Merlin - it's all about him ❤

6.12.10


Eleh Merlin pulak besar sekali gambar dia . Patutnya Arthurlah sebab Arthur kan prince . Eh , tapi Merlin hero . Kalau letak Arthur kat depan mesti jadi The Adventures of Arthur pulak nanti =.="

Assalamualaikum  I'm so excited but yet upset . Sebab Merlin Season 3 dah tamat dengan happy ending :D tapi yang sedihnya dah tak boleh tengok dah lepas ni . I mean kesinambungannya . Kena tunggu Season 4 , itu pun belum start filming =.=" . I really hate waiting .

Jadi aku nak cerita pasal ending dialah sket-sket . Eh , ikut suka akulah . Ini blog aku . I can blog what I like ;p;p;p

Camelot dah diperintah oleh Morgana the jahat T.T Gara-gara The Cup of Life telah jatuh ke tangan Morgause * kakak tiri Morgana * dan semua soldiers of Cenred jadi immortal . Edward Cullen ada tak dalam kalangan soldiers tu =.= .

So untuk mentidak-immortal-kan * weh ada ke perkataan ni lantak ah * , Merlin kena cari The Cup of Life tu dan buang darah yang ada dalam tu iaitu darah soldiers yang immortal tu . Tapi yang ada untuk melawan soldiers tu cuma enam orang yang pandai main pedang T.T

Iaitulah mereka yang ada dalam gambar di atas sekali . Kecuali Merlin . Memang tak reti langsung main pedang ! >.<



Jadi Encik Pendragon nih -.- buatlah rancangan nak menyelamatkan Camelot dan ayahandanya . Cewah . Benci aku dekat diri sendiri xDDD



Lancelot nih dah lama sangat nak jadi knight of Camelot tapi last sekali kena buang negeri T__T Tetiba dia muncul untuk episod last nih . Lalala ~ Lancelot inilah satu-satunya orang yang tahu Merlin ada magic aside from Gaius .

Lancelot jugak orang first yang berdiri untuk sama-sama berjuang dengan Arthur :')
Walaupun diorang mencintai gadis yang sama , tapi diorang tak berdendam T.T



Selama ini tak pernah tahu pun Gwen ada abang . Tetiba Elyan kena tangkap dengan Cenred dan Morgause . Dan Arthur selamatkan dia . Walaupun dia bukan rakyat Camelot , Arthur tetap selamatkan dia =")

So , dia orang kedua yang rela berjuang dengan Arthur .



Sir Leon ni kiranya macam ketua semua knights of Camelot . In season 1 and 2 dia tak menonjol sangat tapi selalulah nampak . Pelakon tambahan =.=" but for the third season and episod yang last last , dia kerap muncul . Dia sangat loyal dengan king and Camelot . He wouldn't bow for Morgana >:(

And he was the third man to stand by Arthur and will always be by the prince .
* menitiskan air mata T.T *



Gwaine baru muncul dalam Season 3 . Dia jadi rapat dengan Merlin sebab Merlin tolong dia dan dia tolong Merlin . Erk . Dia handsome xDDDD and funny . Loyar buruk sikit Gwaine nih =.=

Dia orang keempat yang bangun untuk berjuang dan berbakti kepada Arthur ! YEAHH ! * bakpe aku pulok semangat nih -.- *



Haa . Hok ni tibe-tibe je muncul dengan Lancelot . Badan dia besar dan tough . He was helpful enough for Arthur :) Dia orang kelima yang berdiri .

He said to Arthur ; Your enemies are my enemies .
PERCIVAL :D

The next person to stand was Gaius . After that , Guinevere / Gwen .

And guess what ? The last person to stand =.=" . Itu pun Arthur suruh bangun mula-mula he gave an excuse tau . Annoying jugak budak nih T.T



Ololololo . Always with that innocent face . That what makes you so cute , Merlin ! Aww ~ * haa , kan aku pulak yang gedik =.= *

Kuikuikui ~ Lepas tu diorang pergi senyap-senyap masuk dalam istana Camelot . Merlin dan Lancelot dah atur rancangan nak dapatkan The Cup of Life , so they went to a different way than the others .

Gaius dan Gwen kena stay dekat istana raja-raja lama dalam hutan T.T
Tapi time Gwen cari Gaius , Gaius tak ada >.<

Actually Arthur nak selamatkan ayah dia jer . Orang lain pun ikut sekali . Cuma Merlin and Lancelot had another motive . Morgause hampir bunuh Merlin tapi ...

GAIUS menyelamatkan keadaan .
Entah bila Gaius sampai aku pun tak tahu .

Then , Merlin pun buang darah dalam The Cup of Life tu .

Tamat .
Untuk mengetahui kisah lanjut , sila tengok sendiri xDDD

BAI !
Post a Comment