Tutorial #1 : Text-aligning ( L center R )

19.12.10

Assalamualaikum So hari ni cikgu Fifiey nak mengajar sikitlah . Menjawab pertanyaan di Formspring yang seperti biasa majoritinya UNKNOWN  . Hadoii yaii . So korang layan jelah tutorial ni ea .

MACAM MANA NAK TUKAR KEDUDUKAN TULISAN DI BLOG .
sama ada post title , sidebar title dan lain-lain lagi .

Caranya amat mudah ya kawan-kawan  tidak perlu mengeluarkan peluh serta tak payah berjoget-joget menari-nari ( ? ) . * haa kan dah merepek  * Okay sila baca post ni ea .

Seperti biasa , korang pergi dekat Edit HTML-lah kan .
Lepas tu korang kena bersengkang mata cari ini code :
text-align: left;
Lepas tu korang tukarlah kepada ,
text-align: center;
atau kalau korang nak berada di kanan ,
text-align: right;

Mudah sahaja . Kan ? Tapi biasanya orang nak buat center-lah kan . Oh yeahh oh yeahh ( ? ) . Okay jangan layan sangat aku hari ni . Tak betul sikit 

Kalau nak ketengahkan tulisan sidebar title , search
text-align: left;
di sini
.sidebar h2 {

Tetapi , jikalau ingin ketengahkan title post ... Search ,
text-align: left;
di sini
.post h3 {

And kalau tak ada code
text-align: left;
korang kena pandai-pandailah tambah sendiri ea .

Itu sajaaa tutorial untuk hari ini . Haa ingat tau aku buat tutorial yang simple-simple jea . Kalau yang korang kena copy code code tuh aku takkan buat lah sebab kesian pulak kat korang tak dapat copy 

Oh kepada seseorang yang bertanya di Formspring tentang ICON BLOGGER KEPADA ICON KITA SENDIRI , sila survey link di bawah okay ?
http://www.intanurulfateha.com/2009/08/tutorial-5-favicon-comel-comel.html

BAI BAI !

Post a Comment