Nurul Sofiah Jamaludin ❤

12.3.11


Assalamualaikum InshaAllah pada hari ini aku nak bercerita tentang kawan baik aku yang paaaling terbaikkk B-) Iaitu nama beliau seperti yang tertera pada tajuk entry ini . So kalau beliau baca entry ni mestilah beliau bangga sehabis mungkin dan akan mem'provok' aku di sekolah nanti ==" .

Huahua . Nama yang parents dia kasi Nurul Sofiah , tapi dah lumrah kehidupan kalau ada huruf 'F' je mesti tukar jadi 'P' , dan takkan panggil nama penuh punya . Takkan nak panggil Fiah pulak tak ke pelik tu ==" . So semua orang panggil Piah , tapi sebab aku dah terlalu rapat jadi panggil Yah jelah :)

Ohh aku suka sangat gambar Piah yang aku snap kat atas tuh B-)

Hmm first kenal masa darjah tiga , dia tuisyen dekat rumah aku lepas tu lepas tu dia berhenti dan sambung rapat masa form one . Aku duduk sebelah dia jer . Hek hek hek ~ Tapi dulu kami kanak-kanak riang dan belum berapa nak matang jadi selalulah gaduh ==" dan tetiba bila fikir balik macam apa je gaduh-gaduh ni sebab last sekali berbaik jugak :P

So birthday beliau 4 Julai :) Kalau nak kasi hadiah , pos dekat aku xD Huahua ~ Hmmm . Sofiah ni baik , jujur dan suka mengusik terutama bab-bab 'gelar menggelar' . So kami saling mengutuk sesama sendiri and then last sekali gelak tanpa hentiii . Ehh tapi biasanya dalam kelas aku suka kacau dia dengan pandangan 'Edward Cullen' dan konon-konon nak conteng baju dia dengan pen merah =.=

Dia juga suka membebel dekat aku =______= Kalau aku bawak kerja kayu , memang sah-sah dia akan membebel . Hari tu sekali kayu tu menghalang laluan dia nak duduk , dia membebel punyalah panjang dan setiap kali aku bawak kerja kayu memang dia akan cakap ;
" Hisy awak ni Fiey ! Nak bunuh saya ke dengan kayu ni ! "
Eh mana adaaa ! XD Hari tu sekali dia membebel sebab beg kerja kayu aku bertukar jadi besar gedabak ;
"Alah besarnya beg ! Nak lalu susah tau ! Blablabla "
Panjang jugaklah dia membebel aku pun gelak kat situ jugak . Kalah makcik-makcik xDD Lepas tu yang pasti kiteorang akan gelak tanpa henti sehinggalah cikgu masuk . Kami akan usik-mengusik sesama sendiri dan biasanya aku akan bising huahuahua . Kesian orang belah kiri aku ==" Tak apa dia pun bising jugak dengan best friend dia :P

Dan kalau buat homework biasanya kami saling melengkapi . Kalau aku tak paham , aku tanya dia . Kalau dia tak paham , aku tolong pahamkan . Dan kalau sama-sama tak paham , kami memekik panggil cikgu xD Terutamanya subjek Maths yang amat senang... keliru * ayat sir :P * . Huahua ~ Tapi biasanya Piah lagi paham sebab dia dah belajar kat tuisyen =="

Ohh memandangkan kami ni barisan saf perempuan menyertai saf lelaki * ayat sir jugak tadi , terasa sunggoh ! * kalau ada apa-apa kat depan , memang kamilah dapat dulu . Dan biasanya kami akan memekik terlolong * eh tak adalah -.- * menolong orang yang tengah buat jalan kira kat depan . Terima kasih kepada kami :P

Haaa , walaupun kami duduk depan , biasanya cikgu-cikgu tak dengar jugak suara kami T.T

