There are things you don't know .

27.2.11

Black,humor,kill,text,words,texts-c84882d75e98abe43a2a6d7dfc718695_h_large

Assalamualaikum ! Fuhhh , hari ini sangat meruntun jiwa ! Sobs sobs sobs . Rasa nak menangis bagi satu Terengganu dengar . But hari ini aku sangat hepi kerana dapat buat kerja sekolah di sekolah dengan rasa tenang dan aman tanpa diganggu gugat :)

Disebabkan hari ini ada majlis perpisahan untuk cikgu-cikgu yang bertukar dan naik pangkat x'[ , jadi tak belajar-lah time sebelum rehat . Then , ada rehearsal untuk para pengawas bagi Watikah Pelantikan Pengawas esok . Mesti ada inspektor datang nanti =="

So , hari ini tak belajar . Busy semua orang , lepas rehat ada perjumpaan Rumah Hijau dan Rumah Biru . Lama jugaklah . And then bila masuk kelas , tak ada seorang pun pelajar lelaki . Hairanlah jugak ke mana ghaibnya pelajar-pelajar 3A2 nih .

Lantas aku pun buat tak tahu jelahh .

Aku pun ambik segala buku Sains dan duduk di tempat 'Ainul . Well , dia tak ada , buat macam tempat sendiri jelah . Hahaha xD Then aku buat nota Sains dengan penuh semangat , yeahh siap Excretion ! Lepas ni kena buat nota Reproduction . Haih ~

Kena lukis banyak benda segala bagai . Itu yang malas tuhh . Melukis ni kena ikut mood !

Structure of a kidney pun aku suruh Sofiah lukis tadi sebab aku malas berusaha xD Pastu Sofiah pun tinggal buku nota Sains dia atas meja Sakinah . Aku pun buat balik . Takkan nak tinggal kat situ . Kita mesti jadi kawan yang baik !

Tumblr_l30cs4k0g61qaynb1o1_500_large_large

Ouh lepas tu seseorang meminta senarai nama orang yang bayar duit kelas tanpa disangka . Dahlah sebelum tu beliau tengah tidur ! Aiseyh , aku tengah khusyuk buat nota Sains diganggu gugat . Kali ini beliau memanggil aku dengan " Fifi ! " . * dia baca post yang sebelum ni ke -.- ayook *

Aku pun bagi kat beliau . Then beliau pun berbangga-lah sikit sikit sebab beliau seorang je pelajar lelaki yang dah bayar duit kelas =.=" . And then beliau tunjuk dekat pelajar-pelajar lelaki lain ( yang ada dalam kelas masa tu ) . Tiba-tiba...

" Aku tak nak bayar ah duit kelas . Dia tak kutip pun ! "

Aku pun =.= sebentar . Takkanlah aku nak pergi kat tempat dia dan berkata , " Duit kelas RM4 sekarang ! Cepat bagiiii ! " Takkan nak peras ugut macam tu anak orang tu . Pandai-pandailah pergi kat tempat aku dan hulurkan RM4 atas meja dan sebut nama beliau .

Boleh pulak buat-buat tanya bila hari last untuk bayar bulan Februari . Sofiah jawablah esok ( Isnin ) sebab esok dah 28 Februari . Tahun ni bulan Feb ada 28 hari je , tahun depan baru 29 hari ! Mengigau ke apa . Dahlah yang tukang tanya tu dah bayar dah .

Err , dia nak bayar bulan Mac pulak ke ? Sabor ye :P

Lagi lagi , Faisal berkata , " Eh aku rasa aku tak bayar pun duit kelas bulan Januari . " Padahal terpampang dekat kertas tu aku tick nama beliau . Takkanlah orang duduk berdekatan bendahari tak bayar duit kelas kot xD

Itulah pe'el budak-budak kelas aku . Macam-macam ragamnya ! Tahun lepas tak adalah macam ni . Tahun ni best , lagi happening ! That's why I don't miss 2A2 much * shhh don't tell anyone xD * . Budak-budak 3A2 sporting and funny .


Semalam saya tengok beliau :"> Awww ! Dan saya menjerit-jerit keseorangan kerana terlalu gembira ! Ouh Mitchell ! I miss you . Hahhaa . And then malam tu aku tengok Season 3 . So sweet ! I'm game for AnnieMitchell

Eh terasa nak tengok pulak cerita I am Number Four . Ahh Alex Pettyfer , you are so dead gorgeous :P Please be Jace Wayland ! Or maybe Daniel Grigori . Never mind . Heroes are always blonde except Edward Cullen , William Herondale and Jacob Black .



Eh terasanya Number One is killed in Malaysia ! xDDD Wahh nampak macam best . Okay nanti lepas exam bulan April terus ke KL untuk beli CoFA and then beli novel I Am Number Four sekali dengan The Hunger Games series ! This would be awesome x]

Suara Alex Pettyfer tak ada perasaan-lah . I like his voice and tone :D

Kan dah cakap , gila novel =.=" . Hadoii aii . Eh cuti bulan tiga nanti boleh pergi kan... Ehhh tak payahhh ! Kerja kursus berlambak kena siapkan . Tak payah cari pasal :P Tumbok kang Fifi .

Lastly , I Am Number Seven !!!

... in my family -.-" .

BAII

The Faceblog .

Assalamualaikum . Semalam aku tinjau post Kak Ti . Beliau ada join Faceblog =.=" . So aku ingat nak join sekali sebab Faceblog sangat cute blognya T.T First sekali kena ambik banner , ikut warna blog masing-masing . For me , mestilah pink 'kan . -.-



So boleh panggil FB jugak xDDD Cuma maksud lain . Yang itu Facebook , yang ini Faceblog . Dua-dua ada muka , tapi tak pernah tengok wajah * apa yang aku merepek nihhh * . Sakit jiwa kot . Wakaka .

This is the tujuan of the penubuhan of the Faceblog . Alaa , sesekali rojak ayam best jugak :P

TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

Copy paste dari blog itulahh . Saja-saja je nak join Faceblog ni , selain nak promosi blog sendiri . Wahaha ! Al maklumlah , saya ni gila glamor ! Eh tak ada xD Gurau gurau . Saya ni gila buku je . Sesiapa ada duit lebih tolonglah belikan saya novel . Thanks :P

Kepada Admin Faceblog , langkah 4 tak dapat saya jalankan sebab saya tak ada Facebook . Dulu saya ada , tetapi untuk mengelakkan masa online saya berpanjangan , saya terpaksa delete sebab tahun ni saya PMR X.X Sorry bebanyak .

Ouh dan tahniah sebab Faceblog dapat sambutan ramai pihak . Oh yeahh ! And I'm one of them ! Ecececehh . Kepada Mumu-chan , anda bila lagi ? Sertai sekarang ! * promosi promosi xD * And to all the bloggers out there , joinlahh .

BABAIIII

Blog ini belum bersawang .

26.2.11

24 Februari 2011

Tumblr_lfbr6ylkeb1qcxdnko1_500_large

Assalamualaikum readers sekalian serta followers yang semakin hari semakin baik hati mem'follow' beta * cis tetiba perasan diri jadi keturunan raja =.= * . Setelah berkurun-kurun tidak mengupdate blog , hari ini dibukakan hati untuk membuat perkara tersebut memandangkan I'm not so busy .

Yea right . Homework setimbun lagi , memang ahh . Mengalahkan gunung-gunung di Malaysia tingginya . Tapi malas buat lagi sebab ingat malam ni nak berehat dulu . Pagi esok ada program motivasi Bahasa Arab , so kena pergi sekolah lagi . Untuk masa dua tiga minggu ni , tak ada istilah ' cuti ' dalam kamus pelajar form three .

Hari Sabtu ni kelas tambahan Maths dengan Geografi . Walaupun tetiba Ummi aku tanya kelas Add Maths ke hari Sabtu ni ? =____= Bila masa pulak form three dah belajar Add Maths nehh ? Lagi Ummi aku cakap ;
Best jugak kan sekolah hari-hari . Esok kita pergi beli kain untuk buat baju sekolah baru .

Hambik kau ! Ummi menyokong kelas tambahan di sekolah tanpa henti . Fuhhh nasib baik esok tak ada tuisyen Bahasa Arab sebab ustaz katanya telah berlepas ke Kuala Lumpur untuk bertemu sahabatnya , Maher Zain pada malam esok . Ces .


Sebenarnya aku turut diajak ke konsert beliau tapi memandangkan aku sibuk sebagai persediaan nak hadapi PMR , aku tak nak ikutlah . Sebab utama aku tak nak pergi ; aku tak suka pergi tempat ramai orang dan bersesak-sesak , especially konsert .

Minggu ini memang banyak peristiwa-peristiwa yang menghairankan serta mengejutkan segenap urat saraf di dalam tubuh badan manusia . Antara peristiwa tersebut akan diceritakan sebentar nanti . Sabar ya , kerana sabar itu sebahagian daripada iman .

Kaunselor sekolah yang sangat mengenali aku menyuruh aku masuk pertandingan melukis peringkat antarabangsa . Beliau mengatakan lukisan aku sangat cantik ! Aku memang suka melukis dan pandai jugaklah , tapi aku rasa drawings aku cantik masa lukis kartun je .


And then kaunselor suruh Pemenang Pertandingan Melukis Poster Kebangsaan 2009 ( Akh AA ) jadi tutor kami . Beliau batch 2010 , jadi tahun ni beliau dah lepasan SPM laah . Beliau memang melukis dengan cantik T___T dan saya sangat jealous ! So kalau ada apa-apa hal , contact beliau .

Beliau suka mengarut , tensen aku kekadang tuh . Orang tanya busy ke tak , boleh beliau jawab tak busy padahal tangan tengah rancak buat mural . Adoyaii . And then semalam ( Rabu ) , aku dan Alya pergi jadi anak murid beliau kat bilik seni .

Beliau suruh lukis dulu , and then beliau pergi sambung buat mural . Beliau membebel dulu pasal lukisan itu ini , and then beliau akan pantau dari masa ke masa * ecece , dah betul penggunaan ni xD * . Tetiba kali kedua beliau datang tu , beliau bawa seseorang bersama =.=" .

Orang tu agak perli kami yang tengah melukis ni sebab time tu E-Book Akh AA tengah terpasang lagu Khatimah Cinta . Ohhh sebelum tu aku dah cakap , kalau melukis aku tak boleh pasang lagu sebab nanti tensen serabut dengan lagu je , susah nak dapatkan idea .

And then selepas tu , aku suruhlah Akh AA pasang lagu sebab keadaan terlalu suram =.= . Beliau pasanglah lagu nasyid dan beliau cakap , pilihlah mana-mana lagu yang nak dengar . Aku buat derk je sebab aku bukan kesah sangat bab-bab lagu ni . Time tu ada seorang kakak form 4 dengan kami .

Kakak tulah yang pilih lagu-lagu yang terpasang . Laahh , tak sedar pulak kakak tu buat macam tu T.T Itupun Alya yang beritahu aku bahawasanya kakak tu yang pilih lagu-lagu yang tiba-tiba terpasang dengan rancaknya xDDD Hadoyaii . Nasiblah , tetiba kena perli .

Kena sindirlah sedikit kenapa pasang lagu Khatimah Cinta . Aku jawablah , " Dah turn lagu ni . Dengar jelah , tak sentuh apa-apa pun , " then cuba membidas lagi . " Tak tahulah masa azan tadi off ke tak , habis tu ikut turn je . " Then Akh AA membela kami dengan mengatakan kami budak-budak yang baik xD

Huh , tapi over all , memang aku tak bersalah . Dah Akh AA tanya siapa yang pasang lagu tu dan kenapa lagu tu terpasang , aku jawablah sejujur-jujurnya sebab orang lain diam tak bersuara T.T Aku jawab memang turn lagu tu , dan aku tak pilih pun lagu tu .


