Okay dah study untuk hari ini .

22.1.11

Haiii assalamualaikum semuaaa xDDD Okay aku memang tak sedar diri lagi walaupun esok exam Bahasa Melayu Kertas 1 dan 2 dan Science Paper 1 ! Eeeekkk ... ! Aku boringlah , nak study tapi tak tahu nak belek tang mana sebab semua masuk =____= Yang BM inshaAllah ingatlah kot . Moga-moga dapat jawab dengan baik minggu ni AMIIINNN

Awal-awal pagi aku dah online , sebab lepas Subuh mata tak mahu lelap T.T So aku buka laptop comell nih . HAHAA . And then terjah sana sini , tak blogwalking-lah tapinya . Just pergi baca cerpen kat mana-mana , and then sambung cerpen aku yang mengarut dan jiwang dan karat tuh . Aiseyhman !

Lepas tu aku tidur sebab aku mengantuk , maklumlah semalam tidur lewat . Ekekeke . Bila aku bangun , dah pukul 12 tengah hari , lepas makan aku mandi . And then aku sempat buat latihan Science untuk beberapa minit =___= and then aku pergi hadap tivi . Geram sungguh aku diorang pergi tayang cerita best dekat AXN T___T Dari pukul 2 petang sampai pukul 4 lebih aku tengok tivi !

Cerita first Being Human Season 1 ( Google ah , dia dah masuk season 3 ) . A story about a vampire , a werewolf and a ghost yang tinggal serumah . Vampire and werewolf are both males , and the ghost is a female . Chop ! Diorang bukan love triangle eh . Hahaha ~ ! Kalau buat love triangle jugak memang aku menyampah tahap kaw kaw lah tapi mamat yang jadi vampire tu handsome woh . Kalah Edward Cullen :P


Kakngah aku membebel tak puas hati , " Kenapa werewolf tak handsome tuh ? Dan kenapa pakai spek mata ? Bukan ke werewolf sepatutnya vision lebih elok ? Bla bla bla . " sebab Kakngah kan team Jacob so sebab tu dia tak puas hati x] Okay sekali pandang vampire tuh * belah kanan ye * , macam Ian Somerhalder pun ada jugak . Tapi nama beliau Aidan Timmy Turner . xD

Tapi tak-lah handsome sangat pun =.=" Edward Cullen masih menang ok ( haha tadi cakap kalah EC ) . Lepas tu aku pun mulalah membebel , " Kenapa semua cerita vampire and werewolf ? Kenapa , kenapa dan kenapa ? " tetiba Kakngah aku menjawab dengan perasaan tidak bersalah ;

" Ini semua salah Stephenie Meyer . Dialah pengasas vampires dan werewolves jadi popular ! "

Oh right . Tetiba salahkan Stephenie Meyer -.- Tapi betul jugak , Kakngah cakap sebelum Twilight keluar , mana ada orang sibuk-sibuk buat cerita pasal vampires and werewolves - dahlah banyak versi pulak tuh . Aiyooo ! Nasib baik tak ada yang tiru Stephenie Meyer buat vampires sparkle . Anyway , Stephenie punya werewolves are much cuter than any other werewolves sebab Stephenie punya werewolves are shape-shifters . Yang lain tu werewolves , berbentuk badan manusia T_____T

And then selepas habis Being Human aku ingat nak sambung study Science , tapi terganggu pulak oleh cerita Reaper =_______= Hah , yang ni kena-mengena pulak dengan The Mortal Instruments - being a demon hunter . Kenapalah asyik tiru-meniru nih . Harapkan The Mortal Instruments tu tak jadi big-screen aje , kalau tak aku rasa lagi banyak cerita berkaitan demons nih .


Tapi cerita ni kelakar woh . Kawan si Sam tuh macam taik je xD Nama dia stoking =.= , taklah kawan dia tu nama Sock . Kahkah . And then tengah tengok dengan Kakngah tetiba komen pasal muka heroin , sekali tengok macam Bella Kristen Stewart , and then tengok sekali lagi macam Alice Cullen a.k.a Ashley Greene x]

Tengah syok tengok Reaper tetiba ada orang datang . Aishah dan Adawiyah ( my new neighbour ) . Diorang datang nak tanya tentang Science but ended up studying in front of the TV . Bila cerita Reaper dah habis kiteorang study dekat ruang tamu . Seriously buku rujukan banyak gilaaa =___= Macam orang buat research pulak . Ummi cakap , " Kalau tengok buku ni , confirm dapat A+++ . " AMIIINN

And then kiteorang mengarut , dari Science tetiba meloncat ke Geografi and then tetiba masuk Sejarah tanpa sebarang warning . Tak semena-mena suruh ajar Maths pulak T.T Lepas tu membebel pasal KOMSAS . Adoyaii . Pening ! Tapi kiteorang fokus Science sebab esok Science dan lusa pun Science x] Adawiyah duduk depan rumah aku je =.=" Jauh tak .

Adawiyah baru je pindah , aku tak tahu pun kewujudan beliau tapi aku kenal beliau dekat tuition . And then Ummi aku tanya Ada duduk mana , Ada pun jawab , " Depan rumah teacher . " Oh . Jauhnyaaaa ! Ada sekolah SMK Padang Midin , sekali-lah dengan Halimatul dan Aliuddin . Beliau sekelas dengan Halimatul manakala Aliuddin duduk kelas pertama , diorang duduk kelas kedua .

Oh and then Ummi aku hidang makan petang yang banyaakkk . Dekat setengah jam kami makan je x] bukan study .

Emm korang wish aku 'annajah' okay ! Yalah yalah aku tahulah usaha tu tangga kejayaan , dan kalau kita berusaha dan lepas tu tawakkal , barulah kita dapat hasilnya . Baiklah , nanti aku muhasabah dan motivasi diri supaya tak malas dah T.T Anyone , please , give me some advices ! HUUU ~ Budak pemalas memerlukan bantuan korang =.="

BAII .
Post a Comment