Posts

Showing posts from March, 2011

Announcement for my readers!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh ❤ Seriously, calm yourselves, peeps and enjoy this post briefly. I won't write down too much of the things you don't understand. Just an announcement to be made, especially for my readers and hearties :D
Starting this April, I will 95% use English in this blog. Get it?

I want to make this an international blog * stupid face and pang myself *. No! No! I'm going to improve my English, write in English, doing everything so in English. Perhaps in the future the main language blog will be Arabic. Kidding, folks! XD
Just to inform, when I say 'April', I really mean it! I will be writing in English from the first of April. Hey, it's not April fool okay? Do you want me to pat your head or what? Duh.
Even so, I will always respect the laws and abide the rules. Islam is my way of life, so writing in English doesn't mean I have to skip giving tazkirah in this blog. Furthermore, this is my blog and I can write anything I want to …

Farewell, brother and sister!

Image
Assalamualaikum   Dah sebulan tak update blog ni. Oke, tipu tersangat tipu sebab baru-baru ni je aku mengepost entry paling emosi XD Tak berulang lagi dah kot entry emosi macam gitu. Ataupun vice versa, wallahualam.
So, aku baru je mendarat dari KLIA. Duduk terpacak kat situ dari pukul tujuh pagi sampai dua petang. Letih siot. Letih kebosanan.
Oke tak mau cerita lagi pasal hari terakhir di Kuala Lumpur, tak syok. Kita kalau mulakan cerita, kena start dari awal. Lainlah kalau nak buat buku prolog last sekali. Itu sebab nak tahu sejarah keturunan berdekad-dekad yang lalu. Ohman, lamanya XD
First day, aku dan Kakngah memang nak pergi tengok cerita I Am Number Four. Then, cerita tu lewat sikit dan ada banyak masa lagi. Kakngah pun suruh aku decide nak tengok cerita apa sebelum tu. Beliau usulkan Hikayat Merong Mahawangsa.

Okey sila abaikan rambut si Merong tu sebab dalam cerita sebenar rambut dia tak macam tuh oke! Dia laaagi hensem dalam cerita ni. Oh, bila ingat-ingat balik rupanya dia ni p…

fenomena sagong bukan dugong.

Image
Assalamualaikum warahmatullah ❤ Yeayyyy alhamdulillah setelah seminggu tak bertemu muka dengan Mr Internet, hari ini dapatlah saya bertemu dengannya lalu mengisi hati-hati pembaca blog ini (tuan blog ni tengah perasan blog dia ada pembaca, sila buat derk ==").

Huahuahua. Nak golekgolek xDD

Ohh kalau korang baca tajuk mesti korang tertanya-tanya kenapa aku buat tajuk tu. Sebab pelajar-pelajar lelaki kelas aku secara tiba-tiba meminati makanan tradisional (ye ke? reka je ;D) iaitu sagon atau dalam bahasa Terengganu kami sebut SAGONG-lah.

Tetiba teringat dekat Nak Dugong dalam cerita Dugong (Antalogi Anak Bumi Tercinta).

Ngehngeh. Serious, diorang start obses dengan sagong semalam. Sagon ada dijual di koperasi sekolah (promot ke ni?) dan memandangkan sagon ni bukanlah berharga puluhan juta sen pun, jadi diorang bolehlah borong semua sagon tu. Macam-macam colour ada wrappers dia tu.

Semangat betul makan sagon dalam kelas. Aiyaaa.
Untung banyok aaa Kak Ton pahni. Kuiiii ~

Konklusi: Jom m…
Image
Assalamualaikum ❤ Whoaaa, lambat kan aku post hari ini? Well, aku ni suka buat kerja last-minute sebab itulah aku tak online siang tadi. Actually dah ancam diri sendiri jika tidak menyiapkan Nota Sejarah, jangan harap kau boleh online! Huahua ~ Tapi sebenarnya aku memang nak online sebab tak ada apa pun nak buat.

So, maybe hari ini last day aku update kot. Kalau aku rajin aku buka-lah lappy ni esok lusa, tapi maybe not. Next two weeks, OTI 1. Dan hujung minggu ni pulak aku nak pergi KL. Lepas tu tinggal sekolah sehari. Ohman. Baru ingat nak buat kehadiran 100% tahun ni :P

Dan esok aku balik lewat, ada date dengan Sofiah, 'Ainul, Aina, Syafiqah and maybe Sakinah. Kiteorang nak buat Elemen 3 iaitu esei pulak untuk Kerja Kursus Sejarah. Wee~ Oh dan malam aku tak online sebab mungkin penat, or even aku nak buat kerja lagi kot. Maklumlah, pelajar rajin (?). Cis, rajinlah sangat.

And...goodbye everything! I think I'll keep the laptop in the closet ('',). It's the best wa…

Macammacamlaa berlaku lately ni.

Image
Assalamualaikum semuaaaa ❤ Hmm, dah lama tak update blog (duhai Fifiey, ketahuilah anda bahawa menipu itu berdosa T.T). Hahaha. Saja je, sebab lately ni aku pergi blogs orang, kebiasaannya ayat pertama lebih kurang macam tulah. So, walaupun aku update blog hari-hari, nak tiru jugalah orang lain buat ayat tu XD

So hari ini nak blog pasal banyak benda jugak. Korang layan jelah ea.