Okay aku marah sebab aku tak suka orang sindir aku tanpa mengetahui apa-apa ! * okay relax fiey , jangan berdendam * Hah . Aku ni jenis pendam dan makan dalam nih . Okay sabar sabar . Hahaha . Lantakkanlah peristiwa tersebut . Ini nak dengar lagu InshaAllah beribu-ribu kali pelbagai versi xD

And then perihal pelajar lelaki kelas aku , suka sangat panggil aku di tempat yang tidak strategik ! Suka sangat panggil di tengah-tengah jalan , time orang tengah nak cepat dan nak ke sana ke mari . Heii . Dahlah panggil " Ehh . Ehh . " je . Manalah aku tahu 'kan !

Ingat aku seorang je ke yang lalu jalan tu . Hadoyaii budak-budak ni . Panggillah nama ke , " Fifiiiiii ! Stop right there , you are under arrest ! " =____= Tak pun , " Cik Bendahari 3A2 , tunggu sebentar ! " xDDD

Masa aku tengah basuh tangan dekat depan kelas 3A1 ( ada satu paip kat situ ) , tetiba Syaukani dan Izuddin ada kat tepi kelas 3A1 dan Syaukani memanggil aku . " Ehh , Izuddin nak bayar duit kelas ni . " Aku tengah basuh tangan masa tu tuh =___= .

Dengan tenang aku menjawab , " Ya ya . Tapi janganlah kat sini . Dalam kelas ya . " Aku pun beredar meninggalkan tempat itu tanpa sebarang kata lagi . Keputusan juri adalah muktamad ! Kalau tak muktamad , sila bertemu dengan juri sendiri okay ? =.=

Then tengah aku berjalan laju nak ke kelas , dan tiba di selekoh merbahaya ( memang selekoh mana-mana pun merbahaya kat sekolah tu ) takut berlaku pertembungan antara dua pihak tanpa disengajakan . Tetiba panggil lagi aku dengan panggil " Ehh . "

Yang latest , lagiiiilah . Tapi bukan Syaukani , Izuddin . Aku tengah berjalan dengan kelajuan maksima , tetiba " Ehhh ! Ehh ! Ehh . " tetiba aku dengar suara budak tuh . Aku ingat dia tengah cakap dengan kawan dia , Alif atau mana-mana orang kat situ sebab tu memang laluan umum .

Aku pun slow lagi apabila mendengar " Ehh " makin kuat . Tensen weh orang panggil kita " Ehh " je ingat tak ada nama ke . Nangis kang , mogok tak nak kutip duit kelas =.= * lagilah korang suka ye dak * . Selepas itu aku bertanya , " Nak apa ? " lantas dia terkaku di situ .

Lepas tu aksi dia memang tak boleh blahh , mulut macam nak cakap sesuatu sambil sengih . Si Alif memang muka tahan gila daripada meledakkan tawanya di tengah-tengah jalan * memang strategik kan tempat diorang pilih * . Then lepas tu Alif cakap " Tak apalah . "

T____T

Aku pun blahh dari situ dengan langkah yang amat luas dan laju sekali ! Apalah yang aku kejar ek . Tensen betol . Masih tidak dapat menerima hakikat yang diorang panggil aku " Ehh " je . Hadoiii ! Rasa macam nak jerit-jerit je ;
Nama saya Fatin Athirah ! Kalau rasa panjang sangat nak panggil tu , panggil Fatin jelah cukup ! Kalau malas , sebut je perkataan Fi dua kali . Paham ?!

25 Februari 2011

4754230465_358dbba562_z_large

Yee haa ! Hari ini ada motivasi dekat sekolah . Biasalah , first motivation camp berderailah air mata di pipi pelajar-pelajar . Terutama yang perempuan termasuklah yang tukang taip nih . Yang pelajar lelaki tak tahulah pulak nangis ke dak . Maklumlah , pelajar lelaki berjiwa kental .

Before that , kira macam muhasabah diri-lah . Then sambung dengan Kem Bahasa Arab . Rehat setengah jam and then sambung balik dengan slot motivasi . Aiseyh . Bergelora jiwa-jiwa di Dewan Saidina Abu Bakar As-Siddiq .

Hmm , lepas tu pukul 12 tengah hari balik . Walid dah tunggu tercongok dalam kereta Kelisa . Eceh .

Tetiba teringat masa hari Khamis , di surau sekolah , selepas solat Zohor . Seorang akh bagi tazkirah =.=" . Bukan tazkirah sangat , berkongsi tempat yang beliau nak pergi . Tempat-tempat bersejarah Islamlah jugak .

First sekali beliau cakap nak pergi Damascus . Atau in Malay , Damsyik , in Arabic Dimasyk . Aku pun terdetik dalam hati , " Eh aku dah pernah pergi . " . Itu monolog dalaman ye . Then , aku cakap dengan Sofiah yang aku dah pergi =.= .

Second place , beliau nak pergi Hagia Sophia . Punnn aku dah pergi xD Kat Istanbul . Seronok pergi situ . Alaa yang aku cerita at first Hagia Sophia @ Aya Sofya sebuah church or gereja . Then , convert jadi masjid . Masa pemerintahan Kamal Attarturk , dia buat jadi muzium .

Credits : FB Abang

Asalnya Sultan Muhammad al-Fateh dah cover , tutup semua gambar-gambar Jesus and Mary yang ada dalam Hagia Sophia tu . Kamal Attarturk yang suruh kikis balik , dan adalah gambar-gambar tu semua dekat siling .

Credits : FB Abang

See ? Told ya . Diorang kikis balik x[ Kat Facebook Abang bercaption :
The virgin Mary , Jesus and St. John

Lagii , ada tulisan nama Allah , Nabi Muhammad , al-Hassan dan al-Husin , Amirul Mukminin yang besaaar punya dekat dalam Hagia Sophia tu . Tak percaya tanya Alyaqilahassan sebab aku hantar gambar kat dia masa kat Turki hari tu . Orang lain tak meses dengan aku , jadi tak dapatlah gambar xD

Credits : Facebook Abang ( curik guna facebook Ummi xD )

Time aku pergi , Aya Sofia tengah renovate . Itu yang ada construction kat belakang tuh .


I miss that place ! Kat apartment kitaorang sewa tu , kat roof dia ada tempat memasak . Sangat sejuk dan sangat best duduk atas tuh ! I miss it ! Tetiba cerita pasal Istanbul , rasa nak pergi lagi . Huuu ~ Picture background : Blue Mosque / Sultan Ahmet Cami' ( jamek ) Mosque .

Tempat seterusnya beliau nak pergi ialah Greece . Yang ni aku belum pergi .


26 Februari

Tumblr_lb53o5faic1qddvy9o1_500_large

Baru balik kelas tambahan . Fuhh . Hari ini Maths dan Geografi . As usual , kelas tambahan mesti santai-santai je . Maths sambung syllabus dan dah masuk chapter Indices . Geografi belajar habis bab 6 then buat dua kertas modul .

Semua hadir . Time Maths , Nasruddin tak datang . Tetiba masa orang rehat , dia muncul =.=" . So masa Geografi semua hadir xD

Balik rumah , buat homework sedikit . Sambil tengok Being Human * baca ayat ni sejuta kali thanks * . Hahaha ! Excited gilaa tengok . Maklumlah lama tak tengok Mitchell walaupun setiap kali buka blog ni dan scroll ke bawah dengan aku sendiri terkejut T.T

Tak apa , dah tukar dah . Korang scroll lah ea . Hihi .

Banyak lagi homework tak siap . Esok sebelum rehat tak belajar ( kot ) . Ada majlis pertukaraan cikgu-cikgu yang naik pangkat . Termasuklah kaunselor sekolah yang disayangi ! Huuu ~ Maklumlah , aku 'kan Kelab Bimbingan dan Kaunseling x[

Dahlah yang asalnya ada tiga orang kaunselor , Cikgu Man dah naik ke jabatan . Then tahun ni seorang lagi kaunselor pindah . Tinggallah seorang sahaja x(( Harap-harap kaunselor yang seorang tu tak tukar .

Tapi baguslah sebab cikgu-cikgu naik pangkat , diberi anugerah ^.^ Cikgu 'kan banyak berjasa . Huu . Saya sayang cikgu-cikgu . Jangan lupakah kami di SHAMS !

Dem it . Tak habis-habis lagi baca buku Hulagu Khan : Khabar Hitam dari Timur . Of course-lah dia seorang yang jahat =.= . Dia telah memecahbelahkan umat Islam . Hulagu Khan , cucu kepada Gengkhis Khan . Argh . Kenapa tak habis-habis baca lagi ni ?

Ambik engkau . Tiga hari sekaligus dalam satu post . Semalam internet bangang , then tak boleh online terus ! Hari ini dah okay * maybe sebab aku dah siapkan nota PAI xD * , so aku sambung update . Sekarang ni tengah musim sukan kat sekolah .

As usual , masuk lontar peluru-lah Cik Mermit kita ni =.=" ! Dan acara tambahan ; lempar cakera . Semoga Khalid beroleh kemenangan pada tahun ini ! InshaAllah . * psst , rumah hijau nanti kat khemah pasang lagu InshaAllah xD * . Haha .

Okaylah aku nak sambung buat homework . Nanti hujung minggu depan aku update lagi . And last but not least ; ( sila klik )

BAII

Repetition .

19.2.11

Assalamualaikum Hoho . Hari ini sangat santai , tapi tak santai sangat sebab homework belum siap . Dua tiga menjak ni homework asyik terbengkalai je . Alahaii . Pagi tadi ada kelas tambahan , Sejarah and English . Belajar dengan santai-santai , sambil cikgu buat lawak . Oh sungguh best .


Aku baru je tengok Peter Pan untuk kali ketiga dalam bulan ni =_________= Bukan apa , cerita dia best jugaak . Tapi aku tak tengok habis sangat , tengok separuh separuh . Sebab Peter Pan pakaiannya sangat hudoh ! >.< Tensen aku tengok . Dahlah muka dia macam perempuan sikit x]


And New Moon pun dah masuk tiga kali aku tengok bulan ni T.T Gara-gara Astro StarMovies tayang banyak kali , kebetulan pulak aku tengah depan tivi . Hadoiihhh . Dan aku pulak walaupun dah tengok banyak kali , masih lagi nak tengok untuk kali ke-100 =__= .


Satu lagi movie . Alice in Wonderland , dah empat kali tengok rasanya . Oh ! Ya ya ya , aku memang suka tengok cerita fiction dan myths . Hish tak paham paham ke . Cerita Alice in Wonderland aku suka binatang yang nama dia Bandersnatch tu sebab dia comell ! Tak percaya try-lah Google :)


Haa ! Sesuai 'kan tajuk entry dengan isi entry ? Tengok benda yang sama berulang-ulang kali . Aiseyh . Oh , baru-baru ni aku adalah tengok list movies to be released based on YA novels . Of course-lah cari The Mortal Instruments , Fallen , Hush Hush and all the stuffs . Tetiba ternampak tajuk ni ; I Am Number Four .

I Am Number Four

Okay tu Alex Pettyfer berlakon cerita tu , tetiba je kan ! And then lepas nampak dia kat poster movie ni , memang sah-sahlah aku tak suka dia kalau berlakon cerita The Mortal Instruments . Repetition is not good ! * speaks for yourself , Fifi -.- * Cerita dia berkenaan alien alien , sebab tu-lah aku tak minat sangat =.=" .

Satu lagi , heroin dia Dianna Agron , pelakon Quinn dalam cerita Glee tu . I don't like her . Tak tahuuu kenapa =.=" So tak berminat sangatlah nak baca buku dia , tengok movie bolehlah kot sebab aku layann je apa-apa cerita pun . Novels bab-bab alien memang aku tak minat sebab aku tak paham sangat T.T


Itulah buku-bukunya . Siri jugak , of course-lah siri kan . Tak puas hati jugak sebab The Power of Six belum release lagi , movie I Am Number Four dah ada ! Where are City of Bones , or Fallen or even Hush Hush ?! Hahaha :) Tak naklah awal-awal sangat , kan . Tak suspen . Cis !

Ouh movie dia baru keluar kan recently and I think Abecik aku minat cerita tu and DAH TENGOK =.=" ! Sebab dekat status YM beliau baru-baru ni bertulis ; I am number seven . Oh yeahh . Aku pun tegurlah beliau , berchit-chat dengan abang sekali-sekala . Haha :)


Fifi Herondale : assalamualaikum
Fifi Herondale : bucikk
Abecik : wa'alaikumussalam
Abecik : fufiii
Fifi Herondale : you are number three lah , saye baru number seven
Abecik : cesss
Abecik : ceritalah fim , bukan bilangan adik-beradik
Fifi Herondale : ohhhh . cite i am number four tu kan ? die ada novel ! tolong beli !
* fifiey gedik *
Abecik : okey . tapi buku agama kena baca jugok .
Fifi Herondale : baiklah .
Abecik : alhamdulillah .
Fifi Herondale : takyoh lah beli buku tu . alien , tak sukaa . tolong beli The Hunger Games , Catching Fire and Mockingjay - Suzanne Collins
Abecik : susahnya nama tajuk buku . okay nanti abecik cari .
Fifi Herondale : tytytytyty !


Grr . Aku sebenarnya nak suruh beli siri Vampire Academy , tapiii , banyak sangatlah ada enam buah buku -.- Nanti pokai pulak abang aku tuh . So takyahlah . Beli The Hunger Games series je sebab dia ada tiga buah buku sahajaaaa :) Plus , siri tu tak ada vampires and werewolves and shadowhunters . Stop being mythical creatures for the time being ==" AND LAST !



Cerita ni baru dua kali tengok bulan nih . Nak masuk tiga kali tapi Kakngah tak nak tengok , dia nak tengok cerita lain haih . Biarlah , cerita ni romantik sangatlah . Tapi best sebab dia nak tunaikan impian ayah dia . Sobs sobs sobs ! And kawan dia mati last sekali ='(

Ark . Lately I'm in a triangle love with two people I love the most X.X Help ! It's like Edward - Bella - Jacob ! And I'm the Bella =.=" . Can you guess who are my Edward and Jacob ? ( boleh buat contest nih ) Perkara ni akan berterusan sehingga-lah hari Selasa . Renesmee will come ! :)

BAII

p/s : today I missed Being Human on AXN , only got time to watch Reaper second period . I over-watched Knowing on StarMovies ( alien stuff ) . what is it about me and alien this time ?!

Life as a Form Three student .

18.2.11

Assalamualaikum dan selamat petang kepada semuaaaaa pembaca blog ini . Hari ini saya sangat letih dan sangat kenyang serta macam-macam lagilah namun begitu saya sangat happy memandangkan tiada sesiapa yang membuat saya rasa sakit hati di SEKOLAH . Di tuisyen mungkin ada ! =_____=

3467623777_fa1d49052b_z_large

Hari ini ada kelas tambahan , begitu juga esok tapi hari ini nak bercerita pasal hari ini jelah sebab esok belum terjadi jadi mana boleh cerita =_____= Bangun pukul 6:30 pagi , tertunggu-tunggu alarm berbunyi , tapi tak kedengaran . Rupa-rupanya di'set' hanya untuk WORKDAYS iaitu Sunday-Thursday . Lupa pulak nak set untuk Jumaat semalam =="

Bangun pukul 6:30 dengan keadaan terpinga-pinga lalu menelefon 'Ainul tapi tak jawab T.T Kemudian , saya menelefon jiran saya iaitu Sofiah melalui handphonenya tapi dia juga tidak jawab ! Mujurlah saya sudah hafal nombor telefon rumah Sofiah dan mendailnya . Nasib baik ibunya menjawab .

" Assalamualaikum , helo . Piah adaaaa ? " saya bertanya .

" Oh Fifiey ! Sebentar . Piah , Pipi ni ! " jawab ibunya sambil kedengaran suara latar di belakang =.=" .

Lima jam Beberapa saat kemudian ...

" Helo ? " suara Sofiah kedengaran baru sudah membersihkan diri xD

Lalu saya pun bertanya kepada beliau pukul berapa kelas bermula . Beliau menjawab pada pukul 8 pagi . Nasib baik . Saya pun solat kemudian mandi lalu menyiapkan diri . Memandangkan ayah saya kurang sihat , jadi Kakngah saya perlu menghantar saya .

Alangkah terkejutnya saya apabila mendapati Kakngah saya kembali tidur ! Saya dengan bising mengejutkannya lalu membebel tidak tentu hala berbunyi begini , " Cepatlah saya ingin ke sekolah ! Hisy . " lalu beliau bangun dan setelah saya start enjin kereta , beliau masuk dan terus menghantar saya .

Sesampainya di sekolah , saya masuk ke dalam kelas dan masih ramai yang belum hadir -.- dan amat terkejut kerana tidak ada satu pun beg para pelajar lelaki di dalam kelas . Mulalah berfikir bukan bukan ;
" Adakah mereka berpakat beramai-ramai untuk tidak hadir ke kelas tambahan ? Oh tidaaakkk . Pelajar 3A2 SHAMS tidak begitu ! "
Namun begitu , setelah Faisal memunculkan diri , anggapan itu terus dimatikan dari fikiran . Budak 3A2 memang goooood ! Hahahaha xDDD Tapi tak nampak pelajar lelaki lain masuk kelas , beg diorang pun tak ada . Rasanya ternampak Irfan je kot . Yang lain , wallahu'alam bissawab .

Setelah itu , semua pelajar KMT dan ERT diminta ke bengkel untuk mengerjakan kayu-kayu yang telah diberikan . Saya belum membuat lakaran , namun begitu saya sudah nampak idea untuk membuat sebuah rak buku yang normal =_________= . Lalu saya tiba-tiba menjadi pemotong kayu untuk orang ramai sehingga saya penat .

