Literary Crush-A-Thon

13.3.11

Assalamualaikum loves  Hari ini aku nak cerita pasal something . Jeng jeng jeng . Actually dah lama nak kongsi benda ni tapi tak terblog sebab terlalu malas zzzzzzzzz =.= . And mood pada waktu cuti amat membimbangkan sebab tak ada novel untuk mengisi masa kosong . Ohman . Oh Cassandra Clare . Oh Becca Fitzpatrick . Oh Lauren Kate .


Haaa ! This is the thing I wanted to tell since a long time ago B-) Sila klik gambar tersebut untuk pergi ke laman web itu . Heee ~ Aku suka website ni sebab boleh mengundi ==" Our own crush ! Bukan crush in real life , in fiction - novels of course ==" . Jangangggg aaaa hok sebenor . Napok ngat ah :P

What is Bookcrush-A-Thon?

Bookcrush-A-Thon is a fangirly celebration for the best part of every YA book... the totally dreamy fictional guy who could never exist in real life!

There's been a lot of hoopla lately about Team Edward and Team Jacob, Team Peeta and Team Gale, Team Shadowhunter, Team Vampire, Team Werewolf, Team Mortals, Team Immortals, Team Team Team Team Team team team team...

...and I thought, "I wonder whose Team really has the most might."

So now Bookcrush-A-Thon is borne! It's a friendly competition ONLY. NO BASHING IS ALLOWED!

Each round of bookcrushathon will last approximately six months. Twenty-four dreamy bookcrushes. One ultimately dreamy winner per Round! Each week, one more bookcrush will be eliminated until only one is left! It's like Survivor, only not stupid.

pinkmacarons89



Ouhh ini heroes yang terpilih , daripada beberapa buah buku . Jap nanti aku list-kan . Hmm hmm . Tapi aku tak tahu yang mana satu ==" . Kemungkinan gambar yang paling first tu Jace Wayland dan , yang bawah sekali belah kiri is Jacob Black . Harry Potter tengah-tengah paling kanan sekali :D


Ohh yang ni dah terkeluar . Sekarang ini minggu kesembilan . Cepat pergi mengundi sementara masa masih ada ! XD Hahaha . Promot promot :D Sekarang ni kalau tengok undian , Edward Cullen dapat undian terbanyak untuk " WHO DOES NOT DESERVE TO BE IN THE COMPETITION " . Huahuahua ! Dan untuk " WHO DEFINITELY SHOULD STAY " mestilah Jace Wayland ==" .

Okay ini list buku dan heroes .

1. Jace Wayland ( The Mortal Instruments ) by Cassandra Clare  
2. Peeta Mellark , Finnick Odair and Gale Hawthorne ( The Hunger Games ) by Suzanne Collins
3. Will Herondale and Jem Carstairs ( The Infernal Devices ) by Cassandra Clare  
4. Edward Cullen , Jasper Whitlock and Jacob Black ( The Twilight Saga ) by Stephenie Meyer
5. Adrian Ivashkov and Dimitri Belikov ( Vampire Academy ) by Richelle Mead
6. Harry Potter, Draco Malfoy and Sirius Black ( Harry Potter ) by JK Rowling
7. Stefan and Damon Salvatore ( The Vampire Diaries ) by LJ Smith
8. Patch Cipriano ( Hush, Hush ) by Becca Fitzpatrick  
9. Daniel Grigori ( Fallen ) by Lauren Kate
10. Marcus Flutie ( The Jessica Darling ) by Megan McCafferty
11. Percy Jackson ( Percy Jackson and The Olympians ) by Rick Riordan
12. Sam Roth ( Shiver ) by Magie Stiefvater
13. Wesley/The Dread Pirate Roberts ( The Princess Bride ) by William Goldman not worth to be here AT ALL 
14. Eric Northman ( True Blood ) by Charlaine Harris not worth to be here AT ALL 

DAN yang paling dop sabbik ......................

15 . Fitzwilliam Darcy from Pride and Prejudice by Jane Austen !

==" Nak tengok result pergi dekat website dia :D Ohh dan dan , Daniel Grigori awal-awal dah out ! Huahua :P Maklumlah Daniel memang sengkip pon . Kedua-dua heroes The Vampire Diaries sama-sama out week one and two . Kehkehkeh . Inilah akibat meniru Twilight ( ? ) . Ekekeke ~

Paling tak puas hati Mr. Darcy pun ada >.< Dahlah kuno , sombong pulak tuh ! Anyway , Mr. Darcy-lah asas kepada heroes lain tuh sebab semua sombong dan berlagak at the first time lepas tuh .... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ! Macam tak tahu apa yang berlaku =="

Mungkin sebab tu kot buku tu tulis , Pride and Prejudice : The love that started it all .

Huishhh ~ Penat wohh tulis post ini . Terutamanya masa list-kan buku dan heroes tuh ==" . Tengoklah betapa semangatnya FaAzmi sekarang nih ! Huahuahua . Bab-bab novel memang nombor satu ! Haha . Aiseyh lambatnya bulan empat cepatlah saya nak baca CoFA ni nasib baiklah masa tu exam dah tamat X.X

Jadi , tunggu apa lagi , buat account LiveJournal sekarang dan cepat-cepat pergi mengundi !

BAII
Post a Comment