1. Sinetron Kejora dan Bintang (Astro Ria, 6:30 petang Isnin-Jumaat)
 Semalam aku tengoklah sinetron ni. Yeaa, I admit it yang aku mengikuti-lah perkembangan siri ni tapi taklah gilagila sangat macam Cinta Kirana pada episod awal-awal tuh. Aku tengok gitu-gitu je sebab Ummi aku bersungguh-sungguh tengok X.X One of the reasons aku tak kesah sangat sama ada aku tengok ke tak sesebuah episod tu ialah sebab jalan cerita dia betat/lembab.


Lepas tu masa semalam aku tengok tu, si Kejora dan Erlangga (hero) tu sama-sama menangis. Haa, ni satu lagi. Cerita Indonesia hero dia suka menangislah! >.< Ohh, sambung epis…

ThePinkGajahStory ❤'s LUCKY DRAW

Image
Assalamualaikum readers yang comell ❤ So hari ini aku telah dijemput * ecehh wahh xD * oleh Kak Ryna iaitu pemilik ThePinkGajahStory punya lucky draw * alaa empunya blog dan blog yang comell lotee yang selalu buat orang jeles tuh T.T *. Haha. Beliau baru je buat ini lucky draw beberapa jam yang lalu. Huahua ~ Dan lucky draw ini terbitnya sempena 1st anniversary of the blog ThePinkGajahStory.

Okay ini banner untuk lucky draw tersebut * sila klik gambar untuk terus link ke lucky draw tu *. Sangat comell, bukan? Oh tetiba PinkGajah tu ada sayap ==" terasa aku yang asyik dua tiga menjak baca pasal fallen angels nehhh. Hakhakhak ~ Tahyul betul cerita dua tiga hari ni. Terutama dongeng Indonesia yang ditayangkan secara overdose di TV3 dan Astro Ria. Ohman.

Setiap contest/lucky draw or anything mesti ada syaratnya. So here are the terms and conditions for this lucky draw;
terbuka buat followers ThePinkGajahStory ❤ sahaja :)mesti ada blog.buat satu entri pasal lucky draw ne and letak "…

Sorry if I'm too much . Oh .

Image
Assalamualaikum ❤ Ecehhh touching tajuk entry. Dan gambar di atas tidak kurang emosinya. Kehkehkeh. Actually adalah something. Pasal blog 3A2 story tulahh. Asalnya nak buat cerita having fun semua benda tuh, tapi tak tahulah pulak ada yang terasa so mintak maap wokey.

Maybe orang tersebut boleh face-to-face or maybe cakaplah dengan aku dekat fesbuk atau kat mana-mana sahaja. Tak payahlah perli kan. Cakap dengan formspring atau email ke Gmail pun tak susah rasanya. Tapi mungkin sebab internet lembab dia malas kot, so guna shoutbox jelah. Huahua ~

Aku tak naklah melenting dengan komen beliau sebab nanti mengata dulang paku serpih mengata orang aku yang lebih. Rilekslah, orang terasa hati ni ramaii. Termasuk diri sendiri T.T Haha. Aku buat biasa je. Aku fikirkan cara yang terbaik bagi aku dan beliau. Bukan susah sangat pun nak cari jalan penyelesaian.

Setakat ni 'Ainul je yang komen cerita-ceriti dan suruh aku sambung cerita tu. So solution depan mata, right? Blogger ni tak bangang, …

Daybreakers - another vampirism

Image
Assalamualaikum ❤ dan saya sangat sengkip pada ini hari kerana semalam saya telah menonton satu cerita yang bertajuk DAYBREAKERS yakni mempunyai vampires dan vampires serta spesies manusia yang hampir pupus dek kerana diorang minum darah terlalu banyak serta setting cerita itu berlatar belakangkan tahun 2019 * fuhhh tarik nafas xD *.

Oh haii ==". Yang buat rasa sengkip sebab hero dia turut bernama Edward !!! Ohman ohman ohman. Tak paham aku kenapa-lah semua hero vampire dia nak kasi nama Edward. Nasib baik Ethan Dawke tu comell , ekekeke. Oh mujurlah Edward Dalton, kalau Edward Cullen? Bang! Mungkin kena baling kasut dengan Stephenie. Huahua ~
Dan cerita ini penuh dengan darah tapi yang hairannya aku tak takut pun ==". Aiseyh man. Dan yang paling best, si Edward tu sama dengan Edward * haa kan dah berbelit :P * tak nak minum darah manusia. Tapi Edward D ni bangang sket sebab dia tak nak minum darah apa-apa. Sekurang-kurangnya Edward C minumlah jugak darah singa-.-
Oh cerita ni

Literary Crush-A-Thon

Image
Assalamualaikum loves ❤ Hari ini aku nak cerita pasal something . Jeng jeng jeng . Actually dah lama nak kongsi benda ni tapi tak terblog sebab terlalu malas zzzzzzzzz =.= . And mood pada waktu cuti amat membimbangkan sebab tak ada novel untuk mengisi masa kosong . Ohman . Oh Cassandra Clare . Oh Becca Fitzpatrick . Oh Lauren Kate .


Haaa ! This is the thing I wanted to tell since a long time ago B-) Sila klik gambar tersebut untuk pergi ke laman web itu . Heee ~ Aku suka website ni sebab boleh mengundi==" Our own crush ! Bukan crush in real life , in fiction - novels of course ==" . Jangangggg aaaa hok sebenor . Napok ngat ah :P

What is Bookcrush-A-Thon?

Bookcrush-A-Thon is a fangirly celebration for the best part of every YA book... the totally dreamy fictional guy who could never exist in real life!

There's been a lot of hoopla lately about Team Edward and Team Jacob, Team Peeta and Team Gale, Team Shadowhunter, Team Vampire, Team Werewolf, Team Mortals, Team Immortals, …