Announcement for my readers!

30.3.11

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh Seriously, calm yourselves, peeps and enjoy this post briefly. I won't write down too much of the things you don't understand. Just an announcement to be made, especially for my readers and hearties :D

Starting this April, I will 95% use English in this blog. Get it?


I want to make this an international blog * stupid face and pang myself *. No! No! I'm going to improve my English, write in English, doing everything so in English. Perhaps in the future the main language blog will be Arabic. Kidding, folks! XD

Just to inform, when I say 'April', I really mean it! I will be writing in English from the first of April. Hey, it's not April fool okay? Do you want me to pat your head or what? Duh.

Even so, I will always respect the laws and abide the rules. Islam is my way of life, so writing in English doesn't mean I have to skip giving tazkirah in this blog. Furthermore, this is my blog and I can write anything I want to entertain myself...and you peeps :D

Do not worry, hearties! I will just use simple words. You don't have to Google Translate my page or whatever. Or even take the dictionary to find words. I'm speaking English, not Irish okay?! Don't you know how confusing languages could be sometimes? * most of the time, actually T.T *

And um, the reason I wrote 95% of English is because sometimes I would use Malay words. Hey, I'm a Malaysian, people! And you readers, are most probably Malaysians. Derrrrrrr ~ But don't worry, I won't speak Terengganu. Only Terengganu people understand.

Semangat berkobar-kobar untuk berblog dalam English setelah menonton Hikayat Merong Mahawangsa! (?)

Err...
What?! I said I'm going to start this April! Today is 30th March if you are too reluctant to scroll up to see the date. Ohman, I don't understand why people have to be so lazy. Including me. Teeheee ~ Do you want me to use peribahasa? Mengata dulang paku serpih, mengata orang aku yang lebih. Sweet! XD

But I think I'm going to start practice using English from now, like, really NOW! At this moment, this entry. Oh well, I don't know what is it into me! Haha. Don't blame me, blame Twilight, blame TMI, blame TID, blame Hush Hush, blame Fallen. Okay?

That's the announcement, babes. I know, I know, it's not important at all ~ Heyyy, just want you to know! If I don't make this entry, I will be using Malay again!!! THAT IS WHY I HAVE TO MAKE THIS ENTRY. So one day if I write in Malay, you can make fun of me T.T


Gambar hiasan semata-mata, so tidak sabbik dengan entri ini. Hihi.

Tomorrow, I'll be sleeping at school (the hostel) for Qiamullail (night pray). Just one night, and the Ustaz himself told us to pack things enough for one night and a day. Yeah, something like that. So, that's it! Just bring the pyjamas (not really XD) and school uniform.

Because this Friday we have subjects' camps. And Saturday too. Sunday? Exam will start X.X

So, packed-schedule this week, eh? Gotta admit, it's such a mess and stressful being a form-three-student. Fortunately, I'm good with being stress. Go Fifi! You can handle this! Don't pamper yourself! You are what you are! * this is called creating spirit for myself but in the end, it doesn't really work ==" *

That's all, folks! Thanks for reading.

Wassalam.
BAII :D

Farewell, brother and sister!

27.3.11


Assalamualaikum   Dah sebulan tak update blog ni. Oke, tipu tersangat tipu sebab baru-baru ni je aku mengepost entry paling emosi XD Tak berulang lagi dah kot entry emosi macam gitu. Ataupun vice versa, wallahualam.

So, aku baru je mendarat dari KLIA. Duduk terpacak kat situ dari pukul tujuh pagi sampai dua petang. Letih siot. Letih kebosanan.

Oke tak mau cerita lagi pasal hari terakhir di Kuala Lumpur, tak syok. Kita kalau mulakan cerita, kena start dari awal. Lainlah kalau nak buat buku prolog last sekali. Itu sebab nak tahu sejarah keturunan berdekad-dekad yang lalu. Ohman, lamanya XD

First day, aku dan Kakngah memang nak pergi tengok cerita I Am Number Four. Then, cerita tu lewat sikit dan ada banyak masa lagi. Kakngah pun suruh aku decide nak tengok cerita apa sebelum tu. Beliau usulkan Hikayat Merong Mahawangsa.


Okey sila abaikan rambut si Merong tu sebab dalam cerita sebenar rambut dia tak macam tuh oke! Dia laaagi hensem dalam cerita ni. Oh, bila ingat-ingat balik rupanya dia ni pelakon dalam cerita Los dan Faun. Patutlah macam pernah tengok. Stephen Rahman Hughes nama dia, right? Itu main protagonist. Main antagonist? Khir Rahman =="

Aku paling suka sekali dalam cerita ni aside from Merong himself, ialah Admiral Lee. Aiyaya... Amat sadis.

Aku tak mahu cerita panjang-panjang, sila pergi tengok sendiri wokeh. Tak pun tunggu CD dia keluar, terus pergi serbu kedai CD. Tup tup jumpa aku sekali dekat kedai tuh XD Oh dan hari tu terjumpa buku Hikayat Merong Mahawangsa kat library, tebal dan bertulisan jawi. Errkkk?

Cerita ni international kann? Sebab 70% of the story speaks English. Oh muka Lycius macam Peter Facinelli. Ouch, amat terasa ok! Kenapa semua cerita mesti ada kembar kepada Twilight? Oh tidaaak. Semoga kembar Edward Cullen tak ada di SHAMS xD

Dalam cerita ni ada keturunan AYAM * eh ti jangan terasa ok *. Sebab nama dia Taji? Heh...

Dua orang pelakon dari Besut dalam cerita ni XD, Wan Hanafi Wan Su dan Ummi Nazeera.

Wan Hanafi Wan Su tu adik/abang kepada suami mak saudara aku. * jangan pening :P *


Movie ni best jugak. Banyak action! Go Number Six! Ohyeahhh! Number Four lembiklah sikit ==" banyak menonjol bab lawan-lawan ialah Number Six. Oke Number Six is a woman okay! Oh I forgot to mention, aku memang suka tengok cerita lawan-lawan sekarang.

Lepas tu bila diorang start lawan, aku rasa nak ketawa terbahak-bahak. Apakah???

Anyway, persamaan cerita I Am Number Four dan Hikayat Merong Mahawangsa ialah... puak musuh memakai tatu yang hampir sama. Terutama watak Khir Rahman (aku lupa nama dia dalam cerita tu T.T) dan Mogadorians kepala botak dan ada tatu kat kepala diorang. Tapi Mogs lebih menggerunkan >.<

Haaa, satu lagi persamaan.

Heroins both movies! Totally out. Bila start scene yang ada diorang berdua, memang cerita jadi lembab. Aiyaaa! Satu lagi tak ada chemistry kot macam Kristen S dan Robert P. Eleh, semua benda nak banding dengan Twilight MUAHAHA. Gila kejam XD

Last part, nak beli buku tapi MPH Alamanda masih renovate dan tak sempat ke MPH lain. Grr :'(


Kami ke KL sebab nak hantar Abecik dan Kakcik yang akan melanjutkan pengajian ke Yaman/Yemen. Diorang pergi pukul 10 pagi tadi that was why kami semua bertolak ke KLIA seawal mungkin. Sebab biasa yang nak pergi luar negara kena check-in 3 jam awal.

"Pukul berapa flight, Akbar?" soal Abelong.
"Pukul 10:50..." jawab Abecik.
"Lha... Pukul 10! Awal lagi ni." ujar Abelong terkejut. * jam menunjukkan 15 minit pukul tujuh *
"Alaa, you tahu la parents you tu macam mana. Appiishh..." perli Abecik perlahan.

XD

Maybe 3 or 4 years kot diorang pergiii. Jumaat ni Abelong pergi Umrah bersama Kaklong.

Memang semue orang nok gi luor negare ke? Doh bakpe Abang takmboh gi keje kat Kuwait skarang!?


Kak Asnie pregnant. Tapi tak ingat ah berapa bulan. Lima ke enam entah XD

Abelong dan Kaklong akan meninggalkan putera dan puteri-puterinya di Malaysia. Huahua~ Maybe Ummi pergi kot sana dua tiga hari untuk meneliti perkembangan hidup mereka. Cehhh ayat sangat power :P Wahaha! Dan Abelong dan Kaklong akan ziarah Jordan dan Syria. Niru nggoh!


Ahh beliau sungguh comell! Geram wehh ~ Namun begitu, pipi beliau agak padat dan berisi tak macam Titi yang sangat best jika dipicit-picit dengan penuh kegeraman! Wachhhaaa! Yeah esok nak pergi cubit pipi Titilah. Yeayyy! XD

Haa, dan aku dan Kakngah telah bawak basikal 2km ke pasar malam mengikuti Kaklong yang naik kereta XD Gila lenguh masa balik. Huehuehue ~ Basikal tuh kalau turun bukit memang kena brek secara konsisten sebab nanti takut terbabas X.X

Special for Titi!


Hahaa. Terjumpa hari tu kat rak buku. Dalam phone pun ada gambar, ingat nak send je tapi kredit tengah membawa diri. Huahua ~ Pokaiilah. Nak beli kredit tapi tak jadi. Huu. Sepi hidup ini tanpa mesej dari orang tersayang. Anda mampu mengubahnya (???????)

Hmmm. Last but not least, jadual kelas telah ditukar. Mujur esok masih ada PJK. Wee ~ Nak main bola tampar. And then sekali-lah praktis untuk tampar orang dengan lebih kuat XD So sesiapa yang duduk dekat tu sila berjaga-jaga kot kot nanti tertampar tanpa sebab ==".

LAST!


"Heii! Kenapa tak pakai seluar ni, Zunahh?" Cufi mula hendak membebel.
"Aknakkk..." ujarnya manja.
"Bakpe takmboh??" dialek Terengganu turut difahami ok.
"Aknakkk...."
"Tak nak ke?" Cufi.
Beliau angguk.
"Kot anda mu lah heh!" ujar Cufi lalu beredar XD

BAII!

fenomena sagong bukan dugong.

24.3.11


Assalamualaikum warahmatullah Yeayyyy alhamdulillah setelah seminggu tak bertemu muka dengan Mr Internet, hari ini dapatlah saya bertemu dengannya lalu mengisi hati-hati pembaca blog ini (tuan blog ni tengah perasan blog dia ada pembaca, sila buat derk ==").

Huahuahua. Nak golekgolek xDD

Ohh kalau korang baca tajuk mesti korang tertanya-tanya kenapa aku buat tajuk tu. Sebab pelajar-pelajar lelaki kelas aku secara tiba-tiba meminati makanan tradisional (ye ke? reka je ;D) iaitu sagon atau dalam bahasa Terengganu kami sebut SAGONG-lah.

Tetiba teringat dekat Nak Dugong dalam cerita Dugong (Antalogi Anak Bumi Tercinta).

Ngehngeh. Serious, diorang start obses dengan sagong semalam. Sagon ada dijual di koperasi sekolah (promot ke ni?) dan memandangkan sagon ni bukanlah berharga puluhan juta sen pun, jadi diorang bolehlah borong semua sagon tu. Macam-macam colour ada wrappers dia tu.

Semangat betul makan sagon dalam kelas. Aiyaaa.
Untung banyok aaa Kak Ton pahni. Kuiiii ~

Konklusi: Jom makan sagon beramai-ramai! (?)


Pelajar 3A2 sile terase sekarang! >.< Minggu ni kami dah masuk tajuk Algebraic Expressions II yang mana memang senang jika anda ingat formulae dan tak berbelit-belit. Tapi alhamdulillah faham jugaklaaa akhirnya. Ada satu part tu aku memang dah tak boleh terima dah rasa nak jeluak sebab terlalu pening T.T


Eh ada ke formulae ni? Tadop kam? Kalau ada memang ahhh.

And then aku tengah marathon dengar lagu sekolah sebab baru-baru ni tukar irama. Memang macam kejutan budaya-lah. Sebelum cuti cikgu dah suruh ingat irama baru tu and lepas cuti memang KENA nyanyi lagu berirama baru itu.

But baru-baru ni still guna irama lama. Mula-mula, semua orang teragak-agak nak nyanyi irama mana satu. Last sekali hentam irama lama jugaaa :D Ramaii orang tak puas hati dan cakap irama baru tak sedap. Padahal kalau kita amati betul-betul * cewahh :P * bestlah jugak walau tak sebest irama lama.

Yang tak bestnya sebab hati cakap macam tu, dah set lagu tu tak sodap dari awal dan! Sebab lagu tu irama baru, dan diri sendiri pun tak ingat, tak terbiasa, cakaplah tak best. Kuikui. Aku pun tak hengat but aku sukaa jugalah irama baru tuhh. Ekekeke ~

Tumblr_lii8yrpmjg1qf1idp_large

Ohh aku dah okay lately ni. But still there are some things that are causing me headache and heartache. Haha, but never mind. Serious hati ini pedih (cewah ayat lempang baru tahu! :P). Tak adalah, just rasa macam hanyuttt sket dalam minda diri sendiri.

Haiyaaa. Fifi, Fifi...
Banyak sangat perkara aku fikir. Semua macam jadi seribu satu masalah, tapi tak dapat aku selesaikan sama sekali. So, patience is the best thing right now.

Pasal agama, pasal keadaan dunia, pasal sekolah, pasal kawan-kawan, pasal keluarga, pasal pasal pasal pasal dan banyak lagi pasal...


Jepun merupakan negara matahari terbit dan baru-baru ini kita semua tahu yang negara tersebut dilanda gempa bumi dan tsunami yang teruk menyebabkan peta dunia sudah tidak seperti asalnya. Dah berubah terus. - sumber : my ustazah :D

My sister
Fukushima tanpa sedar bergerak sikit-sikit ke barat.

Salah satu tanda kiamat makin dekat: Matahari terbit sebelah barat.

So, what now? Tak terfikir apa-apa?
Sebagaimana hadis yang direkodkan oleh Imam Muslim daripada Huzaifah bin Usaid Al-Ghiffari, beliau berkata:
Rasulullah pernah muncul ke hadapan kami ketika kami sedang berbincang-bincang. Baginda bertanya, "Apakah yang kamu sedang bincang?" Mereka (para sahabat) menjawab, "Kami sedang membincangkan hari kiamat." Baginda berkata, "Sesungguhnya kiamat itu tidak akan datang sehingga kamu melihat sepuluh tanda sebelumnya." Kemudian baginda menyebut (1) Ad-Dukhoon (asap/kabut panas); (2) Dajjal (pendusta); (3) Dabbaah (binatang yang keluar dari perut bumi); (4) terbitnya matahari dari barat; (5) turunnya Isa ibn Maryam; (6) Yakjuj dan Makjuj; (7-9) tiga gempa bumi iaitu di timur, barat, dan di Jazirah Arab; dan yang terakhir adalah (10) keluarnya api dari Yaman yang mengiring manusia ke tempat berkumpulnya mereka.
- sumber : Yakjuj dan Makjuj Bencana di Sebalik Gunung, Muhammad Alexander, PTS Islamika, m/s 493

Itu baru satu yang aku fikirkan dan rasa sangat berdebar sekarang ini. Macam-macam berlaku. Kesian bumi :( Kan bumi dah mengamuk, haaa... Yang terkena tempiasnya bukan orang lain, kitalah penduduk bumi ni. Huu. Sayangilah bumi kita! :D

Secondly?
Tumblr_liht40hesj1qh0vamo1_500_large

Sabbik ke gambar ni dengan cerita aku? Huahua. Mungkin ya, mungkin tidak. Tengah keliru. But right now, I am thinking about something more serious, more life-threatening. Heyy, 'm not Bella eh. I'm Fifi, not Senduk Fifi at Hotfm. What the hush? Kiii ~

Dah dah. Aku tak kesah apa yang nak jadi, jadilah. Selagi mana aku mampu bertahan, aku bertahan. Andai kata aku dah tak dapat bertahan lagi satu hari nanti, mungkin hanya blog ini yang akan mengingatkan korang terhadap aku... Sobs sobs.

Heii, ini bukan kes cinta bertepuk sebelah tangan xD

Ini kes lain. Kes yang langsung tak ada kena-mengena dengan cinta. No one knows, and no one will. Emm, maybe ada kot. Cinta kepada Allah, Rasul, ibu bapa, guru-guru, kawan-kawan, orang yang pernah buat baik dengan aku? InshaAllah semua benda tu akan buat aku terus bertahan. InshaAllah....

andainya
kau rasa tak berupaya
hidup sendirian tiada pembela
segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

janganlah berputus asa
kerana Allah bersamamu

InsyaAllah... InsyaAllah
InsyaAllah... Ada Jalannya

andainya
kesalmu berulang lagi
bagai tiada ruang untuk kembali
tika keliru atas kesilapan lalu
membelenggu hati dan fikiranmu

janganlah berputus asa
kerana Allah bersamamu

kembalilah
kepada yang esa
yakin padanya,panjatkanlah doa
O Ya Allah
pimpinlah daku dari tersasar
yunjukkan daku ke jalan yang benar
jalan yang benar

To all my friends:
'Ainul Munirah Mohamad (my Jacob), Nurul Sofiah Jamaludin (my Edward), Nur Syafiqah Mohd Nor, Aina Farzana Abdul Hadi Sabri, Nurul Sakinah Mohd, Nur Alya Aqilah Hassan (my Arthur), Nurul Sabrina Syarfa Zakaria, Nur Athirah Mat Isa (the matchmaker)... the lovee ~

Nur Nabihah, Nur Hikmah, Alia Najihah, Izzati, Nur Hasyimah, 'Athirah Nadia, Nur Ain Hanani, Nur Syafika, Ainul Yasmin, Nor Ezatie Mukminah, Nur Liani, Nur Aqilah.... (3A2)

Auni, Fatimah Zahra, Nurul Afiqah, Che Farishatul Nadira, Nurul Nadhirah, Puteri Aimi Athira, Sarah Nasuha, Nur Syazwani, Nur Ain Suraya, Wan Aisyah Aqilah, Amirah Liyana, Shahiela, Wajihah, Nadhirah, Emani... (3A1)

Che Ku Muhammad Syaukani, Ahmad Faisal, Adam, Zulfadhli, Adib Karimi, Ahmad Nasruddin, Irfan Farhi, Amir Hisyam, Syakir Isykar, Aiman, Alif Qayyum, Izuddin, Arif Hasanuddin, Afiq Ridhwan, Ariff Luqman, Abdul Rahman, Amirul Amir, Amir Khair, Fathullah, Fadlan, Farid, Anwar, Amir Arif... ( 3A2 + 2A2 )

Farhana Nabilah, Halimatul Saadiah, Aliuddin, Amirul Hakimi, Amir Hamdan, Norsuraya, Wan Nur Shafika Amira, Wan Suraya Salmi, Ayub Sabran, Wan Nur Diyana, Faiz, Amir, Hassan, Farid, Izyan, Syazwani, Noor Akhmal, Annisha, Nur Hawa, Siti Hajar, Syahirah, Rathna, Aisyah... Geng-geng darjah enam doluuu :)

Mitok maaf banyok kalau ada wat saloh. Terutama yang teramat sangat rapat dengan sayaa. * Fifi jangan emosi sinning T.T * And most of all, Nurul Sofiah Jamaludin. Sobs sobs. Saye ase nok nangih nimm! Huu ~ Saya tauu saya banyok wat saloh D:

Tapi se je nok awok tau, Yahh, kalau awok tadop memang dok lengkap hidup saye. Kalau awok tadop, saye nok kacau sape? Takkan nok kacau orang tepi kiri saye kang napok ngat pelik do'oh lalu. Dalam kelas tu saye ade awok sorang je pade waktu belajar.

Kite same-same berkongsi rase suke dan duke kerane hanye kite due orang sahaje orang ppuang duk sittu. Nok bergaul dengan Enu, Piqah, Ena, Kinah jauh sekali... Kalau bukan awok untuk dibuli, siape lagi? * huahua XD * But seriously memang saye sayang awok Yahh :D

Second, Mun atau Jacob saye... Munirah yang comell :D Oh my name is Amadeus Gonzales Johnnem. Ok nawok je! :P Sepanjang tahun lepas kite bersame-same merempuh dugaan bersame, saye tahu saye banyok gommo nge awok tapi dakpe ah sebab awok pun gommo gop nge saye T.T

Sorry sebab banyok wat saloh. Kepade semue yang namenye tersenarai, 1000000 kemaafan dipohon. Yang namanye disenaraikan memang top the list. Ramaii agi kawan, tapi yang tersenarai memang nombor satu daripada golongan nombor satuu :)

Hok lain yang tak tersenaraii pom, sorry banyyookk. Mana tahu esok atau minggu depan ke dah kiamat. First mitok maaf sebab tadop dalam senarai T.T. Second, kalau ade silap dan salah tu maafkanlah. Selamat hari raya! Ehh, salloh ==".

TO ALL BLOGGERS, I'M SORRY TOO :(

Ok sebelum saya terus bercakap bahasa Terengganu, lebih baik saya mengundur diri. Esok saya ingin ke Kuala Lumpur kerana ingin menghantar Abecik saya ke....nanti akan diberitahu kemudian. Doa-doakanlah beliau dan isteri selamat. (ni satu lagi 'pasal' yang perlu difikirkan)

Akhir kata...
I love you Mun/Jake and Edward...

InshaAllah.

Wallahualam bissawab.
Wassalam.
BAII

19.3.11


Assalamualaikum  Whoaaa, lambat kan aku post hari ini? Well, aku ni suka buat kerja last-minute sebab itulah aku tak online siang tadi. Actually dah ancam diri sendiri jika tidak menyiapkan Nota Sejarah, jangan harap kau boleh online! Huahua ~ Tapi sebenarnya aku memang nak online sebab tak ada apa pun nak buat.

So, maybe hari ini last day aku update kot. Kalau aku rajin aku buka-lah lappy ni esok lusa, tapi maybe not. Next two weeks, OTI 1. Dan hujung minggu ni pulak aku nak pergi KL. Lepas tu tinggal sekolah sehari. Ohman. Baru ingat nak buat kehadiran 100% tahun ni :P

Dan esok aku balik lewat, ada date dengan Sofiah, 'Ainul, Aina, Syafiqah and maybe Sakinah. Kiteorang nak buat Elemen 3 iaitu esei pulak untuk Kerja Kursus Sejarah. Wee~ Oh dan malam aku tak online sebab mungkin penat, or even aku nak buat kerja lagi kot. Maklumlah, pelajar rajin (?). Cis, rajinlah sangat.

And...goodbye everything! I think I'll keep the laptop in the closet ('',). It's the best way to keep me from distracted. Awrrrr! Goodbye Cullens, goodbye wolves, goodbye upcoming movies, goodbye news about everything, goodbye wiki, goodbye plot summaries, goodbye! Hello school again, and... Hello I Am Number Four book this weekend o(*^^*)o

Hello The Hunger Games! YES!

Err, but I think my mom won't let me buy too much books. Grr. And, especially NOT Vampire Academy. Well, I'm not really into that series, because it's not suitable for...teenagers? Then, you can say the same to Breaking Dawn. Huh. And the other novel series I'm reading are not over yet. Still, not suitable.


But...I Am Number Four is a must-buy-and-read book! I'm looking forward to buying it. I WILL! I WILL! And CoFA?! Well, I'll be going to KL after examination! Yeehaaa! Cassandra Clare, you're rocking my world! Wooohoooo ~ Anymore books? Tell me.

Goodbye blog! Goodbye blog walkers, goodbyeeee!

Wassalam.
BAII

Macammacamlaa berlaku lately ni.

18.3.11


Assalamualaikum semuaaaa ❤ Hmm, dah lama tak update blog (duhai Fifiey, ketahuilah anda bahawa menipu itu berdosa T.T). Hahaha. Saja je, sebab lately ni aku pergi blogs orang, kebiasaannya ayat pertama lebih kurang macam tulah. So, walaupun aku update blog hari-hari, nak tiru jugalah orang lain buat ayat tu XD

So hari ini nak blog pasal banyak benda jugak. Korang layan jelah ea.

1. Sinetron Kejora dan Bintang (Astro Ria, 6:30 petang Isnin-Jumaat)
 Semalam aku tengoklah sinetron ni. Yeaa, I admit it yang aku mengikuti-lah perkembangan siri ni tapi taklah gilagila sangat macam Cinta Kirana pada episod awal-awal tuh. Aku tengok gitu-gitu je sebab Ummi aku bersungguh-sungguh tengok X.X One of the reasons aku tak kesah sangat sama ada aku tengok ke tak sesebuah episod tu ialah sebab jalan cerita dia betat/lembab.


Lepas tu masa semalam aku tengok tu, si Kejora dan Erlangga (hero) tu sama-sama menangis. Haa, ni satu lagi. Cerita Indonesia hero dia suka menangislah! >.< Ohh, sambung episod semalam... Tetiba Erlangga pergi cium pipi Kejora. Aku pun macam (?????).

Dalam hati ; "Eh kurang ajar main cium orang perempuan macam tu je!" Tapi yeah, of course-lah Kejora tak menentang sebab biasalah cerita Indon, biar solat lima waktu pun, tudung tak pakai, berpelukan dengan orang lelaki perkara biasa ==". Aiseyh, and one more reason ; si Kejora tu suka dengan Erlangga.

So, definitely cerita ini S.E.N.G.K.I.P. Hadoiiiyaiii. Nak cepuk si Erlangga tu. Masa tengok scene tu, secara spontan aku, "Ehhh?" dan membebel, "Ini mesti meniru cerita Inggeris. Tapi bezanya kalau Inggeris terus cium bibir, yang ni cium pipi je, sebab tak sesuai untuk tontonan umum." Then aku sendiri pun T______T Sesuai sangatlah adegan tu untuk orang Islam ea.

2. Awkward moments with this guy I met almost everyday
 Oh ni nak cerita pulak pasal guy bernama Encik S (nama sebenar nanti akan di'reveal'. Hihi. Almost everyday aku jumpa dia nih. Aku pergi tempat A, dia ada. Then beransur ke tempat B ni pun dia ada. Aku dahlah tak berapa suka dia. Eee. Rasa nak menjerit pun ada tapi maintain cool.

And aku rasa aku akan terus jumpa dia for the rest of this month. Tapi time sekarang ni memang akan selalu jumpa dia-lah. Aku bersabar jelah, kalau tak sabar, dah lama aku panggil Mr R untuk get rid of this Encik S. Haiyaaa. Itu pun tak berkesan mana dah kalau panggil Mr R :(

Nak tengok tak gambar Encik S dan Mr R? Hee hee ~ Encik S comell , dia suka warna koko gitulahh. Aww ~ And Mr R pulak suka warna merah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tadaaa! Belah kiri tu Encik S, nama nama sebenar dia Encik Slee. Nama rekaan yang diberikan oleh Abang aku ==". Oh Encik Slee, kau memang... Memang berbulu XD Dan Mr R? Betul kan dia suka warna merah? Huahua. Oh dan Mr R sekarang sangat berbau busuk. Entah kenapa, dulu best sikit bau. Hiksss...

Biasalah, musim hujan ni memangg musim diorang melepak di setiap tandas dan rumah. Hadoiiiyaiii. Yang anak lipas kecik-kecik tu bolehlah tahan, dia bapak lipas punyalah besar. Memanglah aku terkezuut. Mujurlah tak menjerit. Huahua. Kecuali kalau dia merayap dengan laju, memang aku akan tersentak dan terrrjerit XD

3. Lawatan photography ke Majlis Bandaraya Kuala Terengganu
 Oleh sebab Form Three tahun PMR, jadi aku kena buat kerja kursus. So, untuk Sejarah kena buat Institusi Pentadbiran. Boleh pilihlah nak ambik apa. Tapi majoriti pilih FELDA dan MBKT. Aku termasuk manusia yang pilih MBKT, so pada tarikh sekian sekian (17 Mac 2011), aku dengan kekasih aku dah janji nak pergi sama-sama. Sekali dengan Sakinah.

Sofiah, Syafiqah dan Aina tidak bisa memilihmu pergi kerana...tidak diketahui sebab musababnya.


MBKT ni tepi Wisma Permint.
Gambar diambik selepas melintas jalan * semata-mata nak ambik gambar huahua :P *.


Logo MBKT.
Nak tahu apa maksud logo? Sila ke http://mbkt.terengganu.gov.my/
Kehkeh.


Masuk masuk kakak tu suruh naik tingkat satu. Memang diorang dah sediakan elemen 1 dan 2 untuk semua pelajar yang datang. Oh yeahh! Thanks.


'Ainul dan Sakinah tengah tengok pamplet.


Sesi bergambar dengan kakak ni. Haha, gambar aku memang takdee. Aku tak kasi ambik :P


Dah nak balik. Kuikuikui. Tapi kena pergi PSI dulu untuk fotostet segala macam sebanyak lima salinan.


Depan PSI. Oh, tengah ambik gambar tiang dan tong sampah yang ada tulisan "MBKT". Huh.


Dengan ini lengkaplah data-data yang perlu ada dalam Elemen 1 dan 2 Kerja Kursus Sejarah kami kerana usaha kami ke MBKT ini walaupun orang lain cakap kami ni terlalu bersemangat tapi kami dapat pengalaman dan input lagi banyak dari diorang. Walaweiii.

Wassalam.
BAII

ThePinkGajahStory ❤'s LUCKY DRAW

16.3.11

Assalamualaikum readers yang comell  So hari ini aku telah dijemput * ecehh wahh xD * oleh Kak Ryna iaitu pemilik ThePinkGajahStory punya lucky draw * alaa empunya blog dan blog yang comell lotee yang selalu buat orang jeles tuh T.T *. Haha. Beliau baru je buat ini lucky draw beberapa jam yang lalu. Huahua ~ Dan lucky draw ini terbitnya sempena 1st anniversary of the blog ThePinkGajahStory.


Okay ini banner untuk lucky draw tersebut * sila klik gambar untuk terus link ke lucky draw tu *. Sangat comell, bukan? Oh tetiba PinkGajah tu ada sayap ==" terasa aku yang asyik dua tiga menjak baca pasal fallen angels nehhh. Hakhakhak ~ Tahyul betul cerita dua tiga hari ni. Terutama dongeng Indonesia yang ditayangkan secara overdose di TV3 dan Astro Ria. Ohman.

Setiap contest/lucky draw or anything mesti ada syaratnya. So here are the terms and conditions for this lucky draw;
  • terbuka buat followers ThePinkGajahStory ❤ sahaja :)
  • mesti ada blog.
  • buat satu entri pasal lucky draw ne and letak "ThePinkGajahStory ❤'s LUCKY DRAW" sebagai tajuk.
  • copy banner lucky draw di atas ne (sila klik banner tu, baru save) and link-kan ke entri lucky draw ne.
  • tag 3 orang bloggers lain (lebih pun nda pa) and make sure dorang tau.
  • hantar nama & link entri kalian di bahagian comment post ne. jangan hantar tempat lain tau.
  • sudi² la LIKE ThePinkGajahStory's FB page & click her heartbeat (optional) :)

Ohh yang last sekali tu err, tak dapatlah bukak page ThePinkGajahStory punya fesbuk. I wonder why. Maybe sebab fesbuk betat kot. Tak apalah, dah keadaan tengah gawat kat Jepun tu. Susahlah sikit kan. Nasib baik optional sahaja :D Kehkehkeh. Hmm pasal liking page ni, teringin pulak buat page untuk blog sendiri :P

Tarikh tutup lucky draw ini pada 31 Mac 2011 yakni pada pukul 11:59 malam.

Haaaaa. Aku tag beberapa orang ea. Kihkih. I hope they do this. Bukan susah sangat pun. Kuikuikui ~ Kalau tak buat apalah nak buat kan. Huahua ~ Hadiah dia lumayannnn. Err, taklah lumayan sangat tapi bagi budak bawah umur macam aku ni memang lumayan ahh :P

Dapat hadiah yang sangat comell! Untuk newbies memang rasa terharu dan kembang hidunglah kalau dapat sebab nanti blog dia jadi comell dengan adanya hadiah ini :P


Tadaa! Standard Dollydle dari The Dollydle's Cottage! Sangat comell wohh. Dan jealous ahh sebab boleh doodle guna lappy * sniff sniff jealous *. Dan 'Ainul pasti amat suka dengan semua benda ini so I tag this people ;

 'Ainul Mumuchan


Doh memang semue name nok start huruf A ke? Terase ambe hok start huruf F nim. :P

Kekeke. So sila join, senang sahaja. Mana tahu tetiba anda lucky, dapatlah hadiah yang terbaeekkk tuh. And untuk pengetahuan semua, manusia-manusia yang aku tag tuh semua batch aku di SHAMS. Kehkehkeh. Sila pergi tengok blog diorang keh. Terbaik ~

Hmm aku ni tak pernah lucky kalau bab-bab lucky draw nih. Unless kalau yang join 30 orang, hadiah dia untuk 25 orang, aku akan tergolong dalam yang 'lucky' contestants. Tapi tak apa, aku bukan materialistik. Aku budak baik. Kahkah perasan :P Biasalah tu.

And to Kak Ryna, selamat mencari pemenang :P. Huahua ~

p/s: she said semua orang boleh menang,
cuma perlu sedikit luck. eh terasa >.<. huahua ~

Wassalam.
BAII

Sorry if I'm too much . Oh .


Assalamualaikum  Ecehhh touching tajuk entry. Dan gambar di atas tidak kurang emosinya. Kehkehkeh. Actually adalah something. Pasal blog 3A2 story tulahh. Asalnya nak buat cerita having fun semua benda tuh, tapi tak tahulah pulak ada yang terasa so mintak maap wokey.

Maybe orang tersebut boleh face-to-face or maybe cakaplah dengan aku dekat fesbuk atau kat mana-mana sahaja. Tak payahlah perli kan. Cakap dengan formspring atau email ke Gmail pun tak susah rasanya. Tapi mungkin sebab internet lembab dia malas kot, so guna shoutbox jelah. Huahua ~

Aku tak naklah melenting dengan komen beliau sebab nanti mengata dulang paku serpih mengata orang aku yang lebih. Rilekslah, orang terasa hati ni ramaii. Termasuk diri sendiri T.T Haha. Aku buat biasa je. Aku fikirkan cara yang terbaik bagi aku dan beliau. Bukan susah sangat pun nak cari jalan penyelesaian.

Setakat ni 'Ainul je yang komen cerita-ceriti dan suruh aku sambung cerita tu. So solution depan mata, right? Blogger ni tak bangang, boleh di'private'kan dan invite readers je. So, aku buat 'Ainul jadi author dan blog tu hanya untuk kami berdua je baca dan sambung. Kan senang? Orang lain tak payah terasa hati :P

Biasalah, kat mana-mana pun memang ada orang tak puas hati plus terasa hati plus rasa benci kepada setiap benda yang kita buat biar benda betul pun ==". Tapi aku tak kisah sekarang sebab kat dunia blog internet dan sebagainya ni memang dah jadi lumrah. Dalam realiti pun 2x5 saje.

But kepada orang yang terasa hati tu, mintak maaf gegila dekat korang sebab aku manalah tahu korang tak suka jadi watak dalam cerita. Takpa, takpa. Lepas ni tak payah sakit hati lagi dengan aku sebab korang tak boleh baca dah cerita tu. Tapi memang aku saja je tulis sebab nak have fun, dan kat situ memang dah terang lagi bersuluh aku tulis tak ada kena-mengena dengan pelajar 3A2.

Err, adalah sikit.
Tapi tak menonjol sangat pun. Yang over wataknya aku buat aku, Sofiah atau 'Ainul je. Sebab aku kenal diorang sangat rapat.

Mana ada penulis yang betul-betul ikut cerita sebenar. Stephenie Meyer, Cassandra Clare, JK Rowling. Semua rekaan semata-mata. Mana ada vampires, werewolves, fallen angels, warlocks etc. Setakat yang aku tahulah. Tak tahulah korang ni peminat cerita yang totally ikut cerita sebenar ('',).


Ya, aku ego. So what?

Memang aku selalu nak menangkan diri sendiri and by the time now aku nak menangkan diri aku. And aku ada blog untuk tulis segala benda alah ni, kau tak ada. Huahua ~ Biarlah tak ada orang baca pun blog yang pink dan terus-terusan pink nih ==". Ini tak kira mengumpat sebab aku tak buka aib kau pun. Hush.

Dan ini juga tak dikira mengumpat sebab aku tak kenal pun siapa kauuuu. Kehkeh.

Tapi better tak kenal sebab nanti takut 'ter'benci pulak. Huahua. Don't worry, aku kalau benci membenci nih dua tiga saat je lepas tu dah tak lagi dah. Sebab kesalahan kecik je buat apa panjang-panjangkan. Hekhek. And pinta aku, tak payah introduce. Aku tak mahu kenal. Diam diam sudaaa :P

So let's proceed to a happier topic :D

Aku dah activate fesbuk balik ==". Ya, aku memang suka buat perkara ikut suka hati aku. Huahua. Nasiblah, fesbuk telah merampas segala masa berhargaku! Grrr. Huahua. Mengaku jelah diri sendiri tak pandai urus masa dan selalu terliur melihat fesbuk :P Kehkeh kantoi.


Chop those were not the reasons xD Haha. Aku activate balik sebab...er...saja saja? Kehkeh. Amuh aku dah tak ada fesbuk, so tak bolehlah kacau beliau T.T Nak kacau orang lain semua dah kahwin. Huaaaaaaaaaa ~ Nak kacau Kakngah tak boleh sebab fesbuk beliau ...err... taktau? Sebab kat rumah dah kacau hari-hari. Huahua ~

Hmm ehh dan korang perasan tak bila korang masuk blog ni korang akan dengar suara? Bukan suara misteri-lah. Suara Anwar Hadi xD Aku letak video beliau dekat sidebar, topik kegemaran. Ngehehe. Credits 'Ainul for giving me the link. Memang serius melampau. Huahua ~ Sakit perut aku gelak weiii. Video-video lain pun best tapi tu yang terbaeekkkk...


Sila klik gambar di atas untuk ke page Youtube beliau. Terbaik ah! Lepas tu ada lagi, matluthfi90. Carilah nama dia dekat Youtube. Aku golek golek tengok. Huahua ~ Eh aku ni cakap pasal Youtube je kerja kursus tak siapkan lagi pun ==". Maklumlah, hidup sebagai pelajar form three. Kerja kursus memang kena buat dengan penuh kesungguhanlah X.X

Oh hari ini kat Terengganu hujan, lepas tu tak, then hujan balik. Kemungkinan besar hujan asid, so tak digalakkan keluar rumah. Menurut kata Cikgu Shafie iaitu cikgu Maths tuisyen ( okay malam tadi pergi tuisyen xD ), setengah jam pertama je hujan asid, lepas tu tak dah. So bolehlah mandi hujan lepas tuh ==".

Tadi Aishah datang, dia-lah yang cakap bahawa kemungkinan besar hujan yang turun bagaikan air mata ialah hujan asid sebab loji nuklear kat Jepun meletup untuk kali kedua kelmarin. Hmm, aku pun cakaplah dengan Aishah, "Nak tahu hujan asid ke tak, pergilah test kat luar sana."

Then Ummi pun datang dan cakap, "Hmm pergilah test tengok luar sana. Ambik gelas dan tadah air hujan lepas tu minum. Kalau mati, yalah tu hujan asid." T__________________T

Tapi seriously aku tak pernah lagi mengalami hujan asid sepanjang hidup ni. Ingatkan kalau hujan asid, hujan tu warna kelabu ke... Persekitaran jadi kelabu dan macam berasap gituuu. Dah nama pun asid, mestilah terbayang semua tuh. Ekekeke. Oh dan lepas tu Aishah berdebar nak balik rumah dia sebab takut hujan asid XD

Ouhh camane ea keadaan kat Jepun? Aku pun tertanya-tanya jugak. Kerajaan Malaysia tak suruh balik ke macam kat Mesir itu hari? Haiyaaa. Aku tengok gambar tsunami melanda tu pun rasa macam...eiii...seram sejuk je aku tengok. Amaran Allah-lah semua ni... Cuma tak datang straight pada kita saja :-S

And rusuhan kat Yaman. Ohman ohman ohman. Nak tahu kenapa aku tetiba bimbang keadaan di Yaman? You'll know one day. Haishh ~

Bila nak tamat rusuhan ni?
Moga-moga rusuhan tak merebak ke Jordan, amiiin.

Wassalam.
BAII

Daybreakers - another vampirism

14.3.11

Assalamualaikum ❤ dan saya sangat sengkip pada ini hari kerana semalam saya telah menonton satu cerita yang bertajuk DAYBREAKERS yakni mempunyai vampires dan vampires serta spesies manusia yang hampir pupus dek kerana diorang minum darah terlalu banyak serta setting cerita itu berlatar belakangkan tahun 2019 * fuhhh tarik nafas xD *.


Oh haii ==". Yang buat rasa sengkip sebab hero dia turut bernama Edward !!! Ohman ohman ohman. Tak paham aku kenapa-lah semua hero vampire dia nak kasi nama Edward. Nasib baik Ethan Dawke tu comell , ekekeke. Oh mujurlah Edward Dalton, kalau Edward Cullen? Bang! Mungkin kena baling kasut dengan Stephenie. Huahua ~

Dan cerita ini penuh dengan darah tapi yang hairannya aku tak takut pun ==". Aiseyh man. Dan yang paling best, si Edward tu sama dengan Edward * haa kan dah berbelit :P * tak nak minum darah manusia. Tapi Edward D ni bangang sket sebab dia tak nak minum darah apa-apa. Sekurang-kurangnya Edward C minumlah jugak darah singa -.-

Oh cerita ni tak ada love story yeahhh. Actually ada-lah kot tapi tak pasti sebab Edward dan Audrey tak tunjuk perasaan apa-apa pun. Biasanya cerita Inggeris ada part kissing 'kan, tapi cerita ini tak ada YEAHH ! The first English movie to have no kissing part. Oyeahh oyeahh oyeahh ! XD Cerita ni fokus pasal darah je dan kepupusan manusia * memang tipu betullah cerita ni --" tapi tengok jugak :P *.


By 2019, a pandemic disease has turned most of the world's human population into vampires. As human numbers dwindle, the need for blood becomes desperate. When deprived of blood for extended periods, vampires degenerate into subsiders: aggressive bat-like creatures. Humans are captured and harvested in laboratory farms while scientists research a synthetic blood substitute to satisfy vampires' blood hunger. The main supplier of blood in the United States is the pharmaceutical company Bromley Marks, run by Charles Bromley (Sam Neill). Edward Dalton (Ethan Hawke) and Chris Caruso (Vince Colosimo) are hematologists working on the blood substitute. Under pressure from Charles, they try multiple versions in a series of failing clinical trials. Edward secretly refuses to drink human blood, and faces a strained relationship with his brother, Frankie (Michael Dorman), a human-hunting soldier.

Due to his refusal to drink human blood, Edward begins to notice signs that he is becoming a subsider. While driving home from work he notices his ears are becoming pointed (a key indicator) by looking at himself in the vanity mirror. Distracted, he almost collides with another car, who swerves to avoid him and hits a power substation. Edward exits his car to check on the passengers of the other vehicle, who we find are a group of humans led by Audrey (Claudia Karvan), who rescues and hides humans from vampire patrols while they attempt to win allies amongst the vampires. Edward lets the group hide in his car as the police arrive, and tells the officers that they ran off in another direction. Audrey then leads the group of humans away, but not before stealing Edward's ID badge. Later, Audrey appears at Edward's home and asks for his help, presumably because of his human sympathies and scientific specialty. He meets Elvis (Willem Dafoe), a man cured of vampirism by brief exposure to sunlight while being thrown into water. After some experimentation, Edward is able to duplicate this effect and is cured himself.

When a convoy of humans headed to Audrey’s group is captured by Bromley soldiers, Charles is reunited with his human daughter, Alison (Isabel Lucas), and has her forcibly turned by Frankie. She refuses to drink human blood, but feeds on her own instead - and thus begins to turn into a subsider. She is killed when a group of the creatures are rounded up and executed. Witnessing Alison’s death upsets Frankie and he seeks out his brother.

Edward, Elvis, and Audrey meet with Chris and ask him to help spread the cure. However, Chris has finally discovered a viable blood substitute and does not want a cure to become widespread. He calls in a vampire patrol which captures Audrey while Elvis and Edward escape into hiding. They are finally found by Frankie, who agrees to help but is gradually becoming a subsider. He attacks Elvis and they discover that feeding on a former vampire is another cure for vampirism.

Edward turns himself in and goads Charles into attacking him. Edward uses the now-cured Charles to cure a group of soldiers experiencing the beginning of subsider aggression. Edward and Audrey, cornered by more soldiers, are rescued when Frankie sacrifices himself to the soldiers. This sparks a feeding frenzy that leaves all of the soldiers dead or cured. They are confronted by Chris, who kills the few remaining cured soldiers to hide the evidence of the cure. Elvis arrives and rescues Edward and Audrey by killing Chris. The three survivors then drive away into the sunrise with a voice-over by Edward stating that they have a cure and can change others back.


Hero of the story ; Frankie :'( . Frankie sangat comell dan baikkk ! Walaupun pada awalnya memang dia sangat menyakitkan hati dan muka dia macam orang sakit * terase seseorang , Piah xD *. Tapi last sekali Frankie berkorban demi abang dia dan bagitahu yang selama ni dia buat macam-macam supaya dia tak kehilangan abang dia sebab Edward lebih rela mati dari jadi vampire. Sobsss !

