Hijau telah menang ! YEAHHH !

9.3.11

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaaatuh So seperti yang sudah sedia maklum , hari ini ada Kejohanan Olahraga SHAMS kali ke-9 tahun 2011 telah diadakan secara rasmi . First sekali datang sekolah gedek-gedek jelah .

Lepas tu sesi pemerhatian atlet tingkatan tiga muslimin dimulakan . Berasa amat pening kerana muslimin rumah Hijau amat suka berpakaian warna merah , manakala muslimin rumah lain suka memakai warna hijau . Ish , tak ada semangat perumahan betul :P

Lepas baca Asmaul Husna , kami bergerak ke padang . Tak ada apa-apa pun lagi . Cuma cikgu tengah kumpul peserta-peserta acara 100m , 200m , 400m , 1500m dan lain-lain . Kami duduk tepi padang , dekat garaj kereta cikgu .


Ini tak ada kerja bukak payung tengah hujan , padahal boleh je masuk dalam garaj untuk berlindung dari hujan . Saja je cari masalah =.=


3A2 yang semangattt ! Sakinah ( depan ) lepas tu Syafiqah berumah Kuning dan Sofiah berumah Merah sama dengan Sasasasakinah :D


Tapi tak tahu motif Sabrina buang kasut dia , lepas tu bila orang cuba snap picture , dia nak balik . Aiseyh =="


Busy hias khemah , markah diambil pada pukul 2 petang :D Ouhh cantik-cantik tahunn nehh . Hebattt !


Rumah Kuning bertemakan Spongebob , ataupun kapal lanun bolehlah jugaak . Tapi yang pasti Spongebob memang ada .


Rumah Biru pula temanya BLUE SHARK . Ouh yang dalam kolam tu bukan shark , dolphin =.= . Tak percaya ? Kejap eh .


Siyyang ke dolphin tu Yani wehhh ! Janganggg aaaaa . Dohlah ye duk atah darat T.T Memang inshaAllah dok hidop lame ah xD


Rumah Merah pulaa Red Kingdom . Ada raja berwarna merah ==" , lepas tu ada singa yang comell .

Credits: FB Farah Hanim


And then selepas itu , aku dan 'Ainul decided nak tolong hias khemah jugak . Dah sementara tak ada apa-apa yang sedang berlangsung . Langit pulak meeendung je dari pagi .


Semangat kan ? Saya semangat ambik gambar je ('',)

Jom tengok khemah rumah Hijauuu !

Tema : Rumah Tradisional ( kot ? )

Comell-lah tempat laluan tuhh =.=
Rumah Merah siap letak karpet merah . Wahhh ! HAHA


Muslimin rumah Hijau sangat semangat mengangkat pasu-pasu untuk dijadikan hiasan !
Walaupun berat , mereka sanggup mengangkatnya ! GO HIJAU !


The Greeners ( not 2A2 ) . Oh yeahh ! Diorang inilah yang membuatkan khemah rumah Hijau dapat naib johan ! Yeahhh . Thank youuuu . * aku tak tolong pun tak tauu nak buat apa :P *


Buaian ni paling aku berkenan ! Tapi tak boleh duduk , nanti dengan khemah-khemah lingkup serta buluh tempat gantung tu hancusss berkecai xD


Time ni tengah tengok 200m L15 . Fakhamah memang taksub dengan payung aku berwarna hijau tuhh =.=


Okay posing bersama payung yang hijau . Ecehhh !
Cameraman : 'Ainul


Ouhhh aku suka gambar nihhh ! Ambik dari jauh bro . Hikhik . Auni je yang sedar . Huahuahua . Candid , girls :P


Oh yang ni budak-budak tak berapa nak betul main tengah hujan , dah tahu hujan tak nak pergi bawah khemah , sebaliknya berlindung di bawah payung seramai empat orang sambil nyanyi lagu sekolah rentak baru =="


Bila hujan dah lebat sangat , barulah masuk khemah tempat tetamu duduk :P Tetiba ada budak skru longgar bukak payung . Hahahaha ~ Nasiblahhh . Nak main sangat payung tuh .