Yang dengarnya orang lain , dan orang lain tu menyampaikan kepada cikgu =_____= Aiyoyooo . Tapi tak apa , kami tak kesah . Huahuahua ~ And then biasanya kami suka bising dalam kelas , ehh taktauu bising ke tak tapi aku rasa memang bising pun cuma tak ada orang tegur je :P

Kami juga berkongsi perasaan yang sama sebab terpaksa duduk satu line dengan pelajar lelaki . Awalnya , memang Sofiah je rasa macam tu . Dia protes habis-habisan , tapi aku tenangkan beliau sebab aku yang duduk tepi pelajar lelaki , dia duduk tepi tingkap je . Tak apa don't worry aku cakap.

Lately aku pulak rasa tak selesa , meanwhile Piah cakap dia okey je =.=" . Yalah orang lain semua kiri kanan perempuan , aku kanan perempuan , kiri lelaki . Huh ~ Dulu aku ingat bolehlah okey okey saja , tapi entah ah lately rasa pelik semacam je . Seram sejuk dan berdebar je . Okay this is definitely bukan pasal perasaan ea . Adalah satu peristiwa yang mendebarkan ==" .

And aku rasa budak lelaki yang duduk tepi aku tu pun merasai perkara yang sama . Mana best duduk tepi perempuan , orang lain duduk tepi orang laki kiri kanan . Aiseyh ~ Mereka tidak mengetahui perasaan kami . Sobs sobs sobs . Mujurlah Piah ada , dialah tempat aku meluahkan duka dan suka . * owwoh sedih tehh ayat deme fiii xD *

Nak luah mati bapa , nak telan mati mak T.T Nak cakap dengan ketua , dia sendiri tak boleh nak buat apa sebab PK HEM yang tetapkan kedudukan macam tu x( Tapi tak apalah , last last kami redha je dengan ketentuan Ilahi . Huaaaaaaaaaaa . Tak apa tak apa , kalau duduk depan , kita dapat ayam . Duduk belakang dapat tulang je . Hek hek ~

LASTLY ....

We complete each other ! 
" Kita 'kan saling melengkapi , Fieyy.... " - Sofiah

ILYSM Sofiah B-)
* ade hok jawab ' saye dok ' ekgi ow xD *


Hmm aku deactivate Facebook sekejap dan handphone pun dah habis bateri jadi sepanjang cuti no one can contact me I'm so sorry I don't really have any mood to speak to anyone . Aku tengah sakit hati , jadi tak payah tanya aku sakit hati dengan siapa sebab aku takkan mengaku punya . Everything is not the best way to convince me :(

Sofiah , kalau nak contact saya , call my Ummi oke ? Don't worry , you're not the problem B-) If you're the problem , takkan saya buat post ni . Janganggggg aaaa >.< Kalau nak mari dumoh , mari je tapi kalau nok mari pepagi hari , sile telefon dulu sebagai persiapan untuk saya mandi dan bersiap sedia T.T

Ohh kepada warga 2A2 , korang bincang sesama koranglah ea . Hiraukan aku kat sini , apa-apa decision , tell me . I'm just game . I just want to know the decision , don't put me in the discussion . Wokay ? Takmboh ajok pun dakpe ==" sebab saye ni penyibuk antarabangse je , kang ruin pulok reunion awok semue .

* owoh fifi touching teh tapo ni pengsan situ le je ==" *

Nampak kemas sikit tak blog ni dengan tulisan Verdana bersaiz kecil ? Oh yeahhh . Taklah sakit mata sangat macam duluuu . Huahua . Thanks for reading and ...

Tsunami melanda di Jepun : Amaran Allah dan petanda akhir zaman .

Kalau Malaysia kena , apa tindakan kita semua ? Adakah kita akan terus leka dengan gelombang kemaksiatan ini dan terus alpa ? Atau mungkinkah kita mula bertaubat dan bersujud kepadaNya ?

Fikir-fikirkan...
Wallahua'lam .

BAII
Post a Comment