Lancelot dia nak campak celah mana ?

Recently , Gwaine pulak datang . Pun , suka dekat Gwen . Nasib baiklah Gwen tak jatuh cinta dengan Gwaine sebab dia cintakan Arthur . Of course , she's the once and future queen .


Yang ini seorang lagi >.< . Mula-mula Mike and Tyler , right ? Luckily Bella tak fell in love dengan budak dua orang itu aje kalau tak I would probably be totally pissed off T.T

After that , of courselah Edward kann . Lepas pergi meadow apa semua tuh . Then Edward saved her from James and all that =.=" . Last sekali Edward tinggalkan dia .

Then , Jacob showed up . Kononlah cakap tak cintakan Jacob . Last sekali padan muka Edward nampak dia kiss Jacob . Hadoishh ~

Nasib baiklah Bella ni * kononlah * soul mate Edward . Disebabkan Edward cakap , " You don't know how long I've waited for you . " Of courselah Bella akan pilih Edward .

Lagipun Jacob berbulu * laughs * . Edward bergaya sikit sebab dia pakai lipstick warna merah T.T NO OFFENSE :D

Tapi aku boleh terima hakikatlah ramai orang sukakan Bella sebab dia cantik dan comell * in Twilight only * . In New Moon and Eclipse , make-up over sangat menampakkan beliau tua .


LOL ! Ini seorang lagi budak yang juga direbut oleh ramai lelaki . Mengapakah ? Apakah ? Di manakah ? Bagaimanakah dan siapakah ? =.="

At first , of course Daniel * and will always be * . And Cam T.T Barulah aku tahu yang rupa-rupanya Daniel and Cam ni dah lama bergaduh rebutkan si Luce ni .

Sudah sekian lama rupanya berebut gadis yang sama , walhal last sekali memang dah tahu she's Daniel's . Dan in Torment , muncullah Miles ... Pun jatuh cinta dengan Luce ni walaupun dah tahu Luce ni dengan Daniel .

Ala , sama je macam Jacob . Cuma yang lainnya Miles ni bukan werewolf xDDD Of course not-lah ! Haish ~ Kenapalah tak buat character perempuan lima orang sekali gus ?

Kan senang , tak payah berebut dah :D:D:D

Tak payah dah battle-battle lagi over Luce . Tak payah gaduh-gaduh lagi antara The Cullens and werewolves . Oh , antara Merlin , Arthur , Gwaine and Lancelot tak ada yang gaduh pun ? Biarlah .


It's love . Kalau tak ada love triangle , mungkin Stephenie Meyer akan hanya tulis two books . Or maybe the pages would be reduced from 600 to 300 . Of course , sebab tak ada cerita yang nak diceritakan , 'kan ?

Dan lagi , Lauren Kate takkan sampai nak buat four books on Fallen . Setakat satu buku dah cukup , itu pun Cam ada sekali jugak in the first book . Kalau Cam tak ada ? Maybe muka surat yang asalnya 500 , akan jadi 200 sahaja .

And of course , cerita akan jadi tak interesting langsung untuk dibaca . Am I right ? So , better buat love triangle sebab biasanya that guy yang di'reject' ( Jacob and Cam ) akan diminati ramai T.T

Because they are super HOT ! xDDDDDD Tapi entah kenapa aku kurang suka Jacob as Jacob , but I like Jacob as Taylor Lautner . Hee hee hee ~

Tapi memang aku tak faham kenapa semua guys in The Adventures of Merlin sukakan Gwen , sekian .

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers