Blogger is blogging happily :)

Assalamualaikum  I'm so sorry sebab lately blog terabai . Oh , don't blame me . Blame the books I'm reading :D:D Lagipun newest entries semua aku blog dalam keadaan rushing sebab I need the precious time to read more than to blog :)



And I'm practicing not to ONLINE every few hours =___= which is much better if I do something else like reading or STUDYING in particular . Wasted too much of my precious time ,but I never regret doing that KAHKAHKAH

Anyway , today is like , 1st January 2011 and I don't feel anything . I feel nothing at all . Tak sedar pun hari ni dah tahun 2011 , tapi nasib baik kena pergi sekolah untuk pendaftaran kalau tak memang tak sedar terus . Semua orang tahu pendaftaran sekolah 1 Januari 2011 , err my state , or my school .

Tapi rasanya hampir semua sekolah buat pendaftaran hari ini kot sebab SEPATUTNYA esok dah sekolah , tapi disebabkan Malaysia menang Piala AFF , so , cuti sekolah dipanjangkan sehari . Oh great . SEHARI =.=" Ok dalam masa sehari banyak benda boleh buat tau .

OH Selamat Tahun Baru 2011 . Okey .

AND ...



Huehuehue ~ ! Perasan tak background gambar ni dengan yang gambar reading tu sama aje ? Ok tak apalah never mind . Tapi Colin Morgan memang comell . Ekekeke . Sebenarnya bangga Colin Morgan lahir bulan Januari sebab after all , January is the best month for me :)

Hmm , korang pernah terfikir tak kenapa orang yang baca buku hari-hari tanpa henti * sort of like nerds * , macam senyap je ? SENYAP , DIAM , JARANG CAKAP . And then bila exam , markah cemerlang . Ever wonder why ? Aku baru terfikir tadi .

Sebab lately ni aku baca buku sampai five books in a week . Okay kalau baca novel Melayu tu bolehlah sebab kalau baca novel Melayu aku baca cepat sikit berbanding yang English . Tapi aku dah baca novel English non-stop for a week dalam bilik , diam , tak cakap / bergaul dengan manusia and aku rasa macam aku pergi bertapa pulaaak =_________=

Aku bangun tidur , and then belakang katil aku ada tingkap , cahaya boleh masuk kalau aku selak langsir , and then aku selak langsir and capai buku dan baca tanpa henti . And then bila dah Zohor , aku stop baca then pergi mandi and then makan , and then solat . Lepas tu aku baca buku balik and then... Solat bila dah sampai waktu , dan tidur bila dah pukul satu .

And then kalau aku baca di khalayak ramai , aku akan dibebel , disuruh study , dan aku ni memang jenis tak suka diarah-arah , and at the meantime aku ni tak sukalah nak naikkan kemarahan orang and then aku senyum je dan teruskan baca novel English aku tuh . Kalau keadaan kat luar bilik tak menyenangkan * of course * , aku akan masuk bilik balik dan sambung baca buku .

* ambik nafas *



Ingat tak aku cerita pasal buku-buku ni ; the author is Cassandra Clare . Yang ada 'city' kat depan tu , those are The Mortal Instruments series and Clockwork Angel tu siri The Infernal Devices . So far , The Mortal Instruments akan ada four books ( which the fourth book will be out in April , 2011 ) and The Infernal Devices ada satu buku je , daripada tiga .

Aku baru search kat internet tadi , The Mortal Instruments ada enam buku ye T____________T So maybe 2012 is not the year to stop reading novels :D:D I was like , whoa , six books ? I won't compare the series to Harry Potter sebab Harry Potter tu world-wide phenomena kannn and dah ada movie pun , last part pulak tuh =.=" .

Tapi seriously aku tabik ah dengan penulis-penulis buku sebab boleh berimaginasi dengan penuh khayalan =.=" Not that I can NOT do that , tapi kalau baca novels diorang tu , memang takkan pernah terfikir-lah yang semua benda tu akan ter'mention' dalam buku tu .

Macam Stephenie Meyer , in her books , she wrote VAMPIRES SPARKLE in the sun . In other books , Cassandra Clare's books , or even movie like Underworld * eh betul ke dah lupa tajuk =.= * VAMPIRES DO NOT SPARKLE but THEY DIE in the sun , BURNING .

So korang pernah terfikir ke vampires sparkle ? -.-

But we , all of us , know there are no such things as vampires and vampires in this world kan . I mean , like yang macam dalam buku tu lah . DERR , kalau ada , macam manalah keadaan dunia ni agaknya .

Tapi nasib baik tak ada xDD

Oh and The Infernal Devices ada tiga buku , * alamatnya lambat lagilah keluar ni T.T * . Yalah , penulis The Mortal Instruments and The Infernal Devices ialah orang yang sama , manusia biasa jugak , takkan nak publish lima buah buku dalam satu tahun kot ?

Lainlah kalau dia memang sengaja tulis lima buku sampai habis dalam masa lima tahun sebelum ni and then publish pada date yang sama . Ceh , tak ada suspen-lah macam tu =___= , hari ini beli buku , hari ini tahu starting dia , and then esok dah tahu ending dia . Baik tengok movie lagi bagus :D
* oke abaikan perenggan ni aku pun tak tahu apa yang aku membebel *



Oh hurm , inilah The Infernal Devices . Amacam , mengancam tak release dates dia ? Nasib baik tiga buku je . Rasa macam nak hantuk kepala kat dinding tak bila kena tunggu lagi dua tahun untuk tahu ending dia ? =____= Tak aku tak rasa macam tu pun * oke saja je tipu :P * .

* FROWNING *

Baru lepas baca teaser for City of Fallen Angels ( book four ; The Mortal Instruments ) sambil makan lolipop coklat * yang macam 'Ainul kasi hari tu * dibuat oleh Kakak yang tercinta sebab hari ni dia pergi belajar buat kek coklat tapi balik rumah bawak coklat instead of chocolate cakes =_________=


TAPI SEDAAAPPPP ! :DD

Nomnomnom . Okay perhaps korang akan boring tengok blog aku sebab asyik cakap pasal Cassandra Clare punya buku je lately . Huahuahua . Tak apalah , kat mana lagi nak luahkan ke'excited'an tentang interest selain kat blog ? Aku ni bukan jenis suka luah dekat orang =____=

Biasanya luah dekat kucing * itu dulu time ada kucing * and then kucing yang bernama BETTY tersebut dibuang sobssss , luah perasaan kat Teddie . Last sekali tak luah kat apa-apa pun , duduk diam je dalam bilik , bertapa . Baca buku .

I love you , books , your smell , your sight . Everything about you . You light up my world . Don't leave me , ever , alone . Keep cheering me up :)
* oke sekarang mesti korang rasa korang tengah berhadapan dengan blog seorang budak psiko xD *

TATAAA

Comments

  1. saye dok sedo gak... Tua doh kite.. eh, ke saye je? haha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers