Posts

Showing posts from February, 2011

There are things you don't know .

Image
Assalamualaikum ! Fuhhh , hari ini sangat meruntun jiwa ! Sobs sobs sobs . Rasa nak menangis bagi satu Terengganu dengar . But hari ini aku sangat hepi kerana dapat buat kerja sekolah di sekolah dengan rasa tenang dan aman tanpa diganggu gugat :)
Disebabkan hari ini ada majlis perpisahan untuk cikgu-cikgu yang bertukar dan naik pangkat x'[ , jadi tak belajar-lah time sebelum rehat . Then , ada rehearsal untuk para pengawas bagi Watikah Pelantikan Pengawas esok . Mesti ada inspektor datang nanti =="
So , hari ini tak belajar . Busy semua orang , lepas rehat ada perjumpaan Rumah Hijau dan Rumah Biru . Lama jugaklah . And then bila masuk kelas , tak ada seorang pun pelajar lelaki . Hairanlah jugak ke mana ghaibnya pelajar-pelajar 3A2 nih .
Lantas aku pun buat tak tahu jelahh .
Aku pun ambik segala buku Sains dan duduk di tempat 'Ainul . Well , dia tak ada , buat macam tempat sendiri jelah . Hahaha xD Then aku buat nota Sains dengan penuh semangat , yeahh siap Excretion ! Lepas n…

The Faceblog .

Image
Assalamualaikum . Semalam aku tinjau post Kak Ti . Beliau ada join Faceblog=.=" . So aku ingat nak join sekali sebab Faceblog sangat cute blognya T.TFirst sekali kena ambik banner , ikut warna blog masing-masing . For me , mestilah pink 'kan . -.-


So boleh panggil FB jugak xDDD Cuma maksud lain . Yang itu Facebook , yang ini Faceblog . Dua-dua ada muka , tapi tak pernah tengok wajah * apa yang aku merepek nihhh * . Sakit jiwa kot . Wakaka .
This is the tujuan of the penubuhan of the Faceblog . Alaa , sesekali rojak ayam best jugak :P
TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAIL…

Blog ini belum bersawang .

Image
24 Februari 2011

Assalamualaikum readers sekalian serta followers yang semakin hari semakin baik hati mem'follow' beta * cis tetiba perasan diri jadi keturunan raja =.= * . Setelah berkurun-kurun tidak mengupdate blog , hari ini dibukakan hati untuk membuat perkara tersebut memandangkan I'm not so busy .
Yea right . Homework setimbun lagi , memang ahh . Mengalahkan gunung-gunung di Malaysia tingginya . Tapi malas buat lagi sebab ingat malam ni nak berehat dulu . Pagi esok ada program motivasi Bahasa Arab , so kena pergi sekolah lagi . Untuk masa dua tiga minggu ni , tak ada istilah ' cuti ' dalam kamus pelajar form three .
Hari Sabtu ni kelas tambahan Maths dengan Geografi . Walaupun tetiba Ummi aku tanya kelas Add Maths ke hari Sabtu ni ? =____= Bila masa pulak form three dah belajar Add Maths nehh ? Lagi Ummi aku cakap ; Best jugak kan sekolah hari-hari . Esok kita pergi beli kain untuk buat baju sekolah baru .
Hambik kau ! Ummi menyokong kelas tambahan di sekolah tan…

Repetition .

Image
Assalamualaikum ❤ Hoho . Hari ini sangat santai , tapi tak santai sangat sebab homework belum siap . Dua tiga menjak ni homework asyik terbengkalai je . Alahaii . Pagi tadi ada kelas tambahan , Sejarah and English . Belajar dengan santai-santai , sambil cikgu buat lawak .Oh sungguh best .


Aku baru je tengok Peter Pan untuk kali ketiga dalam bulan ni =_________= Bukan apa , cerita dia best jugaak . Tapi aku tak tengok habis sangat , tengok separuh separuh . Sebab Peter Pan pakaiannya sangat hudoh ! >.< Tensen aku tengok . Dahlah muka dia macam perempuan sikit x]


And New Moon pun dah masuk tiga kali aku tengok bulan ni T.T Gara-gara Astro StarMovies tayang banyak kali , kebetulan pulak aku tengah depan tivi . Hadoiihhh . Dan aku pulak walaupun dah tengok banyak kali , masih lagi nak tengok untuk kali ke-100 =__= .


Satu lagi movie . Alice in Wonderland , dah empat kali tengok rasanya . Oh ! Ya ya ya , aku memang suka tengok cerita fiction dan myths . Hish tak paham paham ke . Cerit…

Life as a Form Three student .

Image
Assalamualaikum dan selamat petang kepada semuaaaaa pembaca blog ini . Hari ini saya sangat letih dan sangat kenyang serta macam-macam lagilah namun begitu saya sangat happy memandangkan tiada sesiapa yang membuat saya rasa sakit hati di SEKOLAH . Di tuisyen mungkin ada ! =_____=

Hari ini ada kelas tambahan , begitu juga esok tapi hari ini nak bercerita pasal hari ini jelah sebab esok belum terjadi jadi mana boleh cerita =_____= Bangun pukul 6:30 pagi , tertunggu-tunggu alarm berbunyi , tapi tak kedengaran . Rupa-rupanya di'set' hanya untuk WORKDAYS iaitu Sunday-Thursday . Lupa pulak nak set untuk Jumaat semalam =="
Bangun pukul 6:30 dengan keadaan terpinga-pinga lalu menelefon 'Ainul tapi tak jawab T.T Kemudian , saya menelefon jiran saya iaitu Sofiah melalui handphonenya tapi dia juga tidak jawab ! Mujurlah saya sudah hafal nombor telefon rumah Sofiah dan mendailnya . Nasib baik ibunya menjawab .
" Assalamualaikum , helo . Piah adaaaa ? " saya bertanya .
"…

PERMATApintar and stuffs with WTH .

Image
Assalamualaikum ❤ Aku baru je buat Ujian PERMATApintar , alaa , yang dianjurkan oleh isteri PM kita tuu =.=" . Baru sebelas soalan aku pun tutup sebab sangat memboringkan dan menyilaukan mata aku serta membelitkan kepala otak aku =____________= Dahlah tahun lepas dah buat tapi tak berjaya ke peringkat seterusnya ( nasib baik :P ) .

Nasib baiklah sampai umur 15 tahun je kena buat , means tahun depan takyah buat dah ! Tapi tak tahulah tetiba peraturan dipinda dan kena buat sampai umur 17 tahun , okay jom sama-sama kita buat ujian tu tiap-tiap tahun tanpa henti X.X Kawan-kawan aku suruh buat sambil tutup mata . Bagus jugak cadangan tuh , boleh dipraktikkan bila aku dah ada mood nak buat soalan 12 nanti T.T

So hari ini berjalan tak seperti hari-hari biasa sebab hari ini ada ceramah Maulidur Rasul , of course-lah khusus untuk hari ini je , orang tak buat ceramah Maulidur Rasul tiap-tiap hari =_____= And then lepas ceramah tu , belajar seperti biasa lepas rehat . Belajar santai-santai …

3 Ibnu Qudamah 2011

Image
Assalamualaikum semua ❤ So di atas permintaan Kak Ti a.k.a Titi @ Wangsa xD , hari ini nak corat-coret pasal budak kelas 3A2 yang sporting dan baik-baik belaka nih . Eceh , jangan perasan okeh ==" , terutama yang tukang tulis nih . Oh hari tu aku cakap tak nak bagitau perwatakan diorang kan ? Hmm , aku try tulis yang baik-baik je :P HAHA

Beliau ni okay saja :) Sporting kot . Beliau ni nampak senyap je awal-awal masuk 3A2 rupa-rupanya beliau sangat cheerful ! :D Beliau anak salah seorang cikgu Sains kat sekolah ; yang mana parents aku kenal T.T
Sangat pendiam , senyap dan segala benda yang bertentangan dengan bising=.=" Aku tak tahu sangat pasal beliau sebab beliau terlalu pendiam ! Tak pernah dengar pun suara beliau X.X
Hoh . Beliau ni pengawas disiplin yang pakai spek* so ? =.=" * . Perwatakan dia mengingatkan aku kepada seseorang xDDD Tapi lupakan sebab tak sama sangat pun :P Oh beliau ni anak kepada cikgu sekolah rendah aku . Hoho ~
Irfan ni dulu sesekolah rendah dengan …