Selepas menyedari bahawa saya sedang menolong orang lain tetapi kerja saya sendiri belum bergerak apa-apa , saya lantas berhenti dan memulakan kerja kayu saya . Akhirnya hanya saya dan 'Ainul sahaja yang membuat tanggam ; diajar oleh cikgu saya yang baik hati dan comell :)

Kemudian , saya membuat tanggam untuk 'Ainul . Saya berasa sangat sengkip kepada diri sendiri kerana tanggam yang dibuat kepada 'Ainul lebih menjadi daripada tanggam yang dibuat untuk diri saya sendiri T____T Namun begitu , saya redha sebab cikgu kata tanggam saya yang longgar itu boleh diletak 'filler' . Phew .

3460828521_eb145e5307_z_large

Setelah itu cikgu pun menyuruh kami semua berhenti dari membuat sebarang kerja dan pergi rehat . Maklumlah , bengkel digunakan oleh lapan buah kelas ( 3A1 , 3A2 , 3A3 , 3A4 KMT dan 3A1 , 3A2 , 3A3 , 3A4 ERT ) . Mujurlah SPN tak ada kalau tak , wallahu'alam-lah keadaan dalam bengkel .

Para pelajar lelaki duduk bengkel sebelah 'sana' , perempuan duduk sebelah 'sini' . Pelajar ERT dah biasa menjerit-jerit sebab kelas kiteorang tak ada pelajar lelaki -.- . Terpaksa jugaklah menjerit sebab bising bunyi mesin pemotong kayu dan sebagainya . Maklumlah , sayalah tukang potong kayu tuh =.= .

Setelah itu , kelas Sains pun bermula . Kami hanya berbincang jawapan kepada kertas soalan yang diberikan oleh teacher beberapa hari yang lalu . Pelajar sangat muram tetapi telah dihangatkan keadaan oleh Syakir yang sentiasa buat lawak yang sebenarnya tak disengajakan . Memang dia funny-lah , dan tak bersalah T.T

Pelajar lelaki semua datang except for Alif sebab beliau 'kan kooperator , kooperator ada kem minggu ni . Baguih baguih . Then teacher sebut nama seorang-seorang , tapi nama aku tak muncul-muncul . Last sekali pukul 12 tengah hari , it was time to go home ! Jadi teacher tak sempat-lah tanya aku . Bukan aku seorang je , adalah beberapa orang lain lagi X.X

Then , 'Ainul tumpang balik rumah sebab petang ada tuisyen Bahasa Arab kat rumah aku . Sepatutnya Sofiah ikut sekali tapi dia balik dengan Ain , so tak jadilah . Pukul 2 petang aku tidur kroh kroh sambil 'Ainul chatting dengan Kak Ti @ Azwati ( nama baru ) . Pukul 2:30 petang bangun-lah and lunch then get ready to tuition .

Kami tuisyen dengan perut kenyang dan penat . So hari ini memang belajar je straight . Nasib baik aku tak ada tuisyen hari Jumaat malam . Kalau ada , berat nanang ...


YEAY ! Dah siap ujian PERMATApintar sebab soalan dia ada sedikit je berbanding tahun lepas , tahun lepas ada beratus-ratus tahu takkk ! Tahun ni 50 pun tak sampai aku rasa . Nasib baikkkk ! Fuhhh . Tak larat aku jawab soalan yang membelitkan otak tu . Kalau bagi soalan Sains ke BM ke Maths ke , boleh tahan .

Ini kasi soalan , perghhh , bagi pengsan orang ramai ! Bagi yang genius tu bolehlaah jawab , but I'm not one of the geniuses so susahlah . Good luck kepada semua pelajar yang ambik . Pelajar form one to form three sekolah aku WAJIB AMBIK ! Nak tak nak , terpaksalah buat .

BAII .

PERMATApintar and stuffs with WTH .

17.2.11

Alice_vs_alice_by_elenatria_large

Assalamualaikum ❤ Aku baru je buat Ujian PERMATApintar , alaa , yang dianjurkan oleh isteri PM kita tuu =.=" . Baru sebelas soalan aku pun tutup sebab sangat memboringkan dan menyilaukan mata aku serta membelitkan kepala otak aku =____________= Dahlah tahun lepas dah buat tapi tak berjaya ke peringkat seterusnya ( nasib baik :P ) .

Nasib baiklah sampai umur 15 tahun je kena buat , means tahun depan takyah buat dah ! Tapi tak tahulah tetiba peraturan dipinda dan kena buat sampai umur 17 tahun , okay jom sama-sama kita buat ujian tu tiap-tiap tahun tanpa henti X.X Kawan-kawan aku suruh buat sambil tutup mata . Bagus jugak cadangan tuh , boleh dipraktikkan bila aku dah ada mood nak buat soalan 12 nanti T.T

So hari ini berjalan tak seperti hari-hari biasa sebab hari ini ada ceramah Maulidur Rasul , of course-lah khusus untuk hari ini je , orang tak buat ceramah Maulidur Rasul tiap-tiap hari =_____= And then lepas ceramah tu , belajar seperti biasa lepas rehat . Belajar santai-santai je , secara tenang ... Maybe sebab petang tu ada kelas tambahan kot .

Masa PAI , ustazah suruh buat PAFA aje . So far , aku dah siapkan 3/4 . 'Ainul seorang je aku rasa dah siap 4/4 ! Dan sewaktu orang tengah buat PAFA , ada orang buat dosa T________________T Nasib baik aku seorang yang sabar dan mmecok seorang diri sahajaaa . Tak lupa juga ada yang tidur kroh kroh , maybe dia dah siap kot PAFA .

Tumblr_lgool7manf1qg3nu4o1_400_large

Chess ! Iaitulah seekor kucing dalam Alice in Wonderland ( boleh didapati dalam versi kartun dan manusia biasa ) . Beliau sangat comell dan cute walaupun mata dan gigi beliau sangat menggambarkan kekejaman T.T Whatever it is , I still love you , Chess ! Okay hari ini memang nak semua gambar pasal Alice in Wonderland ke ? Lantak ahh .

Hmm , current header untuk sementara aje . Saja-saja nak buat tulisan tanpa prejudis gambar walaupun adalah gambar kecik dua bijik bawah tu -,- Lagipun bolehlah yakinkan korang betapa sengkipnya aku ni =_______= Tapi berbanding dengan Kak Ti , aku memang lima kali ganda lebih baik . Tak tahu kenapa kejahatan Kak Ti semakin berleluasa semenjak dua menjak nih =.=" .

Bahawasanya nak memberitahu bahawa esok saya ada kelas tambahan , almaklumlah pelajar tingkatan tiga memang begini nasib kami . Kelas tambahan + kem-kem + homework = sebati dalam gaulan pelajar tingkatan tiga =______= . Tapi tak apa , best sebab ada kawan-kawan rapat . Kalau pergi tuisyen biasanya tak semangat sebab tak ada kawan yang sekepala x[

BTW , I'm going to shut off this laptop after this . And I will stop blogging here . Till then .

BAII .

3 Ibnu Qudamah 2011

15.2.11

Assalamualaikum semua So di atas permintaan Kak Ti a.k.a Titi @ Wangsa xD , hari ini nak corat-coret pasal budak kelas 3A2 yang sporting dan baik-baik belaka nih . Eceh , jangan perasan okeh ==" , terutama yang tukang tulis nih . Oh hari tu aku cakap tak nak bagitau perwatakan diorang kan ? Hmm , aku try tulis yang baik-baik je :P HAHA

Beliau ni okay saja :) Sporting kot . Beliau ni nampak senyap je awal-awal masuk 3A2 rupa-rupanya beliau sangat cheerful ! :D Beliau anak salah seorang cikgu Sains kat sekolah ; yang mana parents aku kenal T.T

Sangat pendiam , senyap dan segala benda yang bertentangan dengan bising =.=" Aku tak tahu sangat pasal beliau sebab beliau terlalu pendiam ! Tak pernah dengar pun suara beliau X.X

Hoh . Beliau ni pengawas disiplin yang pakai spek * so ? =.=" * . Perwatakan dia mengingatkan aku kepada seseorang xDDD Tapi lupakan sebab tak sama sangat pun :P Oh beliau ni anak kepada cikgu sekolah rendah aku . Hoho ~

Irfan ni dulu sesekolah rendah dengan Sofiah . Beliau ni happy-go-lucky kot sebab asyik senyum je . Entah aku manalah tahu sangat sebab aku baru kenal beliau tahun ni !

Beliau pengawas disiplin yang tak pakai spek T______T dan beliau budak asrama . Beliau sangat tinggi ! Beliau suka bertanya soalan-soalan kepada guru * skema teh ayat * . Mentang-mentang duduk depan sekali =____=

Oh beliau ada blog =____= Tapi tak ingat URL beliau . Sila tanya Kak Ti ya anak-anak sekalian :P Menurut kata Kak Ti , beliau baik . Tapi sebab aku dah jadi seorang yang selfish tahun ni , aku tak ambik kesah pasal orang dah . Huahuahua .

Oh yeahhh ! Budak 2A2 tahun lepas ! Beliau telah meletakkan badge 2A2 di begnya menandakan beliau bangga menjadi pelajar 2A2 ! Hahaha . Beliau duduk depan aku je T.T Jadi aku tak bolehlah bising sangat sebab beliau budak asrama sekaligus merangkap pengawas asrama dan AJK Tarbiyah >.<

Beliau budak 2A2 jugak , dan dekat beg beliau juga ada badge 2A2 :) Beliau masih mengekalkan kesenyapan beliau dari tahun lepas . Eh tahun lepas beliau bising sikit , tahun ni maybe lonely kot sebab Fatah , Farid dan Fadlan duduk kelas 3A1 .

Yeahhh ! Faisal tahun ni bersemangat waja ! =.=" Pengaruh ketua kelas di sebelah beliau kot . Huahua . Faisal pada tahun ini sangat dedikasi . Hoho ~ !

Sebagai ketua kelas , beliau sangat bertanggungjawab . Hoh , tu je . Ambe malas nok cerite panjang-panjang .

Beliau ni sangat suka berjalan-jalan dengan seorang budak 3A3 , kawan baik beliau tahun lepas kot . Aku tak kenal pun dengan kawan beliau tu tapi hari-hari nampak diorang berkepit . Dan aku naik hairan , setiap perkataan yang Syakir spoke out loud , mesti orang gelak T__T padahal taklah kelakar mana pun . Beliau baik xD

Classmate aku masa sekolah rendah doluuu . Sekarang , dah jadi classmate balik . Beliau jadi setiausaha dalam kelas , dan kalau sesiapa yang nak senarai nama tu , mintaklah kat dia sebab bekalan senarai nama dengan dia takkan habis :P Beliau seorang yang baik .

Seorang yang slumber derk je . Oh begituu ... Semangat jugak bab-bab hias kelas , sebab beliau rapat dengan Syaukani dan Faisal kot . Beliau juga suka bergelak ketawa dengan Alif .

Beliau sangat hijauuu sebab beliau kooperator ! =.=" Beliau sangat baik ! YEAH xDD Kalau ada apa-apa yang nak diberitahu , mesti cakap dengan beliau sebab yang lain tu tak berapa nak boleh diajak berkomunikasi T___T Biasanya Ain Hanani ( a.k.a kooperator juga ) yang cakap dengan Alif ni .

Siapakah beliau ? Ohhh . Beliau ni sangat obses dengan Merlin T_T serta novel ! Dan currently obsessed with Being Human dan vampire dalam cerita tu iaitu Mitchell ( Aidan Turner ) ! Beliau sangat nakal :P

PIAHHHH !!! Sofiah sangat baik dan memukau =.=" Dan seringkali mengatakan hal yang dop sabbik kepada jirannya iaitu Cik Fatin a.k.a Cik Milo . Kemudian Cik Milo akan membuli Sofiah namun akhirnya Cik Milo terkena batang hidungnya sendiri T.T

Hikmah duduk di belakang Sofiah . Beliau sangat baik dan sweet dan beliau merupakan pelajar paling tua dalam kelas ! Huahuahua ~ ! Selepas beliau , mestilah Cik Milo . Tak apalah , Hikmah . Kita sama-sama tua ya !

Nabihah sangat rapat dengan Hikmah dan Nabihah duduk belakang Cik Milo yang bising . Nabihah sangat cool dan baik . Oh yeahh baby !

Nani !!! Nama beliau sebenar ialah Ain Hanani dan orang biasa panggil Ain tetapi Cik Milo lebih suka memanggilnya Nani sebab nama tu best . Hoho ! Nani seorang kooperator dan beliau telah digelar Orang Hijau oleh , well , siapa lagi kalau bukan 'Ainul Munirah =_____= Nani is so fun and baik hati !

Syafika dipanggil Syasya oleh Cik Milo sebab Cik Milo telah mengenali Syasya semasa darjah lima melalui Zwinky ! Bukan salah Cik Milo memanggil beliau Syasya , beliau yang mengenalkan diri dengan nama Syasya :P Syasya sering dibuli oleh Cik Milo . Kehkehkeh ~ Tapi tak apa , Syasya penyabar T.T

Sakinah pada tahun ini telah merampas gelaran aku sebagai partner 'Ainul T___T Namun begitu , ini semua demi kebaikan aku dan 'Ainul yang mana kami akan kekurangan fokus jika jadi partners >.< Sakinah ni memang sejak azali lagi baik tapi nakal dan suka bergurau :P

Seorang yang suka memberi gelaran kepada orang lain , mungkin kerana nama beliau sering di'modified' =___= Sangat cheerful dan hiperaktif seperti tahun-tahun sebelum ini . Dan semakin kuat membuli Cik Milo X.X

Liani ni dulu dah kenal tapi ingat-ingat lupa . Beliau baik dan suka buat lawak :D Tapi biasalah aku tak berapa nak gelak dengar lawak orang sebab tahun ni aku perasan diri aku semakin selfish dan tak peduli pasal orang T.T

Aqilah ~ 1A7 2009 ! Oh yeahh . Beliau sangat baik dan sporting dan sangat rapat dengan Aina since 1996 :P Beliau pakai spek mata =________= * suka sangat kaitkan spek mata kalau tak ada modal * .

Muahaha ! Beliau telah dibuli oleh Cik Milo bersama-sama dengan Syasya ! Kuikuikui ~ ! Namun begitu , beliau pandai melawan , berbanding Syasya yang hanya berdiam diri . Haha ! Dah lama kenal Ainul Yasmin ni , darjah enam . Kami suka bergosip dulu KAHKAH :P

Ezatie ni aku tak rapat sangat sebab dia duduk jauh nun beribu batu =.=" Sebelah Ainul Yasmin je , tapi kadang-kadang tu lepak jugak dengan Ainul Yasmin tapi Ezatie tak ada . But yang pasti Ezatie ni baik orangnya dan suka senyum serta menyokong segala perbuatan buli Cik Milo :P

Okay semenjak menjadi AJK Akademik , Aina sering dibuli xDDD Terutama oleh Cik Milo dan rakan-rakan sendirian berhad HAHA . Beliau amat rajin ingin menghias pintu-pintu kelas sehingga Cik Milo memberi nama baru kepada beliau , AJK Albab * bahasa arab Albab kan pintu :P *

Syafiqah =.=" pada tahun ini seringkali mencari pasal dan kami akan berperang mulut tanpa alasan yang kukuh walaupun hanya kerana perkara kecil . Last sekali kami akan golek golek sebab kami suka gaduh xDD

Nadia sentiasa bawa bekal ke sekolah :D Tapi mana boleh lawan Cik Milo . Semenjak hari pertama persekolahan , hari-hari Cik Milo bawa bekal . Hekhekhek ~ Maklumlah , Ummi Cik Milo dah tak bekerja , jadi bolehlah buat sarapan pagi-pagi . Oh yeahh !

Ummi Cik Milo sering bertanya tentang beliau namun Cik Milo tidak pasti ingin menjawab dengan jawapan apa T.T Hasyimah sangat baik , dan setiap patah perkataan yang Hasyimah ungkapkan kepada Cik Milo , pasti Cik Milo akan menjawab dengan jawapan yang dop sabbik , saje je xD

Ouh Alia memang macam Alya ! Sebab Alia ini nampak pendiam namun begitu beliau sangatlah suka membantah cakap Cik Milo macam Alya T___________T But over all Alia ni memang baik dan lemah lembut-lah . Ekekeke ~ !

Izzati ni baik gilaaa ! Hoho . Hari tu beliau buat biodata tentang Cik Milo * tapi yang pasti Cik Milo tak bagitahulah nickname Cik Milo ialah Cik Milo sebab masa tu nama Cik Milo belum terbit eh apa Cik Milo membebel nih * . Izzati duduk sebelah Alia , tahniahlaaa sebab sama-sama pendiam ('',) .

He is Fatin's . Alahaii , scroll atas balik . Budak yang nama Fatin tulah jantung hati beliau xDDD Sebenarnya beliau jantung hati Fatin tuh . Adoyaii . Sesat tang mana-lah Merlin ni ya . Bukan ke sepatutnya beliau bertugas menjaga Arthur di Camelot ? Oh beliau juga terpaksa bekerjasama dengan Mitchell untuk menjaga blog Cik Milo xDDD


Itu aje kot pasal diorang , overall diorang sangat baik dan menghiburkannn... ! Maattaufiq wannajah fil imtihanat ! Semoga kita semua dapat straight A's AMIIIIIIIIINNNN............... Sorry-lah tak dapat nak wujudkan blog 3A2 sebab tahun ni PMR jadi masa berinternet harus dikurangkan serta-merta . Blog 2A2 pun senyap tupah tanpa sebarang khabar T_T

SALAM MAULUD NABI :)

* currently watching Kejora dan Bintang dan rasa sengkip =.= *

BAII