'Ainul mesti gollek tengok gambar nih . Sebab semua muka tak bersalah terutama yang pegang payung ! Syafiqah terlalu ayu , awww ~ Kak Ti ? XDDDDDDDD


Firasat saya mengatakan , mereka yang bertudung putih yang pakai medal tu , medal tu bukan kepunyaan mereka pun . Action skett jehhh tuu :P


YEAHH ! Then acara penyampaian hadiah untuk tarik tali muslimat ! Rumah Hijau juaraa ! YAYYYY ! Menang dengan rumah Merah ! Hijau hijau !


Piah bergaya dengan medal Fifiey =.=


'Ainul sempat buat homework sebab ada masa senggang dari pukul 10 pagi hingga 1 petang =_____=

Lepas Zohor , acara 4x400m dan 4x100m L15 dan L18 dijalankan . YEAHHH Syaukani dan Nasruddin rumah Hijau ! Aku dan 'Ainul menjerit tak hengat dunia ! * nasib baik tak dengar pun , ditenggelami suara orang lain yang turut menjerit =.= *

HIJAU ! HIJAU ! HIJAU !

Oh then tarik tali muslimin . Antara rumah Hijau dan Merah jugaak .
Yang first tu aku jerit bagi sokongan ... Tapi rumah Hijau kalah :(

And then yang kedua aku diam , berdoa , berharap . Huuu ~
Alhamdulillah menang ! Lepas tuhh , untuk menentukan pemenangnya ...

Yang ketiga pun aku tak menjerit , berdoa lagi . And ...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ALHAMDULILLAH KHALID JUARA TARIK TALI ! :)
Both Muslimin and Muslimattt ! Hikhikhik .
HIJAU HIJAU HIJAU


Nak dekat-dekat pukul 5 petang , kami disuruh berkumpul di tengah-tengah padang . Alhamdulillah , dah tak ada lopak . Sebab tengah hari sangat terik mataharinya :) So berlakulah evaporation . Ecehh :P

Pelajar-pelajar dengan sabar menunggu keputusan . Oh yeahh .

Khemah terbaik ;
1. Merah
2. Hijau 

Perbarisan Muslimin ;
1. Biru
2. Kuning

Perbarisan Muslimat ;
1. Hijau 
2. Biru

Olahragawan dan Olahragawan terbaik ( L&P18) ;
Both rumah Kuning

Atlet harapan lelaki ( L15 ) ;
Dari rumah Kuning

Atlet harapan wanita ( P15 ) ;
Dari rumah Biru

Rumah Kuning sangat bising ketika orang tengah umum pemenang =.= Tidak kurang juga Rumah Hijau dan Merah . Rumah Biru ?

Sangat sopan santun pada hari ini !
Ada muslimin rumah Hijau berteriak kepada rumah Kuning ;
"Wehhh diam gok sket ! Tengok rumah Biru ni , senyap je dari tadi !"
Keputusan keseluruhan ;
1 . xtau
2 . Hijau
3 . Biru
4 . Merah

So automatically dah tahu siapa juara . I won't write it down :P Biarlah , this is MY BLOG . So I can do anything I want .

This is not the end yet .

Green , Blue , and Red will rise again .
Your winning is not forever . You'll regret your own "BOO!!!" one day .

HAHA .
Congrats on winning .


Yeah .
Syaukani ( H ) , Nasruddin ( H ) , Syakir ( M ) , Izuddin ( B ) , Alif Qayyum ( B ) , Faisal ( B )
ATHLETES of 3A2
Sakinah ( M ) , Ainul Yasmin ( M ) and myself xD

Nasib ahh kuning tadop :P

Hijau + Biru + Merah = bergabung !

* napok ngat ah usehe-usehe nok menjatuhkan kuning xD *


KEJAYAAN TAHUN INI !


Sila baca sendiri or click to enlarge :)


Peningkatan yang baik :) Go Hijau !!!


Kestabilan yang nyata =____= Terus-terusan dapat silver :P


First try and terus johan . Huahuahua ~
Yeahh my new game . Discus throw ! \m/ peace !

BAII

p/s : tajuk post ini , ayat dia belum habis .
Hijau telah menang tarik tali muslimin :P
Post a Comment