Macammacamlaa berlaku lately ni.

18.3.11


Assalamualaikum semuaaaa ❤ Hmm, dah lama tak update blog (duhai Fifiey, ketahuilah anda bahawa menipu itu berdosa T.T). Hahaha. Saja je, sebab lately ni aku pergi blogs orang, kebiasaannya ayat pertama lebih kurang macam tulah. So, walaupun aku update blog hari-hari, nak tiru jugalah orang lain buat ayat tu XD

So hari ini nak blog pasal banyak benda jugak. Korang layan jelah ea.

1. Sinetron Kejora dan Bintang (Astro Ria, 6:30 petang Isnin-Jumaat)
 Semalam aku tengoklah sinetron ni. Yeaa, I admit it yang aku mengikuti-lah perkembangan siri ni tapi taklah gilagila sangat macam Cinta Kirana pada episod awal-awal tuh. Aku tengok gitu-gitu je sebab Ummi aku bersungguh-sungguh tengok X.X One of the reasons aku tak kesah sangat sama ada aku tengok ke tak sesebuah episod tu ialah sebab jalan cerita dia betat/lembab.


Lepas tu masa semalam aku tengok tu, si Kejora dan Erlangga (hero) tu sama-sama menangis. Haa, ni satu lagi. Cerita Indonesia hero dia suka menangislah! >.< Ohh, sambung episod semalam... Tetiba Erlangga pergi cium pipi Kejora. Aku pun macam (?????).

Dalam hati ; "Eh kurang ajar main cium orang perempuan macam tu je!" Tapi yeah, of course-lah Kejora tak menentang sebab biasalah cerita Indon, biar solat lima waktu pun, tudung tak pakai, berpelukan dengan orang lelaki perkara biasa ==". Aiseyh, and one more reason ; si Kejora tu suka dengan Erlangga.

So, definitely cerita ini S.E.N.G.K.I.P. Hadoiiiyaiii. Nak cepuk si Erlangga tu. Masa tengok scene tu, secara spontan aku, "Ehhh?" dan membebel, "Ini mesti meniru cerita Inggeris. Tapi bezanya kalau Inggeris terus cium bibir, yang ni cium pipi je, sebab tak sesuai untuk tontonan umum." Then aku sendiri pun T______T Sesuai sangatlah adegan tu untuk orang Islam ea.

2. Awkward moments with this guy I met almost everyday
 Oh ni nak cerita pulak pasal guy bernama Encik S (nama sebenar nanti akan di'reveal'. Hihi. Almost everyday aku jumpa dia nih. Aku pergi tempat A, dia ada. Then beransur ke tempat B ni pun dia ada. Aku dahlah tak berapa suka dia. Eee. Rasa nak menjerit pun ada tapi maintain cool.

And aku rasa aku akan terus jumpa dia for the rest of this month. Tapi time sekarang ni memang akan selalu jumpa dia-lah. Aku bersabar jelah, kalau tak sabar, dah lama aku panggil Mr R untuk get rid of this Encik S. Haiyaaa. Itu pun tak berkesan mana dah kalau panggil Mr R :(

Nak tengok tak gambar Encik S dan Mr R? Hee hee ~ Encik S comell , dia suka warna koko gitulahh. Aww ~ And Mr R pulak suka warna merah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tadaaa! Belah kiri tu Encik S, nama nama sebenar dia Encik Slee. Nama rekaan yang diberikan oleh Abang aku ==". Oh Encik Slee, kau memang... Memang berbulu XD Dan Mr R? Betul kan dia suka warna merah? Huahua. Oh dan Mr R sekarang sangat berbau busuk. Entah kenapa, dulu best sikit bau. Hiksss...

Biasalah, musim hujan ni memangg musim diorang melepak di setiap tandas dan rumah. Hadoiiiyaiii. Yang anak lipas kecik-kecik tu bolehlah tahan, dia bapak lipas punyalah besar. Memanglah aku terkezuut. Mujurlah tak menjerit. Huahua. Kecuali kalau dia merayap dengan laju, memang aku akan tersentak dan terrrjerit XD

3. Lawatan photography ke Majlis Bandaraya Kuala Terengganu
 Oleh sebab Form Three tahun PMR, jadi aku kena buat kerja kursus. So, untuk Sejarah kena buat Institusi Pentadbiran. Boleh pilihlah nak ambik apa. Tapi majoriti pilih FELDA dan MBKT. Aku termasuk manusia yang pilih MBKT, so pada tarikh sekian sekian (17 Mac 2011), aku dengan kekasih aku dah janji nak pergi sama-sama. Sekali dengan Sakinah.

Sofiah, Syafiqah dan Aina tidak bisa memilihmu pergi kerana...tidak diketahui sebab musababnya.


MBKT ni tepi Wisma Permint.
Gambar diambik selepas melintas jalan * semata-mata nak ambik gambar huahua :P *.


Logo MBKT.
Nak tahu apa maksud logo? Sila ke http://mbkt.terengganu.gov.my/
Kehkeh.


Masuk masuk kakak tu suruh naik tingkat satu. Memang diorang dah sediakan elemen 1 dan 2 untuk semua pelajar yang datang. Oh yeahh! Thanks.


'Ainul dan Sakinah tengah tengok pamplet.


Sesi bergambar dengan kakak ni. Haha, gambar aku memang takdee. Aku tak kasi ambik :P


Dah nak balik. Kuikuikui. Tapi kena pergi PSI dulu untuk fotostet segala macam sebanyak lima salinan.


Depan PSI. Oh, tengah ambik gambar tiang dan tong sampah yang ada tulisan "MBKT". Huh.


Dengan ini lengkaplah data-data yang perlu ada dalam Elemen 1 dan 2 Kerja Kursus Sejarah kami kerana usaha kami ke MBKT ini walaupun orang lain cakap kami ni terlalu bersemangat tapi kami dapat pengalaman dan input lagi banyak dari diorang. Walaweiii.

Wassalam.
BAII
Post a Comment