Akhirnya Frankie mati. * jom nangis beramai-ramai :( *

Maknanya tahun 2019 nanti kita semua jadi vampire lah? Huahua. Mustahil bebenar ==" jangan imaginasi tinggi sangat ea. Takyah berangan nak jadi immortal. Jadi mortal pun masih buat kejahatan dan maksiat lagi, nak hidup selama-lamanya pulaak? Adoyaii. Macam-macamlah kita ni berangan yer :P

Okay cerita ni memang tak ada werewolves, kalau ada nanti fokus utama bukan darah lagi dah tapi werewolves. Biasalah tu diorang kan musuh sejak azali lagi. Aku sendiri pun tak faham kenapa diorang kena bermusuhan. Nak kata sebab makanan, share jelah. Kau ambik daging aku ambik darah. Kan kan? Werewolves kan makan daging ==" diorang bukan vegetarian.

And then setiap cerita mesti ada watak antagonis dan teramatlah jahat. Biarlah orang jahat dengan kejahatan diorang tu. Last sekali kena bunuh jugak sebab terlalu jahat. Huahua ~ Padan muka. Biar dia tahu rasa! Go Edward Cullen Dalton!

Hmmm Kakngah baru balik dari Penang dan saya amat jeles kerana beliau telah pergi menonton wayang cerita I Am Number Four seorang diri ! >.< Doh bakpe ambe hok nok tengok orang lain pulok hok buleh tengok ea?! Ni nok gune dialek sepanjang bulan tige ea. Huuu ~ Nok tengok IANF! Huuu ~

Okay ahh nanti petang aku update lagi * tak ada kerja wo :P *. Maths dah siapp! BM pun sudaahhh. Lepas ni nak buat nota-nota yang tergendala pulak. Oyeahh oyeahh oyeahh! Wish me luck :P

Wassalam.
BAII

Literary Crush-A-Thon

13.3.11

Assalamualaikum loves  Hari ini aku nak cerita pasal something . Jeng jeng jeng . Actually dah lama nak kongsi benda ni tapi tak terblog sebab terlalu malas zzzzzzzzz =.= . And mood pada waktu cuti amat membimbangkan sebab tak ada novel untuk mengisi masa kosong . Ohman . Oh Cassandra Clare . Oh Becca Fitzpatrick . Oh Lauren Kate .


Haaa ! This is the thing I wanted to tell since a long time ago B-) Sila klik gambar tersebut untuk pergi ke laman web itu . Heee ~ Aku suka website ni sebab boleh mengundi ==" Our own crush ! Bukan crush in real life , in fiction - novels of course ==" . Jangangggg aaaa hok sebenor . Napok ngat ah :P

What is Bookcrush-A-Thon?

Bookcrush-A-Thon is a fangirly celebration for the best part of every YA book... the totally dreamy fictional guy who could never exist in real life!

There's been a lot of hoopla lately about Team Edward and Team Jacob, Team Peeta and Team Gale, Team Shadowhunter, Team Vampire, Team Werewolf, Team Mortals, Team Immortals, Team Team Team Team Team team team team...

...and I thought, "I wonder whose Team really has the most might."

So now Bookcrush-A-Thon is borne! It's a friendly competition ONLY. NO BASHING IS ALLOWED!

Each round of bookcrushathon will last approximately six months. Twenty-four dreamy bookcrushes. One ultimately dreamy winner per Round! Each week, one more bookcrush will be eliminated until only one is left! It's like Survivor, only not stupid.

pinkmacarons89



Ouhh ini heroes yang terpilih , daripada beberapa buah buku . Jap nanti aku list-kan . Hmm hmm . Tapi aku tak tahu yang mana satu ==" . Kemungkinan gambar yang paling first tu Jace Wayland dan , yang bawah sekali belah kiri is Jacob Black . Harry Potter tengah-tengah paling kanan sekali :D


Ohh yang ni dah terkeluar . Sekarang ini minggu kesembilan . Cepat pergi mengundi sementara masa masih ada ! XD Hahaha . Promot promot :D Sekarang ni kalau tengok undian , Edward Cullen dapat undian terbanyak untuk " WHO DOES NOT DESERVE TO BE IN THE COMPETITION " . Huahuahua ! Dan untuk " WHO DEFINITELY SHOULD STAY " mestilah Jace Wayland ==" .

Okay ini list buku dan heroes .

1. Jace Wayland ( The Mortal Instruments ) by Cassandra Clare  
2. Peeta Mellark , Finnick Odair and Gale Hawthorne ( The Hunger Games ) by Suzanne Collins
3. Will Herondale and Jem Carstairs ( The Infernal Devices ) by Cassandra Clare  
4. Edward Cullen , Jasper Whitlock and Jacob Black ( The Twilight Saga ) by Stephenie Meyer
5. Adrian Ivashkov and Dimitri Belikov ( Vampire Academy ) by Richelle Mead
6. Harry Potter, Draco Malfoy and Sirius Black ( Harry Potter ) by JK Rowling
7. Stefan and Damon Salvatore ( The Vampire Diaries ) by LJ Smith
8. Patch Cipriano ( Hush, Hush ) by Becca Fitzpatrick  
9. Daniel Grigori ( Fallen ) by Lauren Kate
10. Marcus Flutie ( The Jessica Darling ) by Megan McCafferty
11. Percy Jackson ( Percy Jackson and The Olympians ) by Rick Riordan
12. Sam Roth ( Shiver ) by Magie Stiefvater
13. Wesley/The Dread Pirate Roberts ( The Princess Bride ) by William Goldman not worth to be here AT ALL 
14. Eric Northman ( True Blood ) by Charlaine Harris not worth to be here AT ALL 

DAN yang paling dop sabbik ......................

15 . Fitzwilliam Darcy from Pride and Prejudice by Jane Austen !

==" Nak tengok result pergi dekat website dia :D Ohh dan dan , Daniel Grigori awal-awal dah out ! Huahua :P Maklumlah Daniel memang sengkip pon . Kedua-dua heroes The Vampire Diaries sama-sama out week one and two . Kehkehkeh . Inilah akibat meniru Twilight ( ? ) . Ekekeke ~

Paling tak puas hati Mr. Darcy pun ada >.< Dahlah kuno , sombong pulak tuh ! Anyway , Mr. Darcy-lah asas kepada heroes lain tuh sebab semua sombong dan berlagak at the first time lepas tuh .... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ! Macam tak tahu apa yang berlaku =="

Mungkin sebab tu kot buku tu tulis , Pride and Prejudice : The love that started it all .

Huishhh ~ Penat wohh tulis post ini . Terutamanya masa list-kan buku dan heroes tuh ==" . Tengoklah betapa semangatnya FaAzmi sekarang nih ! Huahuahua . Bab-bab novel memang nombor satu ! Haha . Aiseyh lambatnya bulan empat cepatlah saya nak baca CoFA ni nasib baiklah masa tu exam dah tamat X.X

Jadi , tunggu apa lagi , buat account LiveJournal sekarang dan cepat-cepat pergi mengundi !

BAII