Repetition .

Assalamualaikum Hoho . Hari ini sangat santai , tapi tak santai sangat sebab homework belum siap . Dua tiga menjak ni homework asyik terbengkalai je . Alahaii . Pagi tadi ada kelas tambahan , Sejarah and English . Belajar dengan santai-santai , sambil cikgu buat lawak . Oh sungguh best .


Aku baru je tengok Peter Pan untuk kali ketiga dalam bulan ni =_________= Bukan apa , cerita dia best jugaak . Tapi aku tak tengok habis sangat , tengok separuh separuh . Sebab Peter Pan pakaiannya sangat hudoh ! >.< Tensen aku tengok . Dahlah muka dia macam perempuan sikit x]


And New Moon pun dah masuk tiga kali aku tengok bulan ni T.T Gara-gara Astro StarMovies tayang banyak kali , kebetulan pulak aku tengah depan tivi . Hadoiihhh . Dan aku pulak walaupun dah tengok banyak kali , masih lagi nak tengok untuk kali ke-100 =__= .


Satu lagi movie . Alice in Wonderland , dah empat kali tengok rasanya . Oh ! Ya ya ya , aku memang suka tengok cerita fiction dan myths . Hish tak paham paham ke . Cerita Alice in Wonderland aku suka binatang yang nama dia Bandersnatch tu sebab dia comell ! Tak percaya try-lah Google :)


Haa ! Sesuai 'kan tajuk entry dengan isi entry ? Tengok benda yang sama berulang-ulang kali . Aiseyh . Oh , baru-baru ni aku adalah tengok list movies to be released based on YA novels . Of course-lah cari The Mortal Instruments , Fallen , Hush Hush and all the stuffs . Tetiba ternampak tajuk ni ; I Am Number Four .

I Am Number Four

Okay tu Alex Pettyfer berlakon cerita tu , tetiba je kan ! And then lepas nampak dia kat poster movie ni , memang sah-sahlah aku tak suka dia kalau berlakon cerita The Mortal Instruments . Repetition is not good ! * speaks for yourself , Fifi -.- * Cerita dia berkenaan alien alien , sebab tu-lah aku tak minat sangat =.=" .

Satu lagi , heroin dia Dianna Agron , pelakon Quinn dalam cerita Glee tu . I don't like her . Tak tahuuu kenapa =.=" So tak berminat sangatlah nak baca buku dia , tengok movie bolehlah kot sebab aku layann je apa-apa cerita pun . Novels bab-bab alien memang aku tak minat sebab aku tak paham sangat T.T


Itulah buku-bukunya . Siri jugak , of course-lah siri kan . Tak puas hati jugak sebab The Power of Six belum release lagi , movie I Am Number Four dah ada ! Where are City of Bones , or Fallen or even Hush Hush ?! Hahaha :) Tak naklah awal-awal sangat , kan . Tak suspen . Cis !

Ouh movie dia baru keluar kan recently and I think Abecik aku minat cerita tu and DAH TENGOK =.=" ! Sebab dekat status YM beliau baru-baru ni bertulis ; I am number seven . Oh yeahh . Aku pun tegurlah beliau , berchit-chat dengan abang sekali-sekala . Haha :)


Fifi Herondale : assalamualaikum
Fifi Herondale : bucikk
Abecik : wa'alaikumussalam
Abecik : fufiii
Fifi Herondale : you are number three lah , saye baru number seven
Abecik : cesss
Abecik : ceritalah fim , bukan bilangan adik-beradik
Fifi Herondale : ohhhh . cite i am number four tu kan ? die ada novel ! tolong beli !
* fifiey gedik *
Abecik : okey . tapi buku agama kena baca jugok .
Fifi Herondale : baiklah .
Abecik : alhamdulillah .
Fifi Herondale : takyoh lah beli buku tu . alien , tak sukaa . tolong beli The Hunger Games , Catching Fire and Mockingjay - Suzanne Collins
Abecik : susahnya nama tajuk buku . okay nanti abecik cari .
Fifi Herondale : tytytytyty !


Grr . Aku sebenarnya nak suruh beli siri Vampire Academy , tapiii , banyak sangatlah ada enam buah buku -.- Nanti pokai pulak abang aku tuh . So takyahlah . Beli The Hunger Games series je sebab dia ada tiga buah buku sahajaaaa :) Plus , siri tu tak ada vampires and werewolves and shadowhunters . Stop being mythical creatures for the time being ==" AND LAST !



Cerita ni baru dua kali tengok bulan nih . Nak masuk tiga kali tapi Kakngah tak nak tengok , dia nak tengok cerita lain haih . Biarlah , cerita ni romantik sangatlah . Tapi best sebab dia nak tunaikan impian ayah dia . Sobs sobs sobs ! And kawan dia mati last sekali ='(

Ark . Lately I'm in a triangle love with two people I love the most X.X Help ! It's like Edward - Bella - Jacob ! And I'm the Bella =.=" . Can you guess who are my Edward and Jacob ? ( boleh buat contest nih ) Perkara ni akan berterusan sehingga-lah hari Selasa . Renesmee will come ! :)

BAII

p/s : today I missed Being Human on AXN , only got time to watch Reaper second period . I over-watched Knowing on StarMovies ( alien stuff ) . what is it about me and alien this time ?!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers