Kalau tensen aku blogging T.T

Tumblr_lfm2mhukoa1qbr1zko1_500_large

Assalamualaikum Apa khabar ? Harapannya korang semua sihat walafiat dan tak adalah stress sangat macam aku yang comel nih =.=" Alaa saja je nak perasan sikit sebab kebelakangan ni para pelajar tingkatan tiga SHAMS semakin mengarut mengaban di blog-blog mereka jadi aku pun dah terikut-ikut sekali dengan peredaran masa dan situasi yang makin menyakitkan sanubari ini T____T

Minggu lepas aku tengok AXN , dengan penuh kegembiraan menunggu Being Human pada jam 1:30 tengah hari ! Akhirnya aku kecewa sebab tak ada pun cerita tu , malah ada program Wipe Out pulakkkkk .......... ! Tak ke buat aku tensen walaupun aku dah tengok cerita tu biasalah aku suka tengok cerita berulang-ulang kali tanpa sedikit pun perasaan excited itu kendur =="

Tetiba tadi Sofiah jiranku merangkap girlfriend aku a.k.a orang yang sering dibuli dan membuli aku -.- memberitahu aku dengan penuh semangat ;

" Fiey ! Semalam saya tengok Being Human dekat... dekat AXN ! Sekejap je saya tengok , sebab saya teringat kat awak yang minat dengan Being Human . "

Aku pun buat muka blur sebelum membebel tak tentu hala sekali ! Aku ingat dia dah tak siar lagi cerita tu ! Sofiah pun akhirnya meminta aku bersabar mungkin kerana beliau malas mendengar aku membebel dan bermulut itik * macam Titi xDDD * lalu aku pun senyap . Namun begitu , aku masih lagi bermulut itik sambil buat nota Science yang sedang dibacakan oleh Sofiah sebab beliau bertulisan doktor pada waktu itu jadi tak boleh terus copy paste dari buku conteng dia T_T

Haish ! Lepas tu tadi semangat aku buka tivi nak tengok Merlin , tetiba ada Mentor 5 pulak apa kejadahnya sampai pukul 10:30 malam ! Siapa yang tak berdendam nih ? Buat-lah siaran Merlin hari yang takkan ada Mentor ke Jom Heboh ke ABBPH ke apa ke ! Dahlah lately ni semakin ramai yang meminati Merlin yang aku sendiri pun tak tahu puncanya , masa aku mula-mula obses dulu adalah dua tiga kerat je peminat Merlin . Apalah .

Yalah aku tahulah bukan aku seorang je boleh minat Merlin , okay itu hak semua orang . Saja je nak membebel sebab seperti tajuk post aku kalau tensen aku blogging T___T Lately ni banyak sangat kot perkara-perkara yang membuatkan aku tensen tapi aku tak salahkan sesiapa pun sebab aku rasa memang salah diri sendiri . Haiyooooo !


Hah tengok gambar ni pun mengarut =______= Korang takyah layan-lah aku sepanjang aku form three * amboi lamanya T.T * . Aku penat sangat-sangat hari ni , rasa macam tak ada tenaga langsung . But aku kuatkan semangat sebab hari ini something happened , kot ? Entahlah rasa pelik je , rasa macam ada kekuatan ingin melalui hari ini dengan tenang dan gembira . Tapi serious masa kat sekolah tadi happy plus plus , thanks Sofiah ! I love you * dupdapdupdap bunyi jantung =.= * .

Semalam tengok movie dekat StarMovies tetiba hero dia nama Mr. Mitchell =_________= , tapi nama depan dia Ted , jadi Ted Mitchell . Mitchell aku * cewahh , 'aku' tuh * is Mr. Mitchell too but he is John Mitchell . Tetiba masa episod berapa entah season two dengan marah dia memperkenalkan diri ;

" MY NAME IS JOHN MITCHELL ! I WAS BORN LONG AGO BEFORE YOU WERE BORN AND I HAVE LIVED LONG THAN ANY OF YOU EVER LIVED ! OUR SPECIES HAVE BECOME ENDANGERED NOW BECAUSE OF YOU KILLING PEOPLE NON-STOP . FROM TODAY ON , NO ONE WILL KILL AGAIN . IF YOU DO , I'LL KILL YOU WITHOUT HESITATION ! "

Mesej yang ingin disampaikan melalui cerita ini : Janganlah memperkenalkan diri dengan intonasi yang sangat marah dan kata-kata yang kesat serta ugutan ingin membunuh T____T * as for Mitchell , it's fine because he was trying to fix the situation * . Hek eleh , asal Mitchell je semua betul di mata aku kan xDDD Tapi masalahnya Mitchell cakap je dia akan bunuh , padahal tak pun . Dasar hati lembek ( ? ) xDDD

Oh dan ayat ' Our species have become endangered ' to aku reka ( ' ' , ) . HAHA XD

Okay dah cakap pasal Mitchell kita cakap pasal menda lain pulak . Novels ? Tak payahlah ,  nanti tunggu CoFA keluar barulah aku penuhkan blog ni dengan semua benda tuhhh . Maklumlah , keobsesan aku ikut musim ==" . Oh baru je nak cakap pasal menda lain aku dah mengantuk lagipun esok sekolah dan aku sangat penat . Nanti aku update lagi .

BAII .

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers