Rumors and something hilarious !

Assalamualaikum semua B-) Hari ini aku bangun awal sebab hari ni hari Selasa , sepatutnya sekolah tapi disebabkan hari ini cuti berganti jadi tak payahlah pergi sekolah serta tak payah balik lewat disebabkan aktiviti ko-kurikulum . Dan saya sangat gembira sebab tadi saya tengah tengok Being Human di internet !!!!!

Ehem , sebab tu entry ini lambat di'publish' sebab syok tengok Aidan Turner yang handsome tuh xD Ouh tadi terrrrbaca biodata Mitchell dekat webpage Being Human , ada sekali biodata pelakon dia , Aidan . Ouh , he's Irish ! Like Colin Morgan :D But the fact is , he was born in 1983 ! Not 1986 like Colin , but still , Aidan Turner  rocks the vampirism ! :P Dan si werewolf dalam cerita Being Human tu sebijik macam Merlin =__= So cute !

By the way hari ini aku nak bagitahu something . Korang ingat tak aku story pasal Alex Pettyfer hari tuh ? Kan ramai yang nak dia jadi Daniel Grigori untuk hero Fallen tu kan , but actually ramai jugak yang nak dia jadi Jace Wayland in The Mortal Instruments punya movie . Yeah , of course TMI wins sebab TMI keluar dulu daripada Fallen kan . So rumors have been spreading that Alex Pettyfer IS going to be Jace Wayland , the hero of the TMI series .


Apa yang special sangat tentang Alex Pettyfer ni sampai semua orang nakkan dia jadi hero untuk ALL the book series ?! Haa , kan geram . Ambiklah Aidan Turner * LOL joking xD * , mana boleh ambik Aidan sebab beliau rambut tak blond ( walaupun boleh je kalau nak blondkan rambut dia tu ) . Tak apalah tak apalah =.=" . Pilihlah sesiapa pun last sekali aku tengok jugak movie tu T__T

And you've read that Lily Collins is going to play Clarissa Fray right ? The main character of course . Apa-apa cerita sekali pun , main character mesti PEREMPUAN =.=" . Lily Collins tu sweet jugak dan comell serta cute . Chop , aku bukan pilih kasih sebab nama dia nak dekat dengan Colin Morgan , tapi betullah beliau sangat sweet ! Sesuailah jadi Clary :D


Comellah jugak =.=" Macam kanak-kanak sikit muka beliau . Eh bukannnn ! Macam style Dakota Fanning masa jadi Jane -.-" tapi less creepier :P By the way , Lily * eh Alya jangan terasa haha * ni girlfriend Taylor Lautner ke ? Entahlah , aku tak ambik tahu gosip artis ni MUAHAHA xDDD Tapi memang sesuai kot Lily and Alex . Kot jelah X.X

Wesss , banyak pulak movie nak keluar based on book series =.=" And aku yakin lepas ni makin banyak story mory pasal vampires , werewolves , demons , fallen angels , Nephilims and blablabla T.T Sabar ajelah kan . Lepas tu bila movie dia jadi tak best apabila dibandingkan yang dalam buku , terbitlah perkataan-perkataan sebegini ;
" I hope they don't ruin the story like ________ movie ! "
That's why bila tengok movie jadi tak feel =.=" sebab masa kita baca buku mula-mula tu , kita boleh berimaginasi sendiri kan kan kan ! Bila tengok movie , and then tak jadi macam yang kita imagine , that's why orang cakap 'ruining the story' . Hadoyaiii ! Like Eclipse , punya imagine macam-macam tapi bila keluar semua kuciwa ! Oh harap Breaking Dawn dapat cover balik .

Eh tapi bila fikir-fikir balik , aku dah tak obses dengan Twilight , and Fallen * laughs * . Sebab terlalu lama tak sentuh buku or tengok movies dia . Alaa , aku nanti bila pasang CD Twilight , obses-lah balik HAHAHA . Tak pun nanti bila keluar Breaking Dawn . Fallen pulak , tunggu Passion keluar then start obses balik . Kahkahkah ~ ! Yang paling obses sekarang ni mestilah Being Human sebab tiap-tiap Sabtu the obsession occures !

The Infernal Devices and The Mortal Instruments masih lagi obses sebab ceritanya tergantung , especially The Infernal Devices . Dahlah keluar lambat lagi =__= , jadi saya kena bersabar . Dan Merlin ? Always and always sebab beliau cute dan lahir bulan Januari ( ?????? ) . Colin Morgan I mean :P Entah bilalah Arthur nak jadi King of Camelot asyik si Uther psiko tu je T.T Lepas tu lepas tu , Merlin pun kena selamatkan keadaan then kena buli oleh Arthur . HISH !

STOP .

Oh ni , nak kongsi satu video . Lawak habisss ! Bagi akulah , bagi korang aku tak tahulah . Ataupun bagi orang Terengganu yang baik serta budiman yang mempunyai bahasa yang unik dan menarik . Kahkahkah . Banggalah menjadi rakyat Terengganu sebab bahasa Terengganu amat susah untuk dituturkan , dan biasanya kalau nak tiru bahasa Terengganu akan melencong jadi bahasa Kelantan :D


Cikgu dok pekok ! Cikgu budak pekak ? Itu adalah bahasa Teranung ! Cakak Teranung ! Buat apa kita nak cakar Terengganu , cikgu ? Saya adalah Cikgu Stopa ! Cikgu nak stop apa , cikgu ? Sebab ape name saye Cikgu Stopa sebab name penoh saye Mustapa . Name ape ni ? Ismail Harun ! Cerming khete cekgu pcoh , bukang aku hok buak ! Cerming cekgu pecoh hok aku buat ! Rase cekgu dok sebut pasal pasal ikang tadi . Curve ade , tapi baru nok bine ah . Name ape tadi ? Sulaiman Hassan , cikgu . Penipu dalam bahase Teranung ? Cantik menarik tertarik kau memang lebong . Kalau lubang nak cakap macam mana , cikgu ? Hole ! Iserek ! Iserek ! * mendape au *

BAII !

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers